Luksa Andric

Songaila'dan faydalı olduğu aşikar. Fantasychallange'da öyle en azından. :D

Valla iyi tahmin etmisim, fantasychallengedan adam begenip buralarda yazi yaziyorsunuz, helal :)

Sonra tarihimizde ilk kez euroleague e katilmamizi sagliyan, cumhurbaskanligini kazanan canla yurekle oynayan takim bir anda tu kaka oluyor. baska bir topicde birisi de cikmis oktay hocanin oyun plani yok demis, yasina baktim 17. Konusmak ne kadar kolay arkadas. Dilin kemigi yok.

Valla iyi tahmin etmisim, fantasychallengedan adam begenip buralarda yazi yaziyorsunuz, helal :)

Sonra tarihimizde ilk kez euroleague e katilmamizi sagliyan, cumhurbaskanligini kazanan canla yurekle oynayan takim bir anda tu kaka oluyor. baska bir topicde birisi de cikmis oktay hocanin oyun plani yok demis, yasina baktim 17. Konusmak ne kadar kolay arkadas. Dilin kemigi yok.

O işin geyik tarafı! Ayrıca Fantasy deyip geçmeyin. Oradaki puanlar gerçek maç performanslarında dayalı puanlardır. O kadar da boş değildir. Ranking denen şey maçlardaki performanslardan alınıyor.

Bu sene şampiyon olduk ve EL'de de Top 8'e kaldık diyelim. Seneye hedef büyütmeli miyiz? Cevap evetse Andric, Songaila ve Lakovic bu takımda olmalı mı?

Ayrıca burada takımdan bahsetmiyorum. Kişiden bahsediyorum. Andric bu takımın oyuncusu değil. Hatta Songaila'da değil. Sene sonuna kadar cumhurbaşkanlığı kupasındaki Andric'i, Prokom maçındaki Lakovic'i övüp duracaksanız benim için hava hoş.

Burası başka oyuncuları tartışma yeri değil ama ben de bir yorum yapayım.Gist süper atletik ve blok tehdidi olan bir oyuncu kesinliklw katılıyorum.Fenerbahçe'nin diğer maçlarını izlememiş olabilirsiniz ama Cumhurbaşkanlığı kupasını izlemiştir herhalde herkes.Orda maçı koparan ve maç içinde bize darbe vuran bu fiziksel özelliklerini kullanan Gist idi..Aynı şekilde maçı bize tekrar veren de saçma sapan tercihleri ile yine Gist idi.Yani Vujacic'in başka bir örneği,yaptığı olumlu ne varsa daha olumsuzunu yaparak takımı baltalıyor..

Herşey istatistik değil dedikçe daha komik örnekler veriliyor ayrıca.Fantasy Challange'a göre adam değerlendiriyoruz.Fantasy Challange'da sadece sayı,blok,ribaunt,asist gibi şeyler değerlendiriliyor..O yüzden de ne Gist'in saçmaladığı anları,ne de Lakovic'in asist olarak geçmeyen süper paslarını görmeden olumlu ya da olumsuz eleştirilerde bulunuyorsunuz.

İlk 5 mi başlamalı sorusu ayrı bir konu bu takımın oyuncusu mu ayrı bir konu bu arada..Andric bu takımın oyuncusudur..Sadece Furkan ve Andric ile EL ya da büyük maçlar düşünülemez bence de.Zaza veya o giderse şimdilik alınabilen en iyi uzun,seneye de dominant bir 5 numara alınmalı doğru.Ama 3 pivotlu rotasyona Andric cuk oturuyor bence.Egosu yok,tam bir takım oyuncusu,kenardan gelmeyi sorun etmiyor,girdiğinde elinden geldiğince hırsla oynuyor..1.sınıf bir pivot değil ama dediğim gibi 1.sınıf veya ona yakın bir pivotun varsa Andric rotasyon açısından çok iyi bir tercih..

anlıyorum

Andriç bizim oyuncumuz değil songaıla asla olmadı olamaz Lakoviçde bize layık değil..Biz Bu sene şampiyon olduk..senelerdir oluyoruz ve avrupada f 4 ün en ciddi adayıyız..

Bu yüzden fenerden kovulması an meselesi istenmeyen adam vasat james Gist alınmalı..

Evet anlıyorum..Böyle bir dünyada var..anlıyorum

Bizim kadrodan adam gondermeye degil kadroya takviyeye ihtiyacimiz var.Lokavt biterse Zazanin yerine bir 5 numara.Her kosuldada bir 3 numaraya ihtiyacimiz var.

