Luksa Andric

Re: 12 # Luksa Andric

Valla ilk maçı ölçü almamıştım bende ama ikinci maçta notunu verdim. Onun kaçırdıgı serbest atışlar bile çok başımızı agrıtabilir. Hatta rakipler tarafından taktik olarak bile kullanılabilir.

Semih Ural' Alıntı:
Valla ilk maçı ölçü almamıştım bende ama ikinci maçta notunu verdim. Onun kaçırdıgı serbest atışlar bile çok başımızı agrıtabilir. Hatta rakipler tarafından taktik olarak bile kullanılabilir.

Ömer Aşık'ın "serbest atış sendromu"nu anımsattı.

Bilemiyorum, bir oyuncunun takimla pas alis-verisinde uyum sorunu olabilir ama sut atamiyor, hücum ribaundunu aliyor ama topu sokamiyor. Bunlarin uyumla alakasi olmadigi icin endiselerim her gecen mac artiyor Luksa ile ilgili.

Bahsettiğin şeyler güçsüz olmasıyla ilgili bir sorun bence,geçen yıl izlediğim adam bu kadar güçsüz bir oyuncu değildi,bazı defoları yine vardı ancak alt yapıdan yeni a takıma çıkmış oyuncu edasıylada oynamıyordu...İzlediğimiz maçlarda böyle bir havası vardı,umarım geçici bir sıkıntıdır...

su onyargıları bırakın artık,gecen sene wilkınson geldıgı zamanda aynı yorumlar onun içinde yapıldı ama sezon ıcınde nasıl bır performans sergıledıgını hep beraber gorduk..
daha adam 3-4 mac oynamısken bazı arkdaslar takasta dusunmeye bıle baslamıs.

Rochestie'ye ben güvenmeme rağmen eleştirilmesine ses çıkaramam ama Luksa Andric neden eleştiriliyor?

5 yıldır Euroleague seviyesinde oynayan başka oyuncumuz mu var bizim?

Luksa'nın özellikle ikili oyunlardaki savunması takımın savunmasının belkemiği benim görebildiğim kadarıyla.

Luksa hareketli uzun olarak her takımın isteyebileceği tarzda bir oyuncu. Yanında kısa ama sizelı bir Ermal ve tam bir 4 numara Rancik var sadece. Bu 3lünün yanına uzun ve pota altında etkili bir oyuncuyla çok çeşitli ve geniş bir uzun rotasyonumuz olabilir.

Luksa'ya mutlaka sabredilmeli, serbest atış bu kadar kaçırmamıştır kariyerinde, henüz tam formda olmadığı belli.

luksa herşeye rağmen takımda kalmalı.alçak posttan dönüp sayı yapabiliyor.ikili oyunları iyi.

Aynı Taylor gibi Luksa da Galatasaray'ın oyuncu değil.Güç yok,faul atışı yok,tercihleri zayıf,pota altında pasif.Sadece koridoru iyi kullanıyor.Rotasyona girmemeli bence..Yanlış transfer.Acaba transferi ucuza mı geldi de aldık Luksa'yı??

En azından Rancik'ten daha iyi buldugum bir oyuncu Luksa. Hiç olmazsa dogru yerlere gidiyor, dogru oynamaya çalışıyor. Rancik bu sezon itibariyle 3 numara oynamaya niyetli galiba, 2 yıllık garanti anlaşmasından ötürü bir hayli yuklu bir tazminata neden olacagı için bu kadroyla aynen devam edilir.

Timur Bey,

Görebildiğim kadarıyla Oktay Hoca'da Rancik'ten hiç memnun değil. Cem Hoca'nın akışkan sisteminde bahsettiğiniz tarzdaki başına buyruk tarzı belki çok göze çarpmıyordu; ama Oktay hoca gibi oyuncuların ilk olarak kendi mevkiilerinin temel gereksinimlerini yerine getirmelerini isteyen bir coach için elbette çalışılması zor bir oyuncu. Yine de sözleşmesinin 1+1 olduğunu tahmin ediyorum ve sezon içinde ne olursa olsun Rancik-Andric ikilisinden biriyle yolları ayırıp atletik bir oyuncu alma ihtimalimiz bana göre oldukça yüksek.

Oktay hoca başında bulunduğu zaman Benettona Ranciki transfer etmişti. Tanıdığı ve güvendiği bir oyuncu olduğunu zannediyorum. Benettonda oynarken 18dk'da 9.5 sayı, 4.4 ribaund ortalamaları yakalamış Ulebde. Geçen seneden alışık olduğumuz Rancik performansları yerine bu ortalamaları beklemek daha gerçekçi olur.

Rancik bu sene patlak veriyor, ribaund cekebilen bir oyuncu lazim Andric'in yanina. Ah Shumpert Turk olsaydi, simdi Taylor'u yollayip, 2 tane yabanci oyuncu alabilirdik, simdi ise Taylor'u yollayip, ribaund cekebilen bir uzun alabiliriz ama bu sefer guard sorunu ortaya cikacak, Tutku her mac sahane oynayamaz, Evren 1 numara oyniyabilir, Efes Ender'i verse cok iyi olurdu.

Salondan yeni çıktım luksa bugün hem hücum hemde savunma çok iyi oynadı.iyi oyunu sadece bu maç için sınırlı kalmaz umarım