Luksa Andric

Re: 12 # Luksa Andric

Savunmada iyiydi bugün,ancak hücumda birkaç pozisyonda yine güçsüz kaldı,Faul atışı kaçırmaması oldukça sevindirici...Biraz daha güçlenmesi şart ancak...Yanında güçlü bir uzunla performansı dahada artacaktır ayrıca...

Hücum ve serbest atis anlaminda cok iyidi bugün ama ribaundlarda hala yoklari oynuyor. Gelistirmedigi sürece büyük bir oyuncu olamaz.

10 da 10 serbest atış ile oynamış, geçen maçlarda bu konuda ciddi manada sıkıntı çektiğini görmüştük tabii her maç bu şekilde yüzde 100 ile oynaması imkansız zaten kimse bu şekilde atamaz ama üstüne giderse bu sorununu çözebileceğini gözterdi bize, şimdi sıra Ribaundlarda.

Pota ile arasında kendisine yakın bir oyuncu olduğunda( oyuncunun çok iyi savunmacı çok uzun yada kalın olması da gerekmiyor) ne kadar uygun bir yerde olursa olsun bitiremiyor poziyonu.Hele sırtı dönükse hiç bitiremiyor.

Bugün de bulduğu sayılar serbest atış,Boş poziyonda yüzü dönük şut ve pota ile arasında kimsenin olmadığı yakın mesafe sayılardı (birinde top sürerek kendine poziyon yarattı).

Kutay Çamcı' Alıntı:
Pota ile arasında kendisine yakın bir oyuncu olduğunda( oyuncunun çok iyi savunmacı çok uzun yada kalın olması da gerekmiyor) ne kadar uygun bir yerde olursa olsun bitiremiyor poziyonu.Hele sırtı dönükse hiç bitiremiyor.

Bugün de bulduğu sayılar serbest atış,Boş poziyonda yüzü dönük şut ve pota ile arasında kimsenin olmadığı yakın mesafe sayılardı (birinde top sürerek kendine poziyon yarattı).
Dediklerine katılıyorum ustune iyi bir ribaundcı da sayılmaz ama en azından boyalı alanda dolaşıyor :) Rancik'ten farklı olarak.

İstatistik olarak güzel bir maç çıkarmış ama benim için uzun oyuncu her maçta en az 6-7 ribaunt almalı 6-7'nin altına düşüyorsa sorun vardır.

Furkan Aldemir'i keşke alabilseydik.

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
İstatistik olarak güzel bir maç çıkarmış ama benim için uzun oyuncu her maçta en az 6-7 ribaunt almalı 6-7'nin altına düşüyorsa sorun vardır.

Gecen sezon ortalamasi zaten 5 ribaund :?

Salih Coskun' Alıntı:
[quote="Bayram Kurtulmuş":2oxs6j4t]İstatistik olarak güzel bir maç çıkarmış ama benim için uzun oyuncu her maçta en az 6-7 ribaunt almalı 6-7'nin altına düşüyorsa sorun vardır.

Gecen sezon ortalamasi zaten 5 ribaund :?[/quote:2oxs6j4t]
Keşke Wilkinson kalsaymış o zaman,her türlü Andric'ten daha faydalı olurdu.

10da 10 serbest atış attığını görünce şaşırdım bir anda,bu kadar kısa sürede kendini geliştirdi mi yoksa şanslı gününde miydi acaba?

Suat Aydın' Alıntı:
10da 10 serbest atış attığını görünce şaşırdım bir anda,bu kadar kısa sürede kendini geliştirdi mi yoksa şanslı gününde miydi acaba?
Geliştirdi dememek lazım Bileği zaten düzgün bir oyuncu olduğu için belli bir istikrarı yakalayacaktır bu konuda en büyük eksiği öz güven

bence durumu şöyle andric'in; iyi başladığı maçı hep iyi oynayacak, kötü başladığı maçları hep kötü.. nasıl başlarsa öyle gidiyor galiba.. ben öyle gördüm..

Emre Yüksel' Alıntı:
bence durumu şöyle andric'in; iyi başladığı maçı hep iyi oynayacak, kötü başladığı maçları hep kötü.. nasıl başlarsa öyle gidiyor galiba.. ben öyle gördüm..

Fb Ülker Vidmar'a nasıl sabretmişse,bence bizde Luksa'ya sabretmeliyiz...Vidmar'dan bence daha kaliteli ve yetenekli bir oyuncu çünkü...ama taylor için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim...

Psikolojisi Vidmar'a benziyor. Ama Luksa ve Vidmar kalite açısından farklı adamlar. Luksa daha kaliteli bir oyuncu gibi gözüküyor. Luksa oynayarak öğrenecek bu da bir avantaj onun için. Luksa uğraşırsa büyük oyuncu olabilir. Vidmar ve Semih bile çalışmayla çok büyük aşama kaydettiler. Semih o aşamayı kaydetti ya cidden imkansız yokmuş. (dalga geçmiyorum ilk geldiği haline bakın bir de şimdiye bakın gerçekten çok farklılaştı)

Andric şu an dahi 2 yaş büyük Vidmar'dan .Vidmar'ın ilk geldiğindeki yaşı ile 5 yaş civarı fark var. Tamam uzunlar ileri yaşlarda da gelişebilir ama bir oyuncunun 19-20 yaşından sonra aşama kaydetme olasılığı ile 25 yaşından sonra aşama kaydetme olasılığı aynı olmasa gerek .Vidmar ile Andric bu yüzden kıyaslanabilir oyuncular değil sanırım .

