Luksa Andric

Re: 12 # Luksa Andric

Emrah Bakın' Alıntı:
Sahadaki verimi "Tutku Açık"'ın asistleri ile orantılı bir oyuncu...
Belki 4. uzunu tamamlama rolünde başarılı olabilir, ama şu ana kadar oyunu bana hiç umut vermiyor...
Ribaund alamıyor, orta mesafe şutu yok, pota altında bitiriciliği vasatın altında...
Taraftara bu kadar kendini sevdirecek ne yaptı merak ediyorum, zannerdersem hırslı oyunu ve Cibona patentli olması yetti...
Ancak bugünkü ilk büyük sınavında da sınıfta kaldı malesef..
Orta sınıf bir takım olan Petersburg önünde de çok vasattı zaten...
Petersburg vasatsa ben antuluyum.

Deniz Baskın' Alıntı:
[quote="Emrah Bakın":1jhpfre5]Sahadaki verimi "Tutku Açık"'ın asistleri ile orantılı bir oyuncu...
Belki 4. uzunu tamamlama rolünde başarılı olabilir, ama şu ana kadar oyunu bana hiç umut vermiyor...
Ribaund alamıyor, orta mesafe şutu yok, pota altında bitiriciliği vasatın altında...
Taraftara bu kadar kendini sevdirecek ne yaptı merak ediyorum, zannerdersem hırslı oyunu ve Cibona patentli olması yetti...
Ancak bugünkü ilk büyük sınavında da sınıfta kaldı malesef..
Orta sınıf bir takım olan Petersburg önünde de çok vasattı zaten...
Petersburg vasatsa ben antuluyum.[/quote:1jhpfre5]

Petersburg önünde vasat denmiş. Petersburg orta sınıf bir takım denmiş. Zaten orta sınıf bir takım, öyle çok üst düzey bir takım değil. Mesela Banvit ten iyi değil bana göre.

Petersburg, Eurocup'ın net şampiyonluk adayıdır.

Geçelim Banvitle kıyaslamayı :)

Kerem Gönlüm'ün arkasında kalan tek oyuncu olması bile açıklıyor bazı şeyleri.

Ermal'in, Rancik'in savunamadığı Kerem Gönlüm'ün post oyununu ilk pozisyonda savundu daha.

Şuan takımın da sayı lideri durumunda Andric.

Şimdiye kadar artısıyla eksisiyle hakkında ne yazıldıysa, Panellinios maçında bunun kısa bir özetini sergiledi.

Geçiş oyununu fazlasıyla iyi oynadı, pas kanallarını iyi gördü, iki defa aldığı ribaundı güçsüzlük ve denge kaybından ötürü rakibe verdi, eger Tutku gibi pozisyon hazrlayan biri varsa skor yaptı, pota dibinde yine eger onunde biri varsa pozisyonu bitiremedi veya riske girmeyip pasa döndü asist yaptı. Savunmada her zamanki gibi gayretliydi ama pota dibini savunmakta, sertlikte zaman zaman yetersiz kaldı. Ostojic gibi durumu malum (yaşı, kapasitesi vb.)bir oyuncu Ermal, Andric ve Rancik karsısında hayatının istatistiğini yaptı desek yeridir. Normalde ribaund becerisi vasat bir rakibe, bu kadar hucum ribaundu veriyorsak ve Ostojic pota altımızda ara ara at koşturduysa durum parlak sayılmaz.

Yalniz ben Ermal kadar kötü reboundcu bir uzun görmedim. her topu rakibe kaptiriyor resmen. yerden 10 cm kalkmiyor ayaklari.

Fatih Hısım' Alıntı:
Yalniz ben Ermal kadar kötü reboundcu bir uzun görmedim. her topu rakibe kaptiriyor resmen. yerden 10 cm kalkmiyor ayaklari.

Tipik Türk oyuncusu. Hüseyin Beşok,Mehmet Okur gibi son dönemde yetiştirdiğimiz iyi uzun oyuncularada baksak aynı sıkıntı açık şekilde belli oluyor zaten.Zıplamak,heleki ribound için hızını almadan zıplamak ayrı çalışma gerektiren,ağırlık odasında saatlerini,haftalarını harcamanı gerektiren bir özellik tabi birde yatkınlık durumu var ama çalışmayla bile önemli gelişme kat edilebilir bir özellikle yerinde yükselme. Ligimizde bu görev alınacak yabancı oyunculara paslandığı için bizimkiler farklı özelliklere yönelim,bunun üstünde pek durmuyorlar.

3 oyuncu sınırından dolayı Andriç'i yazamadım ama hakkını vereyim Andriç gerö,çekten çok iyiydi bu gün bazı noktalarda ek başına savaşdı genelde isabetli oynadı biraz serbest atışlarda kötüydü bu gün ama o kadar da olur artık.

