Lindsay Whalen

Whalen Birsel'den de, Işıl'dan da iyi oyuncu. Fakat on senedir dediğimiz bir şey var Işıl ile Birsel farklı tarzda oyuncular, Whalen'ı tanımlarsak Işıl'ın iyisi demek doğru olur. Onun stilinde, onun yaptıklarını daha iyi yapan bir oyuncu. Boyları bir 5-10 cm uzun olsa ikisi de SG'de daha çok tercih edilirlerdi büyük ihtimalle. Whalen top kullanmayı seven, kendi skorunu her şekilde üretebilen bir oyuncu, o yüzden benim çok bayıldığım bir PG tarzı olmasa da geçen sene Lynx'te büyük ölçüde törpüledi bu huyunu. Şu anda WNBA'in asist/top kaybı oranı en iyi olan oyunculardan biri, yanılmıyorsam Birdy'den de Becky'den de iyi. Hatta dakika bazında asist sayısı da iyi bu iki isimden.

Fakat her haliyle şu anki kadronun ihtiyaç duyduğu transfer o. Yeter mi, bence yetmez de transferi kapamışız ne yazık ki.

Takıma vereceği katkı bir yana, çok da şirin bir ablamız kendisi, hastasıyım. :) İlk maça bir pankart mı yapsam acaba? :)

Hoşgeldin Whalen.

Ticha Penicheiro ‏@TichaPenicheiro
Lindsay Whalen...game changer!!!!

Suan usa avustrayla maci var ve usa 4 sayi gerideyken 6 sayi öne gecti ve ticha ablamizin reaksiyonu :D

Açık konuşayım, ben kadın basketbolu ile ilgili biri değilim. Ben basketbol izlemeyi futboldan daha heyecan verici ve keyifli bulduğumdan, daha çok sevdiğimden izlerim. Kadın basketbolunda da bu heyecanı kendi adıma bulamıyorum. İşin içinde arma olsa da öyle hevesle takip ettiğimi söyleyemem. En son Augustus'a bağlanmıştım, onun döneminde adam akıllı takip etmiştim.

Ama olimpiyatlarda ve rast geldiğim bir kaç WNBA maçında( ki kadın basketbolu ilgi çekici gelmediği için rastlasam da uzun süreler izlemedim), benim bu Whalen Ablamıza kanım ısındı. Senelerden beri tüm yükü Işıl'ın omuzlarına yükleyip, ona taşıyabileceğinden fazla sorumluluk verip, fazla anlam yükledikten sonra bu baskı, stres ve çözümsüzlük bir yerde patlıyordu. En azından Whalen gibi bir gaurd ile bu problem önemli ölçüde çözülür gibi geliyor. Ama bu sefer de en azından yabancı oyuncu dağılımı ve kalitesi anlamında biraz soru işaretli gibiyiz. Augustus ve Taurasi gibi iki önemli skorerden sonra, şu kadroda bir şeyler eksik gibi geliyor.

Görüslerinizi bilemem ama takip ettigim kadarı ile Whalen gayet iyi ama cokta üst düzey bir oyun kurucu degil.Işıl'a olan hayranlıgımdan mıdır bilemem ama bana göre Whalen'ın gelmesi en çok omuzunda ki yükün azalmasıyla kendi kalitesini kat kat daha iyi gösterebilecegini düsündügüm Kaptan'ımıza yarıycak.O zaman Işıl için boş boş konuşanları bende gülerek izleyecegim.. Hayırlı olsun takımımıza.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın yeni transferlerinden Amerikalı oyun kurucu Lindsay Whalen, WNBA’de çıktığı San Antonio Silver Stars maçında yaptığı üç asist ile WNBA tarihinde 1500 asist barajını geçen dördüncü oyuncu olmayı başardı.

9 Eylül’de AT&T Center’da Minnesota Lynx’in 81-62 kazandığı karşılaşmada 26 dakika süre alıp 11 sayı, 4 ribaund ve 3 asist ile oynayan Lindsay Whalen bu performansı sonrası kariyeri boyunca 1501 asist istatistiğine ulaşmış oldu.

WNBA tüm zamanlar asist sıralamasında geçtiğimiz sezon Galatasaray forması giyen Ticha Penicheiro 2596 asist ile birinci, Seattle Storm’un yıldız ismi Sue Bird 1912 asist ile ikinci ve Becky Hammon 1546 asist ile üçüncü sırada yer alıyor.

Minnesota Lynx - Seattle Storm'u 78-70

Lindsay Whalen - 20 sayı, 6 asist, 4 ribaund

Ödül almadı yani yeni almadı normal sezonun asist lideri ve 1500 asist barajını geçen 4. oyuncu oldu....dün de play offlarda 20 sayı, 6 asist, 4 ribaund üretti...

WNBA'in son şampiyonu Minnesota Lynx, kendi sahasındaki maçta Seattle Storm'u 78-70 yenerek seride 1-0 öne geçti...

Bunun dışında
Seimone Augustus 19 sayı, 6 ribaund
Maya Moore 16 sayı, 7 ribaund, 5 asist,
Rebekkah Brunson 12 sayı, 11 ribaund
Seattle stormda Ann Wauters 4 sayı, 2 ribaund

Dün ilk yarı etkisizdi ama 7 sayı 4 asisiti vardı galiba ilk yarıda.Boş şutlar hatta turnikeler kaçırdı ama 2.yarı düzelmiş sanırım :)

2012 WNBA

Normal Sezon : 33 Maç - 11.5 Sayı - 4.2 Ribaund - 5.4 Asist - 0.7 Top Çalma - 2.0 Top Kaybı
Play Off : 9 Maç - 13.3 Sayı - 3.8 Ribaund - 4.2 Asist - 1.0 Top Çalma - 2.6 Top Kaybı

Pazartesi günü takıma katılıyor...

29 ekimde İstanbul'da olacağı söylenen Whalen'in 29 ekim'de Minnesota'da bir alışveriş mağazasında imza günü varmış akşam 6-8 arası bu da bizde pazartesiyi salıya bağlayan gece 01.00-03.00 demek oluyor! Cevap bekliyorum!!

29 ekimde İstanbul'da olacağı söylenen Whalen'in 29 ekim'de Minnesota'da bir alışveriş mağazasında imza günü varmış akşam 6-8 arası bu da bizde pazartesiyi salıya bağlayan gece 01.00-03.00 demek oluyor! Cevap bekliyorum!!

Neyin cevabını bekliyorsun güzel kardeşim. Kadın takımında adam gibi yönetici yok, ne rezaletler oluyor kimsenin sesi çıkmıyor. Değil imza günü pikniğe bile gider bizde bu kafa varken. Şaşmıyorum artık.