Bu takıma Pekovic'te gelse Andic bu takımda tutulmalıdır.O farklı bir adam.Andric çözüldü artık ondan verim veremiyor tezi tamamiyle komik,çünkü bu adam yıllardır eurolig'de oynuyor,yıllardır tanılıyor zaten.:DAvrupa'da tanınmışlığı bizim basketbol takımızıdan fazladır.:D Şaka biryana sanki bizle avrupa sahnesine çıkmış bir adam gibi muamele yapılması komik.

Bu takıma Pekovic'te gelse Andic bu takımda tutulmalıdır.O farklı bir adam.Andric çözüldü artık ondan verim veremiyor tezi tamamiyle komik,çünkü bu adam yıllardır eurolig'de oynuyor,yıllardır tanılıyor zaten.:DAvrupa'da tanınmışlığı bizim basketbol takımızıdan fazladır.:D Şaka biryana sanki bizle avrupa sahnesine çıkmış bir adam gibi muamele yapılması komik.
Aşırı komik bir yorum.Andric ne zaman Eurolaeguede tanınan bir uzun oldu da ben o aşamaları kaçırdım? Andric yıllarca Cibonada yaşıtı Markota kadar bile süre alamadı.Eurolaegue sezonları
2005-2006: 2.9 sayı ortalama ,9 dakika ortalama ,Top 16 maçlarının ise sadece 1 tanesinde süre alabilmiş
2006-2007: 4.3 sayı ortalama , 11 dakika ortalama,Takımı gruptan çıkamamışlar
2007-2008: 6.7 sayı ortalama ,18 dakika ortalama,Takımı gruptan çıkamamış
2008-2009: 3.4 sayı ortalama ,12 dakika ortalama,Top 16
2009-2010: 9.4 sayı ortalama 23 dakika ortalama,Top 16

Son yılı hariç ortalama bir Euroleague takımının rol oyuncusu olduğunu görebiliriz.Öyle abartılacak bir Eurolaegue kariyeri yok.

Alt yaş milli takım karneleride oldukça kötü

Çok değil, eleştirilerin başladığı 44. sayfadaki yorumlara bakın, bir de ardından iyi oynadığı maçtan sonra gelen yorumlarla dolu olan 43. sayfaya. Bu kadar iki ucu keskin yorumlar nasıl oluyor anlamış değilim. Bir sayfada ''basketbolu bizde bıraksın'' varken öbür sayfada ''bu takımın oyuncusu değil'' lafı geçiyor. Nasıl bir takım olduk, bizim takımda hangi oyuncular oynayabilir ilk önce bunu açıklayın, sonra Luksa bu takımda oynayamaz diyin.

Luksa'nın formsuzluğuna katılıyorum ancak bende kredisi çok fazla, ikili oyunların haricinde bu sene bir çok defa sayı buldu, bulmaya da devam edecektir. Kendisinin ilk geldiği zamanla şimdiki zamanı kıyaslayınca gözle görülen gelişimi takip etmek çok keyifli..

Aşırı komik bir yorum.Andric ne zaman Eurolaeguede tanınan bir uzun oldu da ben o aşamaları kaçırdım? Andric yıllarca Cibonada yaşıtı Markota kadar bile süre alamadı.Eurolaegue sezonları
2005-2006: 2.9 sayı ortalama ,9 dakika ortalama ,Top 16 maçlarının ise sadece 1 tanesinde süre alabilmiş

Son yılı hariç ortalama bir Euroleague takımının rol oyuncusu olduğunu görebiliriz.Öyle abartılacak bir Eurolaegue kariyeri yok.

Senin yaptığın da komik bir yorum olmuş Onur. :)

Bizim takımda Songaila,Lakovic ve J.Lucas Gordon[ki o bile 2 sezon oynayabilmiş Euroleague'de] dışında Andric'in Euroleague ki ortalama tecrübesine sahip oyuncu yok.Shumpert ve Ender diyeceksen hemen sen söylemeden cevaplayayım.Onların Euroleague tecrübeside 10 bilemedin 15 dakikalık rol oyunculuğundan fazla değil.Bizim takımda Andric'in Cibona'da son yılında aldığı rolü almış sadece ve sadece Lakovic-Songaila ve Maroussi'deki rolüyle Gordon var[Birde Haluk var ama oda her maç oynamıyor].