Hala beğenmiyorum Andric'i :?

Maçtaki bazı pozisyonlardaki hareketleri malesef beni umutsuzluğa itiyor Andric konusunda. Blok yediği bir pozisyon var boş taraftan atmayıp adama yakın tarafa hücum etti mesela baya da boştu ve yedi bloğu. Sadece bu kadar değil tabiki maç içinde hücumdayken topu aldığında hiç olumlu kullanamıyor topları. Attığı sayılar boşta kalıp attıkları. Tabiki pivot için çok iyi bir özellik pota altında boş alanları bulmak ve oradan boş pozisyonda sayı kazandırmak. Ayrıca bazen guard misali şık paslar atabiliyor daha önceki maçlarda birçok kere gördük bunu.

Ama playoffta iyi savunmalara karşı eriyip gideceğinden eminim. Efes maçında da gördük etkili olamadı (sanırım vujcic de 6. yabancı olarak tribünde olmasına rağmen) Çünkü sert savunmalara karşı andric istediği pozisyonu bulamaz katkı verdiği maçlardaki gibi potayla başbaşa bırakmazlar istediği kadar çabalasa da. Yani kısacası bitiriciliğini çok yetersiz buluyorum ben ve hücumdayken çok güçsüz gibi duruyor. Yüklenemiyor içeri doğru. Yağtığı olumlu hareketler rakibin savunmasını iyi çözmesi ve buna bağlı olarak boş yerlere kaçıp ordan sayı bulması yada asist yapması arkadaşlarına. Yeterli mi bence hiç değil.

Wilkinson ve washington gibi takımın kimyasına uymuş iki oyuncuyu yollayıp onlara nazaran daha vasat yabancılar aldık (taylor ve luksa) Bundan emin oldum artık.

Şu da bir tehlike ermala çok kolay faul çalıyor. Andric de ermaldan sonra en kolay faul yapan, en çabuk faul problemine giren ikinci oyuncu takımımızdaki. Pota altından oynayan takımlar bizi çok probleme sokar.

bilmiyorum ama ikili mücadelelerde çok sorun yaşıyor tabiri caizze üflesen yıkılıyor ama bence iyi bir uzun daha diğer yılda bizde olacak gelişir bence bayağı .

hala bu seneki takıma oynanan basketbola dil uzatılıp eleştiriliyor...şaşılacak durum!!! kaldı ki geçen seneki çok özel bir durumdu herkes ekstra oynadı farklı bir ruh vardı kümede kalma adına...bir çeşit onur mücadelesi verildi...herşeyi geçtim geçen sene d-wash e sölenmeyen kalmamıştı...jasa mutsuz mike yetersiz deniyordu...bir anda ne degişti? degişen şu; takımdaki herkes görevini yapmaya çalışıyor ve verim veriyor,bu tabelaya da yansıyor...haliyle de meyve veren agaç taşlanıyor!!!

MELİK CEM KOŞAR' Alıntı:
koçumuzun başlığı altında dahi luksa'ya laf etılmış ya şaşırıyorum vallahi...bu adama, 25s 15r ortalamaları tutturdugunda ancak 'eh işte' denecek sanırım..
oktay hocaya gelince;basketbol'un mourinhosu der susarım...
Sorun cok sayi az sayi atmasi degilki. Bitiriciligi yok, kendi pozisyonunu kendisi hazirlayamiyor kolay kolay. Bir de ribaund sorunu var, tuttugunu kopartamiyor. Taylor'dan daha fazla ribaund alamiyor ki bu korkunc bir istatistik bir uzun icin.

Andric öyle illede ben alayım Ribauntu derdi yok. Önünde Taylor mu var uzatmıyor elini garantici adam ben almasamda olur sonuçta arkadaşım alıyor diyor. Birde çok saçma top kayıpları yapıyor. Elinde ki topu alıyor rakibe veriyor.
Zaten alıyorsun Ribauntu ver hemen pasını :) Sonra da top kaybı = Sayı :)

Maçların başını Ermal ile oynayıp ,sonlarda Andrici kullanıyoruz. Andric'te kopan maçların sonlarını bol sayı atarak iyi değerlendiriyor.

şuanda basketbol liginin zelly wesson'dan sonra en kalın pivotlarından biri olan lance williams'ın arkasında durabildigine ve williams'a karşı etkili savunma yapabildigine canlı canlı şahit oldum...kaldı ki kendi pozisyonunu yaratamıyor demek çok acımasız olur.şuanda dünyanın en iyi pota altı oyuncusu diyebilecegimiz dwight howard dahi bu sene az buçuk birkaç post up hareketi yapmayı ögrendi. ayrıca Luksa'nın high posttan topu aldıgında çabuk ayakları oldugu için potaya gidebilmesi ve en azından faul aldırması gözledigim artılarından...orta mesafe şutu da cabası tabiki...