• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

Işıl Alben

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder Ç.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:38
Işıl'a kızacak bir şey yok potansiyeli bu rotasyon oyuncusu olarak devam etsin kimse de Işıl'dan birşey beklemesin. Ama asıl büyük hayal kırıklığı savunması iyi deidk bugün Birsel cirit attı

Bence yanılıyorsun elif kaptanın potansiyeli kesinlikle bu değil.Bu sene kötü oynuyor hatta yüreksiz oynadığını bile söyleyebiliriz. Yüreğiyle oynadığı zaman neler yapabileceğini hepimiz biliyoruz...

Işıl o kadar kötü ve bu seviyede olmayan bir oyuncusun ki F8 için İstanbul' a gelen takımlardan bile gelecek sene için teklif alıyorsun. Tabi onlar salak hiç anlamıyor bu işten pardon.

Işıl;

Hem yerli oyuncu kalitesizliğinden yakınıp hemde senin ve Bahar'ın gitmesini isteyen ama yerine bir tane bile alternatif mantıklı isim söyleyemeyen basketbol cahilleri için bu takımdan gidersen o zaman kızarım sana. İnşallah sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırıp gönül rahatlığı ile gidersin.

Işıl o kadar kötü ve bu seviyede olmayan bir oyuncusun ki F8 için İstanbul' a gelen takımlardan bile gelecek sene için teklif alıyorsun. Tabi onlar salak hiç anlamıyor bu işten pardon.

Işıl;

Hem yerli oyuncu kalitesizliğinden yakınıp hemde senin ve Bahar'ın gitmesini isteyen ama yerine bir tane bile alternatif mantıklı isim söyleyemeyen basketbol cahilleri için bu takımdan gidersen o zaman kızarım sana. İnşallah sezon sonunda şampiyonluk kupasını kaldırıp gönül rahatlığı ile gidersin.

"basketbol cahilleri" !!! O zaman bu mantıkla Işıl'ı beğenenler de "basketbol ulemaları" oluyor. Geçelim bunları Önder. Kötüye kötü demenin suç olduğu bir ortam oldu burası... Işıl'ın yerinde ligden herhangi bir oyun kurucuyu koy, onun oynadığı toptan daha iyi oynayacağına bahse girerim, isim vermeye hiç gerek yok, bu kadar açık ! Bu kafayla ona buna cahil diyerek, beğenmediğiniz mesajları uçurarak, bir süre sonra 5-10 kişi kendi aranızda çalıp oynayacaksınız. Devam desteğe, Işıl'a Bahar'a hocaya, herkese sonuna kadar , aman ha sakın hiçbirşey söyletmeyin, pamuklara sarın onları... Siz Galatasaraylısınız çünkü, sizden başkası yalan bu alemde...

Basketbol bilginliği Işıl ile Birseli karşılaştırmak olmuş..

Genel görüş Işılın ancak bir rotasyon oyuncusu olabileceği..ama o bilginler ışıl sayı atamıyor ama geçen maç ta bak birsel şu kadar kaçırdı bak nevriye şukadar ribaund alamadı diye ışılı kendisini bile inanmadığı yerlere çıkardı çıkardı çıkardı..kötüyü kötüyle karşılaştırmak iyi yapmaz..hele kötüyü iyinin kötü olduğu anlarla karşılaştırmak daha büyük ayıp

Ne oldu iki gündür ışılı övecem diye yerlere batırdığınız birsel ne yaptı dün?

Işıla seviyorum kollayalım diye verdiğiniz zararın haddı hesabı yok..yazık günahtır..

Işıl'ın yerinde ligden herhangi bir oyun kurucuyu koy, onun oynadığı toptan daha iyi oynayacağına bahse girerim,

Sadece şu soruya cevap istiyorum, dünyanın sayılı oyuncu kurucularından biri olan Ticha dün ne yaptı Işılın yerine oynarken? Hani ligden herhangi bir oyuncu demişssin ya onu gectim dünyanın en iyilerinden biri olan Ticha?

Sadece şu soruya cevap istiyorum, dünyanın sayılı oyuncu kurucularından biri olan Ticha dün ne yaptı Işılın yerine oynarken?

Önder, daha fazla yazmayacağım. O da hiçbirşey yapmadı, Işıl'da hiçbirşey yapmadı. Eeee ne oldu şimdi, Işıl aklandı mı? Kötü oyuncu istemiyorum kardeşim is-te-mi-yo-rum, bu kadar basit. Ben oynayan, oynatan, savaşan, şut atan, assist/sayı yapan, insiyatif alan guard istiyorum. Mesela Epiphany gibi... Titreyerek şut atan, asist yapmayan, oyun kurmayan, hiçbir katkı vermeyen oyuncuya sonuna kadar hayır !! Seneye de giderse yolu açık olsun, gram üzülmem, hiçbir zaman burada ağıtlar yakmam, bana faydası olmayan adamın kime ne faydası olursa olsun...

