Jamon Lucas Gordon

Eurolig elemelerinde Paok maçında kendini belli etmişti zaten.Hele adaşının elinden bir top çaldıki resmen ver o top benim dedi :) Helal olsun...
 
Jamon Gordon bu sene bize resmen kapak yaptı. Geldiğinde bazı arkadaşlarımız tarafından beğenilse de ofansif yönü iyi olmadığı gerekçesiyle pek tutulmamıştı. Defansif yönden ise iyi bir transfer olarak görülüyordu. Geçen süreçte Jamon'ın hücum performansını, özellikle de birebirlerini gördüğüm zaman ne kadar muhteşem bir oyuncu aldığımızı daha net anlıyorum.

Bu arada Jamon Lucas'ın Euroleague'deki son yazısı;

http://www.euroleague.net/features/blog/2011-2012/jamon-lucas/i/94397/6875/better-and-better
 
Tekrar herkese merhaba. Ben Galatasaray’dan Jamon Lucas ve son konuştuğumuzdan beri bir çok şey yaşandı. En önemlisi de takımımız için gelen 3 galibiyet oldu ve daha fazlasını elde ettik. Sezon boyunca bir arada oynadık ve kartlarımızı Top 16’da kullandık. Şimdi eski takımım olan Olympiakos’a karşı son oyunumuz için gidiyoruz. THY Euroleague playofflarına gitme şansımız var, sezon öncesi bizden beklenenden daha bile fazlası, Euroleague elemelerinden gelip gruplara katılmamızı düşünürsek. O zamandan beri çok zaman oldu ama bizden beklenenin de fazlasını yaptık. Şimdi İstanbul’daki 4’lü finalde yer alıp almayacağımızı ispat edebileceğimizi görelim.

Geçen ay başladığımız maraton aynı Olympiakos takımına karşıydı ve bunu düşünürseniz, o maçı kazanmamız ne kadar güçlendiğimizi gösterdi kalan maçlarda. Son çeyrekte 10 farkla önde öndeydik ve 11 saniye kala fark 3’tü. 8 iyi serbest atış vardı ve sonrasında Sloukas belki de sezonun atışını yaptı Olympiakos için kendi yarı sahasından ve maç uzadı. Bu şut momentumu tamamen değiştirebilirdi ama tam tersi biz uzatmada üstünlüğü aldık ve bizim için çok önemli bir kazanım olarak kaldı.

Moskova’daki Cska maçından önce size yazdığımda Cska Moskova üstüste 12.maçını kazanmak istiyordu. Onları deplasmanda yenmeye çalıştık ama 13.galibiyetlerine ulaştılar üst üste. Bunun zor olacağını biliyorduk ve başaramadık ama hedefimiz onlara gelecek hafta içerideki maça daha iyi hazırlanmaktı. İçerde oynadığımız maçlarda kendimize çok güveniyoruz. Taraftarımız bize büyük güven veriyor ve aslında, bu sezon içeride oynadığımız her oyunda iyiydik ama Siena, Barcelona ve Unics maçlarını kaybettik. Fakat kaybettiğimiz maçlar maksimum 4 farklaydı.

Bu yüzden Cska bir sonraki hafta geldiğinde biz zaten önceden hatalarımızı öğrenmiştik, sadece iyi oynamak istiyorduk ve kazanmaya yeteri kadar yakın olmaya çalışıyorduk. Bu bizim tek yaptığımız şeydi, bunun bir sırrı yok, bağlı olduğumuz bir yıldız yok, her maç farklı biri yıldız oluyor. Bizim kalitemiz birlikte oynamak ve sahip olduğumuz her şey için savaşmaktan geliyor ve o gece Cska’ya karşı bunları yaptık. Final dakkasına kadar bir çift basket atabildim ama arkadaşlarım Ender ve Shipp serbest atış noktasında işi bitirdi. Fark 4’tü ama bu kez bizim zaferimizle bitti, Cska’nın galibiyet serisi bitmişti ve biz playoff yarışında güçlendik.

Cska galibiyetinden sonra çok güven kazandık, herkesle oynayabileceğimizi gösterdi bu galibiyet bize Avrupa’daki en iyi takımla bile. Kötü bir oyundan sonra nasıl çok moralimizi bozmak istemediğimiz gibi böyle güzel bir oyundan sonrası da havaya girmek istemiyoruz. Ama birlikte oynadığımızda en iyiye karşı bile oynayabileceğimizi gösterdik ve şimdi geçen hafta Anadolu Efes’i içeride yenip onları eledikten sonra bu güveni Pire’ye giderken de taşımalıyız.

Barış ve Dostluk spor salonunu çok iyi biliyorum. Bu salon çok dolu olacak ve tamamen biletler bitecek Perşembe günü. Olympiakos ilk maçın intikamını almaya çalışacak ama biz de buna hazır olacağız. İki takım için bu maç gruptan çıkma adına ölüm kalım maçı. Bu büyük atmosfer yaratacak ve onlarla daha önce oynadığımız maçtan önce de söylediğim gibi bu maç çift guardla oynayan takımlar arasında güzel bir matchup. Diğer yönlerden 2 takım da birbirine benziyor, 2 takım da koşmayı seviyor, güçlü savunmalara sahip ve yüksek ritimde oynuyorlar kortun 2 tarafında. Şüphe yok ki Avrupa’da şu an en iyi oynayan Spanoulis’i durdurmaya çalışacağız. Onu oyundan düşürmeye çalışacağız ve takımın hızlı hücumlarını engellemeye çalışacağız ki böylece yarı saha defansımızı uygulayabilelim. Bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz olan şey transition defansını iyi yapmak ve baştan sona kendimize güvenmek.

Bizimki gibi bir takımla ilgili bir şey var ki o da her an birlikte oynayabilmek. Bu tarz bir anlayışla oynadığımızda takım her oyunda daha da iyiye gidebilir. 1 ve 2 oyuncuya güvenen bir takımdan daha da fazla gelişme imkanına sahip olabilir. Bu takımda her hafta bütün oyuncular bir araya geliyorlar ve her hafta daha da iyiye gidiyor, Perşembe günü gene bunu yapabilirsek playoffta sizle tekrar görüşeceğiz.
 
İsmet Badem'in yorumu. "Son yıllarda Türkiye'ye gelen en iyi yabancı"
 
Kendisiyle 5 yıllık sözleşme imzalansın. Savunmadaki eforu da düşünüldüğünde McCaleb'den sonra Avrupa'daki en iyi Amerikalı guard bence.
 
Oynadığı her maçta kendisine olan hayranlık çıtamızı daha da yükseğe çıkarıyor... Saygıyla eğiliyorum önünde :)
 
Federasyonun gram aklı varsa Türk yapıp milli takıma katar. Emir'in verceğinin çok daha fazlasını verir.Milli takımın en kötü mevkisine çok kaliteli bir isim kazanmış oluruz ve ülkenin ateşleyici özellikteki oyuncu eksiğini gideririz.
 
Bugün gerçekten süperdi.Oli maçında sakatlanmasaydı belkide top8'deydik.Bugünde görüdüm ki sahada olmayınca takım bocalıyor.Uzun süre sahada kalıncada verimi düşüyor.Onun yerini doldurabilecek tek adamımız Tutku.O nedenle Tutku biran evvel döner inşallah çok ihtiyacımız var ona.
 
lucas gordon....bence ne olursa olsun elimizde tutmamız gerek ilk isim..gerkirse diğer isimlerden parayı kıs bu adam ver...başka çaremiz yok...
 

Üst