Gündeme Dair

Arenas icin bicilmis kaftan Orlando'nun sistemi. Oraya giderse basarili olacagini dusunuyorum. Bu sene eskiye dair sinyaller verdi Arenas ama sistemsizlik icinde kayboldu gitti. J-Rich Arenas'in dostudur. Eger Arenas'da gerceklesir ise bu sene play-off'da Orlando'luyum :) Hido'lu,Arenas'li,J-Rich'li Orlando'yu izlemek gercekten buyuk bir keyif olur.

Bence sıradaki yolcu da Nelson olur.Orlando Nelsonu takasta kullanıp iyi bir 4 numara almak isteyecektir ama Orlando'nun 4 şutör 1 pivot sistemine uygun 4 numarayıda nereden bulacaklar? : )

Şu takası oturup 2 saat çalışmak lazım..
Ben bu gece incelemeye çalışacağım ama şimdiden tek söyleyeceğim şu ; R.Lewis'e o kontratı kim verdiyse gitsin tek ayak üzerinde beklesin demiştik.. Adama Kobe gibi kontrat ver, sonra ilk takasta yolcu et.. Normal mi ?

Emre abi şu anki Orlando takımına 10 top versen yetmez 20 top ister :) .

Şu kadronun topu sağlıklı bir şekilde paylaşması mümkün değil.Ama bundan daha büyük sorunda var o da savunma.İşin savunma kısmını düşünen kimse yok bu takımda.[Belki Brandon Bass ama o da 10 dakika falan oynuyor]

Takas I. (Orlando- Phoenix )

Orlando'ya Gelenler:

Hedo: Yeni kontratı sonrası Toronto ve Phoenix'de beklenenin çok altında kaldı hep.. Şimdi en başarılı olduğu yere dönüyor ama o takımdan farklı bir kadro var.. Şu ana dek yılda 10 milyon USD lik bir oyuncu olamadı kesinlikle.. Sözleşmesi, kendisi opsiyon kullanmazsa 2013 de bitiyor..

J.Richardson: Hem R-Lewis, hem de Vince Carter'ı kaybeden Orlando için en değerli hamle bu oldu.. Hem onların boşluğunu doldurabilecek bir oyuncu, hem de sezon sonu FA oluyor.. Sözleşmesi yapılmaması halinde, yaza capte 14 milyon USD boşluk anlamına geliyor.. Takasta, sözleşme sezonunda olan oyuncu her zaman değerlidir.. Çünkü kısa vadede kurtulma şansı var.. J-Rich'in gelmesi Lewis'e verilen kontratın acılarının bir nebze azaltılmaya çalışılmasıdır..

E.Clark: Aynı şekilde Earl Clark, eğer franchise opsiyon kullanmazsa yaza serbest kalıyor.. 1.8 milyon USD boşluk capte..

Phoenix'e gelenler

Vince Carter Toronto'daki evinden çıktığından beri hayal kırıklığından başka bir şey olamadı.. Orlando, hedo'nun yerine onu düşündü ama alakası bile olamadı.. Yaza serbest kalacak.. Suns da onu kara kaşı kara gözü için değil, bu 17 milyon boşluk için kabul etmiştir..

Marcin Gortat 2009 play-offunda yaptıklarından sonra herkes peşine düşmüştü ama öyle devam etmedi..2014 e kadar giden, yılda ortalama 7 milyon USD lik bir kontrat bu..Suns'a külfet..

M.Pietrus Ne iş yaptığını bilmiyorum, çok görmüyorum.. Sezon sonu player optionı olan, yılda 5.3 milyon USD daha külfet..

Kim Kazançlı ; Hedo, Orlando için kumar ama eskisi gibi olursa kontratın kalınlığı dert değil..J-Rich de faydalı olur.. Bence Suns zarar eder bu işten.. Yaza Vince'i postalasalar bile Gortat ve Pietrus a yılda toplam 12 milyon USD gibi bir para ödemek zorundalar ve bu adamların bu kadar edip etmeyeceği tartışılır.. Orlando, 2011 yazında "Hedo benim oldu ama 15 milyon USD de boşluğum oldu " deme lüksüne sahip..