Önder, daha fazla yazmayacağım. O da hiçbirşey yapmadı, Işıl'da hiçbirşey yapmadı. Eeee ne oldu şimdi, Işıl aklandı mı? Kötü oyuncu istemiyorum kardeşim is-te-mi-yo-rum, bu kadar basit. Ben oynayan, oynatan, savaşan, şut atan, assist/sayı yapan, insiyatif alan guard istiyorum. Mesela Epiphany gibi... Titreyerek şut atan, asist yapmayan, oyun kurmayan, hiçbir katkı vermeyen oyuncuya sonuna kadar hayır !! Seneye de giderse yolu açık olsun, gram üzülmem, hiçbir zaman burada ağıtlar yakmam, bana faydası olmayan adamın kime ne faydası olursa olsun...

Hep böyle olur zaten, mantıklı bir örnek sunuyorum sana daha fazla yazacak birşey diye havada sudan bir cevap. Ligde sıradan bir oyuncu olsa daha iyisi olur diyorsun, dünyanın en iyi oyun kurucularından biri ne yaptı diyorum cevap yok. Basketbol cahilleri lafımın tipik bir kanıtı teşekkürler.

Hep böyle olur zaten, mantıklı bir örnek sunuyorum sana daha fazla yazacak birşey diye havada sudan bir cevap. Ligde sıradan bir oyuncu olsa daha iyisi olur diyorsun, dünyanın en iyi oyun kurucularından biri ne yaptı diyorum cevap yok. Basketbol cahilleri lafımın tipik bir kanıtı teşekkürler.

Cahil deyip bir de sonunda teşekkür etmek de neyse?... cevap daha önceki mesajlarımda vardı açıkca ama nasıl oldu da böyle bilgili-elit bir kafa, bunu kaçırdı anlamadım doğrusu? Işıl'ın yerinde herhangi birisi olur, isim vermeye gerek bile görmüyorum, nasıl olsa daha kötü oynayacak hali yok ya ! yine de bu güzel! cevap için sana da teşekkürler "basketbol uleması"... Galatasaray camiası sizler gibi seçkin ve bilgili kimselerle gurur duyuyor...

Rica ederim abi, görevimiz sizin gibi bilmeyen arkadaşlarımızı aydınlatmak. Sizin gibi insanlarda lazım camiaya, Galatasaray formasını giyen insanlara saygısı olmayan.

Avrupa kupasini alirken ki istatistigine de bir goz atmanizi isterim. Sistemsizligin de Isil'in bu performansi vermesinde buyuk etken. Hani o zamanlar gelip Birsel deseniz gulerdim. Isil sahaya potansiyelini yansittigi taktir, muthis bir oyuncu cikiyor ortaya. Kisaca ribaund sezgisi, oyun kurma, assist ozelligi, ortaya koydugu efor ve sahaya yuregini koyan bir Isil, Birsel'den cok daha iyi oyuncudur. Bu sistemde Fowles ve bir nebze Tina disinda kimi degerlendirirseniz sonuc ayni. Dunyanin en iyi basketbolcusunun ne hallere dustugunu goruyoruz. Isil'i yeni bir teknik ekip, yenilenmis Avrupa'li oyuncular ile degerlendirelim oyunculari.

Herşey teknik heyetten geçer.Tüm takım oyuncularını maça hazırlamalılar.Örnek İvkoviç bakınız Olympiakos sıradan oyuncular neredeyse şampiyon olacaklar...

Katılıyorum, sistemsiz bir takımda Işıl ne yapsın. Avrupa kupası aldımız maçları iyi hatırlayalım haksızlık etmeyelim bence

Işıl için burada zırt pırt yazıp bir şeyler anlatmayacağım. Mesela Doğan/Kenan gibi saplantılılar var. Herhangi bir kötü olay olduğu an zıplayıp "ben demiştim!!" demekten mutluluk duyuyorlar. Misal Doğan -Işıl GS'ın oyuncusu değil- diyor. 1 senedir bana daha guard ismi vermedi. Kenan sen ver bakalım GS'ın oyuncularının ismini? Ona buna, git-yürü-yaylan diyorsun herkes rotasyon oyuncusu ama GS'ın oyuncusu kim, isim verdiğin yok. Kimdir kardeşim GS'ın oyuncusu olan yerli. Anasını satayım -o zaman kulüp birseli nevriyeyi alacak!!!- demekten başka bir yumurta yaptığınız yok. Ama Işıl GS'ın oyuncusu değil gönderilmeli demeyi amenna bilmişsiniz. Ha takıma bir faydanız var mı? Yok? Otur evden maçı bile seyretme maç skorunu öğren başla saydırmaya. Şimdi sorsam -Ceyhun için gelmem-, -Işıl varken gelmem- gibi bahane de üretilir. Geçeceksiniz kardeşim. Önce gelecen salona, takıma destek verecen. Takımın arkasında olacan. Ne kadar kolay, memlekette o gitsin bu gitsin demek. Bekara karı boşamak kolaydır der büyüklerimiz. Aynı o mevzu.

