Kadro Yapısı ve Teknik Taktik Konular

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
Sühan Cem' Alıntı:
Simas'ı alabilseydik Schumpert ile beraber 3.5 luğa soyunabilirlerdi. Rancikiği yedeklemek anlamında. Takımın maçını seyretmedim daha bu yüzden kağıt üstünde 2-4 etkisiz gibi duruyor. Belkide öyle değildir bilemiyorum.


Bana kalırsa 2 numarada fazla sıkıntı çekmeyiz Shipp, Taylor, Tutku, Melih, Caner bunlar 2 numara oynayabilirler. 4 numarada ise Rancik'in performansı önemli olacak eğer savunmada yeterli katkıyı verirse Rancik, Shumpert, Haluk, Caner, Andric orada oynayabilir.

Fener ve Efes maçları dışında fazla sıkıntı yaşamayız diye düşünüyorumki Efes şampiyon olduğunda 4 numarası Shumpert'dı.
 
Shipp benim için büyük bir soru işareti geçen sene 19 sayı ortalama ile oynamasının nedeni Bornova da oynaması aynı oyununu bizim takımımızda da sürdürebilecek mi göreceğiz
 
Sühan Cem' Alıntı:
Evet Orhan aynen dediğin gibi. Bu yüzden Tarihte 6.25 den son üçlük atan oyuncu olarak Hidayet tarihe geçti.
Hadi ya peki Arkadaslar size soruyorum sizce daha iyimi oldu dahami kötü oldu ? Avantajlari ve Dezavantajlari var :S
 
Çizgi değilde bize bir 4 numara lazım... :)
Bugünkü maçtan sonra bu daha net ortaya çıktı...
Esas yeri 4 numara ancak sıkıştığında 3 numarada idare edebilecek bir 4 numara...Bulunamıyorsa böyle bir isim net bir 4 numara...Shumpert var olayına girilecek ancak bahsettiğim oyuncu shumpert değil tam olarak,4 numara özellikleri daha ön planda bir oyuncu...
 
Doğukan Sönmez'i gören var mı resmi sitemizdeki kadromuzda diye bi soru sorcam o adamı farketmemek imkansız bence :))

Bana Sophocles Schortsianitis'i anımsattı kalıp olarak :)
 
Bize bir Kerem Gönlüm lazım. Ergin Ataman Shumpert'i Efes'te daha çok 4 numarada oynatırdı ama pek verim alamazdı. Shumpert'i 4 numara olarak kullanmak hiç mantıklı değil. Ermal'i oynatmak daha verimli olur.
 
Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Bize bir Kerem Gönlüm lazım. Ergin Ataman Shumpert'i Efes'te daha çok 4 numarada oynatırdı ama pek verim alamazdı. Shumpert'i 4 numara olarak kullanmak hiç mantıklı değil. Ermal'i oynatmak daha verimli olur.
Nasıl verim alamazdı ya ? Adam Finallerin MVP si gibi bir şeydi :)
Ayrıca şuana kadar hep yabancı 2 numara alınması taraftarıydım ama dünkü maçtan sonra kesinlikle 4 numara ihtiyacımız olduğunu anladım .
 
Mustafa Kaya' Alıntı:
[quote="Bağdat KAYNAK":2ozukwtd]Bize bir Kerem Gönlüm lazım. Ergin Ataman Shumpert'i Efes'te daha çok 4 numarada oynatırdı ama pek verim alamazdı. Shumpert'i 4 numara olarak kullanmak hiç mantıklı değil. Ermal'i oynatmak daha verimli olur.
Nasıl verim alamazdı ya ? Adam Finallerin MVP si gibi bir şeydi :)
Ayrıca şuana kadar hep yabancı 2 numara alınması taraftarıydım ama dünkü maçtan sonra kesinlikle 4 numara ihtiyacımız olduğunu anladım .[/quote:2ozukwtd]
Eğer bu yılki finallerden bahsediyorsak benim izlediğim maçlarda orada ciddi bir savunma zaafiyeti oluyordu. Hele 4-5 numara mismatch oluştuğunda Oğuz ve Semih omzunu koydu mu reklam panolarına kadar uçuyordu. Yanlış maç izlemediysem öyle :)
 
Fener aynı numarayı iki defa yemedi. Shumpert maç içinde üstünlük sağlamak için anlık 4e kayabilir. Yoksa Shumpert nasıl olsa 4 oynar diye yola çıkarsak Efesin final serisindeki durumuna düşeriz.
 
