Hazırlık Maçları/Turnuvaları

Lakoviç ve Songaila da takıma katıldıktan sonra İstanbul'da seyirciye açık bir hazırlık maçı koysak keşke.
Takımı çok özledim yahu :)..
 
Lakoviç ve Songaila da takıma katıldıktan sonra İstanbul'da seyirciye açık bir hazırlık maçı koysak keşke.
Takımı çok özledim yahu ..
Evet gerçekten süper olur hem takıma extra bir moral - motivasyon olur hem de jaka ve darius azda olsa takıma alışır.
 
jaka ve darius ne zaman takıma katılacak acaba?


Cimbom yıldızlarına kavuşuyor! 19 Eylül 2011

THY Euroleague elemelerinde mücadele edecek olan Galatasaray’ın yıldız oyuncuları bu hafta takıma katılıyor.

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Litvanya forması giyen Darius Songaila ile Slovenya Milli Takımı’nda mücadele eden Jaka Lakovic, Sarı – Kırmızılıların kampına dahil olacak.

Songaila yarın İstanbul’a gelerek Galatasaray’a katılacak. Jaka Lakovic ise çarşamba günü Atatürk Havalimanı’na inecek.

Basketdergisi.com
 
Çarşamba Banvit pazarda Erdemir ile son iki hazırlık maçına çıkıyoruz maçlar taraftara kapalı olacak. Malum EL ön elemesi var herkes kendini saklıyor. Bizim şansımız Paok'u izlemiş olmamız.
 
Galatasaray, geçen sezon iyi bir savunma takımıydı, bu sezon savunma kadar hücumda da iyi olunacak bu kendini belli etti, Lakovic ve Songaila daha katılmadığı halde, hücum gücü geçen senenin çok üzerinde gözüktü, bu 2 oyuncunun Eurobasket'de ki performanslarını gördük, takımlarının en önemli silahları durumundaydılar, bu da demek oluyorki hücum gücü dahada yukarılara çıkacak.

Kısaca, savunma ve hücumu aynı düzeyde yapabilen bir takım izleyeceğiz.
 
Sadece savunmalarıyla ayakta kalmaya çalışan takımlar artık demode oluyor.(bkz celtic,chicago,sırbistan,Türkiye) Evet savunma basketbolun temeli ama hücumda çok daha fazla üretken olmak gerek. Ayrıca bizim pota altı savunmamız çok kötü. Savunma sadece guarda baskı değil ki. Geçen sene final serilerinde
pota altını savunamadık, ribaund alamadık. Bunlar olmamış gibi gittiler savunması olmayan songaila'yı aldılar. Neymiş şutu olan uzunmuş. Şut atmak uzun oyuncunun önceliği değil ki. Neyse lig başlasın efes,ülker maçları gelsin, dediklerimi daha iyi anlayacaksınız.

Bence bu mesajınızda biraz kendinizle çelişmişsiniz. Önce "Sadece savunmalarıyla ayakta kalmaya çalışan takımlar artık demode oluyor" demişsiniz, daha sonra da "Bunlar olmamış gibi gittiler savunması olmayan songaila'yı aldılar. Neymiş şutu olan uzunmuş." diyerek hücüm adına yaptığımız yerinde bir transferi eleştirmişsiniz.

"Şut atmak uzun oyuncunun önceliği değil ki." sözünüze de hiç katılmıyorum, şut atan bir uzun her takımda iş yapar ve her coach'un da kadrosunda isteyeceği bir oyuncu tipidir. Savunmanın dengesini bozar, pick&roll savunmasını zorlaştırır, hücum ribaund'u kovalayan kısalar'a alan açar vs...
 
Daha takımı televizyondan izleme fırsatı bulamadık (!) Tam kadro yapacağımız 2 hazırlık maçı önemli bir hazırlık olacak. Yeni katılan 2 oyuncumuz umarım mümkün olduğunca bu 2 maçta takıma alışırlar.
 
Maçlar taraftara kapalı muhtemelen salonun kapısındaki güvenlik görevlileri o dış kapıdan girmenize izin vermeyeceklerdir. Dediğim gibi Oktay hoca takımı saklıyor kimse görsün istemiyor malum bilgi çağındayız bazı durumlarda bilgiye ulaşmak çok kolay.
 
Takım yılda bir yanımıza geliyor, ona gidemiyoruz :) Güvenlik görevlilerinin de ajan olabilme ihtimali var tabi :)
 
Valla en basitinden Cholet ile karşılaşma ihtimalimiz var finalde düşünsenize Erman hoca için birinin maçı çektiğini yada analiz ettiğini. Bence olması gereken bu, Oktay hoca doğrusunu yapıyor.
 
Banvit maçı Şamil abinin twitlerine göre umut veriyor ama maçın sonu kötü bitse dahi Lakovic, Songaila ve takım uyumu açısından her türlü kardayız.
 

Üst