Maça Çıkmıyoruz!

Turgay'a mikrofon değil emzik uzatmak gerek:)Yıllardır onda birini yapmadığımız baş kaldırının tillahını yaptıysak burada kriz çıkar.TBF kriz yaşar,türk basketbolu kriz yaşar,taraftar afallar,oyuncular ve teknik ekip şaşkolozlaşır.Ama bıçağı hızlı saplarsan kendi elinide kesersin.Yönetim çok hesap yapmadan günün kararını vererek çok uzakta olmayan bir gelecek için kriz yaşayacak.VTB,Adriyatik ligi opsiyonları var diyelim.Euroleague sahaya çıkmamayı a lisans konusunda her zaman önümüze koyar o ayrı konu.Ama konuşulmayan şey kadın takımımız.N'apıcaz WNBA'de mi oynayacağız:)Tek seçenek odeabank ismiyle devam etmek gibi görünsede yönetimin liginde oynamak istemediği federasyonun bünyesinde göbek bağı bulunan bir takımı bulunması ne kadar samimi olur.

Hani küme düşüyorduk ? hani avrupa yoktu ? Turgay tehtidler savurdu, kendi agzıyla bunların olmayacağını ve defol'up gidecegini söyledi. Bir yılımız gitti ama en azından şanımızı,şerefimizi ve gelecek yıllarımızı kurtardık...

Arkadaşlar, iletileri silmeyiz tartışmanın ucu bucağı belli olmaz.. Belli bir yerden sonra hakaretler başlar ve burası çok özgür bir forum oldu, önüne gelen istediğin yazıyor görüşü hakim olur; iletileri sileriz bu sefer forum kültürü öğretilir (!), forumlarda karşıt fikirler yazılır, tartışmalar olur, burası diktatörce yönetiliyor, özgür olunmayan ortamda benim işim yok denir.

Serhat Bey´in iletisi ilk anda bizim de dikkatimizi çekti ama iletiyi silmek ya da belli kısımları düzeltmek kişinin görüşüne saygısızlık olur düşüncesiyle müdahale etmedik. Ama ikili tartışmalar öyle bir boyut kazandı ki bu iletiyi ve bununla bağlantılı bütün iletileri silmek zorunda kaldık.

Karşıt fikirlere biraz daha hoşgörülü olmak iyidir...

ben artık kendimi zor tutuyorum kötü birşeyler yazmayım diye. bu turgay demirel nasıl pişkin bir adam ya. ulan yazıklar olsun ya. bunları görünce alınan kararın nekadar doğru ve isabetli bir karar olduğunu görüyoruz. sonuna kadar mücadeleye devam.

Dünya'da böyle dik duruşu gösteren kulüp çok azdır. Daha önce de dedik başarılar gelip geçer ama duruş önemlidir.
Yukarıda Sühan arkadaşımız yazmış; Geçen yıl TR kupasını anımsayın diye evet olay aynen gözümde canlandı. Kaya Peker benchte otururken ayağa kalkıp oyunda olan Engin Atsür'ün kolunu tutmuştu hakemin önünde ! Hakem yapma geç otur gibi bir hareket yapmıştı.
Zaten bu olay her şeyi ortaya koymuyor mu ? Muhtemelen, TBF yetkileri hakemlere bazı direktifler veriyorlar FBÜ'ye karşı daha ılımlı olun gibisinden ! O gün o olay bunun kanıtıydı zaten. Buna benzer onlarca örnek verebiliriz. Zaten bizim sahada FB'ye kaybettiğimiz maçların hepsinde aleni hakem hataları var. Geçen yıl TR kupası bu yıl Cumhurbaşkanlığı kupası ve final ! bu maçların hepsinde büyük hatalar oldu FBÜ lehine.

Oyuncularımıza lisans vermiyorlar, haksız kararlar alıyorlar, hakemler maçı elimizden alıp rakibimize veriyor !!! Bunların sonunda Galatasaray'ın gösterdiği duruş bardağın taşmasıyla oluşmuş bir sonuçtur. Gerçek Galatasaraylılar zaten sonuna kadar destek vermektedir.

Takımın maça çıkmaması eğer seneye erkek ve bayan şubelerini ligden çekmekle desteklenmezse benim için bir anlam ifade etmez. Böyle bir duruş sergiliyorsak gerisi gelmeli, rakipten bile daha taraflı ve yozlaşmış federasyon gitmeli.