Evren'in de gelmesiyle taş gibi takım olduk. Pota altına 5.yabancı işin kaymağı olurdu ama bu kadromuzda çok iyi.

1 ve 2 numarada artık hiç sorunumuzun olmadığını düşünüyorum. Taylor, Tutku, Evren, Shipp, Melih ve Göksenin var.

3 ve 4 te Shumpert ve Rancik'in ikisininde 30 dk dan az süre alacaklarını sanmıyorum. Bu iki oyuncunun form durumu ne kadar az düşerse o kadar iyi çünkü 1 ve 2 numaralardan farklı olarak mevkiilerinin her zaman banko oyuncuları olacaklar ve ilk 5 te başlayacakları garanti.

5 numarada Luksa kaliteli bir oyuncu. Ermal'le o rotasyonu iyi kullanabilirsek şimdilik yeterli Sertaç'ta düzelince katkısı olacaktır.

Shumpert Türk olacağı için 5. yabancı gündeme gelebilir sezon ortasında. 4 numaraya mı 5 numaraya mı ihtiyacımız var bir türlü karar veremedim. Rancik yaşı olan bir oyuncu yorulunca performansı düşebiliyor ama bir yandanda 5 numaraya kalıplı gözü kara bir oyuncuda istemiyor değilim.

Ne olursa olsun Oktay Hoca bu takımı mutlaka iyi yerlere taşıyacaktır.
 
Bu sezon hem oyunculara, hem Oktay hocaya hem de taraftarimiza güveniyorum. Insallah bizim yilimiz olur rakiplerin kadrosu daha güclüyse de bizim de Oktay hocamiz ve kimsede olmayan taraftarimiz var.
 
Fb yerlileri:Kaya-Ömer-Emir-Engin-Oğuz-Mirsad
Efes yerlileri:Sinan-Engin-Cenk-Kerem-Dudley-Kerem
Gs yerlileri:Tutku-Ermal-Evren-Schumpert-Haluk-Caner..Ben yeriler arasında uçurumun olmadığını düşünüyorum eğer rotasyonda herkes maksimumuna yakın verim verirse sorun olmaz..Bence önemli olan yabancıların vereceği verim Taylor ve Schipp bizde kapalı kutu ne verim verecekleri şüpheli..Ama mutlaka içeriye uzun şart ligde final normal sezonu lider bitirmekten geçiyor..Bunun için hedef maçlarında başarılı olmalıyız(Efes-Fb-Bjk-Banvit deplasmanları)Rancik kaç dakika kaldırabilir belli değil.Ermal-Andriç ve genç Sertaçla ne kadar yeterli olabilirizki.Oktay hoca son hamlesini de içeriye bir adam alsın ben taraftar desteğiyle evimizdeki tüm maçları alacağımzı düşünüyorum.Deplasmanlarda da bu kadro yeterli olur 3-4 yenilgiyle ligi kapatacağımızı düşünüyorum.Ama içeriye adam şart!!!
 
Bu sene evren'in de son anda takıma katılmasıyla kısa rotasyonunda sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum.Fakat ligde gerçek hedef en az yarı finalse bu kadronun yeteceğini,ama finali ve avrupa'da başarı hedefliyorsak,pota altına sırtı dönük oyunu olan,ayakları hızlı ve mümkünse orta mesafe şutu olan sert bir uzun daha gerekiyor.shipp ve taylor ikilisinin vereceği katkı çok önemli burda,tabiki evren'in tekrar takıma katılmasıda bu sene için takım adına kırılma noktası olacaktır.evren gerek savunması,gerek içeri penetresi ve tabi kritik anlardaki ceza şutlarıyla ( geçen yılki performası böyleydi)takım'ın kısa rotasyonuna çeşitlilik katacaktır.eğer uzun konusunda aranılan özelliklere uygun bir hamle yapılırsa bu sene bu takım için çok umutlu olabiliriz.
 
Evren'i koparttik acaba Michael Wright'i da calimla alabilir miyiz Trabzon'dan belki onunla da sözlesme imzalanmamistir henüz :)
 
Salih Coskun' Alıntı:
Evren'i koparttik acaba Michael Wright'i da calimla alabilir miyiz Trabzon'dan belki onunla da sözlesme imzalanmamistir henüz :)wright'ı da alırsak biraz ağır kaçar renkdaş:) ki wright alınacaksa gaines alınsın daha iyi hem daha genç hemde eski göz ağrımız.
 

Üst