Lindsay Whalen Olayı Üzerine

Şubede aylardır süren ve bilinen ödeme sorunu; oyuncumuz Lindsay Whalen’ın izinsiz ve bilgilendirme yapmadan ülkeden ayrılmasıyla ayyuka çıkmıştır.

Yaklaşık 4 aydır maaşını alamayan oyuncu, 2 ay ödeme yapılmaması halinde kontratı feshetme hakkına sahip olduğu halde beklemiş, geride bıraktığımız hafta içinde de kulübe ihtar çekmiştir. Ne yazık ki şube yönetiminde her geçen gün artmakta olan vurdumduymazlık bu olayın sonunun görülmesine engel olmuş ve şubenin rezaletler zincirine en son halka olarak eklenmiştir. Resmi kanallar tarafıyla taraftara ve hatta oyunculara sunulan “Whalen dinlendiriliyor” yalanı ortaya çıkmıştır.

GSBasket twitter hesabından 7 Şubat Perşembe günü konuya dikkat çekilen tweetler atılması, şubede rahatsızlık yaratmış ve GSBasket ‘önemli maçlar’ öncesinde ortalığı karıştırmakla itham edilmişti. Önlem almak yerine olayı kulak ardı eden şube yönetimi kadın takımımızın en önemli oyuncularından birini kaybetmemize yol açmıştır. 7 Şubat günü ‘önemli maçlar’ öncesinde öncelikle şube yöneticilerinin dikkatini çekmek, sonra da oyuncularımıza yalnız olmadıklarını göstermek için iyi niyetimizle attığımız tweetler sonuç vermeyince, Whalen krizini cumartesi günü öğrenmemize rağmen iş işten geçtiği için erkek takımımızın Fenerbahçe Ülker ile oynayacağı final maçının ardına kadar susma kararı almıştık. Fakat bizler Galatasaraylı olarak sussak da habercilerin bu haberi atlaması beklenemezdi, kriz daha fazla gizlenemedi ve pazar sabahı ortaya çıktı basın kanalıyla.

Kadın basketbolunun ‘Rüya Takımı’ ABD Milli Takımı’nın önemli bir parçası olan, takımının WNBA’de üst üste 2 sezon final oynayıp birinde şampiyon olmasında büyük pay sahibi, kadın basketbolunun en iyi oyun kurucularından biri olarak gösterilen Lindsay Whalen, kısa Galatasaray macerasında gösterdiği performans ile hepimizin haklı sevgi ve takdirini kazanmıştır. Geri dönüp, dönmemesine bakmaksızın formamız altında gösterdiği mücadele için kendisine teşekkür ederiz. Ülkesinde çok düşük paralara oynayan Amerikalıların, kış döneminde Avrupa’da para kazanmak için oynadığını unutmamak gerekiyor. Kontratında yazan 2 aylık dönemin bir kat aşılmasına rağmen sabırla bekleyen Whalen, değişen bir şey olmayınca bir profesyonelin yapması gerekeni yapmıştır. Ona bir kızgınlığımız veya kırgınlığımız olmadığını buradan belirtmek istiyoruz.

Sayarken yorulacağımız ve saymaktan hicap duyacağımız yanlışlarına rağmen, sorunu kendisinde değil hakkı yenende ve bunu duyuranda arayan insanlara, bizim her zaman Galatasaraylı olduğumuzu, hep Galatasaray’ın iyiliği için herhangi bir çıkar gözetmeden uğraştığımızı ve de hak bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğimizi hatırlatmak isteriz. Umarız ki Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’na yaşattıkları güç kaybının ve Galatasaray isminin imajına verdikleri zararın farkındadırlar. Gaflet ve dalalet içinde yüzerlerken iş hıyanete varmadan bu vasıfsızlığın son bulması dileklerimizle…

GSBasket

Bu durumların varlığını Başkanın bildiğini sanmıyorum.En kısa zamanda başkanın haber edilmesi lazım.Artık mızrak çuvala sığmaz halde..

Murat Özyer VE Burçin Badem sağa sola,gazetecilere telefon açıp bu işin altında Mihriban OĞUZ'mu var diye soracağınıza.İşinizi düzgün yapın korkmayın korkunun ecele faydası yok.Mihriban OĞUZ sizin gibi mi zannettiniz.

