Jamon Lucas Gordon

İyidir inşallah Jamon Lucas.Takımımız için en önemli oyunculardan biri.Hem savunmadaki katkısı hem de hücumu hareketlendiren üçlükleri, fast break sayıları ve içeri delip bıraktığı toplara ihtiyacımız var.Her takıma lazım böyle bir adam büyüksün Jamon Lucas GORDON !
 
Sezon başında Renaldas Seibutis transferini çok istediğimden dolayı gelişini biraz buruk karşılamıştım ama gösterdiği performansla seibutisten daha faydalı olabileceğinin sinyallerini verdi..Savunmada eşleştiği adamı canından bezdiriyor,hücumda da kendini oldukça geliştirmiş sorumluluk alma konusunda sıkıntısı yok..

Hoş Geldin Jamon Lucas Gordon
 
Haftalardır yazayım yazayım diyorum bugüne kısmetmiş. Euroleage ön eleme maçlarında izledikten sonra "galiba hem hücumu,hem savunması iyi olan bir oyuncu transfer ettik" diye sevinmiştim ama halt etmişim. Açıkçası o ön eleme maçları dışında hücumda neredeyse sıfır olan bir oyuncuya sahibiz. İkinci bir Shipp'e ne kadar ihtiyacımız vardı,bu tartışılır. Şu takımda Gordon yerine Domercant'in olduğunu düşünsenize. Açıkçası harika bir oyuncuya sahip olmuş olurduk. Son iki Euroleage maçında takımına galibiyeti getiren oyuncu oldu. Ama zaten Domercant'i anlatmak için söze pek gerek yok. Transfer döneminde ismi bizimle anılınca çok sevinmiştim ama yerine transfer edilen oyuncu Gordon gibi insiyatif almaktan çekinen bir oyuncu olunca,insan üzülmeden yapamıyor.
 
İnsanlar ilk ön eleme maçında destan yazınca göklere çıkartmıştı Gordon'u, malum genel olarak 1 maçta oyuncular vezir de rezil de ilan edilebiyor zaman zaman. Ben sessiz kalmayı tercih etmiştim. Çünkü gelmeden öndeki genel yorum, skor olarak pek katkı vermediği ancak savunma konusunda oldukça kayda değer bir isim olduğuydu. Şu zamana kadar da bu yorumun haklı çıktığını, ilk maçta o muhteşem tablonun da o güne özgü olduğunu görmüştür herhalde herkes. Kötü oynuyor falan demiyorum yanlış anlaşılmasın, ancak hücum konusunda yetersiz kalıyor. Daha önce bu konuda Shipp'i eleştirmiştim. Hocanın kullandığı bölge olarak değil de oyuncuları orjinal mevkilerine göre değerlendirirsek elimizde 2 numarada kullanabileceğimiz, skordan ziyade oyunun görünmeyen işlerini yapan 2 tane yabancı 2 numaramız var.. Lakovic'in de sayı atma potansiyelinden ötürü ekstra bir dikkatle savunulduğunu düşünürsek mutlaka Gordon'dan skor katkısı almamız gerekiyor. Umarım savunmadaki müthiş gayreti ve başarısının yanı sıra skora da zaman zaman pozitif yönde katkı verebilir..
 
Ben dünkü kötü oyunundan ötürü onu suçlamıyorum.Kritik anlarda takımın dümenine geçmesi gereken kişi Gordon olmamalıydı. Hücumda ona verilen takımı yönlendirme işini yapamayınca agresifleip savunmada da gereksiz fauller yaptı.Bence maç sonlarında takımı Lakovic veya Tutku yönetmeli.Gordon değil.Onu iyi olduğu alanlarda kullanmak gerek.Ama Gordon hakkında da dünkü maçla alakalı olmayan eleştirelerim var.Mesela hücumda deliciliğini hiç kullanamıyor.Washington 1 saniyelik boşluğu bile sayıyla cezalandırıyordu. Rakip savunmanın dengesini bozacak penetrelerine henüz şahit olmadık.Bence Gordon yerine Washington çok daha iyi bir seçim olurmuş
 
İyi güzel de bu adamın 2 yıl önce Top16 yapan Yunan ligini de yanılmıyorsam üçüncü bitiren Marosussi'deki Hücum performansı gayet iyi idi.
 