Şimdi basketbol bilgisinin yanına yönetim kabiliyetini eklemeniz gerekmekte, tüm subjektif koşulları irdelemelisiniz olayın analizini yapmak için. Misal futboldan örnek vereyim. Hakan Balta ne oldu geçen sene ameleydi de bu sene top oynamaya başladı? Büyücü gelip ona sihir mi yaptı? Hayır. Çünkü geçen seneki takım dinamikleri ile bu seneki farklı. koçundan idarecisinden başlayan bir düzen değişikliği var. Peki GS kadın basket takımında var mı o? Nedir ne değildir o konuları tekrardan anlatmayacağım ben 6 aydır anlatıyorum. Bİr başkası 1 yıldır anlatıyordur belki. Takımda sistemizlik öne çıkmış. Dee bu maçı kazandırma gayretinde olduğundan bireyselleşiyor, takımın ana sistemi dağılıyor. Erkek basket takımı ile kadın basket takımı arasındaki en büyük fark, birinin ne olursa olsun sisteme sadık kalması (ki böylece Barca'ya 20 sayı geriden gelip yakalamıştık) diğerinin ise iş çetrefilleşince yıldız egolu oyuncuların maçı tek başına kazandırırım gibi saçma düşüncelere kapılmaları. İdarecilerin vasıfsızlığından bahsetmiyorum bile. Dün maçın bitmesine 1.40 kala Murat Tümer masaya gitti yeter artık ya!! dedi :):) Yahu bu kızlar 2. yarı için ısınmaya geldiklerinde o potada ısınamadıkları an sen elini masaya vuracaktın. "Bu şartlarda oynamam ben bu maçı!" diyecektin. Takım 3. periyotun başı neden yavaş kaldı FB 14-0 lık seri yaptı zannediyorsunuz? Çünkü takım soğumuştu. Isınamadılar da bu yüzden maç içinde ısındılar. Ama idareciler de iş olmadığından takım kendi sahasında gariban gibi kaldı. Ha zaten basket topunu gördüğünde oturacakmıyım buna diyenlerin basket analizleri ayrı bir dert konusu idi salonda. Anasını satayım 2 EL maçı seyrettin başıma Don Nelson kesildin ona buna analiz yap ama bunun yerimi diye düşünmre. Bİz bağırın diyoruz adam ona buna küfrediyor . Maçta gördünüzmü neler döndüğünü? Mesela (Tutku'ya iki defasında gösterdim bunu) Alan savunmasına döndüğümüzde Işıl'ın sık sık Pip'e yerini gösterdiğini nerde durması gerektiğini gösterdiğini biliyormusunuz? Anasını satayımn Pip alan savunmasını bozuyor böylece içeri top iniyor siz Işıl'a Bahar'a laf atın hala. Kardeşim maçı izleyemiyorsanız ya da anlamıyorsanız saplantılarınızla konuşmayın. Tamam ışıl gitsin diyorsanız alternatifini de koyun ortaya. Özge Yavaş ile Naile ivegin gelsin Bahar-ışıl gitsin diyin mesela. Ama seneye Naile'ye Özge'ye bir kelime laf ederseniz ağır konuşurum şimdiden bunu not olarak iliştiriyorum.

Ha Işıl Bahar konusunda artık ben de gitsinler diyorum. Basketbol bilmeyen basketbol cahilleri ile uğraşmaktan daha iyidir kariyerlerini yurt dışında sürdürmeleri. Ha siz Işıl'a Bahar'a küfredin hakaret edin sitem edin. Biriniz de yahu bu Egle-Ticha-Matic bize 4 maçlığına geldiler. Sadece bu 4 maçta oynayıp gidecekler onlar ne yaptı. Diyeniniz yok. Ticha iki gündür potaya bakmıyor ona çıt yok. Işıl şut atmaz yahu şut atsana dersiniz. Şut atar girmez yahu şut atamıyorsun dersiniz.

Neyse uzun yazmıştım yazacaktım da ama detaylara girmeyeceğim. Işıl gitsin!! Biz ne de olsa başka bir Işıl bulur ona hakaret etmeye devam ederiz. Bİzde Işıllar bitmez.!

