Luksa Andric

Günlük düşünseydim,hangi oyuncu 20-30 sayı atsa şuraya girip o oyuncuyu öve öve bitiremezdim.Benim kriterlerim Euroleague ve Türkiye'de alınan kupalar.O kriterlere baktığımda yıllardır fenerbahçe bizim fersah fersah önümüzde.Bizde yıllardır Fitch bugün şu kadar ayı attı,Dixon bugün şöyle coştu,Cüneyt son saniyede nerelerden attı diye övünüp dururuz.Bırakalım şu günlük performansları da,tek gerçekci değerlendirme olan kupalara bakalım.Nedense bahanemizde yıllardır hep yeni oluşum içinde olmamız.Şu yeni oluşumumuz hiç bitmeyecek anlaşılan.
Andriç takımda beğenmediğim oyunculardan birisi,bu güne kadar da beni zamanla şaşırtan çok da oyuncu çıkmadı.

Andric'i beğenmeyen biri varsa Avrupalı uzun olarak Dirk Nowitzki'nin ya da Joakim Noah'ın tapusunu alsın gelsin.Bizde susalım...

Maç başına 8.5 sayı,3.15 rebound yapan adam fenerbahçeye 30 sayı atınca Nowitzki'lerle kıyaslanmaya başladı.Neyse bazıları için bir oyuncunun basketbol ilahı olması için galatasarayda oynaması yetiyor.Devam edin tabi yıllardır her şey süper.

Maç başına 12 dakika oynayan Andric'in 15 sayı 10 rebound ortalama yapmasını bekleyen var mı aranızda?Çok sevgili hocamız Oktay Mahmuti maalesef oynatmıyor Andric'i.

Maç başına 8.5 sayı,3.15 rebound yapan adam fenerbahçeye 30 sayı atınca Nowitzki'lerle kıyaslanmaya başladı.Neyse bazıları için bir oyuncunun basketbol ilahı olması için galatasarayda oynaması yetiyor.Devam edin tabi yıllardır her şey süper.

Şu söylediğiniz o kadar saçma bir şey ki...

Bana iyi bir oyuncu söyleyin mesela. Sizin söyleyeceğiniz isimleri biliyorum gerçi yorum yapayım.

Oğuz Savaş iyi oyuncu mudur? 9.9-4.4 istatistikleri var, kötü oyuncuymuş sizin mantığınızda geçelim.

Kaya Peker? 6.6-5.5 ortalamaları, 2.ligde oynayamaz size göre.

Mirsad? 6.7-5.2, bu kadar kötü hücum eden oyuncu oynatılmaz sanırım size göre.

Basketbolu hangi kalıplarda yaşıyorsunuz, yada art niyetli mi yorum yapıyorsunuz bilmiyorum ama söyledikleriniz çok saçma. Sanırım sizin düşüncenize göre 20 sayı 10 ribaund yapan adamları toplayan takım şampiyon oluyor.

Neyse kimle tartışıyoruz ki?

Andric'den yükselen performansını Nymburk maçında devam ettirmesini diliyorum. Bu tip maçları takımda en çok oynamış 2 oyuncudan biri. Hücumda şanssız olabilir belki ama savunmada yine en büyük kozumuz olacaktır. Faul problemine girmez umarım.

Şu söylediğiniz o kadar saçma bir şey ki...

Bana iyi bir oyuncu söyleyin mesela. Sizin söyleyeceğiniz isimleri biliyorum gerçi yorum yapayım.

Oğuz Savaş iyi oyuncu mudur? 9.9-4.4 istatistikleri var, kötü oyuncuymuş sizin mantığınızda geçelim.

Kaya Peker? 6.6-5.5 ortalamaları, 2.ligde oynayamaz size göre.

Mirsad? 6.7-5.2, bu kadar kötü hücum eden oyuncu oynatılmaz sanırım size göre.

Basketbolu hangi kalıplarda yaşıyorsunuz, yada art niyetli mi yorum yapıyorsunuz bilmiyorum ama söyledikleriniz çok saçma. Sanırım sizin düşüncenize göre 20 sayı 10 ribaund yapan adamları toplayan takım şampiyon oluyor.

