Gündeme Dair

Veysel, durumu güzel özetlemişsin..
Yi Jianlian yaza sınırlı serbest kalacak..
Bir kontrat alırsa, Wizards'ın kontratı karşılayıp onu tutacağını sanmıyorum..

Veysel Kaya' Alıntı:
Orlando Hidoya sözleşmesini vermemiş gitmiş Carterı almıştı.. Şİmdi Carter+Pietrus+Gortat=Hedo+J.Rich+Clark

Yani Pietrus+Gortata karşılık Jrich+Clark bu takası isteselerde yapabilirlerdi ki olan geçen senelerine oldu.. Belkide şampiyon olacaklardı Hedoyu göndermeseler ama vermediler kontratı işte..

Burda kazanan Yahoo messenger basketballdaki Gortatın sahibidir :) Phoneixte pivot yok zaten aldılar ve bence istatislik iyi yapar :)

Orlando=>Nötr
Wash=> Wallu geliştirir+ şimdi Yi Jian Liandan kurtulurlar belki
Phoneix=> Hedodan yararlanamıyordu hiç ama bu sefer kontratlar başını ağırtacak
Hido=> Bu takaslarda kazanan bence Hido.. Parasını her türlü alırda overrated oyuncular listesinde kalmasın..
Jrich=> Orlando sistemine çok uyar bence
Arenas=> Yenilik her zaman iyidir
Burada kazanmışım demek ki. Taaa dünyanın öbür ucundan bana çalışan abiler var 8) Dedim abi Yahoo'da ribaund alamıyorum onlar da hallederiz koçum dediler :) Aramızda kalsın Otis Smith aradı beni pivotsuz takıma veriyorum Gortat'yı hemen çök dedi :)

Evet Emre abiye katiliyorum. Nick Young bu sene benchten gelerek ciddi katkilar verdi. Bu sene bitiyor kontrati. Star olma adayi, onu tutmak icin her yollu deneyecek Wizards. Phil Jackson, Nick Young'un iyi oynadigini soylemisti Lakers'a. Lamar Odom ise, Nick Young iyi oyuncu demisti. Ciddi takimlarin radarinda Nick Young. Hele simdi Arenas'in gidisinden sonra ilk 5 baslayacak olmasi, bu gece oynanilacak olan Miami maci icin. Nba.com'da Wizards'dan Nick Young, Miami'den Lebron James var.

Wall,Young,Blatche,Mcgee,Booker,Seraphin gibi oyuncularin uzerine kurulacak bu takim. Eger bir kac tane " elit " oyuncu alinir ise onumuzdeki yillarda, usteki oyuncular ile harmanlarsak guzel bir karisim cikar ortaya. Usteki genc grubun iyi oyunculara donusecegini varsayarak, hepsinde o potansiyel var.

Emre Yüksel' Alıntı:
Veysel, durumu güzel özetlemişsin..

Yok abi alakasi yok. Hic birsey veremedi henuz. Cartier Martin,Al Thornton, Yi Jianlian,Hilton Armstrong,Josh Howard bu sene serbest kalacak oyuncular. Josh Howard yarin gece uzun bir sakatlik doneminden sonra ilk kez Wizards formasi giyecek. Onun performansina bagli kalip,kalmamasi. Digerleri yolcu. Ekleme Alonzo Gee'nin de bu sene bitiyior kontrati. Belki tutarlar.

Kirk Hinrich takasi bekliyorum daha.

Salih Gozmen' Alıntı:
[quote="Emre Yüksel":3nywzaxk]Veysel, durumu güzel özetlemişsin..

Yok abi alakasi yok. Hic birsey veremedi henuz. Cartier Martin,Al Thornton, Yi Jianlian,Hilton Armstrong,Josh Howard bu sene serbest kalacak oyuncular. Josh Howard yarin gece uzun bir sakatlik doneminden sonra ilk kez Wizards formasi giyecek. Onun performansina bagli kalip,kalmamasi. Digerleri yolcu.

Kirk Hinrich takasi bekliyorum daha.[/quote:3nywzaxk]

Aslında o prosedürü ben tam bilmiyorum Salih. Belki sen biliyorsundur..
Sınırlı serbest bir oyuncun var diyelim .. A takımı ona mesela 3 yıllık 12 milyon USD kontrat verdi, sen de aynı şartları kabul edersen adamı tutabiliyorsun. Bu tamam..

