Maça Çıkmıyoruz!

17 haziran kararının hala ve hala yerinde olduğunu savunuyorum. İğrenç bir tiyatro düzenlenmişti çünkü ve yönetim çıkıp bu rezilliğin bir öznesi olmamayı tercih ederek doğrusunu yaptı.

Başkanın bugünkü konuşmasından;

Bu karar kolay ve ezbere alınabilecek bir şey değildi. Galatasaray, başarıya endeksli, kupaları kazanmak üzere organize olan bir kulüptür. Galatasaray, her şeyden önce etik spor, fair-play, dayanışma, kardeşlik ve dostluk bazında yapılan spor için kurulmuştur. Atalarımızın, bizden önceki yöneticilerimizin bize verdiği emanet budur.
Serideki olaylardan sonra yönetim kurulumuz, 'biz alın teriyle buraya kadar geldik, milyonlarca lira para harcadık, maça sadece yenilmek için davet edildik' düşüncesine girdi. Bu noktada iki seçeneğimiz vardı. Ya gidip oynayıp, yenilerek rakibimize kupayı kaldırma zevkini vermek, ya da reaksiyon göstermek. Sizin bizden beklentiniz herhalde ikincisiydi. Biz de reaksiyon gösterdik. Bir kupa kaybettik. Bir ihtimalle de bu kupayı alabilirdik ama bu mucize olurdu. Çünkü her şey kupayı aldırmamak için kurgulanmıştı.

Federasyon başkanıyla bire bir konuştum. Yanlış bir işlem yaptıklarını söyledim. Karşı tarafa bize verilen cezanın yarısının uygulanmasını istedim. Hakem kadrosunun şaibeli olduğunu söyledim ve 'Bunların yerine daha sağlıklı bir hakem kadrosu koyun' dedim. Federasyon başkanı her ikisini de reddetti. Başkan, bizim maçı oynamamız gerektiğini ısrarlı bir şekilde beyan etti. Ben de bu şartlarda takımı getirmeyeceğimizi, bunun Türkiye'de bir ilk olacağını, olayın bu davranışla da sınırlı kalmayacağını, bundan sonra gerekli tedbirleri alıp, bu spor dalı temizlenene kadar her şekilde reaksiyon göstereceğimizi net olarak kendisine anlattım.

Daha önce bu konuda görüşümü yazmamıştım, paylaşayım. Bence doğru bir karar değildi, Ülker orada kendi taraftarı önünde strese girip maçı kaybedebilirdi, (kadıköyde kendi evlerinde 2011'de bize kaybettikleri gibi) ne olursa olsun son topa kadar oynayacağız denmişti, üstelik nasıl bir ceza gelecek bilinmez, avrupadada hoş bir olay olarak karşılandığını zannetmiyorum bu tutumumuzun. Hani karşımızdaki tüpçü olsa neysede, Turgay Demirel'e de biraz haksızlık edildi gibi geliyor bana, sonuçta 2005 yılında olmayan playout u icat edip ligde kalmamızı sağlayan kişi de Turgay dı, üstelik yurtdışı bağlantılarıda oldukça başarılı birisi, fiba başkanlığına kadar çıkmayı başarmış birine çok ağır tepki verdik bana kalırsa.

Aksi yönde görüşlerede saygılıyım, sadece görüşümü belirtmek istedim, başkanın verdiği karar bence yanlıştı.

Daha önce bu konuda görüşümü yazmamıştım, paylaşayım. Bence doğru bir karar değildi, Ülker orada kendi taraftarı önünde strese girip maçı kaybedebilirdi, (kadıköyde kendi evlerinde 2011'de bize kaybettikleri gibi) ne olursa olsun son topa kadar oynayacağız denmişti, üstelik nasıl bir ceza gelecek bilinmez, avrupadada hoş bir olay olarak karşılandığını zannetmiyorum bu tutumumuzun. Hani karşımızdaki tüpçü olsa neysede, Turgay Demirel'e de biraz haksızlık edildi gibi geliyor bana, sonuçta 2005 yılında olmayan playout u icat edip ligde kalmamızı sağlayan kişi de Turgay dı, üstelik yurtdışı bağlantılarıda oldukça başarılı birisi, fiba başkanlığına kadar çıkmayı başarmış birine çok ağır tepki verdik bana kalırsa.

Aksi yönde görüşlerede saygılıyım, sadece görüşümü belirtmek istedim, başkanın verdiği karar bence yanlıştı.

Tamam bizi düşmekten kurtardı ama bu son yaptığı devşirme kuralı değişikliği. Bir de şimdi düşün haksızlık ediyor muyuz?

Ergin Ataman Milli takımdan istifa etmelidir. Federasyona bir rest daha cekilmelidir. Gerekirse ligden çekilme ile federasyon tehdit edilmelidir. Hukuk dışı uygulamalar ile bize gözdağı vermek istemektedirler. Kuralı değiştirip bize ceza veremezler. Mevcut kurallar çerçevesinde sponsor, yayıncı kuruluş, ligin değeri gibi kavramlarla tarafımıza verilecek her türlü cezaya ve açılacak her türlü davaya en sert şekilde tepki verilmelidir.

Final maçına çıkmayarak piyon olmayacağız mesajını verdik, ama mevcut şartlar bize yeni sezonda da aynı rolü veriyor. Federasyon FB yalakalığının yanısıra maça çıkmama kararımız nedeniyle mevcut cezaları yetersiz görüp uluslararası hukuku hiçe sayıp diyet ödetme peşinde.