Valla bu kadroyla şampiyon olamayacaktı Orlando. Onlar da Hido ve Arenas kumarlarını oynadılar. Tutarsa tutar tutmazsa da napalım hesabına girdiler. Zaten 0 geliyordu şimdi de sıfır gelecek. Hem en kötü Lewis'in kolundan kurtuldular Hido'nun kolu daha küçük sonuçta. J-Rich'in kolu da bu sene bitiyor. Arenas da kendini buluursa gayet karlı çıkarlar. Savunmayı zaten yapmıyorlardı şimdi yapsalar ne olcak :)

Takas I. (Orlando- Washington )

R.Lewis ile G.Arenas yer değiştirmişler.. John Wall'un first pick olmayı hak eden bir adam olduğu anlaşıldığında Washington sayfasında da yazmıştık.. İyi para, kötü parayı kovar.. Arenas'ın eski kral olması bir şeyi değiştirmez demiştik.. Washington Wall'u oraya yerleştirecek..Arenas'ın +20 milyon USD lik kontratı Orlando'ya gidiyor ve 2014 e kadar da sürecek..

Lewis ise kesinlikle "overpaid " bir adam oldu.. O da +20 milyon kazanıyor ve 2013 e kadar sürüyor..

Yine de kazanan bence kesinlikle Wizards olur.. John Wall, Arenas'ın koltuğuna otururken, keskin bir şutör, ciddi bir skor opsiyonu, kalburüstü bir forvet takıma eklenmiş oldu.. Mali açıdan çok şey değişmedi ama değeri düşen bir parça yerine değerli parça kondu..

Orlando ne yapmak istedi anlamadım.. Arenas'a ihtiyaçları yok. Böyle bir Arenas'a kimsenin ihtiyacı yok.. Arenas daha az almayacak ve sözleşmesi de daha erken bitmeyecek..

Tartışmasız Wizards'ı karlı görüyorum kendi adıma..

Orlando ne kaybedebilir ki Emre abi ? Lewis zaten geziniyordu bu sene. Ayrıca Arenas alıyorsun abi Nazr Muhammed gibi yazmışsın yani oraya. Eğer eskisi gibi oynama ihtimali var. Ama Lewis'in eskisi de yenisi de o kontratın hakkı değil. He Wizards karlıdır denebilir o ayrı sonuçta Wall'un önü açıldı ama Orlando'yu bağlamaz bence bu. Arenas düzgün oynarsa arenas - j-rich - hido - bass - howard gibi bir beş oluşuyor şu an ki bu da gayet dominant olan bir 5 . 4 kısalı düzeni aratmaz bu 5 verim açısından. Nelson - Lee yerine Arenas ve J-rich var yani. Benchte de q-rich , j-will , earl clark , jj reddick ,ryan anderson , Chris Duhon var burdan elbet bi 4 buçuk numara alırsın ortalama bi düzeyde. Belki Ryan'ı ilk 5e bile sokabilirler ki bence iyi de yaparlar. 4 oyuncun da ciddi tehditken Ryan iş yapar daima bomboşken. Savunma kısmında da yapar Lewis kadar. Bu durumda Nelson'ın yerine gelecek 4.5 u da düşünürsek yedeğinde 2 pg bir sg 2 sf bi 4.5 bi de Brandon Bass olcak. Duruma göre q-rich'i kullanıp 1 de veteran center alırsan gayet iyi olur takım. Bi kere muazzam ilk 5 olur en başta ki bench de kısa olsa da skorerler.

Deniz bey basketbolun 1 topla oynandığı gerçeğini unutuyorsunuz ama :) .
Ayrıca ben bu pamul helva kıvamında ki takımın eğer kalabilirse play-off ilk turundan eleneceğini düşünüyorum.

