"Jawai Riski" Alınmalı mı?

Sıradan bir transfer haberinden ziyade, özel ve üzerine konuşulması gereken bir durum olduğu için ayrı bir başlık açmak istedim.

Ergin Ataman'ın yakın dostu İsmail Şenol'un haberine göre; Jawai milli takımının hazırlık maçlarında iyi görünürse tekrardan Galatasaray forması giyecek. ( Cim Bom Jawai'yi takibe aldı! - NTVSpor.net ) İsmail bunu diyorsa olay ciddi demektir.

Pivot transferinde yapacağımız oyuncu tercihi sezonun kaderi üzerinde etkili olacak. Bu transfer döneminin başından beri hepimizin beklentisi oraya üst düzey ve istikrarlı katkı verebilecek olan bir oyuncunun alınması. Ve şimdi tekrardan Jawai ismi ciddi şekilde gündeme geldi.

Yakın zamanda sakatlık belasından çok çekmiş, yaşayarak dersler almış bir takımın taraftarıyız ve Jawai'nin geçen sezon yaşadığı da sıradan bir sakatlık değildi. Adam az kalsın ölüyordu resmen. Ve basketbol hayatının bittiğine dair şeyler bile söylendi. Durumlar böyleyken Jawai'ye güvenip de yeni bir sezona başlamak bizim için ne derece alınabilir bir risk olur, kendisine dair sezon içinde yaşanabilecek herhangi bir sıkıntının faturası ağır olabilir mi, bunların üzerine iyi düşünüp tartışmak lazım...

Alınmalı. Elde avuçta adam kalmadı. Beğenmediğimiz isimler bile transfer olup gittiler. Ki zaten beğenmedimiz isimlerin kumaşını toplasan bi' Jawai etmez.

Sonuçta piyasada istediğimiz, bize uygun çok da pivot kalmadı. Jawai riskine girmenin şöyle de bir dezavantajı olacak. Bu adam bize gelmeden önce de 1 seneye yakın sakattı, bu sene de sakattı. Eder 2 sene yani 2 senedir parkelerden uzak kalmış bir transfer gözüyle bakıp, Jawai yi 8. yabancı gibi düşünüp bir de 4-5 oynayacak atlet pivot alabiliriz. Ama hala sponsor ve diğer transferler açıklanmadan maaliyet hesabına girince böyle bir şey olmaz gibi gözüküyor. Tek başına sadece pivot olarak Jawai ile başlamak çok büyük risk.7 yada 8. yabancı olarak gelmeyecekse yani bir başka bir pivot alınmayacaksa bence bu riske girmeyelim.

Aslında sağlıklı bir jawai bizim aradığımız pivot olabilir. Ancak;

Arroyo, Aradori, Erseg, Micov, Picous, Nolan ile 6 yabancı oluyoruz. Pivotu da ekleyince 7 yabancı yapıyor. Furkan + Jawai ile bütün sezonu geçirmek çok riskli olur. Yanlarına onları takviye yapabilecek bir isim daha eklememiz lazım; ki bu durumda 8 yabancıya çıkıyoruz. Yönetimin mevcut bütçe ile 8 yabancılı bir kadro kuracağını sanmıyorum.

Diğer taraftan, Ergin Hoca Kerem Gönlüm'ü, Furkan + Jawai ikilisini takviye amaçlı kullanabilir. Veya Kerem Kanter'in kadroya dahil olacağı söyleniyordu. Belki bu görev ona verilir; bilemiyorum?

Maç oynamasa da Jawai bol miktarda salon çalışması yaptı geçen sezon.Sonuçta yaşadığı diz ve bel sakatlığı gibi fiziksel kapasitesini etkileyecek bir sakatlık değildi(Damar sorunu).Eğer atletizmini kaybetmediyse ben Jawai'nin tutulmasından yanayım.İlgilenilen oyunculara baktığımızda Jawai kalitesinde isim yok -zaten Avrupada Jawai seviyesinde çok pivot yok o da ayrı-

Ama şöyle de bir durum var.4 uzunla yola çıkan bir takım eğer pivota Jawai'yi düşünüyorsa(uzun süreler almamasıyla bilinen bir isim) mutlaka yerli 5.uzun bulmalı.Ya Ege Arar-Kerem Kanter ikilisinden birine güvenilecek ya da TBL tecrübeli bir yerli uzun alınacak

Sonuçta piyasada istediğimiz, bize uygun çok da pivot kalmadı. Jawai riskine girmenin şöyle de bir dezavantajı olacak. Bu adam bize gelmeden önce de 1 seneye yakın sakattı, bu sene de sakattı. Eder 2 sene yani 2 senedir parkelerden uzak kalmış bir transfer gözüyle bakıp, Jawai yi 8. yabancı gibi düşünüp bir de 4-5 oynayacak atlet pivot alabiliriz. Ama hala sponsor ve diğer transferler açıklanmadan maaliyet hesabına girince böyle bir şey olmaz gibi gözüküyor. Tek başına sadece pivot olarak Jawai ile başlamak çok büyük risk.7 yada 8. yabancı olarak gelmeyecekse yani bir başka bir pivot alınmayacaksa bence bu riske girmeyelim.