NOT: Rakibin en çok hakaret ve küfür ettiği oyuncuna eğer sen de hakaret ediyorsan anlaman lazım artık sende herkes gibisin!

NOT2: Dün FB tribünleri Işıl'a küfür ederken Fb takımı ısınıyordu rahatça. GS tribünü kontra yapıp Nevriye'ye küfür etmeye kalkınca, Işıl tribünü susturdu. İşte kalite farkı burada başlıyor. Bunun için teşekkürler Işıl ama git kendini çok sevdirmeden.

At sahibine göre kişner,sözü buraya cuk oturur.Işıl son 2 senedir yokları oynuyor belki sistemden belki sakatlık yüzünden veya artık bu da kaçar korkusu yüzünden.Sebebini bilemem ama Önder kabul et yokları oynuyor Işıl daha iyisi veya kötüsü demiyorum Işıl yokları oynuyor ruhu kaçmış sanki!!!

At sahibine göre kişner,sözü buraya cuk oturur.Işıl son 2 senedir yokları oynuyor belki sistemden belki sakatlık yüzünden veya artık bu da kaçar korkusu yüzünden.Sebebini bilemem ama Önder kabul et yokları oynuyor Işıl daha iyisi veya kötüsü demiyorum Işıl yokları oynuyor ruhu kaçmış sanki!!!

Ben hiç bir yerde Işıl süper oynuyor, yada Işılın oyunundan çok memunum yazmadım.Yapabileceği o kadar çok şey varki ama sahaya yansıtamıyor yeterince. Ve bence bu da onun suçu değil.

Işıl çok kötü oynuyor evet ama gitsin denilmesini doğru bulmuyorum. Işıl birinci guard olabilecek düzeyde olmadı ki hiçbir zaman. Cem Akdağ döneminde oynayan Işıl ile şimdiki Işıl aynı mı? Ceyhun hoca ilk senesinde Augustus bir şeyler yapsın diye bekliyordu, bu sene de Taurasi. Takımın asıl oyuncularını devreye sokamayan bir koçtan tamamlayıcı oyuncularını devreye sokmayı nasıl bekliyorsunuz ki? Böyle dominant oyuncuların olduğu bir takımda, koç Ceyhun Hoca gibi biriyse, Işıl değil yerine gelen kim olursa olsun verim alınamaz benim düşünceme göre. Milli takımda Birsel ile beraber ikinci guard olarak iyi oynadığı maçları da gördük. Esas sorumluluk Birsel üzerindeydi ve Işıl daha az baskı hissederek daha fazla katkı verebiliyordu.

Üst düzey bir koç ile yola devam edildiğinde, Işıl da birinci opsiyon değil rotasyon oyuncusu olarak değerlendirilirse gayet yerinde bir hamle olacaktır kanaatindeyim.

2011 Avrupa basketbol sampiyonasi Ispanya-Turkiye. Ricky Rubio ornegi verecegim. Rubio guveni olmayan bir oyuncu idi. Turkiye onu sut atmaya zorluyor idi, ve onun oyunda kaldigi vakit Turkiye'nin lehine idi. Ispanya'nin son ceyrek tikanip kalmasina, ve kocun israrla onu oynatmasi bizim lehimize oldu, ve muthis savunma yaparak maci kazandik. Rubio 2011. Gelelim Rubio 2012 ye. Rubio 2012 sut calismis ve asiri bir guven yuklemis. Sutlarini korkarak degil, izleyicilerin " girmez " dedigi sutlari ozguven ile atmakta. Rubio'yu bos birakin, sizi cezalandiriyor. Oysa ki 2011 Rubio bos kaldigi vakit, potaya bakmayan oyuncu idi. 2012 Rubio, el uzerinden ucluk sokacak guveni ust duzey bir oyuncu durumunda. Nba'in en gozde genc yeteneklerinden. Demek istedigim Isil'de potansiyel var. Sut calisir ve guvenini kazanir ise, yeni bir teknik heyet ile yapacaklarini kestiremiyorum. Fatih Terim'li Emre Colak ile gectigimiz yillarda ki Emre Colak oregini verebilirim. Wizards draft etse idi Rubio'yu cocuga yazik olacak idi. Rick Adelman'in elinde all-star olma yolunda Koc faktoru. Onemli olan potansiyel.

Rubio 1990, Işıl 1986 doğumlu... Biraz geç kalmadı mı kendini geliştirmek için?

Işıl Alben = Sabri Sarıoğlu Olumlu ve olumsuz anlamda birebirler. Sabri hakkında ne düşünüyorsan Işıl içinde farksızdır herkes için.

Geri