Hazırlık Maçları/Turnuvaları

Bilmem kaçıncı kez söylüyorum bilmiyorum ama Göksenin her lig maçı ilk 12'ye girmek zorunda.Altyapı kontejyanından dolayı...

Sertaç Şanlı o kontenjana dahil olabiliyor mu yoksa başka bir takımdan mı transfer edildi? Eğer Sertaç altyapıdan değilse zor maçlarda uzun rotasyonunda sıkıntı yaşayabiliriz. Çünkü Avrupa Şampiyona'sında izlediğim kadarıyla Songaila 5 numara oynayabilecek bir oyuncu değil.

Sertaç 5 numara da verim verirse o bölge biraz rahatlar. Songaila bildiğimiz 4 numara. Eurolegue için Ömer Aşık bir süreliğine keşke alınsa ön elemelerde ihtiyacımız olacak. Bu yıl mutlaka guruplara katılmalıyız

Bir sakatlık olmadığı sürece 10 oyuncunun yeri garanti;

Tutku - Ender
Lakovic - Gordon
Shipp - Shumpert
Songaila - Cevher
Luksa - Furkan

şeklinde. Bunun yanında kontenjan oyuncusu olarak Göksenin ya da Sertaç'tan biri de mutlaka kadroda olmak zorunda. Geriye 1 kontenjan 3 aday kalıyor; Caner, Haluk ve Evren. Haluk yaşı ve ağır maç temposu nedeniyle çoğu kolay maçta kadroya girmeyecektir, ihtiyaç duyabileceğimiz maçlarda tercih edilir muhtemelen. Caner ve Evren'den ise hangisinin kadroya gireceğini bize zaman gösterecek. Kişisel tercihim ve isteğim tabiki Caner'in kadroya girmesi :) 3 numarada sıkıntı yaşayabiliriz derken 3 numara orjinli Caner yerine 2 numara orjinli Evren'i almak pek mantıklı olmaz bana göre. Bir de zaten bu son oyuncu çok fazla süreler alamayacağı için dakika-verim kıyasında çok daha önde olan Caner seçilmeli yine.

Bu arada çoğumuzun tartıştığı "Shumpert nerede oynayacak?" sorusuna cevabımızı aldık bugün. Hem 3'de hem 4'de kullanıyoruz Shumpert'ı. Bunların dışında Ender'in takıma uyumunu istatistik üzerinden de olsa görebilmek güzel. Son olarak da Lakovic ve Songaila takıma ne zaman katılır bilmiyorum ama 1-2 gün tatil de yapacaklarsa onları EL Ön Elemesi'nde fazla kullanmayabiliriz gibime geldi benim. Şu kadro kağıt üzerinde fena bir kadro değil zaten, Lakovic ve Songaila'nın 10'ar dakika oynayıp verimli olmasını tercih ederim ben şu aşamada. Onların bol süre alacağı maç Cumhurbaşkanlığı Kupası Maçı olur sanırım.

Maçta ilk yarı galatasaray çok tutuktu, bir ara skorda 10 sayı kadar geriye düşmüştü ama ilk yarınınson 2-3 dakikasında toparlanmayı bildi. oyuncu bazında ise furkan ve lucas çok hazır gözüktü, cevherde 2. yarıda iyiler arasındaydı. ender ve shumperti beğenmedim şahsen, tutku pek sorumluluk almadı. galatasaray maçın büyük bölümünde çift guard(ender,tutku) ile oynadı. sonuç olarak takım genel olarak hazır değil, top kayıplarına dikkat etmek lazım. tabi eurobasketteki oyuncuların katılımıyla, daha iyi bir takım hüviyetine bürünür kesinlikle. evren sizde nasıl oynayabiliyor ben hala anlamıyorum, bu adam kesinlikle torpilli :) salonda 40 civarı galatasaray taraftarı vardı, maç boyunca güzel destek verdiler. alba berlin ve buducnost çok sınırlı takımlar, EL elemesinde şans vermiyorum ben her 2'sinede. yarın karşıyakamız-gs maçı güzel çekişmeli bir maç olur. tabi bizim aklımız göztepe maçında oldugu için takip edemeyeceğiz. :)

Transfer başlığı uçunca buraya yazayım dedim. Telekom'la bizim bütçemizi mukayese edebilecek biri var mı? Washington-Muratcan-Jasaitis-
Wright(Ali Karadeniz)-Kambala-Okur...vs. transferleri oldukça maliyetli gözüküyor.