Vardır belki 25 yaşında yatırım yapılıp 30'undan birkaç yıl önce büyük oyuncu olmuş oyuncu(lar) .Onlar ile kıyaslamak gerek.

Andric'i potansiyeli olan genç oyuncu gibi görmek yanlış.

Takımda şuan kaç oyuncumuzun 5 sene Euroleague tecrübesi var? Kaç tane Milli Takım formasını giyen oyuncumuz var? Ya da şöyle diyelim Dünya Basketbol Şampiyonası'nda başka hangi oyuncumuz forma giydi?

Andric lige, takıma iyice alıştığında takımın temel taşı olacak.

Hiçbir zaman 20-10 gibi istatistikler yapmaz ama oyunun görünmeyen tarafında çok iyi işler yapıyor. Kerem Gönlüm'e benzetiyorum az da olsa bu yönünü.

Kutay Çamcı' Alıntı:
Andric şu an dahi 2 yaş büyük Vidmar'dan .Vidmar'ın ilk geldiğindeki yaşı ile 5 yaş civarı fark var. Tamam uzunlar ileri yaşlarda da gelişebilir ama bir oyuncunun 19-20 yaşından sonra aşama kaydetme olasılığı ile 25 yaşından sonra aşama kaydetme olasılığı aynı olmasa gerek .Vidmar ile Andric bu yüzden kıyaslanabilir oyuncular değil sanırım .

Vardır belki 25 yaşında yatırım yapılıp 30'undan birkaç yıl önce büyük oyuncu olmuş oyuncu(lar) .Onlar ile kıyaslamak gerek.
Kesinlikle katılıyorum hatta buna bir de Vidmar'ın gelişim sureci boyunca, yanında oyun zora girdiginde sorumluluk alıp iş bitirecek, Mirsad, Oguz, Semih ve Ömer gibi oyuncularla oynadıgını hatırlatmakta fayda var. Bizde su an boyle bir durum soz konusu değil.

İlkan'ı TOFAŞ'tan getirme fikrini riskli buluyorum. Sezonu orda tamamlasa herkes için daha olacaktır.

En olası cozum, Rancik yerine boyalı alanda dominant bir Avrupalı bulmak ya da arkadaşların dediği senaryo gerçekleşir de Ender'i kiralayabilirsek, Taylor yerine bir uzun almak olabilir.

Hala bazı şeyleri iyi yapamıyor ancak üstüne gitmemiz lazım,bu boydaki bir adamın ayakları bu kadar hızlı ise,top hakimiyeti bu kadar üst düzeyde ise ve ayrıca fena olmayan bir bileğe sahip ise sabredilebilir...Biraz güçlenmesi şart,çevresinde herhangi bir rakip oyuncu olduğunda denge problemi yaşıyor ve bu yüzden kolay bitiremiyor...Ancak güçlenmesi ile bu sorunu atlatması mümkün...

Trabzon maçındaki bir pozisyon oyuncunun durumunu gercekten çok iyi özetliyor bence.Hızlı hucumda tam hatırlamıyorum ama Shumpert olabilir guzel bir pas verdi Luksa'ya bomboş smaçlıyacak şimdi dedim izlerken.Bu arada karşıdan bir trabzonlu geldi yetişti son anda onuda hatırlamıyorum kimdi ama 10-15 cm kısa biriydi Luksa'dan üstünden rahatca smaclamak varken zor olanı secip ters turnike denedi.Bu bana 2 şey gösteriyor 1. olarak özgüveni eksik bu çok belli kesinlikle smaçlaması gerekirken bunu denememesi bunu gösteriyor. 2.olaraksa uzun bir oyuncunun kosarak geldigi bir pozisyonda onunde hareketli biri olmasına ragmen havada karar degistirip ters turnike denemeside onun atlet ozelliklerini ve temel basketbol bilgisinin ve egitiminin yukseklıgını gosterir.Ancak ne olursa olsun bunları smaclaması gerekir dogru ve kolay olan bu bence.

Sahadaki verimi "Tutku Açık"'ın asistleri ile orantılı bir oyuncu...
Belki 4. uzunu tamamlama rolünde başarılı olabilir, ama şu ana kadar oyunu bana hiç umut vermiyor...
Ribaund alamıyor, orta mesafe şutu yok, pota altında bitiriciliği vasatın altında...
Taraftara bu kadar kendini sevdirecek ne yaptı merak ediyorum, zannerdersem hırslı oyunu ve Cibona patentli olması yetti...
Ancak bugünkü ilk büyük sınavında da sınıfta kaldı malesef..
Orta sınıf bir takım olan Petersburg önünde de çok vasattı zaten...