Washington'ı Telekom'da hayranlıkla izliyorum açıkçası. Hata yapmıyor mu, ellbette yapıyor ama sorumluluk alması gerektiği anlarda da takımını başarıyla sırtlıyor. Ve bence öyle iddia edildiği gibi bencil de oynamıyor. Ben bizim almamız gereken 1-2 numaranın daha skorer olması gerektiğini düşünüyordum. Açıkçası oyunun tek yönünü oynayan oyuncularla ancak bir yere kadar gelebiliriz. Bu yüzden ben zaman zaman Shipp'ten de hiç memnun değilim. Tamam,onlardan tek başına maçları sürüklemesini 15-20 sayı atmalarını ve maç kazandırmalarını beklemiyorum ama bir zahmet 10-12 sayı ortalamayı da tuttursunlar ya da bomboş kaldıklarında sorumluluk almadan korkmayıp o boş şutları soksunlar.
 
Yahu şu takımı bir kendi haline bıraksanız..Yok o olsaydı yok bu gelseydi şu olmasaydı..Şimdide washington çıktı..Wash telekom da 15 sayı ortalamayla oynuyor sanıyormusunuz ki yarın Galatasaraya gelse yine her maç 15-20 arası sallayacak..Telekomdaki rolü bu..Gelsin bakim bizim takımda maç başına 20 tane şut kullansın 10.snyede hücum etsin..Ertesi haftaya başlarsın gönderilsin edebiyatına..

Bizim takımımızda düzenli ve oturmuş bir şekilde devam eden dağılım var rotasyon var uyum var şunu bir anlayın artık..Kusura bakmayında washingtona haksızlık etmek istemem iyi bir hücum gücü ama hücum anlamında Lukas la asla mukayyese bile etmem..washington kullandığı kadar lukas kullansın bakalım ne oluyor..belki 30 sayı atar hepiniz alkışlarsınız ama Oktay Hoca ertesi maç benche hapseder..

Galatasaray Telekom değil Beşiktaş değil karşıyaka hiç değil .Bir tane iki tane skorer çıkacak maça onlarla devam edeceğiz..Sene Başından beri dengeli bir skor dağılımı var takımda..Burda bir kaç sene önce Guroviçli zamanlarda konuşulmuyor muydu kişinin sayı olarak ön ğlana çıktığı takımlar sadece günlük maç kurtaran takımlardır diye..Ne oldu ne değişti şimdi acaba da skor istatistiğine bu kadar bakar hale geldik
 
Erdem, benim derdim, Gordon'un çıkıp, 30 sayı atması veya tek başına takımı sırtlaması değildir ama hücumda da bu kadar pasif olmasını doğru bulmuyorum. Özellikle dikkat ediyorum, tıpkı Shipp gibi, kullanabileceği bir çok şutta pas vermeyi tercih ediyor. Bu da rakiplere avantaj sağlıyor çünkü tüm yük Shumpert ve Lakovic'e biniyor. Senin şut tehdidin yoksa, adamların savunmasını da rahatlatırsın. Ama Gordon ve Shipp birer tane soksa, o zaman bakın bakalım Lakovic ve Shumpert'a bu kadar rahat baskı yapabiliyor mu rakipler.

Özellikle Domercant örneğini kıyaslama yapmak için verdim. Domercant savunma gücü de gayet iyi olan bir oyuncu. Ama yeri geldiğinde de sorumluluk almaktan zerre çekinmiyor. Benim tek derdim bu.
 
Efes maçı sonrası gecenin kaçıydı bilmiyorum 3-4 olması lazım,Twitterdan mağlubiyet yüzünden uyuyamıyorum yazdı.Takımdaki havadan olsa gerek bir Amerikalı hemen uyum sağladı ve takıma gönül verdi.Bu yüzden seviyoruz bu insanları
 
yaşı da genç.umarım uzun seneler bizimle kalır.şu an sorun olarak addedilen şeyler gordondan kaynaklanmıyor.saha içinde pis işleri yapan,takımın hammallığını çeken oyuncuların önemi büyük.gordon un oynadığı takıma mutlaka şutör oyuncuların da bulunması gerekir.bu konuda insiyatif mahmutide
 

Üst