Re: 12 # Luksa Andric
Serkan Dursun' Alıntı:
Hasta olmadığı maçları da biliyoruz.Galatasarayın Hırvat milli takımına oyuncu yetiştirmek gibi bir yükümlülüğü olduğunu bilmiyordum.Bir Hırvat'ı alıp gelişmesini beklemek bana doğru gelmiyor.Hadi türk olsa kadroda tut,ama yabancı hakkımızı işgal ediyor.Takımdaki en zayıf halka.
Galatasaray zaten Hırvatistan Milli Takımı'na oyuncu yetiştirmiyor merak etmeyin. Bu oyuncuyu yetiştiriyoruz dediğiniz oyuncu 5 sene Euroleague gibi bir arenada oynamış, takımda o havayı solumuş 2-3 oyuncudan biri.
Eleştirmek kolay, sabretmek zordur her zaman.
Sene başında Darius gibi savruk oyuncu olmaz deriz, Lottomatica Roma'da Euroleague'de haftanın MVP'si olur. Wilkinson'a basketbol katili deriz, bir sonraki sene "Ah nerede?" deriz. Rancik çok zayıf deriz, geçen seneki performansından ve özellikle Fenerbahçe Ülker maçından sonra "Büyüksün" deriz. Jasaitis sadece şut atıyor, penetresi çok zayıf diyen kişiler oldu bu forumda.
Hani LeBron gelse şutu istikrarsız, B.Griffin gelse Avrupa tecrübesi yok, daha çok genç diyeceğiz.
Daha geçmişe de gidilebilir bu konuda. Galatasaray Basketbol Kulübü ne zaman ismi büyük oyuncular getirdi, başarısız oldu. Ne zaman böyle takım oyuncuları getirdi başarılı oldu.
Geçen bir maçta 5/5 ikilik isabetiyle oynamıştı Andric. Maçtan sonra pota altında iyi bitiremiyor denildi. Neye göre iyi bitiremedi? Adam 5/5 ile oynamış?
Hani özel hayatında sorun yaşayıp, kaybettiğimiz maçlardan sonra şuraya girip, oyunculara, takıma söverek stres atmak isteyen insanlar var sanırım. Bu insanların sayısı da bayağı fazla.
Çok değil 3 gün önce İtalya deplasmanından galibiyetle dönsek, burada methiyeler düzecektik bu adama. Ama maçı kazanamadık, maşallah tek yorum yok. Hani başka oyuncular bu performansı sergilese o maçta,; yok işte karakter koydu, savunma koydu, başkaldırış yaptı, iyiki varsın vs. vs. gibi lafları görürdük bolca.
Üstte Onur yazmış, 3 gün önce İtalya deplasmanında böyle oynamış bir adam hasta hasta maça çıkıyor, bu yüzden sadece 9 dakika oynayabiliyor ve biz eleştirebiliyoruz.
Bu konuda üstümüze yok, eleştirinin kralını Galatasaray taraftarı yapar.
Andric'e güveniyorum.