Öncelikle şu haberi iyice bir araştırmak lazım mesela Ülker kadrosunda da Mike Smith gözüküyor ki onu aldıklarını hiç bir yerde duymadım. İri yarı bir pivotun geleceği konuşuluyordu diyelim ki bu isim Lance olsun.
Öncelikle akademik yönden çok başarılı bir isimmiş. Çift anadal dan mezun olmuş şimdi master yapıyormuş(haberin yazıldığı sırada bu tabiiki eğer bitirmediyse sanırım bitirmeyi öncelikli planda tutar). 3lü bir seri halinde kitap yazıyormuş vs. İngilizce ve tarihe meraklı.
Bu arada 3lük atmayan bir adam sanırım yanlış anlaşılma olmuş. Genelden içerden oynayan bir isimmiş. 2 sene Utah'ta oynamış ki Bogut o takımın centerı idi. Daha sonra koç ile sorunları olunca(koç sözlü saldırılarda bulunmuş) yeni okuluna geçmiş. Orada basket sevgisi iyice artınca ortaya çok iyi istatistikler koymuş. Tabii bu üniversiteyi daha önce duymamıştım, ne kadar competitive bir ligde oynadığını bilemiyorum. Son senesinde en dominant isimlerdenmiş Big-Sky Konferansında First Team All-Conference a girmiş. Çok atlet olmadığından draftte seçilmemiş ve kamplara katılmış. Çok çalışarak bir yerlere gelmeye çalışıyor. İtalya İspanya Almanya Kore'den teklifler almış. Bunları değerlendirip iyi para kazanmak istiyormuş.
Jerry Sloan'a göre sert oynayan, aktif, iyi şut atan bir oyuncuymuş. Klasik laf olarak çok çalışması onun için çok iyi, gelecekte şansı var tarzı konuşmuş. Kevin O'Connor da mücadele edebileceğini gösterdi, NBA olabilmesi için çabukluğunu arttırması gerektiğini söylemiş. Bu çalışmada da Toronto'nun seçtiği Villanavoa ile karşı karşıyaymış.
Yaızn kendini çok geliştirmiş 13 14 kilo kas yapmış. Burada da pota etrafında hareketli diyor, çok nadir çıkıp 3 atabilir diyor.
Çıkmam lazım biraz daha birşeyler yazacam gelince