Hangi salonda oynamalıyız?

Hangi salonda oynamalıyız?

• Kullanılan toplam oy
    146
  • Anket kapatılmış .
Neden Sinan Erdem ? Adı mı güzel.Yazın yahu.Sezonu iç sahada yenilgi görmeden bitiren takım neden farklı salona geçmek istiyor mera ediyorum .

Ne Sinan Erdem'i? Böyle ilginçlikler yapmak zorundamıyız sürekli? Arenanın yanına kendi salonumuzu yapana kadar bizim evimiz İpekçidir!

Oyun Abdi İpekçi'ye; nedenlerini bir çok renkdaşım yazdığı için tekrarlamak istemedim.

İBB'nin bir sürü etkinliği, parti mitingleri, bir çok diğer spor etkinliğinde organizasyon ya da antrenman sahası olarak tahsisi ve bence takıma direk etkisi bakımından daha da önemlisi EL sezonuyla çakıştığı için WTA sezon sonu turnuvası nedeniyle Sinan Erdem'den uzak durulmalı. Atmosfer, mavi rengi vb. konulardan bahsetmeye bile gerek yok.

Eğer yinede Sinan Erdem' e geçilecekse ki bu teknik değil idari bir karar olacak Ergin Hoca'nın ntvspor daki sözlerine göre o zamanda bu kararın gerrekçelerinin iyice anlatılması ve salonun basketbol salonu hâline gelmesi için saha içi koltuk düzeni, seyirciye ulaşım (otobüs, metro hatta belki vapur) organizasyonu ve az seyircili maçlar için perde düzenlemesi gibi konuların çok iyi planlanması, uygulanması şart. Bunlarda mevcut durumda fazladan zaman ve para israfı olacaktır.

Yönetimden nacizane isteğim şudur: Lig maçları şifreli, El maçları da artık şifreli (bir mucize olurda aksine karar vermezse ağalar amcalar) elde İpekçi vardı galiba artık oda şifreli. Ben zaten senede 1 maç izliyebiliyorum (Tofaş sağolsun) bari taraftar İpekçi'de olabilsin.

Bana kalırsa biz abdi ipekçiye alıştık, orda yenilmedik, sinan erdeme geçersek zorlanırız oranın ruhu yok demek fazlasıyla romantik ve gerçekçi değil. Neden sinan erdem sorusuna şöyle bir cevap veriyim. Abdi ipekçiden daha yeni bir salon. Soyunma odasından oturma yerlerine kadar daha konforlu. Ülker arenanın soyunma odalarını espnin euroleague hakkında hazırladığı belgeselde gördüm, nba salonlarının soyunma odalarına benziyordu. Gs tv deki yayınlarda gördüğüm Abdi ipekçi soyunma odaları bunun yanında lise spor salonu soyunma odası gibi kalıyor. Oyuncuların antremanlarda ve maç önceleri zamanlarını geçirdiği soyunma odalarının konforu bana kalırsa önemli bir detay. Ayrıca sinan erdemin locaları var evet, bunların satışından önemli bir gelir elde edilebilir. Ergin hoca ntv de "Spanoulisi istemekle olmuyor, bunun için taraftarımızın bizi maddi anlamda da desteklemesi gerekiyor" tarzında bir şey söyledi ve bana kalırsa haklıydı. Yönretim ticari düşünüyor denmiş, evet yönetim ticari düşünmeli zaten o yüzden profesyonel bir yapı oluşturmaya çalışıyor başkan. Birisi şampiyon olan el oynayacak galatasaray basketbol takımı istediği ölçüde sponsor bulamıyorsa irdeleyelim demiş, tamam onu irdeleyelim daha iyi bir sponsor arayalım ama bu arada sinan erdem in localarından gelecek paraları da basketbol şubesi için harcayalım. Ayrıca locaları olan -ki bana kalırsa loca satma bir spor kulübü için önemli bir gelir kalemi- bir basketbol salonu yapılacaksa bu takım için, bence basketbolda loca kültürü oluşturulmalı ve bu kültürün oluşturulması için önümüzdeki sezon fazlasıyla uygun. Galatasaray futbol takımının artırılan gelirleriyle geldiği nokta ortadayken basketbol takımının ekonomik açıdan daha fazla gelir elde edeceği bir salona geçmesini istememeyi bir taraftar gözüyle anlayabiliyorken, bir işadamı gözüyle baktığımda anlamsız buluyorum. Her ne kadar tepki göstersek de dünya da spor bir iş olarak yapılıyor. Galatasaray basketbol takımı da bu dünyanın parçası ve bu dünyanın kurallarına göre oynamak zorunda. Sinan erdeme karşı olanların fikirlerini anlamak ve hak vermekle beraber sadece neden Sinan Erdem sorusuna kendimce cevap vermeye çalıştım.

