Maça Çıkmıyoruz!

O kadar bariz bir haksızlık vardi ki, o yüzden maca cikmama kararini pek yadirgayamadim. Ancak olmasi gereken, kulübün lobi yönünden guclu olmasi ve adaletli kararlari aldirabilmesidir. Gereginde federasyon üzerinde baskı kurabilmeliyiz. Ancak tbf nezdinde herhangi bir ağırlığımız olmadığından nihayetinde bu kararı almak zorunda kaldık.

Olaya kısa vadede bakilirsa hakli bir karar ancak uzun vadede bakıldığında Kulüp adına ciddi bir acizlik ve güçsüzlük söz konusu.

Fanatiklik ile ırkçılığı birbirine karıştırmamak lazım. Ayrıca amerikalı oyuncuların, farklı takımlarda da oynasalar, birbirleri ile yakınlık kurmaları gayet doğal. Pops, Dom ve Malik de arkadaşlarıyla eğlenmeye gtimiş. Sizin için kabul edilemez bir durum olsa da, onlar için doğal...

Fanatiklik ile ırkçılığı birbirine karıştırmamak lazım. Ayrıca amerikalı oyuncuların, farklı takımlarda da oynasalar, birbirleri ile yakınlık kurmaları gayet doğal. Pops, Dom ve Malik de arkadaşlarıyla eğlenmeye gtimiş. Sizin için kabul edilemez bir durum olsa da, onlar için doğal...

Amerikalılar kendi aralarında eğlenmiyolar. Fenerin Şampiyonluk kutlamasına katılıyorlar sapla samanı karıstırmayalım.

Ahmet Kurt yıllar sonra TD'nin safına geçmiş bugün saçma sapan bir yazı yazmış. Ona hitaben bir yazı yazdım, ancak son zamanlarda o sitede tek bir yazım bile onaydan geçmiyor. Bu da geçmeyecek, eminim, ancak hiç olmazsa bu cevabı GS'lılar okusun...

AHMET KURT’TAN ÜNAL AYSAL’A: Şans Hırsızı! | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Sayın Ahmet Kurt;

Sizden bu yazıdan önce isterdikki, GS için yapılan haksızlıkları "seninki benden kara" diyerek geçiştirmeden irdelemeniz. Ünal Aysal demiyorki, biz sütten çıkmış ak kaşığız. Ancak diyorki evet biim sahamızda istenmeyen olaylar oldu ancak biz cezamızı çektik. Ancak aynı olaylarıki sizde inkar etmiyorsunuz bu durumu, FB'ye yine her zamanki gibi torpil geçildi.
Biz FB'ye geçilen torpili yazılarınızda görmek isterdik. Neden aynı olaylarda birine saha kapatma diğerine para cezası geciştirildiğini yzmanızı beklerdik...
FB'ye ceza açıklanmadan 2 gün önce Mahmut Uslu ile veliat Harun Erdenay'ın beraber yediği yemeği manşetlerinizde görmek isterdik. Bu durm etik mi sizce ?..
Recep Ankaralı'nın çıkan tapelerinden sonra, bu olayın üzerinin kapanmamasına özen göstermenizi isterdik...
Recep Ankaralı'nın maç günü yasak olmasına verdiği demeçleri ve disiplin kuruluna dahi sevk edilmemesini yazmanızı isterdik...
Hakemlerin 5. maçtaki olayları nasıl 2 anonsla geçiştirdiğini yazılarınızda görmek isterdik.
Recep Ankara'lının 2. maçtaki katliamını yazılarınızda görmek isterdik. Sadece son pozisyon değil ancak o pozisyonda da; hakemin gözü önünde olan o pozisyonu görmemesi gibi bahane olamaz.
Mahmut uslu ve Aziz Yıldırım'ın Ergin Ataman için "yaşatmayız" sözünün üzerine gitme cesaretini beklerdik.
Obradovic'in hakemlerle maç içinde sarmaş dolaş olmasının izahını beklerdik.
Geçmiş yıllarda GS bayan takımına yapılan katliamları yazılarınızda görmek isterdik.
GS taraftarının %90'ının desteklediği bu onurlu duruşa karşı ben nerede yanlış düşünüyorum diye özeleştiri yapmanızı beklerdik.
Basına karşı hiçbir kanalda yorum yapamaycaksın diye tehditler savuran FB'li yöneticilere cevap vermenizi beklerdik. Bu sizi de ilgilendirior sanırım.
Ender Aslan'a seri oynanırken yapılan transfer teklifinin üzerine gitmenizi beklerdik.
Bu onurlu duruşu anlatabilecek kadar cesaretli 3-5 yazardan biri olmanızı beklerdik.
Siz hala bu şartlar altında olan bir kupanın değerli olacağını mı zannediyorsunuz ? GS başkanını hiç ama hiç dinlememişsiniz. Bizim için kupa değil, baskı, şike, tehdite karşı olan duruş önemli. Benim için ne zaman bunlara karşı bir yazı yazarsınız, o zaman tekrar değerli bir yazar olursunuz. Çok şükür, GS olarak ne basına ne de başka bir kuruma hiçbir tehdit, baskı, şike yapmadık. Sadece deiğimizi yaptık ve son maçtan çekildik. Tarih bu onurlu duruşu yazacak, GS o kupayı belki unuturdu birgün ancak tıpkı Modsporla paylaşılan şampiyonluk gibi, bu günü, bu gururu, bu onurlu duruşu kimse unutmayacak...

