İlkan Karaman Olayı Detayları

Kimseye isini ogretecek degilim fakat eger sifatinda koordunator yaziyorsa sozlesmelere hakim olacaksin. Ben sozlesmeleri ac oku anla filan da demiyorum ama bu klup ayda 17 milyon dolar odeme yapiyor ve uzman bir hukuk kurulu var. Senin yapacagin sozlesmeleri onlara gonderip inceletmen, basit 10 saniyelik bir e-mail. Aha bak yazdim bile;

Sayin ilgililer,

Ekteki sozlesmelerin klubumuzun cikarlari acisindan incelenmesini rica ediyorum.

Selamlar,

İlkan zaten dünkü ntvspor = fbtv de verdiği röpörtajda kişiliğini net bir şekilde belli etti. Arkadaş doğuştan f.ülkerli çıktı. Bu saatten sonra herkese yakın bize uzak ol, ol ki deplasmana geldiğinde seninle o çok ilgilenen fülkerli yönetici abilerinle beraber hakettiğini bul. Fenerbahçe futboldaki ezikliğinin acısını bu gibi organize işlerle çıkarıp(zaten en iyi bildikleri iş bu) mutlu olma peşinde, mutlu olun zaten size de bu yakışır. Mahkemece onaylanmış şikeci başkan, sözleşmeli oyuncuya imza attıran yönetici, rakibi yerde iken gol atan futbolcular, çift karekterli basketbolcular, oyuncusunu döven taraftarlar ve daha niceleri. İlkan lâyık olduğun yerdesin ve sakın dönme bizim sana ihtiyacamız yok. Camia olarak ne yapmamız gerekiyor ise yapacağımızdan başta sen olmak üzere hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Ezeli rakipleri karşı karşıya getiren İlkan olayında TBF kararını verdi:

G.Saray için bir şey yapamayız. Ortada bir sözleşme yok
Potada Fenerbahçe Ülker ile Galataaray Medical Park arasında yaşanan İlkan Karaman savaşını sarı-lacivertliler kazandı. Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, 22 yaşındaki basketbolcunun Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmenin geçerli olduğunu bildirdi. Özsoy, "Galatasaray bize bazı dökümanlar getirdi. Fenerbahçe de başvurusunu yaptı. Gözüken tabloda Karşıyaka ile yapılan 2 senelik kontrat feshedilmiş ve oyuncu boşa çıkmış. G.Saray'ın İlkan'la özel bir sözleşmesi var. Ancak daha önce federasyona böyle bir sözleşme ibraz edilmemiş" açıklamasını yaptı

TBF den ben zaten bizim açımızdan olumlu bir iş yaptıklarını görmedim. Aziz ve Ülkerin şakşakçılığını yıllardır yapıyorlar ( bu sayede koltuklarını koruyorlar ) Benim kızdığım nokta bizim koordinatörümüze lig biteli aylar olmuş Murat hoca göreve geleli uzun süre olmuş şahsen ben böyle bir göreve gelsem ilk yapacağım iş çalışanlarım ile tanışıp hemen arkasından oyuncularımın sözleşmelerini takip edip incelemek. Tabiki her ayrıntıyı bilemez ama @onur kaplan ın dediği gibi hukuk kurulu sorumlu avukatlar vs neyse inceletirsin. Göreve gelip yan gelip yatmakla olmuyor bu işler.
Jamon Gordon olayında da oyuncumuz yok yere 150 bin dolara sözleşmesi varken kaybettik. Sonra gidip Hawkinse sözleşmesi bitmesine rağmen 500 bin dolar verdik. Kulüpte demekki birileri hep işini düzgün eksiksiz yapmamış. Üzülüyorum.
İlkan Karaman'a gelince bu olaydan daha 3-4 gün önce Ergin Ataman ile çalışmak onur verici vs açıklamalar yapıyordu Demekki hepsi bir oyunmuş Galatasaray uyanmasın diye! Bu açıklama bile İlkan'ın haksız olduğunun en büyük ispatıdır.