Salon değiştirmeyi düşünmeden önce tüm gelir kaynaklarımızı ne kadar kullanabiliyoruz ona bakmak gerekir. Bu sene tek bir basketbol ürünü satışa sunamamışken, Abdi İpekçi'nin pahalı koltuklarını satışa çıkarmadan birilerine hediye etmişken, kombine satışını gerçekleştirememiş maçları boş tribünlere mahkum bırakmışken, sanki salonun dışında yığınlar içeri girmek istiyor ama salon küçük yer bulamıyoruz, sığmıyoruz havası yaratmak ne kadar gerçekçi düşünmek gerekir.
Sinan Erdem salonu İstanbul'un Trakya tarafında oturanlar için ulaşım yönünden avantajlı görünebilir ama Anadolu yakası seyircisini tamamen kaybedersiniz bu kesin. Haftaarası 20'de başlayacak bir maça Anadolu yakası mümkün değil yetişemez.
S.Erdem'de loca satma konusu da çok uçuk bir düşünce bence. Geçmişte örnekleri var. Uzun süre FB ve Efes orada oynadı kaç tane loca satabilmişler, ne kadar gelir elde etmişler sorulup öğrenilir. Seyirci ortalamaları da alınabilir. Biz bu sene yalvar yakar sadece son maçı o da şampiyonluk maçı olduğu için kapalı gişe oynayabildik. Önce bunun nedenini bulalım.

Forumun yüzde 30'u Sinan Erdem'den yana oy kullanmışlar.Ancak yorum yazan herkes İpekçi'den yana.
Oy verenler lütfen yorum yapabilir mi ?
Neden Sinan Erdem ?
ben yeni sinan erdem için kullandım ama tahmin neticesinde..
sinan erdemde vip-loca için istiyorlar diyorlar..eğer bu loca-vip satışlarından fark yaratacak bir gelir elde edilecekse sinan erdem derim..ama yok sadece büyük kişilikler için daha rahat ortam istiyorlarsa tabiiki ipekçi..

Salon değiştirmeyi düşünmeden önce tüm gelir kaynaklarımızı ne kadar kullanabiliyoruz ona bakmak gerekir. Bu sene tek bir basketbol ürünü satışa sunamamışken, Abdi İpekçi'nin pahalı koltuklarını satışa çıkarmadan birilerine hediye etmişken, kombine satışını gerçekleştirememiş maçları boş tribünlere mahkum bırakmışken, sanki salonun dışında yığınlar içeri girmek istiyor ama salon küçük yer bulamıyoruz, sığmıyoruz havası yaratmak ne kadar gerçekçi düşünmek gerekir.
Sinan Erdem salonu İstanbul'un Trakya tarafında oturanlar için ulaşım yönünden avantajlı görünebilir ama Anadolu yakası seyircisini tamamen kaybedersiniz bu kesin. Haftaarası 20'de başlayacak bir maça Anadolu yakası mümkün değil yetişemez.
S.Erdem'de loca satma konusu da çok uçuk bir düşünce bence. Geçmişte örnekleri var. Uzun süre FB ve Efes orada oynadı kaç tane loca satabilmişler, ne kadar gelir elde etmişler sorulup öğrenilir. Seyirci ortalamaları da alınabilir. Biz bu sene yalvar yakar sadece son maçı o da şampiyonluk maçı olduğu için kapalı gişe oynayabildik. Önce bunun nedenini bulalım.