Gelgelelim şahsen takımın maça çıkıp son dakikalara önde girip şampiyonluğu reddederek çekilmesini daha fazla isterdim zira hiç kimsenin tartışamayacağı bir durum olurdu. Ayrıca ikinci maçın sonunda da söylemiştim, sadece yenildiğimiz değil kazandığımız maçlarda da hakkımızın yendiği çok oldu ve bunları da dile getirmemiz gerekirdi. Evet maçın kırılma anında hakem maçı bizden alıp fenerbahçe ülker e hediye etti ama Arroyo nun top kayıpları, 7 sayılık fark erirken Ergin Hoca nın olanları izleyişi ne yazık ki hiç dikkat çekmiyor böyle olunca.

Yine de yönetim gayet oturaklı bir karar verdi, karar özelinde tek eleştirim ise yönetimden gelen can güvenliği uyarısıdır. Zaten Ergin Hoca dillendirmişti olayı, yönetimin dikkatleri hakemlerin üzerinde toplaması gerekirdi, can güvenliği noktası işin içine girince karşı tarafın eline koz vermiş olduk.

Pek dikkat çekmeyen bir şey söylemek istiyorum. Duruşumuz maça çıkmama ile bitmedi. Maçta gönderi TBF idi diyelim. Etik Spor İçin Boykot'da mesaj TBF'den daha büyük yerlere. Hitler'e rahmet okutacak biri başımızda iken bunu yapabilmek cesaret değil, çok büyük cesaret. Ünal Aysal'ı tecrübesini, Avrupadaki ilişkilerini düşündüğümüzde ; kolay kaybedeceği bir maça kolaylıkla girmez diye düşünüyorum. Ciddi çevrelerde sürekli konuşulan şikecilerin ceza almasının yakınlaştığı ile ilgili başkanın bilgisinin olması muhtemel.

Pek dikkat çekmeyen bir şey söylemek istiyorum. Duruşumuz maça çıkmama ile bitmedi. Maçta gönderi TBF idi diyelim. Etik Spor İçin Boykot'da mesaj TBF'den daha büyük yerlere. Hitler'e rahmet okutacak biri başımızda iken bunu yapabilmek cesaret değil, çok büyük cesaret. Ünal Aysal'ı tecrübesini, Avrupadaki ilişkilerini düşündüğümüzde ; kolay kaybedeceği bir maça kolaylıkla girmez diye düşünüyorum. Ciddi çevrelerde sürekli konuşulan şikecilerin ceza almasının yakınlaştığı ile ilgili başkanın bilgisinin olması muhtemel.

Şimdi bu konu tabii detaylı ama başkan bu konuda GSTV'de çıktığı o uzun soluklu programda da değinmişti. "Önümüzdeki sezonda da Hükümet Devlet ve Medya üzerimize gelecek. Artık böyle yaşamayı öğrendik" diye belirtmişti. Yani buna karşı hazırlığımız var mı bilmem ama en azından şaşırmayacağız. Öte yandan endi işleri ile alakalı daha önce Irak'ta enerji santrali kuran Ünal Aysal o ihaleye giren Cİner'e şans tanımamıştı. İran'da da bir enerji santrali kurulması isteniyor. Başbakan da kednine yakın olan sermayeye bu santralin verilmesi için çabaladı. Bİldiğiniz gibi Çalık grubu Demirören Ciner grupları da enerji işinde ve yeni yeni Limak grubu da girmek istiyor. Bu saydığım gruplar medyanın da neredeyse %70'ini oluşturuyor. Bu süreçte GS aleyhine de çok haber görecek olmamızın sebeplerinden biridir bu. Ama hükümet bunu önlemeye çalışsa da Ünal Aysal'ın da enerji anlamında arkasında Rusya var ve bölgedeki enerji pastasını yönetenler Ruslar ve Amerikalılar. Zaten İran devlet başkanının Cumhurbaşkanımız ile olan resmi görüşmesine Ünal Aysal'ın özel olarak davet edilmesi de bu durumu anlatıyor. Bu olay Tayyip Erdoğan'ın hoşuna gitmeyebilir ama Başkanın da kendi gücünün test edilmesi anlamında etkili olduğunu söylemek lazım.

