Luksa Andric

Kendisinden önce eleştirilmesi gereken bir yığın oyuncumuz varken, ihalenin Andric'e patlatılmaya çalışılması ilginç geliyor insana.

Rakip takım maçı hücum ribauntlarıyla kazanmışken senin en güvendiğin uzunun Andric rakip uzundan 12 ribaunt az almışsa eleştirilecek ilk isimdir

Rakip takım maçı hücum ribauntlarıyla kazanmışken senin en güvendiğin uzunun Andric rakip uzundan 12 ribaunt az almışsa eleştirilecek ilk isimdir

Maçta bulunduğu sürenin büyük kısmında potaya yaklaşmayan Songaila ve rebound olayına pek karışmayan Shumpert ile oynamış bir oyuncudan bahsediyoruz. Rakipte düşen toplara yardımcı 2-3 numara olarak Vujacic, Kinsey, Cenk ve Sinan varken bizde ise
Shipp, Göksenin ve Lakovic, gücü kaldığı kadar da Gordon var. Sırf ezilmeyelim diye maça Furkan ile başlayıp başarılı olamayınca pota altından katkı da alabilmek için Andric e dönmek zorunda kaldık.

Tutku olmadan oynayamaz deniyordu kendisi için ama Songaila nın potaya yaklaşmadığı, Lakovic in undersize kaldığı, sete sette sadece Gordon ve iki defa Shipp in potaya gidebildiği bir günde birebirde eline bakabileceğimiz tek oyuncu hala. Önyargıları bırakalım.

Yeter be, çıldırttın beni be, bu ne ya.. Daha ne alacaksın be adam? 4 ribaund nedir? Box-Out yaparken Ribaund almayı beceremiyorsan kendine pivot deme arkadaş.. Senin oyunun tutkuya ve boşa çıktığın pozisyonlara bağlı. Ne Barac gibi orta mesafen var, ne batista gibi post oyunlarını becerebiliyorsun.. Yazık ya..Ayıptır ya.. Kinsey senin üstünden ribaund alıyorsa, oynama arkadaş..

Mental yönden istikrarı sağlayabilse çok değerli uzun olur.Aynı maç içerisinde bazen elimizde tutamayız dedirtiyor bazen her şeyi sıfırdan alıyor.

Yeter be, çıldırttın beni be, bu ne ya.. Daha ne alacaksın be adam? 4 ribaund nedir? Box-Out yaparken Ribaund almayı beceremiyorsan kendine pivot deme arkadaş.. Senin oyunun tutkuya ve boşa çıktığın pozisyonlara bağlı. Ne Barac gibi orta mesafen var, ne batista gibi post oyunlarını becerebiliyorsun.. Yazık ya..Ayıptır ya.. Kinsey senin üstünden ribaund alıyorsa, oynama arkadaş..

:D :D

Andric'i eleştirebiliriz.Eksik yönlerini söyleyebiliriz.Ancak çok ağır sözler etmek ve sen bu takımın oyuncusu değilsin demek takımımıza baktığımızda çok büyük haksızlık olur.Dün gecenin takımımız adına en skorer ismi olduğunu da hatırlatmak isterim.Andric çok iyi bir savunmacı ve iyi bir ribaundçı değil katılıyorum.Sırtı dönük sayı konusunda da yeterli düzeyde değil ancak ayakları hızlı ve özellikle ikili oyunlardan çok rahat sayı bulabilen bir uzundur.Karşıdaki takım kim olursa olsun.Bu yüzden de takım adına önemli bir skor opsiyonudur.Önceki yorumlarda dikkatimi çeken sözler oldu.Ne Barac gibi orta mesafen var,ne Batista gibi post oyununu becerebiliyorsun gibi.Zaten bunların tümünü yapabilen bir Andric olsa takımda tutamazsın.:)Burada önemli olan nokta takımda birbirini tamamlayabilen oyuncular olması.Andric'te dahil hiçbir uzunun ribaund konusunda belli bir seviyenin üstüne çıkamaması takımı olumsuz etkiliyor.Furkan iyi ribaundçıdır.Ancak o da 5 numarada fiziksel dezavantajı olduğu için bu yönünü çok kullanamıyor.Uzun lafın kısası Andric'i eleştirelim ancak takımın günah keçisi olacak son oyunculardan biridir.En azından benim için öyle.

Anric ile ilgili çok şey söylenebilinir eleştiri bazında ama kendisine söyleyeceğim tek şey geldiğinden beri zerre kadar ilerleme yok...
o boyla o cüsseyle bu kadar korkak oynanmaz...
en ufak müdahaleden kaçıyor...