Sinan Erdem'i desteklemek için söylemiyorum ama Anadolu yakasından Sinan Erdem'e gitmek çok daha kolay.En basiti metrobüs ile direk salona gidebiliyoruz.

Ben geçen yıl Beşiktaş'la oynadığımız yarı final serisinde ki maçların birinde Sinan Erdem'e gittim. Pota arkasında çapraz en üst bloktaydım. Maçı oldukça iyi seyrettim. Hatta son çeyrekte, Beşiktaş'ın basketlerinde tepkisiz kaldığım için çevremdekiler benden huylandığı için en üst sıranın arkasındaki koridora çıktım ve maçı oradan takip ettim. Salon doluydu ve atmosfer iyiydi. Galatasaray seyircisi orayı cehenneme çevirebilir.

Eğer Sinan Erdem'e taşınmakla localarla artan tribün gelirleri realize edilebilecekse, bu değişim takım için olumlu olacaktır. Seyirci sayısı için endişe etmemek gerekir. Birçok kişi Sinan Erdem'in ulaşım olanaklarının daha iyi olduğunu düşünüyor. En azından bu grubun bir kısmı maçlara gelmeye başlayacaktır. İpekçi'ye gelenler zaten takımı yarı yolda bırakmaz. Olası Spanoulis veya benzeri transferler seyirci sayısını patlatabilir. Bu da takıma gelecek yıllar için olağanüstü bir ivme kazandırabilir. Bence denemeye değer bir opsiyon.

Ankara'dan İstanbul'a gelerek Abdi İpekçi'de izlediğim (ne şans ki üçü de Banvit maçı ) 3 maçı da kazandık ve üçünde tribünler tamamen dolu idi atmosfer muhteşemdi.Sinan Erdem bizim Ankara Arena'ya benziyor,sesler çok cılız kalıyor ambians bir türlü yakalanamıyor.Ankara'da da eski Atatürk Spor Salonu'ndaki atmosfer Ankara Arene full dolu bile olsa hiç yakalanamadı...

Sinan Erdem'i desteklemek için söylemiyorum ama Anadolu yakasından Sinan Erdem'e gitmek çok daha kolay.En basiti metrobüs ile direk salona gidebiliyoruz.

Dün bir arkadaş yazmıştı, Şirinevler metrobüs durağından SE'e yürümekle Topkapı durağından A.İpekçi'ye yürümek arasında büyütülecek bir fark yok.
Herkesin metrobüsle ulaşımı da mümkün olamayacağı için arabayla gelmek zorunda olanlara anadolu yakasından Ataköye gitmek gerçekten büyük fark yaratıyor.

Dün bir arkadaş yazmıştı, Şirinevler metrobüs durağından SE'e yürümekle Topkapı durağından A.İpekçi'ye yürümek arasında büyütülecek bir fark yok.
Herkesin metrobüsle ulaşımı da mümkün olamayacağı için arabayla gelmek zorunda olanlara anadolu yakasından Ataköye gitmek gerçekten büyük fark yaratıyor.

Yine metrobüs özelinde konuşursak çok büyük bir fark var. Şirinevler durağından Sinan Erdem'e en fazla 10 dk'dır. Topkapı'dan İpekçi ise en az 30 dakikadır.

Sinan Erdem'e metro da ,arabayla da gitmek daha kolay.

