Luksa Andric

kimse andrice saydırmasın zira çok doluyum!!! pops nerdeyse çıkmadan oynadı neyin karşılaştırmasını yapıyorsunuz!!!

hücumdaki screenlerde luksa'ya çalınan faullerde nerdeyse temas yoktu..hele o 5. faulünü aldıgı pozisyonda serhatın kendini öyle bir yere atışı vardı ki sanırsın howard'a çarptı!!!

zor tutuyorum kendimi!!!

Yanlış hatırlamıyorsam Andricin 5 faulunun 3 ü hücum olması lazım ve bunlar tartışılır.Sonuç olarak kötüydü ama faullerden kendine gelemedi.çok uzatmamak lazım , sonuçta elinden geleni vermeye çalıştı.

5.faul gerçekten çok ayıptı 3 sayı öndeydik ve son dakikanın içerisindeydik Andric sabit duruken Serhat onun üstüne koştu rüzgarından fırlattı kendini.

Ayrıca maç boyu Galatasaray diye bir takım yokmuş gibi davranan,durmadan Beşiktaş şunları yapmalı şimdi bunları yapmalı,maalesef atışı sokamadı gibi cümleler kuran,gittiği her yerden kovulan o ezik Serdar Apaydın'ın da kulakları baya çınlayacak bu gece..Maçtan sonra pek bir keyifliydi.

hocam sorunu yanlış yerde arıyosunuz basketbol takım işidir.Bölgeye göre 5 numaradaki adamlar sayı katkısı olarak az çok birşeyler yaptılar.Ama gel gör ki 4.numara Shumpert 0 sayı,Boris 3 sayı,Cevher 4 sayı sadece shumpert ile cevher 0/10 3lük attılar ki bizim sistemimizde 4.numaradan sayı katkısı önemli.

luksa andric'e basit fouller çalındı ayrıca..

Bugüne özel değil Andric'in genelde hücumda perde yaparken faul alma sorunu var bunu en aza indirse çok iyi olur.Bugün zaten hakemler üflese faul çalacak şekilde çıkmışlar maça

Hayır Bonsu maçın büyük bölümü Furkan ile oynadı. Olay neden Andric onu anlamadım? Andric in sahada birlikte bulunduğu oyuncular Shumpert ve Cevher, bunlar da dışarı çıkıp üçlük deniyorlar Savovic in aksine, dolayısıyla hücum rebound ı alma ihtimali zaten sıfıra düşüyor.

Bonsu kaç dakika oynamış Andric kaç dakika oynamış ona hiç değinmiyorum bile. Sırf eleştirmiş olmak için eleştirmeyelim artık.

Andric'in screenlerde fazla hücum faul aldığını ben de söylüyorum ama bu hakemlerin bugünkü rezil performansını gizlemiyor maalesef. Bunun dışında Andric'in serbest atışlarında belirgin bir gelişme var. Geçen sezonki gibi basketfaul almayı da başarabilirse çok daha iyi olacak.

"Her şey kontrol altında"
Hakemler gerçekten faciaydı ama bizde yenilmek için onlara yardım ettik.
Hakemlerin Andriç'e karşı çok önyargılı olduğu kanısındayım. BJK maçında çalınan 5 faulun yanılmıyorsam 4 ü hücum fauldu.
Bu arada pusudakiler uyanmışlar yine.

Luksa'nın pota altını karartan bir uzun olmadığını biliyoruz zaten bunu tekrar etmeye gerek yok...
pota altında ikili oyunlarla kullanabildiğimiz, ekstra pasları iyi yaparak kısalara pozisyonda hazırlayan, hareketli bir uzun...
Beşiktaş savunması içeri yığıldığı vakit Luksa'da oyundan silindi normal olarak, bir ara bir iki şut üst üste sokup savunmayı dışarı çıkardığımız zamanlarda ise ikili hücumlardan iyi sayılar çıkardı ki 10 sayıyıda bu şekilde buldu...
eleştirilecek bir durumu olduğunu düşünmüyorum bu tarz takımları belirttiğim gibi dışardan açamaz isek Luksa'da bu tarz performanslar gösterir...
içeride hareket alanı yaratmamız lazım Luksa'ya...

Andric'in zaafları da güçlü yönleri de belli..Andric eğer bir maçta iyi bir skor katkısı yapabiliyorsa belli ki potaya yakın yerlerde veya ikili oyunlarda onu topla iyi buluşturmuşuz demektir.Ondan orta mesafe şutları,post-up'ları falan pek görmeyiz..Savunmada da elinden gelen gayreti özellikle zorlu maçlarda gösteren bir adam.Bazı maçlarda konsantrasyonu düşebiliyor,ama o maçlar genellikle zorluk seviyesi düşük maçlar oluyor.Kısacası Andric'i takımı yukarıya taşıyacak bir isim gibi değil;takımın önemli bir tamamlayıcısı,etkili bir hücum opsiyonu gibi görmek lazım..O haliyle bence yararlı bir isim..Uzun yıllar da elimizde tutabiliriz..

Yüksek posttan bile atıyordun nerdeyse, daha ne yapacasın yahu :)
Serbest atışlarında geçen seneye nazaran muazzam bir gelişme var. Dün hiç hücum foul yapmadı yanılmıyorsam. (Salonda tepinmekten kaçırdım olduysa da:p ) Erken foul problemine girmeseydi kariyer rekoruna giderdi kanımca.
Hep böyle devam et Luksa

Euroligin sitesinde Andriç ile ilgili bir yazı vardı, kendini çok geliştirdi bu da kimsenin gözünden kaçmadı tabi. Her oyuncunun olumsuz tarafı vardır. Fakat Andriç çok hızlı bir oyuncu, Cska maçindaki smaçları, hele Beşiktaş maçında Bonsunun yanında sıyrılıp fişek gibi potaya yönelip bir smaçı vardı, ağzım açık kaldı. Bu özelliği ile her pota altında iş yapar. Tabi burda Andriçi övüyoruz ama geliştirmesi gereken taraflarıda var.

şöyle bir geriye döndüm geçmişi yad ettim de basketbolu ali turan'ı denildigi bile olmuş luksa için...o dönem taylor ile luksayı babamın ogluymuş gibi savunuyordum iyiki de öyle yapmışım :)

Oyuncu beğenmemek suç mu ki?Herkes sizin beğendiğiniz oyuncuyu beğenecek diye bir şey yok, bırakın geriye bakıp milletin mesajlarını araştırmayı isteyen beğenir, isteyen beğenmez.Luksa bir aralar çok formsuzdu eleştirilmesi, beğenilmemesi gayet normaldi, şimdi toparlandı gerçek performansını gösteriyor, ben çok memnunum kendisinden bence seneye de kalacak yabancılardan olmalı ki zaten gönderilmesi gibi bir düşüncenin olacağını zannetmiyorum.

Oyuncu beğenmemek suç mu ki?Herkes sizin beğendiğiniz oyuncuyu beğenecek diye bir şey yok, bırakın geriye bakıp milletin mesajlarını araştırmayı isteyen beğenir, isteyen beğenmez.Luksa bir aralar çok formsuzdu eleştirilmesi, beğenilmemesi gayet normaldi, şimdi toparlandı gerçek performansını gösteriyor, ben çok memnunum kendisinden bence seneye de kalacak yabancılardan olmalı ki zaten gönderilmesi gibi bir düşüncenin olacağını zannetmiyorum.
Yukarıda tepki gösterilen olay beğenmek beğenmemek değil;beğenmemeyi ifade ederken kullanılan sıkıntılı üslup.