O hızlı ayakları bize bir Bandırma, Aliağa, Türk Telekom maçında lazım değil.. Dün bir tane Pick&Roll oyunu görmedik, Screen yaparken yaptığı hücum fauller cabası.. Andric geldiğinden beri ilerleme kaydedemedi. Hadi diyelim Hem Post oyunlarını hem de Orta mesafe şutlarını beceremiyor, ya ribaund konusu? O konuda ne yapacağız? Son 50 saniyede ribaund rezaletinin dışında maç içinde kaç tane ribaundu var andricin? (4) sadece 4...

Ben demiyorum ki Andric eleştirilmesin.Ya da Andric mükemmel oyuncudur, hiç eksiği yoktur demiyorum.Benim demek istediğim Andric'e kadar eleştirilecek çok oyuncu var.Andric bütçeyle de orantılı bakarsak duruma kalmayı hak ediyor bence.Ha 15-20 m $ lık bir bütçeyle yeni sezona gireriz.Bende o zaman derim ki Andric bizim planladığımız hedeflere uygun bir oyuncu değil tamam daha iyisini alalım.Ancak şu durumda takımın günah keçisi olmayı hiç hak etmiyor.Ayrıca o hızlı ayaklar Bandırma,Aliağa,Telekom maçlarında değil;aşağıda yazacağım maçlarda bize yararlı oldu.

Euroleague

Prokom(d): 14s
Unics:14s
Barcelona:17s
Siena(d):12s
Siena:14s
Olimpija:11s
Efes(d):14s

Türkiye(Lig,kupa vs.)
Fb(C.K):22s
Fb(d):12s

Ben demiyorum ki Andric eleştirilmesin.Ya da Andric mükemmel oyuncudur, hiç eksiği yoktur demiyorum.Benim demek istediğim Andric'e kadar eleştirilecek çok oyuncu var.Andric bütçeyle de orantılı bakarsak duruma kalmayı hak ediyor bence.Ha 15-20 m $ lık bir bütçeyle yeni sezona gireriz.Bende o zaman derim ki Andric bizim planladığımız hedeflere uygun bir oyuncu değil tamam daha iyisini alalım.Ancak şu durumda takımın günah keçisi olmayı hiç hak etmiyor.Ayrıca o hızlı ayaklar Bandırma,Aliağa,Telekom maçlarında değil;aşağıda yazacağım maçlarda bize yararlı oldu.

Euroleague

Prokom(d): 14s
Unics:14s
Barcelona:17s
Siena(d):12s
Siena:14s
Olimpija:11s
Efes(d):14s

Türkiye(Lig,kupa vs.)
Fb(C.K):22s
Fb(d):12s

Kesinlikle katılıyorum. Daha önce de dediğim gibi asgari ücretliye mercedes aldırmaya çalışanlar var.Bu bana çok tuhaf geliyor. İyi Andriç'i gönderelim. Skor üretemediğimiz noktada kime başvuracağız? Takımın en büyük skor opsiyonudur benim gözümde Andriç. Her maçta çift sayıya ulaşıyor. Diğer oyuncular? Shumpert bir maç var, bir maç yok. Shipp desen öyle, Furkan vs.vs.vs.
Evet savunmada aksayabilir ama Andriç'in yanına Savoviç gelince daha çok verim alacağız bence ondan. İkili oyunları çok iyi bence Andriç'in. Boyalı alanda yakaladığı zaman kolay kolay kaçırmıyor. Bence bu takımın en iyilerinden biridir. (Sizce olmayabilir, saygı duyarım)

hucümda perdeye geldiginde faul yapma, maç başına çok degil 5 rebo al zaten bitiricilik konusunda ayak çabuklugu konusunda az bulunur pivotsun...ha benim aslanıma...

Bir pozisyonda topu çıkarabilmek için o vücutla Oly bencine kadar uçtu adeta. Şu ayrıntı bile bizim bu maçı nasıl kazandığımızın özetidir aslında.

Bugün bir kez daha gördüm ki bu takımda mutlaka kalmalısın. Bitiricilik konusunda takımdaki en iyi oyuncu. O sahadayken boyalı alandan korkmuyorum. Birebirlerde çok iyisin Aslanım. Kim ne derse desin sana güveniyorum. Melik arkadaşımızın dediği gibi perdeleme konusunda problem yaşıyor. Her maç bir hücum foulü var :) Ama olsun o kadar da. Her maç çift hanelere ulaşıyorsun. Sayı üretme konusunda sıkıntımızın olduğu noktada seni gönderecek arkadaşlar kendileri atar artık sayıları. Ha ceplerinden para verip Carlos Boozer'ı getireceklerse o ayrı.