Sinan erdem çok amaçlı kullanılan bir salon lig oynanırken pek çok farklı organizasyon yapılıyor. Organizasyon varken orada maç yapamıyorsunuz. Bazı arkadaşlarımız yazmış bende devam edeyim, iki sezondur kombine alıyorum Oktay hoca zamanında da bu sezonda bir kaç maç hariç bu takımın kaç kişilik bir seyirci topluluğuna oynadığı belli iken sanki şöyle bir hava oluşuyor normal lig maçlarımızı ortalama 7000-8000 kişiye avrupa maçlarımızı 13000 kişiye full oynuyoruz gibi. Elimden geldiğince kombine alarak destek olmaya çalışan biri olarak geçen sezon bir çok maçta çevik kuvvet sayıca bizden daha fazla idi. Durum böyle iken Sinan erdemde loca ve vip satışı ile bir gelir elde edilebilir fakat o gelirler takıma maç kazandırmaz. (örnek efes) Üsküdar zeynep kâmil de oturan bir kişi olarak bir kaç defa sinan erdeme gittim ve salondaki atmosferden hiç hoşlanmadım. Bu forumda pek çok olay hakkında tepkimizi dile getirmemize rağmen örnek olarak forma satışı, basketbola özel ürünler, Yalçın Dümer :) ilkan karaman, Lindsay Whalen vb. ne oldu ise yada yapıldı ise korkarım yine aynısı olacak kendi bildiklerini yapacaklar. Böyle bir şey olursa taraftarın fikri alınmadan sinan erdeme geçiş yapılırsa, bu sezon tepki olarak kombine almayacağım. Son olarak kendi özelimde zeynep kamil üsküdardan ipekçiye ulaşım kolay değil sinan erdeme hiç değil. Benim görüşüm pek çok artısı ile İpekçi.

Abdi İpekçi'de 8.000-9.000 civarı taraftar olduğunda bile iyi bi atmosfer oluşturuluyor.Fakat Sinan Erdem'de o büyük salonda örneğin 8.000 kişi ile aynı atmosferi yakalayamayız.Sadece biletlerin tamamen satıldığı maçlarda Sinan Erdem işimize yarayabilir , 18.000 kişi olursak...

Fenerbahçe Ülker'in maçlarında görüyoruz , son yılların en etkisiz tribünleri var.Pota arkasında 15 kişi destek veriyor , kalanlar yerinde oturuyor.Bizde durum bu kadar kötüye gitmez ama yine de Abdi İpekçi'ye kıyasla atmosferin etkileyiciliğinde azalma olur.Bu da bizim aleyhimize.Sinan Erdem'e gidersek oturarak maç izleyen taraftar oranı artar , İpekçi atmosferini yakalayamayız bence.O yüzden kesinlikle Abdi İpekçi derim.

Ankara'dan İstanbul'a takımımızın önemli maçlarını seyretmeye gidiyorum bir kaç senedir...Eşim İstanbul'lu olduğu için bir ayağım artık İstanbul'da...

Eğer böyle bir düşünce yönetimde varsa, ve uygulamaya geçirilirlerse hiç bir şekilde eleştiremem. Çünkü cska, barca gibi kulüplerle baş edebilmek için kulübümüzün yaptığı hatta yapabildiği diyeyim sponsorluk anlaşmaları yetersiz kalıyor..Daha iyi sponsorluk anlaşması yapmamız çok çok zor..Yapılabilse yaparlar zaten bundan kuşkum yok..Onun için yanlış yapar yönetim diyemem...

Ancak ülkemizde mahalesef şöyle bir gerçek var ki, ülkemizde basketbola olan ilgi az..İlgi olan bir ülkede, 1000-1500 hatta daha az sayıda seyirciye maç oynanır mı? İstediğiniz kadar yeri problemli olsun bilmem ne olsun, 6000-6500 kişi ortalama yakalanamaz mı ilgi olsa minumum 5,000,000 galatasaraylının yaşadığı İstanbul'da? Havada karada yakalanır...Bu ilgi bu kadar az iken gelirleri yükseltmek adına yaptığınız bu salon değişikliği bilet fiyatlarını yükseltmeyecek mi yükseltecek? Eeeee o zaman zaten az olan ilgi daha da azalmaz mı?

Ancak diğer taraftan; çok fazla bilmiyorum İstanbul'lu arkadaşlarımın dediğine göre Sinan Erdem'e ulaşım çok daha rahatmış...Belki bu bir avantaj olabilir, neden olmasın? Şöyle bir şey diyim, güzel pazarlama tekniği kullanırsın, taraftarın ilgisini basketbola çekmeyi başarırsın o zaman olur işte...O zaman İpekçide 7000-8000 kişiye oynadığın maçları oynarsın sinan erdem de 10,000-11,000 kişiye..satarsın localarınıda(eğer bunu düşünerek sinan erdeme geçilecekse yönetim herhalde satmanın bir yolunu bulur) tadından yenmez....böylede bir durum var...

