Luksa Andric

Fenerli arkadaşımla izliyordum dostluk sergileyerek adam bu kim dedi Gasolun kardeşimi acayip güldüm saçları uzun olsa Gasol diyecekti zaten

Tutkuyla bir başka oynuyor Xavi-İniesta ketcap-mayonez gibi ikili oldular.

Helal olsun müthiş oynadı bugün,özellikle bitiriciliği müthişti.Geçmiş maçlarda eleştiriyordum kolay topları bitiremiyor diye ama bugün müthiş bitirdi topları tam ondan görmek istediğim oyunu oynadı.İnşallah istikrarlı bir şekilde devam eder.

Andric in yerinde olsam Tutku ya iyi bakarım,her dediğini yaparım.:DTutku onun için tam bir maden.Müthiş ikili oldular gerçekten.

Valla ben Luksa'ya sabretmek gerektiğini, iyi bir oyuncu olduğunu hep söyledim. Bugün ekstra bir oyun oynadı, her maç bu ve benzeri performans beklemek yanlış olur ama yararlı bir oyuncu olduğu gerçek.

Andric'in %100 ile serbest attığı bir maçı kaybetmek de içime fena oturdu açıkçası... ( Son periyod kaçırmadıysa tabi )

Tutku'suz Andric susuz çiçek gibi birşey zaten, umarım sakatlıklar susuz kalmasına yol açmaz...

Tutku´nun gerek Kolejliler gerekse Türk Telekom´da oynadığı dönemde birçok maçını canlı izledim. Evet Tutku özel bir oyuncu, Luksa Andric´in başarımında başarımında büyük pay sahibi ama Luksa da iyi uyum sağladı Tutku ile.

Gerek Kolejliler gerekse Türk Telekom´da oynadığı dönemde yakından takip ettiğim Tutku´nun bu denli iyi anlaştığı bir uzun hatırlamıyorum. Gerçi benim hafıza biraz yüzer gezer ama... : )

Seneye bence takımda kalmalı. Çünkü Andric oyun kurucu kalitesi ne kadar artarsa o kadar iyi oynuyor. Jerry Johnson ile beraber oynayamıyor ama Tutku gibi bir guardın elinde mükemmel oynuyor. Seneye Jonhson yerine iyi bir oyun kurucu alınırsa en büyük kozlarımızdan biri olur.

Andric bundan sonra her maç böyle oynasın 30 değil 20 atsın 15 sayı atsın her maçı baştan kopartırız. Andric patlamasını yaptı darısı patlama beklediğimiz diğer oyuncularda :)

Andric'in sorunu zaten bitiriciliğiydi,çok çabuk bir oyuncu olduğu için pozisyon bulmakta zorlanmıyordu,İnşallah bu performansı günlük bir performans değildir,kendisini geliştirmiştir,Takımımızda Ermal gibi bir bitirici varken ondan birşeyler kapması gerek.

Aynen katılıyorum. Doğru; Luksa, Tutku olmadığı zaman çemberi pek göremiyor ama haksızlık etmeyelim. Onun boyunda onun kadar çabuk ayaklı adam da pek yok piyasada. Luksa olmadığı zamanlar da Tutku'nun asist opsiyonları çok azalıyor.

Bana göre kendisinin en zayıf noktası ribauntlardaki yetersizliği. Bu da biraz kalıptan kaynaklanıyor tabi. Ama bir oyuncunun hem hareketli hem de kalıplı olmasını beklersek te çok şey isteriz. Tutku ile uyumu önümüzdeki maçlar için çok ümitlendirdi beni. Biraz da Jerry ile ikili oyunlara alışaiblirlerse çok daha güzel olacaktır.

Saygılar.

Doğru hem hızlı hemde kalıplı olması olanaksız ama yinede daha kuvvetli olmalı Andric diye düşünüyorum.Kendisinden kısa bir oyuncunu gölgesi bile pota altından sayı bulmasını engelliyior bir çok pozisyonda.Daha iyi bir bitirici olursa tadından yenmez.

Kerem Abi lafım sana değildi biliyorsundur, öncelikle bunu söyleyeyim.

Kötü oynayınca zaten eleştiriliyor, böylesine inanılmaz oynadığı bir günde bir zahmet "Kıskananlar çatlasın" moduna girelim :)

Yukarıda bir kişi biz Hırvatistan Milli Takımı'na uzun yetiştirme takımı değiliz demişti, o burada mı mesela?
Burdayım derdin ne açık konuş.Ya da ben söyleyeyim senin için bir oyuncunun 30 sayı atması önemli,benim için fenerbahçenin bir kupa daha alması.Senin şu öve öve bitiremediğin oyuncular bir senede şu fenerbahçeyi geçselerde görsek.Sözlerimin arkasındayım.Her oyuncu arada sırada 30 sayı atabilir,ama büyük oyuncu kupa kazandırır.Sen günlük düşünmeye devam et.

Ne yani 40 sayı atsaydı finalde çok iyi oynasaydı kupaya uzansaydık çok iyi oyuncu mu olcaktı Luksa. Ki bence Luksa gayet iyi bi oyuncu Tutku'nun pick and roll asistlerini sayıya çeviriyo büyük bir yüzdeyle. Fenerbahçe'nin kupaya alması sürpriz değil kadro kaliteleri bizden biraz daha fazla gayet normal olarak. Atılımı daha yeni yeni yapıyo basketbol şubemiz. Kusura bakma Serkan abi, Gazanfer abi değilde biraz sen günlük düşünüyosun sanki.