Ama diyelim ki Jianlian yaza sınırlı serbest.. Kimse de kontrat vermiyor.. O zaman oyuncu FA mi oluyor, yoksa o sınırlı serbestlik player option gibi bir şeye dönüşüp, kontrat otomatik uzuyor mu ?

Bunu da şundan yazıyorum.. Jianlian'ı kimse istemeyebilir, istenecek bir tarafı yok.. Kimse istemeyince prosedür nasıl acaba..FA oluyorsa Wizards için helva olur.

Olayi tam olarak hatirladim. Gecen sene Quinton Ross vardi bizde. Opsiyonunu kullansa bizimle kalacakti ve takas ettik. Simdi Yi opsiyonunu kullanirsa bizimle kaliyor. Kullanmaz ise serbest, yahu takas edebiliriz. Ross'u da kimse istemezdi normal sartlarda ama Nets imdada yetisti. Bil bakalim karsiliginda kimi aldik. Kim ? Yi Jianlian :).

Yi aslında Orlando'ya iyi giderdi şutu olan 4 numara olarak. Arada kaynatabilirdi onu Orlando bence. Bu arada Emre abi soruna cevap veriyim. qualiffing offer verir takım önce oyuncuya . Belli bir miktar vardır . Eğer kimse oyuncuyu almazsa ve takım bu offerı vermişse oyuncu o belirlenen miktar ile kalır takımda. Vermemişse yaz sonunda tamamen serbest oyuncu olur.

Salih kavramlaroı birbirine karıştırma : ))
Team Option, Player Option ve Qualifying Offer farklı şeyler birbirinden.
Restricted FA ve Unrestricted FA kavramları da Ok..
Benim tek merak ettiğim şu , daha önce böyle bir duruma şahit olmamışım demek ki ;

Sınırlı serbestlik NBA de belli bir sürenin altında oynayan oyuncular için geçerli.. Bu ligin kaşarı olmuş adamlar zaten sınırlı serbest olamıyor.. Genelde çaylaklık kontratı sonrası kontratlar için var sınırlı serbestlik.. O da şöyle.. 1. turda draft edilen oyuncular 3 yıl, 2. turda draft edilen oyuncular 2 yıl sonunda sınırlı serbestlikten kurtuluyorlar..

Sınırlı serbest olan adamın aldığı kontrat teklifini, eski takımı match ediyorsa eski takımında kalmak zorunda.. Burada da bir karışıklık yok.. Tek merak ettiğim şuydu; Sınırlı serbest bir oyuncuyu kimse almak istemezse ne olur ? Olacak şu; oyuncu FA oluyor genelde NBA dışı kalıyor.. Yani NBA dışı kalacak adamlar ancak kontrat bulamıyor zaten.. (Bkz. Adam Morrison). Gece yarısı kafam karıştı, anlatmak istediğimi umarım anlatabilmişinmdir.

Orlando:Hido,JRich,Clarck
Phoneix:Carter,Gortat,Pietrus

Herkes Orlando karlı demiş ama ben biraz farklı düşünüyorum. Şimdi herşeyden önce Orlando, boş adamı bulana kadar top dolaştırmayı seven bir takım. Böyle takımlarda çarkların işlemesi için 1 tane gerekirse birebir oynayıp boş adamı bulacak, gerekirsede içeriye top indirecek bir beyin gerekli. Şimdi ise Orlando'nun 2 tane birebir yırtıcı oyuncusu, bir tane saha içi beyni ve bir tanede pota altı canavarı oldu. Tamam belki çok iyi bir takım kuruldu ama diğer yandan da üzerinde sistem kurulması zor bir takım oluşturuldu. Phoneix'de ise bence Richardson'ın yaptığı işi formda bir Carter'da yapar. Pietrus ve Gortat'da çok önemli oyuncular.

Orlando kısa vadede sadece normal sezonda iş yapabilir ama Playofflarda en iyi ihtimal Conferans yarı finali oynarlar, oradan öteye gidemezler. Phoneix'de ise çok değişen bir şey olmadığını, hatta nispeten daha karlı olduklarını düşünüyorum.

Orlando Washington takasına gelince tartışmasız Washington karlı çıktı.

Yok abi ben karistirmadim. Adam Morrison UNRESTRICTED yani istedigimiz zaman yolladik onu. Takima dahil olmadan. Yi Jianlian RESTRICTED.

Ross can be traded at any time with nothing in return because of his minimum salary status. The Traded Player Exception [...]