Jawai bize gelmeden önce 1 sene sakat değildi,Euroleague Final 4'da sakatlandı.

Tabiki alınmalı. Bu adam o kalıpta Oly pivotlarının üzerinden smaç vuruyordu alley ouplarla. Sofo'nun hızlı hali. Zaten fiziksel bir sakatlığı yoktu sanırım, sağlıklı yani.

Jawai Avustralya milli takımı ile hazırlık maçları yaptı mı hiç? Yaptıysa istatistikleri veya maç özetlerini nereden bulabiliriz?

Alınmamalı. Atlet bir uzuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sürekli katkı alabileceğimiz 5 numaramız olmalı.

Statüyü çok iyi bilmiyorum, ancak ligde 8 yabancıyı kadroda tutma hakkımız varsa Jawai riskine girilebilir. Yanılabilirim tabi ama ben Jawainin 60-70 maç kaldrıabileceğini sanmıyorum. Eğer bu riske girersek mutlaka takıma 1-2 uzun alınmalı. Açıkcası M.Wright'dan başka aklıma devşirme uzun gelmiyor...

Yanına başka bir yabancı uzun alma imkanımız varsa bu riske girilebilir fakat sadece Jawai ile yola çıkacaksak sonu hüsran olabilir.

Bir risk olduğu aşikar, ama bunun ne ölçüde olduğunu, yaşadığı rahatsızlığın tekrar edip etmeyeceğini, sorunun tam olarak ne olduğu vb. parametreleri detaylı bir sağlık raporu ile ancak anlayabiliriz. Ve eğer şu uzun rotasyonuna yapılacak ana takviye kendisi olacaksa, bunun değerlendirmesi de en ince ayrıntısına kadar yapılacaktır. Zaten milli takıma çağrılmış, şampiyonaya gidecek durumda olması bize bazı doneler veriyor. Daha fazlası için zaten Ergin Hoca bir hesap yapacak, kafasında bir plan oluşturacaktır.

Tercih edilirse elbet bir risk olacaktır, ki ben bu riski almazdım. Ama düştüğümüz piyasa bu riski almaya ve kumar oynamaya bizi itiyor diyebiliriz. Bunun dışında Jawai'nin raporlarına baktığımızda ve incelediğimizde, belki de sorunun tekrarlanma olasılığı çok düşük, geçen sene yaşanan durumun aşırı ekstrem bir hal olduğunu görmüş, bu sebeple de Jawai gibi bir ismi kaçırmamak istemiş olabiliriz. Zira şu piyasayı geçtim, tüm pivotlar göze alındığında, sağlıklı bir Jawai Euroleague'in en elit isimlerinden biri. Hatta direk söyleyebiliriz hücumsal açıdan Avrupa'nın en verimli isimlerinden biri olarak üst sıralarda kendine yer bulur.

Kısacası bu dışarıdan bakıldığında bir risk gibi gözükse de, detaylı incelemeler belki de daha farklı şeyler söylediğinden, bu tarz bir düşünce akıllara gelmiş olabilir.

Jawai'nin gelmesini memnuniyetle karşılayanlardandım ben. Hatta Sofo'dan nasıl üstün olduğunu konuşmuştuk forumda falan. Bunlar işin bir yönü. Fakat iki sezondur olanlardan ders almadıysak, hem Ergin hocaya hem de bize yaşadıklarımız müstahak, kimse kusurabakmasın.

Abi bu adam yoğun bakıma alındı, hayati tehlike atlattı, ne Jawai'si allahaşkına? 20 milyon euro bütçemiz yok ki böyle lükslerimiz olsun. Zaten Murat Özyer gibi bir facia ve buna göz yuman bir yönetim var, her adımda daha dikkatli olmak lazım.

Jawai sakatlanmadi hastalandi yalniz. Doktor iyilesti dedigi an sakatlanma riski x bi oyuncuyla ayni olur. Alinmali.

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi