Luksa Andric

Bugun kotuydu bana göre. 5 oynadığı periyotta ribaund üstünlüğünü rakibe verdik, yine eski hastalığı gereksiz fauller aldı, güçsüzlüğü nedeniyle pota dibinde uygun pozisyonları dusuk yuzdeyle bitirdi. Bilinen özellikleri aslında bunlar, olumlu taraflarını pek kullanamıyor, ikili oyunlara izin vermiyorlar, Rytas maçından beri böyle. Zaza'nın gidişiyle 4 yada 5 oynayan 5 oyuncumuz arasında Furkan dışında net ribaund ve savunmada sertlik verebilecek uzunumuz yok.

Hızlı ayaklı bir uzun ikili oyunlarda çok iyi cümlesi bile yeterli kanımca.:))

Andric'İn bundan başkada hünerleri olsa zaten 250 euroya oynamazdı kanımca.Bizim takımdada olmazdı büyük olsalıkla.

Bugün sahaya çıkan 5 uzundan takım adına olumlu birşeyler yapan tek uzundu.Açıkcası ben bu eleştirileri Zaza Pachulia-Furkan Aldemir ya da Cevher Özer için beklerdim...

Arkadaş saç baş yoldurma olayını iyi oynarken aldığı faullere istinaden söylemiş bence. Ben de katılıyorum. Bugün gayet iyi giderken aldı faulleri.

Kafasına esen yazmasa keşke buraya. İlkokul tadında mesajlar var baktığında ne imla ne anlatım! Biri demiş 250 euro ya oynuyor bakış açısına bak, o paraya dansöz oynamaz. Yok ikili oyundan başka kozu yokmuş birebirde ürettiği sayıları yukardan zembille indirmiyorlar herhalde.

Ribaunt sorununun kaynağı işte bu arkadaştır.Box out etmeyi bile bilmiyor rakibi.Oktay Mahmuti nasıl Luksa-Sertaç-Furkan ile devam etmeyi düşünüyor anlamıyorum.Andric ve Sertaçın 5 lemesi en fazla bir periyot alıyor.Tüm maç Furkan mı oynayacak?

Andric hiçbir zaman benim beğendiğim bir uzun olmadı...
Ancak Tutku ile öyle bir uyumları vardıki, takımda beğenmesemde kalmasını istediğim bir oyuncu oldu...Sanki bizim Stockton-Malone'umuz oldular...
Ancak bu sene Oktay Hoca Tutku'nun dakikalarını azalttıkça azalttı, Andric ile aynı anda oyunda olması bile sadece rastlantıya dönüştü...
Son zamanlar Tutku'yu mental olarak bitmiş olarak görüyorum. İyi başladığı birkaç maçta bile sonradan oyuna alınmadı. Tel tel dökülen oyuncular, Tutku'nun yerine formayı kaptı. Tutku ise en ufak hatasında kenara alındı...
Tutku'nun az süre alması ve formsuzluğu haliyle en çok Andric'e yansıdı. Tutku'yu kaybederken anlaşılan tek kaybettiğimiz oyuncu o olmayacak...Andric'i de yanında götürecek...

Bakalım ribaunt almayı,pota altında sert durmayı hangi gün öğreneceksin? 100 maç oynadın bu formayla 10 ribauntu geçebildiğin maç yok.Beşiktaş Bonsuyu getireli 3 maç oldu ikisinde 10 ribauntu geçti.İsteyince oluyormuş değil mi güzel kardeşim?

Bu derece yumuşak ve yapabildikleri sınırlı pivotlardan hiç bir zaman hazzetmedim. Andric, kapasitesi belirli ve yetersiz bir oyuncu. Arada sırada vasatı aşan performanslara ulaşması bu gerçeği değiştirmiyor.

Oktay Hoca'nın kendisine bu kadar güvenip bel bağlaması en büyük hatalarından biridir benim için.

Bu sistemde hangi uzunla oynarsak oynayalım uzunlardan fazla ribaund katkısı beklemek hayal olur. Uzunlar savunmada yüksek Show-up a çıkıp pota altını boşaltıyor dönene kadar herkes pozisyonu zaten almış olduğundan iş işten geçiyor.
Hücumda ise uzunlarımız tepeye screen e çıkıyor gene potadan uzaklaşıyor.
Evet Andriç çok iyi bir ribaundçu değil ama, aldığı ribaund sayısının bu denli az olması biraz de sistem den kaynaklanıyor bence.

Bakalım ribaunt almayı,pota altında sert durmayı hangi gün öğreneceksin? 100 maç oynadın bu formayla 10 ribauntu geçebildiğin maç yok.Beşiktaş Bonsuyu getireli 3 maç oldu ikisinde 10 ribauntu geçti.İsteyince oluyormuş değil mi güzel kardeşim?

Bizim takımda uzunlar ortalama 20 dakika kadar süre alıyor bu durumda 10 ribauntu geçmeleri kolay değil,tabiki geçtikleri maçlar olabilir ama Bonsu mesela 31 dakika süre almış bu şekilde 13 ribaunt çekmiş,Andric 21 dakikada 7 ribaunt çekmiş,birde şu var bizim takımda ribauntlara kısalarda yardım ediyor,ribauntlar takım genelinde paylaşılıyor,Gordon,Shipp gibi oyuncularımızda maç başına 3-4 ribaunt alabilen oyuncular ama yinede Andric'in çok iyi bir ribauntçu olmadığı ortada fakat aldığı süreye göre normal bile diyebiliriz ribaunt ortalaması ...

26 sayıyı geçtim de 8'de 8 serbest atış ile beni çoook şaşırttın Andriç. Umarım hep böyle devam eder. (Yüzde 75'e de razıyım :D)

Her geçen gün daha iyiye gidiyorsun Andriç. Bugün Gordon'dan sonra sahanın en iyisiydin bence. Seneye de görmek isterim seni

Bugünkü performansını çok beğendim ben Luksa'nın. Oyunda kaldığı sürede iyi işler çıkarttı bence. Rebound konusuna gelince adamlardaki şansı da es geçmeyelim lütfen. Top adamları sevdi

Savunma bloğunun zaafı tek başına Andriç'e yükleniyor sürekli. Oyunu tek yönlü düşünmemek de gerek ayrıca. Riband kralı Furkan'ın bomboş turnikeleri kaçırdığı noktada Andriç bu takımda mutlaka olmalıdır. Hem çok iyi riband alıp, hem de rakip pota altını dağıtan bir adam bu bütçeyle bizde oynamaz zaten. Askeri ücretliye Mercedes aldırmayalım derim