Ross, 1 yil 1 mil, Yi, 1 yil 4 mil. Yi icin gecerli degil sanirim bu madde. Takas ederiz yahu Yi'yi :)

Yoksa elde kalacak.

Emin Doğanca' Alıntı:
Orlando:Hido,JRich,Clarck
Phoneix:Carter,Gortat,Pietrus

Herkes Orlando karlı demiş ama ben biraz farklı düşünüyorum. Şimdi herşeyden önce Orlando, boş adamı bulana kadar top dolaştırmayı seven bir takım. Böyle takımlarda çarkların işlemesi için 1 tane gerekirse birebir oynayıp boş adamı bulacak, gerekirsede içeriye top indirecek bir beyin gerekli. Şimdi ise Orlando'nun 2 tane birebir yırtıcı oyuncusu, bir tane saha içi beyni ve bir tanede pota altı canavarı oldu. Tamam belki çok iyi bir takım kuruldu ama diğer yandan da üzerinde sistem kurulması zor bir takım oluşturuldu. Phoneix'de ise bence Richardson'ın yaptığı işi formda bir Carter'da yapar. Pietrus ve Gortat'da çok önemli oyuncular.

Orlando kısa vadede sadece normal sezonda iş yapabilir ama Playofflarda en iyi ihtimal Conferans yarı finali oynarlar, oradan öteye gidemezler. Phoneix'de ise çok değişen bir şey olmadığını, hatta nispeten daha karlı olduklarını düşünüyorum.

Orlando Washington takasına gelince tartışmasız Washington karlı çıktı.
Emin Carter'ın zamanı geçti. Formlu formsuzu hiç bi türlü iş yapmaz artık. Suns'da hava kayboldu zaten iyice, çok net belli oluyor. Nba deyimi ile Contender olma refleksleri yok bu sezon. Nba'yı yakından takıp eden herkes Suns'un bu sezonu pas geçeceğini söylüyor zaten. Bu yüzden Orlando uzun rotasyonlarının eksilmesine rağmen her açıdan karlı bu işte.
Lewis ise aktif emeklilik yapıyordu bu sezon, Wizard'da da böyle oynarsa Orlando karlı olan taraf olur yine.

Lewis'in gittiği yerde ne oynayacağına bakmak bile yersiz bence. Netice itibari ile Orlando' da napıyordu önemli kıstas bu. Kaldiki yillardir Nelson'da yaka silken bir organizasyon icin kontrat bitimi ile min. Kontrata sampiyonluk ugruna razi olabilecek , kendini kanitlama acligi icinde olan bir Arenas cok iyi bir hamledir bence. Lewis'i oldu olasi begenmezdim isabet oldu.

Hido'nun koş-koş sisteminin oyuncusu olmadigi zaten belliydi istedigi kontratla istedigi takima gecti artik o paranin hakkini vermeye gayret etmeli.

Suns ile takasa giren 6 oyuncunun kontratlarini tam bilmiyorum ama takima katabilecekleri dusunuldugunde her ihtimalle Orlando karli cikti bu isten.

Hido'nun önce parayı seçmesinin ne derece doğru olduğu da görülmüş oldu. Hem istediği parayı aldı hem de Orlando da artık:) Arenas Hido Jason Howard derken Orlando fena takım olmadı

hem orlando hemde suns bu takası yapmak zorundaydı..suns'tan başlıyım;elinizde nash ve hill varken boşa bi sezon geçirmek istemezsiniz.Zaten 2-3 yıl kaldı onların gitmesine.Bu sezon playoffta ilerleyebildikçe ilerlemek isterler.Amare gittikten sonra o bölgede çok büyük sorunları vardı,üstüne lopezde sakatlanınca.Şimdi oraya gortatı aldılar.SAvunma yapar, o bölgeyi kapatır.pietrus savunma yapar( lebronu iyi savunmuştu zamanında) bunun yanında ceza şutuda iyidir.Hido hiçbir katkı veremiyordu,benchten gelince dragicin katkısını düşürüyordu,bu takasla daha iyi bi dragiç izlicez.Carterda efsane renk getirir takıma.Suns eskisinden daha iyi olucak.
orlando ise onlarda anladılar bu sezon bu takımdan verim alamayacaklarını.Howarda masaya yumruğunu vurunca takas kaçınılmaz oldu.hido geldi howard istediği pasları yendiden alıcak.Arenas ne kadar sorumsuz olursa olsun,böyle bir takımda bence huzursuzluk yaratmaz sadece işini yapar.Arenas ve howard'ta iyi arkadaştır.Lewis içinse evet kontratı fazla evet bu sezon felaket kötü oynuyor ama hidoyla iyi anlaşıyorlardı.En önemliside lewis topun hidoda olmasını sorun etmiyordu.Lewis kalsa bence daha fazla katkı sağlardı ama arenas riskide girilicek bir risk.
Eğer orlando nelson,duhon,q rich bunları paket yapıp bir uzun alırlarsa 4-5 ikisinide oynayacak işte o zaman bu takım olur. Aksi halde şu uzunlarla lakerstan önce boston hatta bulls'a bile rakip olamazlar.Ama miamiyi eleyebilirler onlardada uzun yok:D

