Kadın Basketbol 2016 Rio Olimpiyatları

Büyük kısmetsizlik oldu, Anna Cruz son 5 dakikayı geçen yıl Avrupa Şampiyonası'ndaki Ana Dabovic gibi oynadı. Yine de rakip kısalar el yakanları patır patır atarken bizim sürekli çember dövmemiz sinir bozucu tabii. Ne yapalım canımız sağolsun. Tarihin en iyi uzun rotasyonunu Nevriye 34 yaşındayken yakalamamız da şanssızlık oldu. Sancho olmasa da son 2 olimpiyatta 2 madalya alan büyük bir ekole karşı oynadık, kendimizi kahretmek anlamsız olur.

Dramatik ve şanssız bir şekilde elenmek üzücü. Ama son saniyeye kadar mücadele eden takımımız madalya almış kadar gururlandırdılar bizleri. Turnuvanın sonuna geldik. Bundan sonra artık Nevriye öncesi ve Nevriye sonrası gibi garip bir çizgide devam edecek takımımız.

Beceriksizliğin adına şansızlık deyipte saçmalamayın ALLAH aşkına,en kritik anlarda sakin kalamayıp hücumları cömertçe harcamak ve son faülü yapmamanın adına şansızlık değil ancak beceriksizlik denir.

8-10 sayı seri yersen,kenardan topu rakibe verirsen en önemliside son pozisyonda faul hakkın varken yapmazsan böyle buzzerı yer soyunma odasına gidersin çok yazık gerçekten! Bu takımla madalya alamadıysak uzun yıllar madalya beklememek lazım.

Söyleyecek birşey gelmiyor içimden, bu şekilde kaybetmek çok üzücü. Kazanmamız gereken bir maçtı hele Alba bu kadar kötüyken.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Beceriksizliğin adına şansızlık deyipte saçmalamayın ALLAH aşkına,en kritik anlarda sakin kalamayıp hücumları cömertçe harcamak ve son faülü yapmamanın adına şansızlık değil ancak beceriksizlik denir.

Becereksizliğie, aceleciliğe katılıyorum da her yerde gördüğümden soruyorum, faul yapmanın mantığı ne olacaktı? Hani 20 saniye filan olsa anlarım da o faulü yapsak bize 3 saniye kalacaktı, ki sanırım molamızda yoktu. Son topta Cruz, Kobe şutu sokmasa uzatmaya gidecekti maç, faul yapsak şu soğukkanlıkla en kötü 1 tanesini atarlar, bize de topu orta sahadan sallamak kalırdı. Oyuncu gidip 4 saniyede boş turnike atsa anlarım da çok güzel bir takip savunmasını sırf şut girdi diye ''faul yapılsaydı'' diye absorbe etmek çok dramatik geliyor bana. Onun dışında dediğimiz gibi Ndour'un kendi sahasından top sürüp turnike bırakması, fark 4'ken yandan top sokup çemberin dibinde bomboş kalmaları dediğiniz gibi büyük acemiliklerdi. Ama 10 saniye kala uzunuyla topu çalıp aynı oyuncusuyla topu diğer yarı sahada bitiren takım uzatmayı hak ediyordu bence. Ondan sonra da işin içine eli düzgün bir oyuncuyla, tüm spor elemanlarının en büyük ihtiyacı şans devreye girdi ve kaybettik.

Becereksizliğie, aceleciliğe katılıyorum da her yerde gördüğümden soruyorum, faul yapmanın mantığı ne olacaktı? Hani 20 saniye filan olsa anlarım da o faulü yapsak bize 3 saniye kalacaktı, ki sanırım molamızda yoktu. Son topta Cruz, Kobe şutu sokmasa uzatmaya gidecekti maç, faul yapsak şu soğukkanlıkla en kötü 1 tanesini atarlar, bize de topu orta sahadan sallamak kalırdı. Oyuncu gidip 4 saniyede boş turnike atsa anlarım da çok güzel bir takip savunmasını sırf şut girdi diye ''faul yapılsaydı'' diye absorbe etmek çok dramatik geliyor bana. Onun dışında dediğimiz gibi Ndour'un kendi sahasından top sürüp turnike bırakması, fark 4'ken yandan top sokup çemberin dibinde bomboş kalmaları dediğiniz gibi büyük acemiliklerdi. Ama 10 saniye kala uzunuyla topu çalıp aynı oyuncusuyla topu diğer yarı sahada bitiren takım uzatmayı hak ediyordu bence. Ondan sonra da işin içine eli düzgün bir oyuncuyla, tüm spor elemanlarının en büyük ihtiyacı şans devreye girdi ve kaybettik.

