Hangi salonda oynamalıyız?

Hangi salonda oynamalıyız?

• Kullanılan toplam oy
    146
  • Anket kapatılmış .
Abdi İpekçi'yi gerçekten çok seven biri olarak, Sinan Erdem diyorum net olarak.
Hem kulübün maddi kazancı, doğal olarak transfer kalitesi açısından (ufak da olsa +) hemde taraftarların ulaşımı ve özellikle çıkış da yaşayacağı izdihamdandan trafikten etkilenmemesi açısından.
Gelen duyumlar geçemeceğimiz yönünde-imiş lakin keşke olsa diyorum.
O atmosferi her salonda yaratacağımıza inanıyorum ben.

Seyirci ortalamasını öğrenebileceğimiz bir yer var mı?
Muhtemelen 3000-4000 civarıdır.
Ambians karşılaştırması yaparken buna göre yapmak gerekir.
3000 kişi İpekçi'de Sinan Erdem'e göre daha etkili olur.
15000 kişi olduğunda Sinan Erdem ambiansı iyi olabilir ki o da toplam 10 maçı geçmez.

Bu sene İpekçi'de sadece son Banvit maçında ulaşım zor oldu benim açımdan. Onun haricinde her maç otoparkta yer bulunuyor, 5-10 dakikada da çıkıyor. Ayrıca bir sürü de minibüs bekliyor.
Yani ulaşım ve otopark açısından senede 8-10 maç sıkıntı çekilir. Aynı 8-10 maçta Sinan Erdem'de 15000 kişi olacağından aynı sıkıntılar yine çekilir. Tamamı dolmayan Efes'in EL maçlarında bile İpekçi'dekine benzer sıkıntılar çekildiğine şahidim. Kaş yapayım derken göz çıkarmaya gerek yok. Kendi salonumuz yapılana kadar kiralık da olsa evimiz olarak benimsediğimiz İpekçi'de devam edelim.

Kesinlikle Abdi İpekçi..

En önemli konu ambians..Sinan Erdem e geçersek salonun %80 ini oturarak izleyecek..Rakibe baskı yokolacak..

Maddi nedenlerle çıkacağım diyen yönetime koskoca sezonda 1 tane basketbol ürünü niye çıkarmadınız diye sorarım..Banvit serisinde taraftarlar Drogba atkısı alacağına Arroyo atkısı almazmıydı?

Sinan Erdem in ulaşımını övenler başka bir metrobüsle gidiyor heralde salona..Araçla gidişte de ben Abdi İpekçi ye çok daha rahat gidip geliyorum..Yoğun olan maçlarda 20-25 dk oturup muhabbet ediyoruz..Otopark boşalıyor zaten..Rahatça çıkıyoruz..Yani ulaşım konusunda Sinan Erdem in bir avantajı falan yok..

Hea yönetim bizi dinlemeyip Sinan Erdem e geçer..Gene gider kombinemizi alıp desteğe devam ederiz ama bizimde sesimize kulak verilsin artık..

Sinan Erdem ile metro-metrobüs arasında da herhangi bir ulaşım yok. Yürüme mesafesi olarak Sinan Erdem'e nazaran 5 dakikalık bir fark var sadece.

Ben hiç bir maçtan erken yada geç çıkmadım. Çıkınca bekleyen onlarca minibüsten birine binip metrobüse gidiyorum.

Metro ve metrobüs yan yana. Daha kısa olması söz konusu değil.

BİR EFSANEDİR GİDİYOR SİNAN ERDEM'İN ULAŞIMI DAHA KOLAY DİYE... ULAŞIM ZORLUĞU 5 DAKİKA FAZLA YÜRÜMEK Mİ?

Abdi İpekçi çıkışı trafik oluyor diyenler sadece Avrupa ve derbi maçlarına gelenlerdir. Diğer maçlarda hiç birşey yok. Senede 7-8 maçta 5 dakika otoparkta beklemeye katlanamıyorsanız 1000 kişiye oynanan maçlara gelin, İpekçi trafiğinden rövanşı almış olursunuz.