Neyse kimle tartışıyoruz ki?

Andric'den yükselen performansını Nymburk maçında devam ettirmesini diliyorum. Bu tip maçları takımda en çok oynamış 2 oyuncudan biri. Hücumda şanssız olabilir belki ama savunmada yine en büyük kozumuz olacaktır. Faul problemine girmez umarım.
Attığı 30 sayıdan sonra şuraya çıkıp kendi marifetinmiş gibi bana laf atan sensin.Ne oynadığını da görüyorum çok şükür.Senin gibi oyunculara tek bir bakış açısından bakmıyorum.Oyuncularımızı süper diye geçiştirmiyorum.Yöneticilerde senin mantığınla düşündüğü sürece olabileceğimiz en iyi yer burası.Ama bu bize müstahak,ne de olsa her şey süper...

yaptıgın karşılaştırmaya istinaden bu yorumu yapıyorum; charles gaines saf bir 4 numaraydı ve orta mesafe şut tehdidi sıfıra yakındı..chris owens la birlikte birbirlerini tamamlayıp yedekleyerek iyi bir sinerji yaratmışlardı...bir 4numarayla bir 5 numaranın karşılaştırmasını neden yapıyorsun ki

Sezon başından beri dilimizde tüy bitti anlata anlata.

Andric'i beğenmemek gibi bir kavram olabilir mi? Euroleague standartlarında bu kadar iyi savunma yapan, ayakları bu kadar çabuk, ikili sıkıştırma yapabilen, guardlardan top çalabilen kaç oyuncu var?

Basketbol sadece hücum yapmak demek değildir çoğu kişinin bildiği gibi, bu sene nispeten başarılı olmamızdaki ve takımın keyif vermesindeki ana faktör ne ssanıyorsunuz? Ben size söyleyeyim savunma.

Elimizde bu kadar değerli, herkesin arayıp da bulamadığı türden komple bir savunmacı uzunumuz var, 2 pozisyonu bitiremedi diye sene başından beri eleştiriliyor.

Salondaki homurtulara gelince; Allah'a şükür diğer takımların taraftarlarına nazaran basketbolu iyi bilen taraftar sayımız daha fazla ama salona gelen kitlenin en az yarısının yaşça çok küçük, hayatında basketbol oynamamış, serbest atışlarda ölüm sessizliği yaratmayı marifet sanan taraftarlar olduğunu biliyorken, bu kişilerin basketbol anlayışının ve onlara hitap eden oyuncu tipinin smaç yapan-üçlük atan oyuncu olmasından doğal ne vardır? O yüzden salondaki homurtuları fazla önemsememek gerek. Şurada kim olduğunu bildiğimiz yada basketbolla ne kadar ilgili olduğunu iyi bildiğimiz insanların düşünceleri referanstır benim için.

Andric'e ya da diğer oyuncularımıza süper de kimse demedi ayrıca. Belki Tutku'ya demişizdir, o da Avrupa'nın en iyi savunmacılarını çok değil 1 hafta önce teker teker denize döktüğü için. Tutku demişken Andric'in ayak çabukluğunu hücumda nasıl etkili kullanabildiğini de gördük sanıyorum Fb Ülker maçında. Aynı ikili oyunları Ermal ile oynamıyor mesela Tutku, ama Ermal'in de pota altı etkinliği var. Zaten böyle birbirini tamamlayıcı oyunculara sahip olmamız önemli.

Şampiyonluğa ve başarıya giden yol, takım olmaktan ve iyi savunma yapmaktan geçiyor. Kadrodaki oyuncuların çeşitliliği de çok önemli yukarıda yazdığım gibi, birbirlerini tamamlayacak oyuncuları bir araya getirebilmek en önemli kriter belki de.

Hücumda çok iyi bir bitirici, çok hırslı, savunmada-ribaundlarda vasat bir oyuncu Ermal,
Savunmada çok iyi bir oyuncu, soğukkanlı, ribaundlarda vasat, hücumunu geliştirme potansiyeli olan Andric,
Atletik, ribaundlarda etkili, patlama yapmaya müsait ve gelecek vaad eden bir uzun İlkan,
Hücumda şut tehditi ile eşleşme problemi yaratan Shumpert.

