Luksa Andric

Re: 12 # Luksa Andric

Çok yetenekli ama çok güçlenmesi lazım :)

Biraz çalışırsa kesin Hırvatistan milli takımında ilk 5 çıkar.

İlk geldiği zamanlarda demiştik böyle ayakları çabuk bir uzun bulmak zordur diye.

Çetin Yılmaz da bugün üstüne basa basa söyledi aynı şeyleri :)

Büyümüş de küçülmüş derler, Andric tam tersi küçülmüş de büyümüş. Onun bu ayak çabukluğu, oyun görüşü, pas kanallarını görüşü çoğu guardda yok belki.

Ermal ile birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar.

Hücumda Tutku-Shumpert-Andric üçlüsünün oynadığı oyun klasiklerimiz arasına girmeye başladı zaten.

Böyle devam..

Bence bugün takımın en iyi savunmacısıydı.Rakip fast-breakdeyken mütiş bir hucüm faul yaptırdı.Fakat hakem vermedi.Bugün sayı kralı Ermal oldu ama savunma kralıda Andric' di

Benim FB maçında en korktupum oyuncumuz Andric. Dikkat ettim tribünün aşırı gaz verdiği maçlarda heyecan yapıyor. Banvit maçında mesela faulleri kaçırmasının da etkisi bu. O heyecanını yener yıkılmayacağım derse adını duyurur

Sühan Cem' Alıntı:
Benim FB maçında en korktupum oyuncumuz Andric. Dikkat ettim tribünün aşırı gaz verdiği maçlarda heyecan yapıyor. Banvit maçında mesela faulleri kaçırmasının da etkisi bu. O heyecanını yener yıkılmayacağım derse adını duyurur

Ben Fenerbahçe Ülker maçında Taylor ve Luksa'nın coşacağını düşünüyorum,bu iki oyuncumuzun maçı olacaktır derbi maçı...Zaten bu maçı kazanmamız için tüm oyuncularımızın maça iyi hazırlanması ve konsantre olması gerekiyor,herkes savunmada ve hücumda mutlaka gününde olmalı...

Savunma konusunda çok gayretli ancak hücumda ciddi eksikleri var. Bitiricilik yönü çok zayıf. Umarım bunu en yakın zamanda halleder. Güç çalışması yapması lazım. Bu eksiklerini kapatmak için umarım çaba sarfediyordur...

Bir de şu faul problemini de ayarlayabilirse çok şık olur

Ligde son 4 maçta ortalama 11-12 dakika süre almış.yabancı kontenjanında yer alan bir oyuncudan hele kadroda uzun oyuncu sıkıntı varken ya daha fazla yararlanmak gerek yada yok vereceği bu kadar diyorsak değiştirmeyi düşünmek gerek (Andric gitsin anlamında demiyorum )

Bende yabancı olarak Shipp'siz GS düşünemiyorum. Bugün 2 yarı oynayamadı takım savunması yerle bir oldu. Oktay Hoca neden takımda en çok ona süre veriyormuş anladım.

Andric bugün gene savunmada iyiydi ama hücumu konusunda aynı şeyleri söylemek zor. Biraz omuz ve trapez çalışması lazım havada 8 çiziyor.

Çok fazla korkak oynuyor. Savunma anlamında değil elbette bu söylediğim ama hücumda potaya bakmaktan, gördüğünde atmaktan çok fazla çekiniyor. Bugün yine serbest atışlarda berbat birgün geçirdi. O kadar serbest atışı kaçırmasının nedeni de kötü atması değil yine aklındaki soru işaretleri. Kendi kendine acaba yine kaçıracak mıyım derken hepsini kaçırıyor.

Takıma katkısının çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Geçen sene olduğu gibi, hatta önceki senelerdeki gibi desem; örneğin, Rancik-Wilkinson veya Gaines-Owens tarzı oynayabiliriz. Sonuçta elimizde Ermal gibi bir uzunumuz var değerlendirebileceğimiz. Süreleri güzel kullanırsak pivot yerine 2 power forward ile oynayabiliriz diye düşünüyorum. Zaten ön alanda baskıyı seven ve uygulayan bir takımız, neden olmasın...

Geldiği güne göre ciddi anlamda güçlendi. Oyun görüşü olarakta ciddi katkı verebiliyor. Biraz ne beklendiğiyle alakalı. Tamamlayıcı bir oyuncu olabilir bence.

Bence özgüven problemi var en büyük sorunu bu.bunu aşarsa bir kademe daha yukarı çıkarabilir oyunculuğunu

Oktay Hoca'nın vermek istediği mesaj bana göre.

İlk yarı hücum faul yapınca çok kızdı hocamız ve kenara aldı, rahat giden maçta bir daha da oyuna sokmadı.

Yine de ona çok ihtiyacımız var.

Shumpertın yerli statüsünde oynayamayacağı daha erken belli olsaydı Oktay Hoca,Andrici tercih etmezdi bence.Daha sert,atletik bir oyuncu alırdı Andricin yerine.Artık yapacak birşey yok,iyi oynamasını bekleyeceğiz.

Bugünde çok dağınıktı,kafası başka yerde sanki.İnşallah düzelir.

Oyun içindeki basit hataları, pota altındaki bitiricilik sıkıntısı haftalar geçiyor ama düzelmiyor. Bu konularda zerre ilerleme göremiyorum.

Andric'i izlerken sanki 20 yaşında, gelişime açık bir oyuncu izlermiş gibi oluyorum ama 85 doğumlu olduğunu unutmayalım. Keşke yerine çok daha kaliteli bir oyuncu alsaymışız...

Oktay hoca mesaj vermek için bu kadar az oynattıysa kabul ancak neden bu değilse Andric de gidici gibi duruyor. Yani bu kadar fark olan bir maçta, takıma ısınması sağlanması gereken bir oyuncu sadece 5 dakika süre aldıysa ciddi sorun var demekki..