Arena yapıldığında 20,000 kişilik Sami Yen'i dolduramayan taraftar Arenayı nasıl dolduracak diye dalga geçiyorlardı...Bugün kombineler ve localar tükenmiş durumda...42-43 bin kombine satıldı...Ki Arena'ya gidiş geliş facia bir durumdayken....bu sayının artmasında taraftarların rahat bir ortamda maç seyretme isteği çok önemli...Aynı şey basketbolda neden gerçekleşmesin? İhtimal yok mu? Var bence....

Gelelim atmosfer meseline...Taraftar sayısının maç kazandırabilecek seviyeye ulaştığı maçlarda, Sinan Erdem'dede aynı benzer bir atmosfer oluşacaktır...Geçen sene Beşiktaş taraftarı Sinan Erdem'de gayet etkiliydi...Atmosfer, rakip takıma baskı yönünden bir sıkıntı yaşayacağımızı ben düşünmüyorum...

Şahsi fikrim eğer Sinan Erdem'e geçip basketbol'a olan ilgiyi yönetim olarak artırırım diyorsan(yapılmayacak bir şey değil)Sinan Erdem neden olmasın...Ancak Sinan Erdem'e geçtik diyip bırakırsan olmaz o iş...Yine aynı kişiler maça gidip gelir....O zaman da bırakın bu hayalleri biz İpekçi'de devam edelim...

Şirinevler'den salona yürümek üst geçit kullanılarak yapıldığında 10-15 dk arasıdır. Cevizlibağ'dan (TOPKAPI'DAN DEĞİL) İpekçi'ye yürüme ise ara sokakları öğrendikten sonra 15-20 dakikadır. Cevizlibağ'da indikten sonra tramvay durağının hemen yanındaki sokaktan Vatan Bilgisayar, Tercüman sitesi vs. sağ tarafınızda kalacak şekilde girip, o sokak bitmeden sağdan devam ettiğiniz takdirde Topkapı'ya göre en azından 10 dakikalık bir kar sağlarsınız.

Kaldı ki, Sinan Erdem'e geçerken hiç kimse taraftarın 5 dakika daha az yürümesini düşünmüyor. Oradan locaların satışıyla elde edilecek tahminen yaklaşık 1 milyonluk ekstra gelir için Abdi İpekçi'nin atmosferinden, Navarro'dan İzzet'e, CSKA'dan Tofaş'a herkesin dilinden düşmeyen o atmosferden vazgeçmek ne kadar mantıklı? Bence hiç değil...

Sadece yol mevzusu için söyledim.Ben de İpekçi'de kalmamızı istiyorum.Bir takım evinde 1 sene maç vermemişse ,evini neden değiştirsin ki ?

Yıllardır İpekçi yollarında telef oluyor insanlar. 10000 kişinin gittiği bir maç için hiçbir toplu taşıma aracı yok, satte bir geçen 93'ler ile üçkağıtçı ve seviyesiz kıroların tekelindeki minibüsleri saymazsak tabi.

Öyle ki, maç sonuna doğru galibiyetin sevinci ya da yenilginin hüznü filan değil, dönüş telaşı sarıyor beni. hele akşam maçları dönüşü tam işkence.

Sinan erdem'de ise metro ve metrobüs imkanı muhteşem bir kolaylık. Ben metroyu kullanıyorum ve 8-10 dk yürüyerek salona ulaşabiliyorum. Sanırım metrobüsle daha kısa.

Ben ulaşımın sancısını çektiğim için o açıdan bakıyorum salon konusuna. Ambians meselesi çok sıkıntı değil, SE'de de o ortam oluşturulur. Bu sene kombine almayı düşünüyorum. Eğer SE'e geçersek düşünmem, direkt alırım.