Bu 4 uzunumuz olacak muhtemelen seneye de.

Rancik yerine sizelı, pota altına savunmada sertlik getirecek ve ribaund canavarı bir oyuncu bulduğumuzda ise eşsiz bir uzun rotasyonumuz olacak.

Olaya bu pencereden bakarsanız Andric'e boş boş çok iyi oyuncu demediğimi anlarsınız belki.

Bir de Oktay Mahmuti oldukça bu takıma muhteşem yıldızlar beklemeyin. Şimdilik öyle bir bütçemiz yok maalesef. Ama en üst seviyenin bir seviye altındaki oyunculara sahip Oktay Mahmuti o takımı rahatlıkla şampiyon yapabilir.

Faul problemi olmasa muhtemelen yine 30'a dayayacaktı skoru :)

Ama olsun, bu sefer de Ermal çıktı sahneye.

5 numara oynayan 2 oyuncumuzun da bu kadar formda olması çok iyi.

Luksa formunu yakalaması takımın onu nasıl kullanacağını öğrenmesi takımda hücum yönünde çok iyi bir alternatif çıkardı. Artık Luksa için ribaund, faul problemi ve serbest atış üzerinde çalışması gerek daha öncede yazdığım gibi o Hırvatistan için büyük bir yıldız adayıydı ve yıldız olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor...

İki maçtır patlama yaptı resmen. Umarım devam da gelir. Ancak faul problemine girmesi çok sorun açar zamanla başımıza. Rancik de formsuzken şu an için yük Ermal ile Andric'e binmiş durumda.. Umarım buna da bir çözüm bulur kendisi..

Sayı/Dakika oranı en yüksek olan oyuncumuzdur...

Eleştirilmesindeki en büyük nedenin 4 numaradaki atletik uzun gereksiniminden doğan zaafların Andricin başına patlamasıdır bence. Ben de eleştirdim ama ikili oyunu çok iyi oynuyor. Türkiyede Kerem Gönlümle beraber en hızlı pota altı oyuncusudur. Daha doğrusu seri diyeyim. Gerçekten çok seri ama şu var. İlk maçlarda oyuncuyu tanımadığımızdan sırtı dönük oyunda verim vermeyince böyle pota altı oyuncusu mu olur dendi. Ama o özellikte Ermalde var işte böylece çok iyi tamamlıyorlar. Savunmada perdeden sonra kısa oyuncunun üstüne gidip çok top kazandırdı bize ve gerçekten en iyi yaptığı iş bence. Daha doğrusu Andric bu noktada farklılaşıyor.

Andric'den katkı almaya devam edersek (ki Oktay hoca çok iyi kullanıyor) ilerleyen maçlarda daha da büyük patlamalar yapabilir. Çünkü takım onu kullanmayı yeni öğrendi. Ama şu da var dış şut ve sırtı dönük hücumunu geliştirirse 1. sınıf pivot olabilir. Şu haliyle bile bize yetiyor bence. Ben de eleştirmiştim çok ama geri adım atıyorum :) Ama şu bir gerçek ki Andric iyi kullanılırsa iyi katkı alıyoruz yani onu kullanmayı bilmek önemli.

Andriç takım oyuncusu savaşçı seviyorum da onu ama bu kadar ucuz faul yapılmazki. 3 faulu varken bile top getiren adama çıkıp çok basit fauller yapıyor. Ermalden pota altından öğreneceği çokşey var. Eğer o konuda ilerleme kaydedebilirse gerçekten çokiyiolacak.

Ben şu an için memnunum, ama gelecek içinse çok da yeterli görmüyorum. Sonuçta 3 yıl içinde üst düzey bir takım olma hedefimiz var. İşte o takıma bizi götürecek, ama bu gerçekleştiğinde bizim için yetersiz kalacak gibi bir görüntüsü var.

Umarım kendisi de iyi yaptığı işlerin yanına en az 3-4 tane daha ileri düzey özellik ekler.. Yalnızca ikili oyunlar ve hızlı hucümlar maalesef yeterli değil.