Lütfi Arıboğan'ın şubeye ciddi bir biçimde el atması lazım. 2 haftada bitirilemeyen Sneijder transferini gidip 1 günde çözebilecek yetenekte bir yöneticiyse onu Lütfi Arıboğan yapan şubenin içinde bulunduğu bu durumu da düzeltmesi lazım. Kısa vadede bir çözümden bahsetmiyorum sadece yıllardır süregelen bu başıboşluğu da çözmeli. Yazık oluyor öbür türlü...

artık yeter ya hep bu sefer şampiyonluk geliyor derken bir olumsuzluk cıkmasından bıktım artık kim sorumluysa istifa etsin bir zahmet :(

Lindsay sezon başından beri gösterdiği karakter ve performans ile benim gönlümü çoktan kazandı. Taraflar arasında imzalanan sözleşmede kendi adına yerine getirmesi gereken yükümlülüğü fazlasıyla yerine getirdi. Ancak diğer taraftan kulüp temel sorumluluğunu yerine getirmedi.

O da sözleşmeden doğan hakkını kullandı. Çok üzüldüm ancak kendisine hiç kızmadım. Gosterdiği karakter ve kazanılmasında katkı verdiği Türkiye Kupası için teşekkür ederim.

Diger taraftan Lindsay'in gidiş sebebinin sadece parasının ödenmemiş olması olduğunu düşünmüyorum. O da geç de olsa ücretinin ödeneceğini biliyordur. Taminim Lindsay'i bu noktaya geriren sebep parasının ödenmiyor olması değil bu konunun çözüme kavuşturulması için yeterli gayretin gösterilmemiş olmasıdır. Bu sadece bir tahminden ibaret olup geçmişte yaşananlar beni bu düşünceye sevkediyor.

Sezon başından beri yaşanan bu sorun karşısında çözüm üretmek yerine Galatasaray adına Avrupada bir leke bırakan bu olaya sebep olan, sorunu çözemeyen kişilerin yaşananlar karşısında gidene kadar sahada herşeyini ortaya koyan oyuncuyu ve bu olayın ortaya çıkmasına sebep olan isimleri (ki aslında o kisilerin suclu olmadığı aklı selim herkes tarafından anlaşılırken) irlandalı olmakla suçlaması temsil edilen makam ve Galatasaray'ın degerleri ile bağdaşmamaktadır.

Kişisel olarak yaşananların kendi açımdan değerlendirmesi yukarıdaki şekildedir. Çok kızgın olmama rağmen kibar bir üslup kullanmaya çalıştım.

Saygılarımla...

Öncelikle Sami Bey'in görüşlerine katıldığımı söyleyebilirim.Whalen görev yaptığı süre içerisinde başarılı maçlar çıkardı ve özellikle Türkiye Kupası'nın kazanılmasında başrol oynadı.Ancak ben Murat Özyer ile ilgili ağır eleştirilere katılamayacağım... Hem erkek hem de bayan takımının sorumluluğunu üstlenen özellikle erkek takımıyla ile ilgili bu kadar çalkantılı bir dönem geçiren şubede Murat Özyer de yalnız kalmış olabilir. Evet Whalen'in parasını alamadığı gerekçesiyle gemiyi terk etmesini bir yönetimsel başarısızlık olarak tabiki kabul ediyoruz. Whalen sene başında transfer edildiğinde sakat oyuncu transfer edildi diye Murat Özyer eleştirildi,Whalen kaçtı yine Murat Özyer eleştirildi. Bu da ilginç bir anekdot olsa gerek....

Murat Özyer VE Burçin Badem sağa sola,gazetecilere telefon açıp bu işin altında Mihriban OĞUZ'mu var diye soracağınıza.İşinizi düzgün yapın korkmayın korkunun ecele faydası yok.Mihriban OĞUZ sizin gibi mi zannettiniz.

Sayın Burçin Badem, bir telefon babasına açsın da neden Furkan Aldemir'in kafasını karıştırıyor, burada oynayamazsın git diyormuş onu araştırsın önce.

Öncelikle Sami Bey'in görüşlerine katıldığımı söyleyebilirim.Whalen görev yaptığı süre içerisinde başarılı maçlar çıkardı ve özellikle Türkiye Kupası'nın kazanılmasında başrol oynadı.Ancak ben Murat Özyer ile ilgili ağır eleştirilere katılamayacağım... Hem erkek hem de bayan takımının sorumluluğunu üstlenen özellikle erkek takımıyla ile ilgili bu kadar çalkantılı bir dönem geçiren şubede Murat Özyer de yalnız kalmış olabilir. Evet Whalen'in parasını alamadığı gerekçesiyle gemiyi terk etmesini bir yönetimsel başarısızlık olarak tabiki kabul ediyoruz. Whalen sene başında transfer edildiğinde sakat oyuncu transfer edildi diye Murat Özyer eleştirildi,Whalen kaçtı yine Murat Özyer eleştirildi. Bu da ilginç bir anekdot olsa gerek....

