Takas I. (Orlando- Phoenix )
Orlando'ya Gelenler:
Hedo: Yeni kontratı sonrası Toronto ve Phoenix'de beklenenin çok altında kaldı hep.. Şimdi en başarılı olduğu yere dönüyor ama o takımdan farklı bir kadro var.. Şu ana dek yılda 10 milyon USD lik bir oyuncu olamadı kesinlikle.. Sözleşmesi, kendisi opsiyon kullanmazsa 2013 de bitiyor..
J.Richardson: Hem R-Lewis, hem de Vince Carter'ı kaybeden Orlando için en değerli hamle bu oldu.. Hem onların boşluğunu doldurabilecek bir oyuncu, hem de sezon sonu FA oluyor.. Sözleşmesi yapılmaması halinde, yaza capte 14 milyon USD boşluk anlamına geliyor.. Takasta, sözleşme sezonunda olan oyuncu her zaman değerlidir.. Çünkü kısa vadede kurtulma şansı var.. J-Rich'in gelmesi Lewis'e verilen kontratın acılarının bir nebze azaltılmaya çalışılmasıdır..
E.Clark: Aynı şekilde Earl Clark, eğer franchise opsiyon kullanmazsa yaza serbest kalıyor.. 1.8 milyon USD boşluk capte..
Phoenix'e gelenler
Vince Carter Toronto'daki evinden çıktığından beri hayal kırıklığından başka bir şey olamadı.. Orlando, hedo'nun yerine onu düşündü ama alakası bile olamadı.. Yaza serbest kalacak.. Suns da onu kara kaşı kara gözü için değil, bu 17 milyon boşluk için kabul etmiştir..
Marcin Gortat 2009 play-offunda yaptıklarından sonra herkes peşine düşmüştü ama öyle devam etmedi..2014 e kadar giden, yılda ortalama 7 milyon USD lik bir kontrat bu..Suns'a külfet..
M.Pietrus Ne iş yaptığını bilmiyorum, çok görmüyorum.. Sezon sonu player optionı olan, yılda 5.3 milyon USD daha külfet..
Kim Kazançlı ; Hedo, Orlando için kumar ama eskisi gibi olursa kontratın kalınlığı dert değil..J-Rich de faydalı olur.. Bence Suns zarar eder bu işten.. Yaza Vince'i postalasalar bile Gortat ve Pietrus a yılda toplam 12 milyon USD gibi bir para ödemek zorundalar ve bu adamların bu kadar edip etmeyeceği tartışılır.. Orlando, 2011 yazında "Hedo benim oldu ama 15 milyon USD de boşluğum oldu " deme lüksüne sahip..