Bizim takım öyle Euroleague için tecrübeli denecek bir kadroya sahip değil ki.Andric-Ender-Shumpert-Gordon-Lakovic-Songaila dışında Euroleague oynamamış ya da Euroleague deneyimi 2-3 dakikalık sürelerle dolu bir oyuncu kadromuz var.

Fantasy 'e bakıp adam eleştiren var. Yok artık daha neler...

Arkadaş bunun adı zaten Fantasy. Gerçek değil!

Luksa bu takımın oyun felsefesinin temel taşlarından. Onu göndermek demek, geçen seneki başarıyı getiren, bizi bu seviyelere çıkaran sisteme çomak sokmak demektir.

Eğer illa Luksa 'yı göndereceksen bari yerine aynı tarzda daha üst seviye birini yaz, Gist 'i değil.

Koç'un ne oynattığını iyi takip etmek gerek. Efes maçının son 6.5 dakikasını oyuncu değiştirmeden ve sert savunma yapan takımla oynadı. Bu 5 Olimpia maçının son çeyreğini oynayan 5'ti.
Şimdi siz bu 5'e Luksa Andrici mümkün değil koyamazsınız çünkü savunması çok zayıf. Ama skorda ileriyken ve işler iyi gidiyorken ikili oyunları da iyi oynayan bir uzun. Bu nedenle maç maç hatta maç içinde dönem dönem değerlendirmek daha doğru olur.
Efes maçında ilk yarı bir ara öne geçmiştik. O dönem Zaza dinlensin diye kenara aldı ve Luksa girdi. O dönemde malesef Barac Luksanın üzerinden yıldız oldu ve maçı bir daha çeviremedik. Andric de hiç süre alamadı zaten.
Savunması sert takımlarla oynadığımız zaman içerden oyunlarda sorunlar yaşayacağımız açıkça belli oluyor. Unics maçı da bunun için güzel bir örnek.

Arkadasim ne ictik falan yanlis ithamlar bu bir, ikincisi ne yazdigin ortada al;
Bu yazdiklarindan sonra seni nasil ciddiye alalim artik, bu isten anlamadigin, oyunculari tanimadigin ortada, ancak yazmaya devam edip burda milletin sinirlerini hoplatiyorsun. yazmadan once 2 kere, 3 kere dusun derim. Dusunce ozgurlugu ile dusunce coplugunu karistirmayalim.

Basketbol gurusu olduğumu iddia etmiyorum. Ancak Fantasy Challenge'in en azında oyuncuların EL maçlarındaki takımlarına yaptıkları katkılara göre oynandığını biliyorum. Yani buz gibi gerçek performanslar olduğunu biliyorum.

Ayrıca Gist'in Songaila'dan çok daha fazla katkı verebileceği iddiamın da halen daha arkasındayım. Songaila'nın sağlam backgroundu olabilir, eksiden sağlam oyuncu da olabilir. Ama şu an için sıfır katkı ile oynuyor. Herhangi bir 4 numara oyuncusundan bile Songaila'dan daha fazla katkı alabilirdik.

Furkan bu formu ile gelecek sezon sonunda, hatta belki de bu sezon sonunda NBA'e gidebilir. Bence gitmelidir de. O zaman adetsel olarak 5 numarada oyuncu sıkıntısı çekeceğiz (Zaza'nın da sezon sonu döneceği varsayımı ile). Andriç gelecek sezon sonuna kadar takımda kalırsa devşirme statüsü kazanacak. Ne olursa olsun takımı, koçu, İstanbul'u tanıyan uzun bir yerli oyuncu takımın değişmez parçası olur; yedekte ya da parkede. Adamın bazı özellikleri var, bunları gözönüne almadan sallamayalım...

Doğru bizim takımda o sıralarda Euorligde şampiyonluğa oynuyordu.:D
Adam euroligde senin yaşın kadar sezon oynamış nerdeyse,aldığın nefes kadar maça çıkmış aşağı yukarı,hadi bakalım bak aynaya komik kimmiş.:D
Cevap vermeden önce yazılanı anlayacaksın,tabi tecrübe hata yapa yapa öğrenilir.Kızmıyorum sana.

Furkan nasıl ki Barac'ı rezil ettiyse oyunda kaldığı süre zarfında, Andric de adamı mevkiindeki dünyanın en yi 10 basketbolcusu arasına soktu. Ben Murat Murathanoğlu'nun yalancısıyım tabi.
Velhasıl ne kadar kenarda oturursa o kadar hayırlı olur bizim için Andric.