Luksa Andric

Ne güzel güldü ya. Maç sonunda adını sölediğimizde çok mutlu oldu gerçekten. Tutku & Andric ikilisinin bir benzeri yok ;)

Ne diyeyim ki sana?

Sana güvenenleri mahçup etmediğin için teşekkürler :)

Maç sonu da gayet güzel uğurladık onu, çok da mutlu oldu.

Uzun yıllar kalsın takımda Tutku'yla birlikte. Birlikte oynadıklarında ikisi de 5 level yukarıya çıkıyorlar.

Hee şöyle be Luksa.Son maçlarda gerçekten kendini toparladı.Bende geçmiş sayfalarda sıkça eleştirdim kendisini ama o eleştirileri o dönemki performansı ile kat ve kat hak etmişti.Bugün ise o dönemki,tepki ve eleştirilerden ders çıkarmış bir Andric izliyoruz.İnşallah böyle devam eder,kendini geliştirir ve uzun yıllar bize fayda sağlar.

Ayaklarının bir uzuna göre hızlı olduğunu söylüyorduk.. bu maça kadar bu avantajını hemen hemen hiç kullanamamıştı.. son 2-3 yılda ilk kez bir uzunumuzdan bir büyük maçta böyle domine edici bir oyun izledik sanırım.. devamının gelmesi bugünkü gibi onu beslememizle olacak birşey.. sadece Tutku'nun eline bakmaması için hucumdaki kısır döngüden kurtarmamız gerekiyor takımı.. pota altı hücumu etrafında şekilendirilmeyecekse bile potaya yakın alanda topu eline verilmesi gereken ilk adamdır..

Ben olsam koluma "Tutku" diye dövme yaptırırım..
Böyle bir guardla ömrü boyunca oynamamıştır, bundan sonra da oynayamaz..
Herhalde öğlen yemeklerini falan da Tutku yediriyordur Luksa'nın..
PG, Luksa'nın babasının oğlu olsa bu kadar oynatamaz onu..
Böyle de abartılı bir durum bence.

Ben olsam koluma "Tutku" diye dövme yaptırırım..
Böyle bir guardla ömrü boyunca oynamamıştır, bundan sonra da oynayamaz..
Herhalde öğlen yemeklerini falan da Tutku yediriyordur Luksa'nın..
PG, Luksa'nın babasının oğlu olsa bu kadar oynatamaz onu..
Böyle de abartılı bir durum bence.

Böyle abartılıdan ziyada böyle gerçek bir durum abi:D

Şu anda tek bir isteğim var Tutku'nun Kerem Tunçeri gibi kendisine çok iyi bakması yıllar geçtikçe oyununu olgunlaştırıp bize 4-5 yıl daha katkı vermesi.

Kerem´in söylediklerinden yola çıkarsak, Tutku takımın kilit oyuncusu olacak demek yanlış olmaz sanırım.

Geçen sezon sakatlıklarla boğuşan, basketboldan soğuyan Tutku´nun yerine, Galatasaray maçlarındaki ekstra oyunlarıyla aklımda yer edinmiş Tutku Açık´ı görmeyi umut ediyorum.

Böyle bir Tutku, hem Andric´i hem Ermal´i ön plana çıkarır.

Onur abi daha ilk günlerden geleceği görmüş ...

F.Ülker ile oynadığımız Türkiye kupası maçından başlayarak son 7 maçındaki ortalamaları, 16 sayı - 3 ribaund. Bu seneki Avrupa maceramızda toplam sayıda ikinci sırada Shumpert'ın ardından.

Tutku ile daha iyi oynadığı ortada ancak Tutku'nun meziyetlerini öne çıkarırken bu derece iyi bitiriciliği olan Luksa'dan da bahsedelim. Özellikle son F.Ülker ve Efes maçında bitiriciliğini rakipler adına ne kadar tehlikeli kullandığını gösterdi. Ayak hızı, oyun bilgisi öne çıkan özellikleri elbette ama savunmada şu faul probleminden bir an evvel kurtulması gerekir. Nitekim savunma takımıyız ve kendisini sahada daha fazla görmek istiyorsa daha iyi savunma yapmalı keza bu seviyenin üstünde hücum edebileceğini düşünmüyorum.

Yürüyedur Luksa Andric, Efes maçı bittiğinde sana destek çıktıktan sonra bizlere gülümsemen yeter..

Sistemin temel taşlarından biri durumuna geldi.Alışma devresini atlattı.Ve ligde onun ayak çabukluğuna erişebilecek, onu savunabilecek başka bir uzun yok.Oyun olarak demiyorum ama ayak çabukluğu olarak Avrupa'da bile sayılı oyuncu vardır.Önemli bir değere sahibiz.Kendini bazı konularda geliştirdiği takdirde ondan çok daha fazla fayda sağlayabiliriz.Gelişimine devam eder inşallah..

birde şutu olsa...:)
savunmasını beğeniyorum ama reboundlarda daha etkili olması lazım...
son maçlarda hücumda da çok etkili...
tamamen uyum sağladı desek doğru yaşı genç bence uzun yıllar faydalanmalıyız kendisinden artık istikrar yakalamak lazım...

Euroleague kariyerindeki en skorer maçını 24 Ekim 2007'de Efes Pilsen'e karşı (19 sayı) çıkarmış. TBL kariyerinin de en skorer maçı Efes maçı (23) olsa gerek. Kendisi bir Efessever galiba. Finallerde eşleşirsek yeni rekorlar bekleriz.

Euroleague kariyerindeki en skorer maçını 24 Ekim 2007'de Efes Pilsen'e karşı (19 sayı) çıkarmış. TBL kariyerinin de en skorer maçı Efes maçı (23) olsa gerek. Kendisi bir Efessever galiba. Finallerde eşleşirsek yeni rekorlar bekleriz.

Zaten ufaktan keş tipi de var kendisinde :)

Öyle bir hale geldiler ki Tutku-Andric A.Ş ikilisi top tutkuda ve pota altına gitdiginde andrice vercegini 4 yasındaki cocuklar bile biliyor ama yinede sayıyı buluyoruz.yine de engel olamıyorlar :) Böyle bir ikili oyunumuz var.bir baska rüyamda Galatasaray formasıyla top keremde gidiyor ve pota altında diger kereme asistini yapıyor. :)

Engel olamamalarının en büyük sebebi Tutku'nun zekasından korkmaları bence. Çünkü Luksa'ya kim yardıma giderse Tutku'nun onuda bulacağını biliyorlar. Zaten Tutku çoğu pasında Luksa'ya atacağını belli ediyor fakat çevresinede bakıyor yineden