* Günün mega, ultra, sıkma bombası Dwight Howard ile ilgili.. Magic, önümüzdeki 2 sene içinde şampiyon olamazsa D-HOW , Lakers'a gidecekmiş.. Bunu ESPN in NBA analistlerinden Rich Bucher söylemiş.. Şöye ki ; 2012 yazında D-How'ın FA olma, Lakers'ın da opsiyon kullanmayın A.Bynum'ın kontratından kurtulma şansı bulunuyor.. Hayal gibi bir şey işte.. Aynı haber NBC de de var.. Howard'a kontrat verebilmek için o yaz Odom'da salınacak demişler..

* Hasta Knicks'li yönetmen Spike Lee ( Malcolm X 'in yönetmeni) , " Melo ile konuştum, gelecek" demiş.. Rabbime sordum Cleveland dedi gibi bir şey işte.. Yalnız Knicks kimse gitsin istemediği için takas yoluyla değil, yaza FA olarak almak istiyormuş. GM Donnie Walsh'un isteği bu yöndeymiş..

* L.Scola geçen sene adının sürekli takas dedikodularında geçmesinin kendisini kamçıladığımı söylemiş.. Kontratı kaptı, bu sene rahat. Takımda etkinliği ve rolü birinci sınıf.. Houston'dan ayrılmayı düşünmezmiş.

* Clippers Ike Duogu ile anlaşmış. Bu adam Spurs'taydı sanırım geçen sene.. Gazanfer, gözünüz aydın..

* Mike Miller'ı yazın Lakers ve Knicks de istemesine rağmen Heat'e gitti deniyor.. Daha az paraya da ok dedi biliyoruz bunları ama Lakers seyircisi bu yüzden onu yuhlamış.. Ne zaman, nerede görmüş de yuhlamış anlamadım. Mike Miller sakatlıktan döneli 2 maç falan oldu.. Lakers-Heat maçı da c.tesi gecesi bu arada..

* B.Roy'un sakatlığı C-Webb'in diz sakatlığı ile aynıymış ve Webb, bu sene daha zor oynar demiş..Oğlum adam fantasy takımımda ve 2. sıra seçimim, değiştiremiyorum.. Ne diyorsunuz siz..

* Yao, bir kez daha ameliyat olmak istemiyormuş.. yao defteri kapandıı artık.. Kendine Beijing sırtlarında bir ev baksın, dönse de bir şey olmayacak.

* Melo'nun bir akrabası ölmüş, bu gece oynamıyormuş Spurs maçında..

* Eski Sixers'lı, şimdi Hornets'li Willie Green'in kuzeni ve kız kardeşi trafik kazasında ölmüş..Sürekli alkollu araba kullanırken yakalanıyormuş ve 2004 den beri de ehliyetine el koymulmuş vaziyetteymiş.. Kanında, yasal sınırın 3 katı alkol varmış..

Sühan Cem' Alıntı:
LA Lakers da bulamadı bir Guard. Howard gelse Gasol 4 numaraya geçer. Bir zamanalrın Spurs'ü gibi İkiz kuleler diye adları çıkar.

Öyle bir durum olursa ben zaten Nba'e olan ilgimi kökten kazır kurtulurum.
Yıllardır contender adamlar zaten.. Bir 5 sene daha çekemem nazınızı..
Kobe ile Gasol beraber 2014 e kadar gidiyor zaten..
Bynum, emmi oğlu musacık, eli kolu kısacık, fazlası olmayacak belli..
Howard'a gerekirse yer açılır, onun için lüks vergisi de ödenir ama dengeler çok bozulur..
Mahvoluruz : )