Alt yapı oyuncusu ile ilgili durumu değişti diye biliyorum zaten TBF'nin sitesinde, lig mevzuatında takım kadroları ile ilgili kısımda böyle bir ibare yoktu. Bu konu birkaç kez gündeme gelmişti yakın zamanda da dikkatli bir şekilde bakmıştım çok küçük bir olasılık gözümden kaçmadı ise öyle br zorunluluk bir süredir yok.

Maçı salondan izledim ilk yarı kötü savunma yaptık onlarda şanslıydı biraz ikinci yarı savunma toparlanınca maçı rahat aldık sayılır.

Gordon'un oldukça iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Savunmada çok iyi hücumda da hem 1 hem 2 numarada katkı veriyor. OLy'de diğer 3 guardın yanında doğal olarak hücumda sönük kalmıştı ama bizde bu alanda da katkı verecek gibi duruyor. Ayrıca daha da önemlisi saha içinde ve saha dşında çok iyi bir takım oyuncusu. Bir ara 10 sayı civarı seri yedik, mola aldı hoca ve iyi bir fırça kaydı o sırada sahada olan beşi tek tek teselli etmeye çalıştı.

Cevher'den umutluydum, umudum daha da artı. Yetenek konusunda sııntısı zaten yok ama BJK ortamından takım oyuncusu olması ve savunmaya adepte olması kuşkuluydu ama gayet olumlu buldum. 3 asist yapmış bu maçta.

Ender'i ilk maçı olmasına rağmen beğendim ben. Furkan bu maçta verimliydi daha çok eksiği var ama hücumu gelişmeye başlamış tabi zaman ihtiyacı var hala.

Andric'in serbest atışları daha netti hücumda biraz daha güçlenmiş gibi ama bitiricilik konusunda sıkıntı hala var sanki.

Tutku zaman zaman savunmada aksadı fırçasını yedi.

Korkarım Caner pek şans bulamayabilir. Hoca sadece ikinci yarı sonunda birkaç dakika şans verdi orada da birkaç hata yapınca o da iyi bir fırça yedi.

Ayrıca hücumda top alçak posta hiç inmiyor, yani göstermelik de olsa post-up yapmıyor pek uzunlarımız bu bir sıkıntı oluşturur mu merak diyorum.

KSK maçında İlkan'ı da izleme şansım oldu her iki yabancı oyuncu ile yan yana oynuyor hem 4 hem 5 gibi oynuyor. Yani hissiyatım, iyi senaryoda İlkan, Furkan'dan da iyi bir oyuncu olabilir. Kötü senaryoda silinip gidebilir yetenek olarak değil ama mental olarak daha zayıf sanki. Savunmada gayretliydi ama hücumda pek bir şey yapamadı.

Bugünkü maç 18.30 da değilmiydi..? saat 18.36 henüz maçtan haber yok..

canlı anlatım sayfasından da henüz tık yok..

maçı izleyebileceğimiz yerel bir yayın filan yok mu acaba..?

Karşıyaka'yı da 82-62 ile geçtik. Maç yorumları heralde yine maçı takip edenlerden gelir ama görüldüğü kadarıyla yine 3. Çeyrekte balyozu indirmişiz ve rakibi yere sermişiz.

Takım olarak yine skoru iyi dağıtmışız ve asist olayımız yine dikkat çekici durumda. Bir başka sevindirici durum da Karşıyaka cephesinden, İlkan'ın performansı. İlkan Karaman 12 sayı 9 ribaund ile oynadı.