Ben de bu yazıyı yazınınızın altına koyma cesaretini bekliyorum... Bu yazı gsbasket forumda da yayınlanacak...

Bu açıklamalardan sonra güvenlik önlemleri alındı gerekçesiyle benzer şartlarda takım sahaya çıkarsa ve kulüp tükürdüğünü yalarsa diye endişem bir taraftan devam ediyor.

Bir de Fransa'da Belçika'da oynayalım diyenler EL top 16'da Efes hariç deplasman galibiyeti yok. O da İstanbul takımı. Bu kadar reziller işte. Geçecekler o işleri, yemezler!!
Beter olsun şerefsizler. 2 sezondur çeyrek finali geçemediler Ülker sayesinde oynadılar Eurolig'de. +100 yediler maçların çoğunda boyunun ölçüsünü aldılar geldiler.
İbretlik bir takım bu fbülker. Paranın sahip olamayacağı şeylerin değerini anlamak için çok büyük bir örnek.

Bir daha söyleyelim bu maça çıkmalıydık lakin yönetim en azından sözünün arkasında durarak büyük iş yaptı. Bundan bin beter atmosferde Leeds maçı oynadık biz.

Semih büyük ihtimalle en düşük cezayı verecekler. Turgay Demirel denen şahıs televizyonlara çıkıp Avrupa'ya gidemezsiniz diye tehdit edip ardından Avrupaya gidemezler diye bir şey yok diye kıvırırken çok eğlendirdi beni.

Bir daha söyleyelim bu maça çıkmalıydık lakin yönetim en azından sözünün arkasında durarak büyük iş yaptı. Bundan bin beter atmosferde Leeds maçı oynadık biz.

Semih büyük ihtimalle en düşük cezayı verecekler. Turgay Demirel denen şahıs televizyonlara çıkıp Avrupa'ya gidemezsiniz diye tehdit edip ardından Avrupaya gidemezler diye bir şey yok diye kıvırırken çok eğlendirdi beni.

Hala atmosfer diyorsunuz :(

Aynen,çıkmamamızın ana sebebi final serisi süresince yapılan çifte standartlardı.

Benim ona lafım yok. Lakin sen gidip senin başarına bir katkısı varmış gibi kızların ELW şampiyonluğu kutlamasına bu karakter yoksununu baş köşede ağırlıyorsan kendine de bakacaksın.

Final serisinin böyle olacağı belliydi. Kızlarda da farklı olmadı ev sahibi avantajıyla kazandık.
Ben bir daha soruyorum 2010-2011 sezonu erkekler final serisi için başvuru yaptılar mı?

Benim ona lafım yok. Lakin sen gidip senin başarına bir katkısı varmış gibi kızların ELW şampiyonluğu kutlamasına bu karakter yoksununu baş köşede ağırlıyorsan kendine de bakacaksın.

Final serisinin böyle olacağı belliydi. Kızlarda da farklı olmadı ev sahibi avantajıyla kazandık.
Ben bir daha soruyorum 2010-2011 sezonu erkekler final serisi için başvuru yaptılar mı?

Kızların ELW maçı bu Erkekler finalinden sonra mıydı?

Durum öyle bir hal aldı ki kardeşim sen utanmadan Turgay Demirel'e parçalı'yı giydirmişsin şimdi bir de onu eleştiriyorsun kıvamına doğru gidecek diye korkuyorum. Abicim tamam bir bok yemişler pasta kesmişler e bu tavrı aldıktan sonra devam mı etmiş.

Ağlanmış edilmiş kendilerine bakılmış T.Demirel'e karşı tavır alınmış işte. Hala korktuğumuz için oraya gitmediğimizi söyleyen FB'liler var. Onlar da olayın aslını biliyor ama böyle demek işlerine geliyo.r Peki benim taraftarım nedne hala korktuğumuz için oraya gittiğimizi sanıyor? Kardeşim salonda ne olabilir ki?