İlkan potansiyeli olan, gelişmeye açık bir genç oyuncu ama sadece yetenek yetmez aslolan karakterdir...

İlkan daha hiçbirşey ispatlamış değil üst seviyelerin oyuncusu olup olmadığı bu yıl belli olur, bakalım alacağı 10-15 dk. sürelerde neler verecek, oyuna ne kadar konsantre olacak, Tofaş, Karşıyaka gibi takımlardaki özgürlüğü ve rahatlığı olmayacaktır, izleyip göreceğiz.

Kısacası daha birşey olmamış kendini ispatlamamış bir isim ama en önemli eksikliği karakter yoksunu o da yoksa bi sporcuda zaten uzak dursun bizden. Kayıp değil bizim için...

Artık olay parkeden çıktı masabaşı hukuki bir sürece döndü, bekleyip görelim...

Şubedeki yöneticilerinde olaylara daha hakim olması gerekir, hemen kapanacak türde bir boşluk değil çünkü yapılan vahim bir hata ve açık verme durumudur.

Sırf yetenek bazı şeylere yetmiyor. Karekter lazım, adamlık lazım. Bu zatta yetenek olabilir ama karakter ve adamlıktan zerre yok. Tam da yakıştığı yere gitti. Bu saatten sonra ne adını anarım ne de onun hakkında bir şey yazarım. Ama İpekçi'de kendisine edicek bir kaç çift lafım olacak.

Sanki sportif karar organlarında haksız çıkacağız gibi yargıda durum değişebilir mi ? Nerede ise dolandırıldık gibi bir durum var Tofaş!a bu adam için ödeme yaptık beşkide Tofaş'da iken KSK'da iken parasını biz verdik ama sonra adam uçup gitti.Bu arada 1 milyon dolar falan tazminat diyoruz da o para ancak zararı karşılar sanırım

Çağlar Torun'un twitterdaki ifadesine göre İlkan Karaman'ın FB Ülker oyuncusu olacağı bugün açıklanabilirmiş..İlkan'ı geri isteyen yok zaten,ama yine de tepkiyi sağlam koymamız lazım..

Açıklamayı bir daha okudum da, şöyle bir şey var.

Galatasaray, oyununun bonservisini KSK'ya veriyorsa, oyuncuyla arasındaki sözleşmeyi feshetmesi gerekir. Bu olduğuna göre sezon snou KSK'nın bonservisi Galatasaray'a vermesinin bir önemi yok. Oyuncunun da kulüple yeniden sözleşme imzalaması gerekir. Oyuncuyla imzalanan ve bu yaz sezonundan itibaren geçerli olacak yeni bir sözleşme yoksa oyuncu istediği kulübe gider, ben mi yanlış anlıyorum ?

Başka bir Fenerbahçe basketbol blogu da aynısını yazmış. Kafama takılan bu şimdi benim.

Bence bu iş FIBA'ya gitse bile, oyuncunun isteği o yönde olduğu için, geçici lisans çıkartırlar yine oynatırlar. Ben bunun üstüne bir bardak soğuk su için lafına bile katılmıyorum. Galatasaray'da oynamak istese, sözleşmesinin bu durumunu bilir, gelir imzasını atar, oynardı burda... Gerisi bence çakıl taşı

Açıklamayı bir daha okudum da, şöyle bir şey var.

Galatasaray, oyununun bonservisini KSK'ya veriyorsa, oyuncuyla arasındaki sözleşmeyi feshetmesi gerekir. Bu olduğuna göre sezon snou KSK'nın bonservisi Galatasaray'a vermesinin bir önemi yok. Oyuncunun da kulüple yeniden sözleşme imzalaması gerekir. Oyuncuyla imzalanan ve bu yaz sezonundan itibaren geçerli olacak yeni bir sözleşme yoksa oyuncu istediği kulübe gider, ben mi yanlış anlıyorum ?

