Ligdeki Durumumuz ve Rakiplerimiz

Hüseyin Çıtak' Alıntı:
Mustafa, Orhun Ene ne demiş?

Banvitspor?un başantrenörü Orhun Ene, 91-71 yenildikleri Bornova Belediyesi maçıyla ilgili, ?Bornova önünde çok kötü oynadık? dedi.

Ene, gazetecilere yaptığı açıklamada, karşılaşmayı lig üçüncülüğünü garantilemiş bir takım olmanın rahatlığı içinde oynamalarının, yenilgilerinde etken olduğunu söyledi.

Sakatlıkları süren Williams ve Barış Ermiş?in forma giyememelerinin dezavantajını da yaşadıklarını ifade eden Ene, ?Karşılaşmanın başından sonuna dek oyunu kontrolümüze alamadık. Oyunun gidişatını değiştiremedik. Bornova önünde çok kötü oynadık? dedi.

Ene, Play-off maçları öncesi, ligde 2 maçlarının kaldığını dile getirerek, ?Çarşamba günü deplasmanda OYAK Renault, cumartesi günü de kendi evimizde Kepez Belediyesi ile karşılaşacağız. Bu iki maçı da kazanmak istiyoruz? diye konuştu.
 
Yapmayın arkadaşlar, Orhun Ene´yi günah keçisi yapmayın bir anda. Murat Özyer´in gönderilmesinin ardından bizim evladımız diyerek takımın başında görmek istediğiniz bir ismi bu kadar kolay karalamayın.

Kubilay Yelkenci' Alıntı:
Biz Play-Offa kalır final oynarsak EuroLeague oynıyabiliyor muyuz ?
Kubilay, EuroLeague´in kriterleri çok farklı ve Türkiye kontenjanından giden iki kulüp de belli. Bu nedenle EuroLeague´e ihtimal vermiyorum. Aslına bakılırsa Eurocup için de bir hakkımız yok resmiyette. Çünkü o kupaya da ligi ilk 3. ve 4. sırada bitiren takımlar gidiyor. Ama biz istedikten sonra (yönetim gerekli girişimleri yaparsa) "wild card" ile bu organizasyona katılırız.
 
İlginç bir hafta:
Futbolda Fenerbahçe bu hafta Galatasaray'ı, basketbolda biz bu hafta Fenerbahçe'yi destekliyoruz.

Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşmak istiyorsa finalden önce Efes'in yarış dışı kalmasını isteyecektir. Bunu da ancak Galatasaray başarabilir. Fenerbahçe Efestense, kadrosu sınırlı olan ve seriye 1-0 önde başlayacağı Galatasaray'ı rakip görmek ister doğal olarak.

İstiyorlarsa Bornova'ya yenilsinler Efes'le oynasınlar, keyifleri bilir. Bu eşleşmenin sonucu nasıl olsa belli.
 
son iki hafta çok karışık , ligden düşecek takım için 4 aday, playoffun son iki sırası 5 aday var. maçları kafamda oynuyorum kaç gündür ama işin içinden çıkamıyorum:) bekleyip görücez
 
Kubilay Yelkenci' Alıntı:
Biz Play-Offa kalır final oynarsak EuroLeague oynıyabiliyor muyuz ?
euroleague katılmak için şampiyon olmalıyız.şampiyon olursak eğer önümüzdeki sene euroleaguede 3 takım olur.finale kalırsak eurocup katılma hakkı kazanırız.ama şampiyon olursak ön eleme falan yok.türkiye şampiyonu olarak euroleague katılırız.
 