Topkapı'dan İpekçi'ye yürüme mesafesi yaklaşık 25-30 dk. Sinan Erdem için ise bu mesafe 8-10 dk. Kaldı ki bir tarafta metrobüs ve metrodan, öbür yanda minibüsler ve saatte bir gelen iett otobüslerinden bahsediyoruz. SE'den çıkınca metroya binme ve yer bulma sıkıntısı çekmiyoruz. İpekçi çıkışı minibüs ve otobüslerdeki kepazeliklere değinmek istemiyorum bile.

Keşke İstanbul BB, İpekçiyi en azından forumdaki arkadaşlar kadar önemseyip bari 93'ler için ek sefer koysaydı. Kaldı ki en az 20 otobüs koymak lazım dolu bir maçtan sonra, benim tanıdığım İBB bunu asla yapmaz.

Bu arada İpekçinin atmosferini ben de beğeniyorum ama sırf bunun için, ulaşım eziyeti çeken insanların sıkıntılarını görmezden gelmeyin.

Son olarak, eğer SE'e geçersek kombine sayısına +1 ekleyin.

TT Arena'nın yanına yeni salon yapma projemiz olmasaydı, kalıcı olarak Sinan Erdem'e taşınmayı mantıklı bulabilirdim. Abdi İpekçi'yi Beşiktaş Ve Efes ile paylaşmak zorunda kalıyoruz. Sinan Erdem'i yeniden düzenleyerek, kendi mabedimiz haline getirme gibi bir durum söz konusu olsa, bu fikri destekleyebilirim. Lakin birkaç sene içinde kendi salonumuza taşınmayı planlarken, loca satışlarını bahane edip, salon değiştirmek; iki senedir Abdi İpekçi'de oluşturduğumuz sinerjiyi yok etme riskini göze almak; bence mantıklı değil.

Kendi salonumuzu inşa edene kadar İpekçi'de devam...

Yönetim ve Ataman Sinan Erdem'e geçilirse tribün gelirlerinin ve maça gelecek taraftar sayısının artacağını düşünüyor. Ergin Ataman'a kızamayız. O, takım için en iyisi neyse onu yapmaya çalışıyor. Çünkü şubede ondan başka bu işlere kafa yoran yok, al şu parayı istediğin transferleri yap diyen de yok. Bence yaratılacak ortam taraftara bağlı ancak tribünlerdeki sayının artacağını pek düşünmüyorum. Taraftarımız takıma yeterince sahip çıkmıyor maalesef. Derbi maçlar ve play off hariç diğer maçlarda durum ortada. Kadın basketbolda da erkek basketbolda da yoklara oynuyoruz.

Evet Sinan Erdem modern ve ulaşımı İpekçi'ye göre nispeten daha kolay bir salon.Ancak İpekçi'de ki hele ki sıradan bir lig maçını ortalama 2000 - 2500 oynadığımız düşünülürse ambiansın olması daha zor.Kız maçları daha da vahim.Ben Ayhan Şahenk'ten beri kombine alıyorum.İpekçi'de de saha kenarında 1.bloktan kombinem var.Sahaya çok hakimsiniz seyirci olarak ve elimizden gelen baskıyı o taraftan atış yapılırken özellikle yapıyoruz.Sinan Erdem'de böyle bir şeyin imkanı yok bence.Bu açılardan seyirci olarak biz haklıyız fazlasıyla.Yönetim açısından ise büyük düşünceleri ve projeleri olması sevindirici.Loca olsun koltuk sayısı olsun yeni salon olması olsun Sinan Erdem'i yönetim için cazip hale getiriyor.Yıllardır bu şubede satılan kombine sayısına bakarsak özellikle localardan çok büyük bir gelirin şu anki yapıyla kazanılması mümkün değil.Herhalde başka projeleri var yönetimin olmalı daha doğrusu yoksa salon nerede olursa olsun kombine ve seyirci sayısı şu anda artmaz mevcut yapıyla.Peki Abdi İpekçi futbolda stadların klüplere uzun süreli anlaşmalarla kiralanması gibi üst kullanım hakkı olarak alınsa.Elden geçirilse tabii ki şu anda ambiansı çok bozmadan.Tadilatlar yapılsa.Belki localar yapılabilir.hem bize ait bir salon olur hem bu hava bozulmaz hem de yönetim istediği gelire burada da kavuşabilir.Basketbol'da var mı böyle bir antlaşma ülkemizde