Yani önümüzde spor da ve enerji de çok şeye gebe hareketlenmeler olacak tabii ki bizi ilgilendiren kısmı Spor tarafı. Ve Başkan bu anlamda o ilişkilerini bizim lehimize döndürebilecek. Bu arada arap yarım adası ile ikili ilişkileri birebir ilişkileri iyi olan kişiler üzerinden sürdürüyoruz. Bu yüzden GS'ın forma sponsoru GazProm olacak derken Emirates ismi de ortaya atıldı. İşte Temmuz bunları şekillendirecektir.Camianın bu sıralar birlikte durması bu açıdan önemli

Şimdi bu konu tabii detaylı ama başkan bu konuda GSTV'de çıktığı o uzun soluklu programda da değinmişti. "Önümüzdeki sezonda da Hükümet Devlet ve Medya üzerimize gelecek. Artık böyle yaşamayı öğrendik" diye belirtmişti. Yani buna karşı hazırlığımız var mı bilmem ama en azından şaşırmayacağız. Öte yandan endi işleri ile alakalı daha önce Irak'ta enerji santrali kuran Ünal Aysal o ihaleye giren Cİner'e şans tanımamıştı. İran'da da bir enerji santrali kurulması isteniyor. Başbakan da kednine yakın olan sermayeye bu santralin verilmesi için çabaladı. Bİldiğiniz gibi Çalık grubu Demirören Ciner grupları da enerji işinde ve yeni yeni Limak grubu da girmek istiyor. Bu saydığım gruplar medyanın da neredeyse %70'ini oluşturuyor. Bu süreçte GS aleyhine de çok haber görecek olmamızın sebeplerinden biridir bu. Ama hükümet bunu önlemeye çalışsa da Ünal Aysal'ın da enerji anlamında arkasında Rusya var ve bölgedeki enerji pastasını yönetenler Ruslar ve Amerikalılar. Zaten İran devlet başkanının Cumhurbaşkanımız ile olan resmi görüşmesine Ünal Aysal'ın özel olarak davet edilmesi de bu durumu anlatıyor. Bu olay Tayyip Erdoğan'ın hoşuna gitmeyebilir ama Başkanın da kendi gücünün test edilmesi anlamında etkili olduğunu söylemek lazım.

Yani önümüzde spor da ve enerji de çok şeye gebe hareketlenmeler olacak tabii ki bizi ilgilendiren kısmı Spor tarafı. Ve Başkan bu anlamda o ilişkilerini bizim lehimize döndürebilecek. Bu arada arap yarım adası ile ikili ilişkileri birebir ilişkileri iyi olan kişiler üzerinden sürdürüyoruz. Bu yüzden GS'ın forma sponsoru GazProm olacak derken Emirates ismi de ortaya atıldı. İşte Temmuz bunları şekillendirecektir.Camianın bu sıralar birlikte durması bu açıdan önemli

Camianın birliği konusunda sorun çıkacağını hiç sanmıyorum. Gördüğüm allta çok büyük oranda müthiş destek var. Hatta çok büyük bir birleşme var. Ben bile yönetim muhalifi olmuştum aslında. En tepeden 3-5 çıkıntı oldu. Onlarında hiç bir etkisi olmaz.

Artı haklılık en büyük güçtür. Fenerliler hırsızlığın, ahlaksızlığın arkasında durabildiler. Biz adaletin arkasında hayli hayli dururuz.

İleride oluşucak yanlı vede taraflı haberler için baskı dolu iftiralar için #DİRENGALATASARAY

Yalnız TBF'nin yollayacağı madalyaları iplemeyip oyuncuları ve teknik ekibi plaketle ödüllendirmek de çok ince bir düşünce.

Bravo Ünal Aysal.

Günlük hayatta konuştuğumuz Fenerbahçe'liler olayın sadece korkaklık boyutunu yaratmaya çalışıp çileden çıkarsa da, telaş ve söylemlerine bakılırsa eylemin hedefindeki isimler net bir şekilde mesajı almış sanırım. Galatasaray açısından bakarsak, taraftardan Divan Kurulu'na kadar bütün camianın bir olması kolay kolay sağlanan bir durum değil. Türkiye içinde kimseye bir halt olmuyor, yüzlerine tükürsen yarabbi şükür deyip devam ediyorlar; yıllar içinde öğrendik. Umarım yurtdışında, uluslararası kurumlarda gerekli ilgiyi uyandırır bu durum da iplikleri pazara çıkar.