Bu kirli ligde oynamayı neden kabul ediyoruz hala, anlamakta güçlük çekiyorum.

Final maçına çıkmayarak piyon olmayacağız mesajını verdik, ama mevcut şartlar bize yeni sezonda da aynı rolü veriyor. Federasyon FB yalakalığının yanısıra maça çıkmama kararımız nedeniyle mevcut cezaları yetersiz görüp uluslararası hukuku hiçe sayıp diyet ödetme peşinde.

Bu kirli ligde oynamayı neden kabul ediyoruz hala, anlamakta güçlük çekiyorum.

Yeni yönetmelikle bize ceza veremezler. Gelecekte böyle bir şey olursa diye tedbir alıyorlar.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

2005 de play out oynanması zaten yonetmeliklerde sene başında vardı. Bizden öncede vardı hatta bjk oynadı ve küme düştü. Te nin bize hiç bir zaman olumlu katkısı kararı olmadı olmazsa....

Şike yaptığı tüm yerel/uluslararası mahkemelerce tasdik edilmiş Fenerbahçe'nin siyasetçisiyle, kulüp yöneticisiyle, antrenörüyle, sporcusuyla ve taraftarıyla nasıl tek vücut olup yavuz hırsız misali hayali senaryolarla kendilerini savunduklarını ve yurt içinde de ceza almayarak amaçlarına ulaştıklarını gördük. Onlar için önemli olan doğru veya yanlış değildi, adalette aramıyorlardı. Hak yiyip, mağdur rolünü çok iyi oynadılar.

Galatasaray camiasına baktığımızda ise, hiç bir şekilde bütünlükten söz etmek mümkün değil. Hakkı alenen gasp edilen Galatasaray iken, neden hakkını arıyorsun diye linç edilmeye çalışılıyor güç odaklarınca. Yönetim sus pus, taraftar sus pus, teknik ekip ve sporcular sus pus! Tabii ki yavuz hırsız daha çok üzerine gelecek adeta kaderine boyun eğmiş beklemekten başka birşey yapmayan bu camianın. Aynı şey FB'nin başına gelse ortada ne TBF kalırdı, ne de TBF'nin yan unsurları. İki camia arasındaki en temel farklardan biridir bu durum.

Bizi küme düşmekten kurtarmak için Play-out getirdi diye kendisine haksızlık ettiğini gram düşünmem. Aksine bize yaptığı bu uygulamayla zaten ne kadar kirli bir yönetici olduğunu düşünürüm.

Şu ana dek federasyonda ne bir değişim ne de geri dönüş oldu. Olur da bu durum devam ettiği takdirde seneye bu ligde oynarsak gayet yerinde bir karar olan maça çıkmayışımızın hiç bir anlamı kalmayacağı gibi kendimizi de yalanlamış oluruz. Yönetimin daha sert ve kesin adımlar atması gerekir.

Aziz Yıldırım: "Artık kimse basketbolda at koşturamayacak. El atacağız. Voleybolda da el atacağız. Orada da haksızlıklar var."
Fenerbahçe'nin kazandığı kupalar yüzde 50'si el altında yürütülerek kazanıldı.

Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu, 17 Haziran’da başlayan sürecin devamı olarak, bugünkü toplantısında önemli bir karar daha aldı.

Toplantıda; Basketbol Federasyonu Başkanı, Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu hakkında, yasa ve tüzüklerle belirtilmiş görevlerini yerine getirmedikleri ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle, savcılığa suç duyurusunda bulunması için kulübün hukuk birimine talimat verilmesi kararlaştırıldı.

Hatırlanacağı gibi, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı; Basketbol Federasyonu’nun adaletli bir yönetim gösterme iradesini ve bütün güvenilirliğini yitirdiği için, play-off’un son maçına çıkmamıştı.

Bugün başlatılması kararlaştırılan hukuki süreçle ilgili gelişmeler kamuoyuyla ve camiamızla paylaşılmaya devam edilecektir.

Galatasaray Spor Kulübü

Beklediğimiz hamle yapılmış sonunda.Federasyon seçimi yapılması için derhal çalışmalara başlaması gerek kulübün.
Artık diğer kulüplerle mi görüşürler, kamuoyu mu oluştururlar bilmiyorum ama 2015 play-offları tarafsız olmayan bu federasyonla oynanmamalı.

Aziz'in uşaklarına karşı alınan bu suç duyurusu kararını destekliyorum.

Olayın üstünden iki ay geçecek, hala cezayı açıklayamadı haysiyet yoksunları. Sırf belirsizlik devam etsin diye.

Kahrolsun şikeciler ve onların uşakları.

Ünal Aysal'dan transferde ki ve sponsorlukta ki başarısızliktan dolayı bir göz boyama daha !!

Kimse kusura bakmasin beni böyle kandıramazlar !!

Ben sponsor ve bütçeye bakarım alınan oyunculara bakarim !!!

Turgay Demirel mayıs ayında FIBA başkanı seçildiğinde, 6 ay içinde TBF'nin seçime gideğini söylemişti. Galiba bu 6 aylık süreyi sonuna kadar kullanacak. Olur da Milli Takım, İspanya'dan madalya ile dönerse, Turgay da bu başarıyı sahiplenerek bırakacak.

SPORX.COM ‏<s>@</s>sporx <small class="time">2 dk.</small>Fenerbahçe:"Yenileceğini düşünerek sahaya çıkmayan takıma para cezası, ihtar ve hak mahrumiyeti gibi komik cezalar veren TBF çığır açmıştır"

Yüzsüzler!!! Açıklamaya bak.