Bu ana kadar bir GS'lı bile bunu anlamadıysa bu andan sonra diyeceklerimiz de hava civa olacak demektir.

Kızların ELW maçı bu Erkekler finalinden sonra mıydı?

Durum öyle bir hal aldı ki kardeşim sen utanmadan Turgay Demirel'e parçalı'yı giydirmişsin şimdi bir de onu eleştiriyorsun kıvamına doğru gidecek diye korkuyorum. Abicim tamam bir bok yemişler pasta kesmişler e bu tavrı aldıktan sonra devam mı etmiş.

Ağlanmış edilmiş kendilerine bakılmış T.Demirel'e karşı tavır alınmış işte. Hala korktuğumuz için oraya gitmediğimizi söyleyen FB'liler var. Onlar da olayın aslını biliyor ama böyle demek işlerine geliyo.r Peki benim taraftarım nedne hala korktuğumuz için oraya gittiğimizi sanıyor? Kardeşim salonda ne olabilir ki?

Bu ana kadar bir GS'lı bile bunu anlamadıysa bu andan sonra diyeceklerimiz de hava civa olacak demektir.

Amaç TBF'nin çifte standardına alet olmamaktı. Peki diyorum ki bu TBF Recep Ankaralı - Semih Özsoy tapelerini sümen altı ederken bizimkiler ne yaptı?

Turgay Demirel o kutlama öncesi de buydu bugün de bu.

Amaç TBF'nin çifte standardına alet olmamaktı. Peki diyorum ki bu TBF Recep Ankaralı - Semih Özsoy tapelerini sümen altı ederken bizimkiler ne yaptı?

Turgay Demirel o kutlama öncesi de buydu bugün de bu.

Yönetimi yukarıda yazdıklarınız ile ilgili olarak eleştirmekte haklısınız Murat Bey,burada yönetim zihnen kadınlarda kaybedilen son iki şampiyonluğu çokta önemsemediğini göstermiş oldu sanki (erkeklerde verilen tepkinin benzeri geçen seneler kadınlar serilerinde verilebilirdi aslında),veya alttan alıp bundan sonrasında adil olurlar diye düşündüler herhalde.Leeds maçını örnek verince sanki atmosferden dolayı çıkmadık gibi yanlış bir algı oluşuyor.

Bu karar verildiğinde kararsızdım açıkçası;bir yandan arkasının gelmesi şartıyla güzel bir duruş olduğunu düşünüyordum bir yandan da ciddi bir şampiyonluk şansı varken ve sporcuların ciddi emeği varken sanki şampiyonluğu onlara hediye ediyormuşuz gibi geliyordu ve bu yüzden de içim biraz buruktu açıkçası..onların elinden onların sahasında defalarca almıştık kupayı yine yapabilirdik..karışık duygular içerisindeydim ta ki federasyon başkanının bir kanalda ağlamaklı sesini duyana kadar..sesini adeta maça çıkmamız için çırpınışlarını duydukça doğru bir karar almışız dedim kendi kendime..zira o kararı verip hiçbir şart değişmeden o karardan dönselerdi tarih onları affetmezdi..

17 haziran güzel bir duruş fakat burda kalırsa hiçbir anlamı yok..yapılması gereken neyse ivedilikle yapılmalı..tbf yönetimi değişmeli,tapelerde adı geçen hakem için ciddi önlemler alınmalı ve ya bu kirli düzen devam etmemeli ya da galatasaray bu kirli düzenin içinde yer almamalı..yani aynı şartlarda hiçbirşey değişmeden gelecek sezon yine bu ligde yer alırsak 17 haziran duruşunun da hiçbir anlamı kalmaz..güzel bir tavır fakat devamı gelmeli ve arkası boş olmamalı

Kaan, bu kafalar değişmez, değiştirmek için çabalamaya gerek yok. Bu kafalara göre, biz Fenerden korktuğumuz için maça çıkmadık. Bu başlığa yazılan mesajlara şöyle bir bakacak olursan, zaten mantaliteyi anlarsın.