Deniz;

Orlando için ben iyi olacağını sanmıyorum Arenas'ın ama iyi de olabilir diyelim. Onu bir ihtimal olarak görelim..

Ama Washington için bence müthiş hamle oldu.. Yani hem Wall'un önünü açıyorsun, hem de başka bir bölgeye Arenas kalibresine yakın bir parça ekliyorsun..

Philadelphia'ya Iverson geldikten sonra Stackhouse'a yol verilmesi olayı işte bu.. O zaman da konuşmuştuk.. Hemen genç, daha az kazanan, aç, iştahlı adam direksiyona geçer..

Orlando Lewis ve Pietrus gibi iki tane molozdan kurtuldu. Carter da beklenen katkıyı veremiyordu. Hidayet kötü bir sezonunda ama J-Rich ve Arenas formdalar. O yüzden mali külfeti de azalttıysa Orlando iyi bir iş çıkarmış demektir. Doğuda başarılı olmak için fena bir adım değil. Ama yedek pivot lazım.

Eğer kalabilirse ne demek Erdal komik oluyorsun ama yani Darüşşafaka Cooper Tires'tan basetmiyorsun. Pamuk helvada pota altında Howard var dışarda Arenas da J-rich de hido da iyi olmayan ama ortalama savunmacılar. Ayrıca normalde bu takımda kim savunma yapıyordu adam gibi de , şimdi gelenler onlar kadar yapamaz diyorsun. İstiyorsan iddiasına girelim playoff yapıp yapamayacağına. Miktarı sen belirle hatta nasılsa senin bütçenden düşülecek miktar.
Emre abi Washington karlı çıktı bana göre ama kadro sistemi açısından karlı çıktı. Sonuçta bu takımda Wall olmasa napıyor ya bu Wizards derdik. Bir de Magic zaten şampiyon olamayacaktı bu yapıyla ama yeni bi yapıya gittiler en kötü yine şampiyon olamazlar. En fazla canlıyı başka oyuncuya bayılacaklar yani :) Gortat da eskisi gibi değil bence zaten ihtiyaç da yoktu ona Howard varken. Bir de yabancı forumlarda Pietrus gitti savunma kötü olcak diyorlar hayret ediyorum. Aramızda Pietrus'u bu sene gören duyan var mı :)

Can Altay' Alıntı:
Orlando Lewis ve Pietrus gibi iki tane molozdan kurtuldu. Carter da beklenen katkıyı veremiyordu. Hidayet kötü bir sezonunda ama J-Rich ve Arenas formdalar. O yüzden mali külfeti de azalttıysa Orlando iyi bir iş çıkarmış demektir. Doğuda başarılı olmak için fena bir adım değil. Ama yedek pivot lazım.

phoenix-orlando takasında ,orlando mali açıdan kesinlikle kazançlıdır bana göre.. washington ile olan takasta çok bir şey değişmedi.. aslında orlando açısından iki takası birleştirip bakmak lazım.. J-rich ile Carter birbirlerine denk ( yaza FA olacaklar), arenas ve lewis de sözleşme olarak denk görünüyor.. gortat ve pietrus burada phoenix'e kitlenmiş bana göre..

Emre Abi, Pietrus'u Phoenix'e kilitlediklerine katılıyorum ama bence Phoenix de biraz da olsa karlı çıktı. Gortat gibi fena olmayan bir pivot ve Carter gibi dibe vurmuş bir adam aldılar. Dediklerine göre Hidayet'in enerjisi o kadar düşükmüş ki hem Nash'in hem de Dragic'in oyununu bozuyormuş. "Sanki emekli olmuş gibiydi" demiş bir Suns yetkilisi. Carter gibi hem şutör hem de penetreci bir adam ile Nash yeni bir kariyer rekoru kırabilir. Tabii öncelikle Carter'ın bu felaket sezonunu geliştirmeye niyetli olması gerekir.

Suns da nasıl olsa Batı'da bir şey yapamayacaktı, onlar da kumarlarını oynadılar.