Can Akogul' Alıntı:
son iki hafta çok karışık , ligden düşecek takım için 4 aday, playoffun son iki sırası 5 aday var. maçları kafamda oynuyorum kaç gündür ama işin içinden çıkamıyorum:) bekleyip görücez

Şu anda puan durumu ve son iki hafta mçlarına bakıyorum da ortalık bir hayli karışık!!! Tofaş Telekom ve BJK ile oynuyor. Her ikiside 4. lük için çabalıyor bu nedenle Tofaş'ı yenmeye uğraşacaklardır, özellikle Telekom maçı Ankarada (Tofaş en az bir maç kaybetmeli). Antalya bu hafta Efes haftaya da Mersin ile oynuyor, acaba Efes play-off ilk maçında bizle oynak istemeyip Antalya'ya İstanbul'da bir kıyak geçer mi? ANtalya Mersin maçına kalır ise işimiz zor çünkü Mersin bu hafta sahasında Daçka'yı yener ise ligde kalmayı garantiliyor, play off şansı da yok son hafta sıkar mı bilinmez. Erdemir Kepez ve Efes ile oynuyor. Kepez'i yenemezse Efes son hafta Erdemir'i yener ve bizi de play-offa sokmayabilir. Tabiki en önemlisi bu hafta Fener Bornova'yı yenemez ise işimiz bitiyor.

Gelde çık işin içinden... Bu 5-6 gün basketbol için çok şeylere gebe. Açıkçası Avrupa kupalarındaki wild card gibi play off lar için de bir uygulama olmalı. Bu play off'u hepsinden çok biz hakettik.

Bu sefer önce şansa sonra da dürüst rakiplere ihtiyaç var...
 
Selim Sercan Eren' Alıntı:
eyüp abi söle ntvspor radyoda erdemiri yakalama ihtimali yokmuş sadece bornovyı yakalama ihtimali varmış anlayamadım ama?

Erdemir'e ilk maçta hükmen mağlup sayıldık, ikincisinde de yenildik bu nedenle ikili averajlarda çok büyük problem teşkil ediyor -22 civarinda, bir de hükmen yenilgide puan alamıyoruz. Bu nedenle onları ikili veya onların dahil olduğu çoklu averajda yakalama şansımız yok. Hatta çoklu averajda Erdemir olursa hepsinin altına da inebiliriz.
 
Eğer Erdemir son iki maçını kaybederse ( Biri deplasmanda Kepez diğeri evinde Efes bence mümkün) Fener Bornovayı yense bizde son maçta Bornovayı 8 sayı farklı yensek bile 3 lü averajda malesef federasyondaki habere göre play off a kalamıyormuşuz.

O zaman diyorumki Tofaş ve Antalya birer maçlarını kazanırsa 5 li averajmı olur o zamanmı kalırız play off a ne olur artık ben hesaplayamıyorum..Şu yarın bir bitsinde umarım Abdi İpekçi de 10 bin seyirci ile play off a kalmayı kutlarız sonrası da gelir diyorum..
 
Özgür Erdoğan' Alıntı:
Eğer Erdemir son iki maçını kaybederse ( Biri deplasmanda Kepez diğeri evinde Efes bence mümkün) Fener Bornovayı yense bizde son maçta Bornovayı 8 sayı farklı yensek bile 3 lü averajda malesef federasyondaki habere göre play off a kalamıyormuşuz.
..

Erdemir ve Bornova ile 3 lü averaja baktım ben. Erdemir bornovayı 2 defa yenmiş, bizi de 2 defa yendiler. 2 farkla yensek Bornovayı geçiyoruz ancak hükmen mağlubiyetten dolayı farklı bir olay olabilir.
 
Daha önceki sayfalarda yazmıştım tekrarlayayım.

Erdemir 1 maç kazanırsa hangi takımla 43'er puanda olursak olalım (Bornova'yı da 7 farkla yenersek) Play-Off'a kalırız.

Erdemir 2 maçını kaybederse sadece Erdemir, biz ve Antalya'nın olduğu üçlü averajda Play-Off'a kalabiliriz. Diğer ihtimallerde (üçlü, dörtlü, beşli farketmez) hiçbir şekilde kalamayız. Bornova'ya 50 fark atsak bile.
 

Üst