Alın şu Turgay’ı görevden Sayın Bakan Kılıç çünkü bu adam, bugüne kadar yediği naneler yetmiyormuş gibi giderayak basketbolu büyük bir kaosun içine itti. Evet beyim! Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Liv Hospital serisinin bu duruma gelmesinin baş sorumlusu Federasyon Başkanı Turgay Demirel’dir. Her topu taca attı, saklandı, abuk sabuk cezalar uydurdu, ceza verilecek yerde korkup kaçtı… Sonuç: Galatasaray, basketbol tarihine ‘rezalet’ olarak geçen bir karara imza atıp final maçına çıkmadı.
Eğer Turgay, serinin ilk maçından itibaren alması gereken tedbirleri almış olsa, şu anda Galatasaray’ın söyleyecek tek bir sözü olamazdı. (Ama bence bu durum Aysal’ın hatasını affettirmez.) Eğer hakemler, cezalı olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Galatasaray bençinin arkasına kadar gelmesine izin vermeyip, gerekirse oyunu durdursalardı, iş buralara gelmezdi. Üç anonsu fazlasıyla hak eden bir maçı iki anonsla bitiren korkak hakemlerin raporlarına değil, gözlemcinin ‘iç edilen’ raporuna bakarak ceza verilseydi, Galatasaray, son maçının ‘kadınlara ve çocuklara’ oynatılması nedeniyle şarlamazdı…
Ah! Alın size bir rezalet daha: Turgay Demirel federasyonu bir ilke imza atarak‘kadınların çocuksuz, çocukların da yanlarında bir kadın olmadan salona gelemeyecekleri’ kararı aldı, seyirciyi 5 bin kişiyle sınırladı ve Abdi İpekçi’nin otoparkını kapattı o maç için. Yuh! Nerede görülmüş böyle saçma bir ceza?Kadınlara ve çocuklara oynama cezası vardı eskiden de ama buna kenar süsleri yapmak ne demekti?
Aziz Yıldırım ve Mahmut Uslu’nun alenen suç oluşturabilecek basın toplantısına ve Ülker Arena’da oynanan son maçta oluşturulan küfür korosuna tepki gösterseydi Türk spor tarihine ‘suç ortağı’ olarak geçmezdi. (Komik ama hakaret suçunu işlemek için de örgütlenmek suç sayılsaydı, bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi de örgüt üyesi olarak cezalandırılırdı.)
Gönderin gitsin şu Turgay’ı bakan bey! Alsın FIBA onu güle güle kullansın. Zaten bugüne kadar devlet oylarıyla onu Federasyon Başkanı olarak tutmanızın nedeni bu değil miydi? Amaç hasıl oldu: Ülkesinde basketbol olmayan İzlandalı (İceland = Buz ülkesi) başkan, görev süresini bitiremeden vefat edince, sıra 20 yıldır kapının önünde yatan bizimkine gelmişti. Oldu işte FIBA Başkanı! Allah ona uzun ömürler versin ama… Lütfen Sayın bakanım, çekin onun elini Türk basketbolunun üzerinden.AHMET KURT

Final serisinden sonra okuduğum tek düzgün köşe yazısı...

Köşe yazısını okuduğumda üslup Ahmet Kurt ama düşünce ona ait olamaz dedim içimden. Çünkü daha düne kadar Turgay Demirel´in tarafına geçtiğini hissettiren köşe yazıları döşüyordu sütun sütun. Oysa şimdi kimlik değiştirmiş bir anda. Hangisi gerçek Ahmet Kurt?

Yıllardır uygulanan çifte standarda gecikmeli de olsa dur dedik sonunda. Kararın doğruluğunu herkesle tartışırım kıran kırana, yönetim de bir zahmet içini doldursun bu tarihi duruşun.

Bu yönetim Oktay Mahmuti ile anlaştık dedikten 3 gün sonra özel haberler yaptırıp anlaşmayı iptal etti. Bu yönetim Semih Özsoy - Recep Ankaralı tapesinin peşine bir gün olsun düşmedi. Bu yönetim kızlar şampiyon olana kadar yokmuşlar muamelesi yaptı şimdi yaptıkları kahramanlıkla kızlarda yaptıkları rezaletleri unutturmaya çalışıyorlar.

Turgay Demirel'le pasta kesen de ben değildim. Şimdi çıkıp bu olaylardan önceydi diyecekseniz geçen sezon kızların finalde yaşadıkları ortadayken, bu sezon başı kadınlar basketbolunda 2 devşirme oynatılabilir kararı son anda Fener'e kıyak geçilerek çıkartılırken de bu adam başkandı. Yahu bu adam 22 yıldır başkan. 8 yıl diye geldi 22 yıl oldu Fiba Avrupa başkanı olmasaydı 24 yılı dolduracaktı. Ha hala seçim için bekleniyor.

Zamanında verilmeyen tepkiler sonrası bu tepkiler insanı korkutuyor. Çok şükür beni yanılttılar.

Şu kulübü seviyorsanız hizmet olarak Bülent Tulun adlı şahıstan kurtarın.