Düzeltme: Kafam mı güzel ki Lewis Phoenix'te sandım.

Deniz;

Benim Washington'ı neden karlı gördüğüm açık;

Mali açıdan bir kazık yemeden, kullanamadıkları bir süperstar yerine , kullanabilecekleri bir star aldılar.. Ayrıca kullanamadıkları süperstarın yerini de dolduracak adam var zaten kadroda.. Yani şöyle düşünüyorum.. Wizards'ın payrollu yıllık 60 milyon usd düzeyinde..60 milyon USD ye içinde 1 süperstar bulunduran bir kadron var.. Ama bu şekilde yine 60 milyon USD ye içinde 2 star olan bir kadron var..

Wizards geleceği de düşünmek zorunda.. Yarın Wall'a ve N.Young'a kontrat verme zamanı geldiğinde rahat olmaları lazım. Nick Young denen adam 3 milyon USD bile kazanmıyor ama yaza sınırlı serbest mesela.. Adamın biri çıkıp al sana yılda 6 milyon usd derse, Wizards'ın başına bela işte..

Can Altay' Alıntı:
Emre Abi, Pietrus'u Phoenix'e kilitlediklerine katılıyorum ama bence Phoenix de biraz da olsa karlı çıktı. Gortat gibi fena olmayan bir pivot ve Lewis ile Carter gibi dibe vurmuş adamları aldılar. Dediklerine göre Hidayet'in enerjisi o kadar düşükmüş ki hem Nash'in hem de Dragic'in oyununu bozuyormuş. "Sanki emekli olmuş gibiydi" demiş bir Suns yetkilisi. Lewis ve Carter gibi şutör adamlar ile Nash yeni bir kariyer rekoru kırabilir. Tabii öncelikle Lewis ile Carter'ın bu felaket sezonlarını geliştirmeye niyetli olmaları gerekir.

Suns da nasıl olsa Batı'da bir şey yapamayacaktı, onlar da kumarlarını oynadılar.

Evet Can..
Her zaman, win-win olmaz zaten.. Herkes halinden memnun olsa takas diye bir şey olmaz.. Bazı riskler alınacak..
Nash'in yanında oynayan adamları çok değiştirdiği ve bir sinerji yarattığı gerçeğini Vince'in potansiyeli ile birleştirince iyi bir sonuç alabilirler.. Gortat'ın o tempolu oyuna nasıl uyum sağlayacağını ben çok kestiremiyorum şu aşamada..

1Bu arada Yahoo'da Gortat'yı aldım verim alamadığım Hamilton'ın yerine. Susns'ta süre bulur Gortat. En kötü 8-8-2 yapar o da bana yeter. Sonuçta Hamilton da atıyor 10 sayı yapıyor 2 ribaund 2 asist. Oynadık kumarımızı bekliyoruz

Orlando Hidoya sözleşmesini vermemiş gitmiş Carterı almıştı.. Şİmdi Carter+Pietrus+Gortat=Hedo+J.Rich+Clark

Yani Pietrus+Gortata karşılık Jrich+Clark bu takası isteselerde yapabilirlerdi ki olan geçen senelerine oldu.. Belkide şampiyon olacaklardı Hedoyu göndermeseler ama vermediler kontratı işte..

Burda kazanan Yahoo messenger basketballdaki Gortatın sahibidir :) Phoneixte pivot yok zaten aldılar ve bence istatislik iyi yapar :)

Orlando=>Nötr
Wash=> Wallu geliştirir+ şimdi Yi Jian Liandan kurtulurlar belki
Phoneix=> Hedodan yararlanamıyordu hiç ama bu sefer kontratlar başını ağırtacak
Hido=> Bu takaslarda kazanan bence Hido.. Parasını her türlü alırda overrated oyuncular listesinde kalmasın..
Jrich=> Orlando sistemine çok uyar bence
Arenas=> Yenilik her zaman iyidir