Böyle iyimser arkadaşlarda var.

Şu olay gösterdi ki, bu kurumsallaşma, modernleşme, dünya kulübü olma falan filan işleri lafla olmuyor. Geçmişte yaşananlardan hiç ders alınmıyor. Sen futbol takımına 10 gün içinde yıllık 10 milyon euroluk transfer yaparken, 2 kupada da şampiyonluğa giden kadın basket takımının tartışmasız en önemli oyuncusunu 300-500 bin dolar için kaybediyorsan, hiç kusura bakma da bırak dünya kulübü olmayı, semt kulübü bile olamazsın kardeşim.

Yazık oluyor adam gibi yönetilmedi şu şube yıllardır. Hala da aynı tas aynı hamam. Ne zaman başarı göreceğiz merak ediyorum.
Sezon başında yapılan dengesiz transferler getirilen acemi menajer ödenmeyen paralar kaçan oyuncular vs vs yeter artık

Mithat Duran'ın söylediği şeyleri ben de duydum. Gerçekten de bu lafları kim sızdırdı diye araştırıyorlarmış:)) Murat Özyer'in kastettiği "İrlandalı'' da Mihriban Oğuzmuş. O kapattığın kapıyı sert kapatma geri dönebilirsin bla bla bla :)

Biraz utanma olsa bunu kimin çıkarttığını araştırmak yerine o zamanlarını sorunu Çözmek için değerlendirirlerdi. Gerçi bu kolaylarına geliyor. Çünkü sorunu Çözecek yeti de değiller. O zaman böyle tali konularla ilgilenmek işlerine geliyor.

Millet M Park diyor da Kadın Basketbol takımının Medical Park ile alakası nedir? "Biz bir halt yedik beceriksizliğimizIe kulübü GENE zarara uğrattik. Papa'nın bile istifa ettiği bir zamanda bizim varlığımızın değeri yok Bari gidişimizle GS'a hizmet edelim" demiyorlar da bu haberi kim yaydı telaşındalar. Yüzsüzlükte DEVRİM denir buna :((

Ekrem Memnun'u uzun paragraflarla betimlemekten bıktım.Yıllardır yanlış insanların insiyatifinde dünyanın parası çar çur edilirken hemen hepimizin soğutulduğu takımın çehresini bir anda değiştiren Ekrem Memnun'a bu olaylar reva mıdır?Küfür desem kurtarmıyor,şaka gibi desem hiç kurtarmıyor.Kelimeler bitti saçmalıklar bitmedi.
Lindsay Whalen'ın hali hazırda ikamesi yok,Dünya üzerinde bizim için daha iyi bir isim yok.Whalen'dan daha iyi oyuncular olduğunun ben de farkındayım ama misal Diana Taurasi bile yanında yöneten bir guard olmadığı sürece Whalen'ın verdiği katkıyı veremez mevcut sistemde.
Kayıp bir şey var mı yok mu bilmiyorum,daha doğrusu yoktur diyerek iyimser yaklaşıyorum.Yönetimin en üst kademesinin alacağı basit bir insiyatifle ve Ekrem Memnun'un yönetme vasfıyla bu takım bir ay sonra Euroleague finali oynayabilir,işten değil.
Son olarak Whalen'ın gidişinin ardından twitterdan zart zurt atan şube yöneticilerine bir sorum var.Biz Whalen'dan daha karakterliyiz diyebiliyor musunuz?

Galatasaray Camiasından birkaç kişi Whalen'in geri dönmesi için devreye girmiş, ödeme konusunda'da halledilmeyecek gibi büyük problemler olmadığını söylüyorlar, niye sadece bu oyuncuda sıkıntı yaşanıyor acaba onuda irdelemek lazım..

HAYDAAAAA DAHA DA GELMEZ :(

Lindsay Whalen ‏@Lindsay_13
Thank you to my teammates and coaches for everything during my time with Galatasaray!

Lindsay Whalen ‏@Lindsay_13
Unfortunately because the terms of my contract were not met I felt it was in my best interest to not continue with the organization.