Başka bir Fenerbahçe basketbol blogu da aynısını yazmış. Kafama takılan bu şimdi benim.

Benim de takıldığım nokta şu.Bonservisi almanın niye bir önemi yok?Bonservisi almak demek,bir nevi oyuncunun haklarına sahip olmak demek değil mi?Öyleyse bonservisi başka takımda olan adama nasıl sözleşme imzalatıp,lisans başvurusu yapabiliyorsun?Öyle değilse bu bonservise sahip olmanın anlamı ne?

Bildiğim kadarıyla bonservis olayı, dediğin gibi oyuncu haklarını almak demek. Ama sadece bonservisi almanın bir anlamı yok, oyuncuyla sözleşme yapmadan, oyuncuyu kulübün çalışanı yapamazsın. Sadece oyuncuyla sözleşme yapmanın da bir anlamı yok, zira oyuncuyu oynatmak için haklarını satın almalısın.

Biz sadece bonservisini almışız da, oyuncuyu atlamışız. Sorun burda zaten.

Ona diyecek birşey yok zaten,ama herşeyin bir sırası yok mu işte?bonservisi almadan nasıl sözleşme imzalıyorsun?

yani o kadar saçma bir durum ki,adamın bonservisi bizde,özel sözleşmemiz falan var ama bir şekilde serbest oyuncu durumuna düşüp başka kulüple imzalayabiliyor..şu an için en mantıklı açıklama ortaklaşa bir katakulli ile durumun kitabına uygun bir şekilde bu noktaya getirilmiş olduğu.tabi kitabına uygun olduğu sürece etik falan aramaz federasyon..hele hele fb ülker için..

Ona diyecek birşey yok zaten,ama herşeyin bir sırası yok mu işte?bonservisi almadan nasıl sözleşme imzalıyorsun?

yani o kadar saçma bir durum ki,adamın bonservisi bizde,özel sözleşmemiz falan var ama bir şekilde serbest oyuncu durumuna düşüp başka kulüple imzalayabiliyor..şu an için en mantıklı açıklama ortaklaşa bir katakulli ile durumun kitabına uygun bir şekilde bu noktaya getirilmiş olduğu.tabi kitabına uygun olduğu sürece etik falan aramaz federasyon..hele hele fb ülker için..

Bu konuda bizi haklı çıkaracak tek şey, sözleşmeyi feshetmeden önce 2012 tarihli bir sözleşme imzalatmak olabilirdi İlkan'a. Yani 1 yıllığına bonservisi KSK'da ama atıyorum 01.06.2012 tairihinden itibaren geçerli olan bir sözleşme yapılsaydı bu feshetme işleminden önce, şu an bunlar yaşanmazdı.

Boşuna sinirlenmeyin,boşuna yazmayın İlkan 22 yaşında aklı bir karış havada genç bir adam,menejeri nereyederse o da oraya gidiyor.Tamamen menejerine endeksli bir yaşamı var.Adam fenerle anlaştığını anlaşma günü öğreniyor.Biz bu işten çırak çıkarız.Kordinatörlük tweet atmakla kanal kanal dolaşıp yalakalık yapmakla olmuyor.Biraz onur biraz gurur gerekiyor oda bizimkinde yok.TBF bile konu hakkında ondan bilgili,adamlar bi taraflarıyla gülüyor.

FB Tabiki bu oyuncuyu alacak.Hem bizi karıştıracak;hem bizim takımızı zayıflatacak; hem de kendi takımının eksikliklerini kapatacak. Bizim yönetim de soğuk su içecek. Hala istifa etmeyecekler bir de utanmadan GS TV çıkacakmış.Yazık yazık.İnsan topu topu 20 oyuncunun sözleşmesini bakamayacak kadar yoğunmu. Adamlar açığı bulmuş. İçlerinden ne kadar ....... yöneticiler diye gülüyorlardır.