Ergin Hoca bugün Ntv Spor'da maçların Sinan Erdem'de oynanabileceğimizi söyledi yine... Acaba yönetim TT Arena'nın yanına salon yapmaktan vaz mı geçti? Sinan Erdem'i uzun süreliğine kiralayıp kulanmayı mı planlıyorlar? Aksi durumda, salon yapılana kadar, 1-2 seneliğine Sinan Erdem'e geçmek çok mantıksız?

Eskiden Abdi İpekçi diyordum ama artık Sinan Erdem diyorum. Abdi İpekçi'ye gidiş dönüş sıkıntı.Ayrıca Euroleague'de Sinan Erdem bence daha çok işimizi görür. Her maç 4-5 bin fazla taraftar maçları izleme şansı bulacak. Ayrıca Sinan Erdem dolduğu zaman Abdi İpekçi'den daha iyi bir ambiyans oluyor. Bu konuda çekincem kalmadı benim izlediğim maçlardan sonra..

Sinan Erdem belediyenin salonu. Onlar salonu spordan çok diğer aktiviteler için kullanmayı tercih ediyorlar. Türkçe olimpiyatları nedeniyle playoff maçlarını bile (Efes-BJK) Abdi İpekçiye kaydırmışlardı.
Yani locam var, kombinem var falan fasafiso. Eğer diğer organizasyonlardan zaman kalıyorsa maçlarımızı oynarız ne ala ama düğün dernek ıvır zıvır birşey varsa tıpış tıpış sizi başka yerlere yollarlar.
Bence iki seçim var. Kendi salonumuzu yapacaksak o güne kadar idare etmek ya da Abdi İpekçi'yi üst kullanım hakkı ile uzun süreli kiralayıp para kazanabileceğimiz bir formatta yeniden dizayn etmek.

Kendi tarafımdan düşününce Sinan Erdem çok daha rahat olacak benim için çünkü maçlara Büyükçekmece'den geliyorum ki eğer Sinan Erdem olursa kesin kombine alıyorum, atmosfer tarafından düşününce, biz Sinan Erdem'i neredeyse iddaa'lı maçlarda hiç görmedik (BJK hariç, onlar da final maçlarında gayet iyi atmosfer yarattılar.) bunun için ben pek fark olacağını düşünmüyorum, S.E'nin artıları daha çok.

Özür dileyerek en aktif konu olduğu için burdan soruyorum. Salon ne zaman belli olur, kombineler ne zaman satışa çıkar bilgisi olan var mı ?

Apdi ipekçiyi çok sevmekle birlikte 2 salon arasındaki tercihim Sinan erdemdir.Tamam herkesin dile getirdiği ipekçideki atmosfer olayı önemli bir dezavantaj olarak göze çarpabilir ancak ipekçide klasik tabiriyle "kapalının ortası"ndaki ekip sinan erdemde mecburen pota arkasına geçecek tıpkı kapalıdan pegasusa geçildiği gibi bence özellikle eurolegue ve derbi maçlarda sinan erdem mutlaka dolacaktır tabi takımın performansı burada temel etken ama trübün gücümüz azalmayacaktır ayrıca gelirler de en az 3 kat artacaktır ulaşım yönünden daha rahat olmasını saymıyorum bile..işte bu yüzden SİNAN ERDEM