Hala şans diyorsun ya neyse neye inanıyorsan ona inan,gelelim faul meselesine yanlış hatırlamıyorsam o son faülü yapsak onlar serbest atışa değil 4,cü ve son faül hakkımızı kullanmış olacaktık ve zaman olarak biraz daha direnme fırsatımız olacaktı maçın son saniyelerinde uzatmaya gitmesine engel olan belkide o faülü yapmayı akıl etmemek oldu,cidden basketbol ekolü olmak bizim Milli takıma çok uzak çok.

Hala şans diyorsun ya neyse neye inanıyorsan ona inan,gelelim faul meselesine yanlış hatırlamıyorsam o son faülü yapsak onlar serbest atışa değil 4,cü ve son faül hakkımızı kullanmış olacaktık ve zaman olarak biraz daha direnme fırsatımız olacaktı maçın son saniyelerinde uzatmaya gitmesine engel olan belkide o faülü yapmayı akıl etmemek oldu,cidden basketbol ekolü olmak bizim Milli takıma çok uzak çok.

Evet, felaket bir üslubunuz ama iyi bir istatistik takibiniz varmış. Şimdi yeniden izledim orayı, daha Latoya topu çalmadan önce spiker faul hakkımızın dolmadığını belirtmiş zaten. Bana göre yine de tam sahadan topu alıp 4.3 saniyede 2 kişinin takibi, 1'inin elinin üstünden maçı kazandıran şutu atmak saf şutörlükle açıklanamayacak bir şeydir. O şut girmeyebilirdi ya da biz 2 saniye kala faul yapıp topu kenardan sokan İspanya yine doğru şutu atabilirdi, bunlar farazi şeyler. Bana göre işin asıl irdelenmesi gereken kısmı 3 dakika kala 8 sayı öndeyken, 4 saniye kala gelen beraberliği korumaya çalışmak arasında geçen süredir. Bizim takımların öğrenmesi gereken en önemli şey skoru tutmak. Bunun da en kolay yolu savunmada düşmemektir. Zira halihazırda 8 sayı öndeyken skoru zorlamak çok bir şey ifade etmez, hele de böyle yüksek profilli takımla oynarken. Gelgelelim biz bu sürede rakibin pivotundan boş turnike, şutör guardından boş orta mesafe ve kenardan sokulan topta bir bomboş turnike daha yedik. E böyle olunca maçın sonu gelsin diye dua ediyorsunuz tabii, bu seviyelerde elleri kolay titremeyen oyuncular da bunu cezalandırıyor.

Lara beraberli sayısını atmış rakip hemen hücuma geçmiş ve sahamıza gelmiş ve bitime yaklaşık 2 saniye var,o iki saniyede topu potaya atan eli sıcak oyuncuya faül yapmayıp sayıya engel olmamakla,faül yapıp o iki saniyede onların hücumunu bozmak arasında çok fark var ve zaten süre bitti bitecek buda farazi değil gerçekliktir önemli olan takımımızın doğruyu yapması gerisi olacağına kalmış,ha doğru iş yapılmazsa siz ancak rakibin şansından dem vurursunuz yazdığınız gibi.

Sancho yok, Alba kötü gününde ve son 3 dakikaya 8 sayı önde girip nasıl verdik maçı anlayamadım. Final kaçtı, çok yazık oldu.

Bu arada Nevriye değil Birsel bıraksın basketbolu.

Son çeyrekte fena değildi ama hoca Birsel'e fazla sabretti. Son pozisyonda faulü yapması gereken Işıl'dı ama gerek yorgunluğun gerekse o anın psikolojisinden aklına gelmedi muhtemelen, olur böyle şeyler.
Son 3 dakikada sayı atamadık, konuşmak da yersiz artık ama sayı olmayan pozisyonlarda Lara'ya pota altında faul yapıldı gibi geldi. Hakemler kaçırdı sanki, tekrar izlemek lazım.
Çok şanssız yenilgi oldu. Hatta Sırbistan'ın yarı finale çıkması sonrası elenmek daha kötü oldu.
Hem final şansımız daha yüksekti hem de Ekrem Memnun - Marina Maljkovic karşılaşmasını izleyecektik.
Artık Alba'yı tutuyoruz, inşallah İspanya kazanır :)

Son topta faulü yapmadıkları için çok fazla kızamıyorum ben takıma. Anna Cruz çok zor topu soktu. Işıl belki faul hakkının olduğunun farkındaydı bilerek yapmadı, belki farkında değildi o psikolojiyle, bilemiyorum.

Çok dramatik bitti Olimpiyatlar bizim adımıza.

Amerikalılar dans ederek alırlar altını. Whalen atmasa Augustus sazı eline alıyor, olmadı McCoughtry sen dinlen ben atarım diyor, Taurasi diye bi kadın var zaten başlı başına bi efsane tek başına maç alır.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Orada 3 hata vardı. Işıl boş sutu kaçırdı birsel eliyle topu rakibe verdi ve faul yapılmadı. Ve hoca takımın eforunu koruyamadı.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk