Los Angeles Lakers

Bende sıkı bir Lakerslıyım.Bu sezon şampiyonluk özlemine son vereceğimize inanıyorum. :)
Bu gece Los Angeles derbisinde Clippers ile karşılaşacağız.Kazanıp üst üste 3.galibiyetimimizi alacağız.
 
Los Angeles Derbisi Lakers'ın
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/aa52f4dba387bfc4c22575900027c8fe/BS_Blob/1.3F02?OpenElement&FieldElemFormat=jpg[img]
LA Lakers, Staples Center'da oynanan LA Clippers derbisinde son dakikalarda soğuk terler dökmesine karşın salondan 88-85 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Bu sezonki 61.galibiyetini alan LA Lakers'da Kobe Bryant 18 sayı- 4 ribaund- 5 asist ile maçı tamamladı. Lamar Odom 18 sayı- 10 ribaund ile double double yaparken, İspanyol uzun Pau Gasol ise 14 sayı- 9 ribaund- 4 asist ile mücadeleyi noktaladı.

LA Clippers'da son hücumu değerlendiremeyerek maçı uzatma şansını kaybeden Baron Davis, karşılaşmayı da 11 sayıyla tamamladı. Çaylak Eric Gordon 24 sayı- 8 ribaund- 4 asist ile maçın en etkili ismi olurken, Zach Randolph da 18 sayı- 10 ribaund ile double double rakamları yakaladı.
 
Lakers Sacramento'yu Farklı Geçti
1.3C2C

LA Lakers, Arco Arena'da ligin zayıf ekiplerinden Sacramento Kings karşısında baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 122-104'lük skorla kazandı.

Bu sezonki 62.galibiyetini alan LA Lakers'da Kobe Bryant 22 sayı- 5 ribaund- 4 asist ile maçı tamamlarken, İspanyol yıldız Pau Gasol de 26 sayı- 12 ribaund ile double double yaptı. Lamar Odom'un 15 sayı- 11 ribaundluk önemli bir katkı yaptığı karşılaşmada Trevor Ariza 14 sayı- 3 ribaund ve Sasha Vujacic de 12 sayıyla oynadı.

Sacramento Kings'de genç uzunlardan Spencer Hawes 21 sayı- 15 ribaund ve Jason Thompson da 18 sayı- 11 ribaund ile double double yaptı. Francisco Garcia 19 sayı- 3 ribaund- 3 asist ile maçı tamamlarken, Sloven Beno Udrih ise 14 sayı- 4 ribaund
 
Lakers Çok Rahat
1.2234

LA Lakers, Staples Center'da konuk ettiği Denver Nuggets'ı İspanyol yıldızı Pau Gasol'un muhteşem performansıyla 116-102'lik skorla mağlup etti.

İspanyol Pau Gasol'ün 27 sayı- 19 ribaund- 3 asist ile yıldızlaştığı gecede Kobe Bryant ise 33 sayı- 3 ribaund- 2 asist ile oynadı. Uzun bir sakatlık döneminin ardından takıma dahil olan Andrew Bynum ise 16 sayı- 7 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Lakers'da ayrıca Lamar Odom 7 sayı- 9 ribaund- 4 asist, Sasha Vujacic 9 sayı- 3 ribaund ve Luke Walton da 6 sayı- 4 ribaund- 3 asist- 2 top çalma ile mücadeleyi noktaladı.

Denver Nuggets'da 32 dakika süre alan Carmelo Anthony, 23 sayı- 5 ribaund- 2 top çalma ile maçı tamamladı. Nuggets'da ayrıca Brezilyalı Nene 17 sayı- 10 ribaund, Chauncey Billups 17 sayı- 5 ribaund- 8 asist, JR Smith 19 sayı- 2 ribaund ve Linas Kleiza da 12 sayı- 9 ribaund- 2 asist ile oynadı.
 
Lakers Memphis Karşısında Rahat Bir Galibiyet Aldı
6445_B_mem001.jpg

NBA'de Batı konferansı liderliğini garantileyen ancak lig liderliği için Cleveland Cavaliers'ın kaybetmesini bekleyen Los Angeles Lakers pazar gecesi Memphis Grizzlies'ı konuk etti. Kobe Bryant ve arkadaşları maçtan 92-75 galip ayrılarak ligdeki 64. galibiyetini elde etti.

Lig liderliği şansı kalmayan Lakers salı gecesi, playoff ilk turundaki muhtemel rakibi Utah Jazz ile evinde normal sezonun son maçını oynayacak.

Lakers'ta Andrew Bynum 18 sayı, 5 ribaunt ile sakatlığı sonrası form tuttuğunu gösterdi. Kobe Bryant 16 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ile kendisini fazla sıkmazken Pau Gasol 12 sayı, 13 ribaunt ile rakip takımda forma giyen kardeşi Marc Gasol ile birlikte sahanın en çok ribaunt alan iki isminin başında geldi.

Grizzlies'da ise çaylak yıldız guard O.J. Mayo 20 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken 2007 draftında Los Angeles Lakers tarafından draft edilip hakları Grizzlies'a takas yoluyla gönderilen bir diğer çaylak Marc Gasol 14 sayı, 8 ribaunt, 4 asistlik performansıyla göz doldurdu.
 
ilk maçta hayal kırıklığına uğradım açıkçası ama önemli değil 4 1 veya 4 2 seriyi geçeriz
 
Lakers'a güvenin...

Rockets serisinde durumu 1-1 yaptı. Eminim 2-1, 3-1, 4-1 ile bitirecek seriyi.Bir ihtimal 4-2 bitmesi... Sonuç ne olursa olsun değişmeyecek tek şeyin batı finaline Lakers'ın adını yazdıracak olması.
 
Zaten Rockets'i geçemememiz için bir neden yok.Çok kaliteli bir takımız.Rockets'da Yao'yu kilitlediğin zaman ve agresif savunma yaptığın zaman zaten çözülüyorlar.Buda pek zor olmasa gerek.
 
Mehmet Yıldırım' Alıntı:
Zaten Rockets'i geçemememiz için bir neden yok.Çok kaliteli bir takımız.Rockets'da Yao'yu kilitlediğin zaman ve agresif savunma yaptığın zaman zaten çözülüyorlar.Buda pek zor olmasa gerek.
Houston'da kitlenmesi gereken adamların hepsi sakat. Lakers'da kitleyecek adam bulamadığı için bu kadar zor kazanıyor sanırım. :) :) Şaka bir yana, serinin Gasol için çok kolay geçmesi gerekirken en zor onun için geçiyor sanırım. Normal oyununu oynasa 4-1 biterdi seri çokdan. Houston'a bravo.
 
Lakers,son maça çok asılacaktır ve Houston'u zorda olsa eleyip batı finaline çıkacaktır :p ;ama Nuggets'a karşı bu oyunlu hiçbir şanları yok. :oops:
 
Kobe ve saz arkadaşları bu maçı alamazlarsa utansınlar.Yao,Dorsey,Barry,T-MAC,Francis,Mutombo,J.White gibi önemli oyuncularından yoksun oyunla 3 maç verdiler zaten şu saatten sonra elensekte üzülmem çünkü; herkes gördü Rockets nba'de bambaşka bir takım,eşi benzeri olmayan bir takım herkese kim gösterdik! Yeri geldi King ve arkadaşları bile kafa tutamazken Rockets kafa tutabildi 3 maç aldı.Bu maçı da Staples'ten alırsak Kobe sen bir hiçsin bunu çok açık söyleyebilirim! Yao olsa çok rahat geçermişiz Lakers'ı hee :) Neyse en çok Kobe'yi çok öven,öve öve bitiremeyen yazarlara,herkese ders olsun.Kobe,Battier'in tırnağı olamaz bunu öğrendim adamlardaki hırsı gördüm ya ölsem de gam yemem. 99-87 yendiğimiz maçtan bahsediyorum. Eğer Houston bugün Lakers'ı elerse Denver'ı bu hırs ve gayretle 4-3 geçer derim. Lakers çıkarsa sonuç belli Denver:4, Lakers:1 !! Denver-Clevland finali olacak.

Ve diyorum ki son olarak;

'' İMPOSSİBLE İS NOTHİNG!! ''
 
Burakcım, Houston'u eledik diye bu kadar kızma yahu. :)
Hem Denver'ı daha rahat eleyeceğiz göreceksin. Denver'lı olmana hiç lüzum yok çünkü Houston Denver'dan daha iyi bir takımdır benim gözümde. Lakers'a 4-3 gibi bir skorla elenmek bile bir başarıdır. Denver'a bu bile nasip olmayacak. 2 maç verdim onlara avans, kendileri de 1 maç alabilirler en fazla. :p
 
Jordan'lı Chicago gibiyiz
Los Angeles Lakers'ın bu yaz transfer ettiği Ron Artest, Lakers'ın şuanki haliyle 90'ların sonundaki Bulls gibi olabileceğini açıkladı.

Lakers'a gitmesini inanılmaz bir fırsat olarak nitelendiren oyuncu, "Kobe ile oynama şansına sahip oldum. Michael Jordan benim favori oyuncum, Kobe ise belki de Michael Jordan'a en yakın insan." şeklinde konuştu.

Chicago'yu da çalıştıran Phil Jackson'ın şu anda Lakers'ın coach'u olduğunu ve Kobe'ye sahip olduklarını belirten Artest, Chicago takımına benzetmeleriyle açıklamalarına devam ederken, "Üç numarada Scottie Pippen gibi ben varım, önemli bir şutör olan Derek Fisher var tıpkı Steve Kerr gibi. Aynı zamanda Toni Kukoc gibi bir Lamar Odom var. Bu gerçekten eğlenceli, bu bir rüya. Böyle bir konumda olmaktan ötürü Tanrı'ya şükran duyuyorum, yani kazanmak adına bir şansa sahip olmaktan, son şampiyonda oynuyor olmaktan. Tabii Los Angeles'tayım çünkü şöhreti, ilgiyi sevdiğimi bilirsiniz." diyerek sözlerini tamamladı.

----------------------------------------------------------------------------------
Bilmezmiyiz senin şöhreti sevdiğini be Ron :)
 

Üst