Malik Dixon

Malik Dixon Galatasaray'da

G.Saray'da suskunluk bitti!

Geçen sezon play-out maçları sonunda 1.ligde kalan
ve Cafecrown ile sponsorluk anlaşması imzalayan
Galatasaray, transferdeki suskunluğunu sonunda
bozdu ve oyun kurucusunu seçti.

İç transfere ağırlık veren Sarı-Kırmızılılar,
geçen yıl İsrail liginde Maccabi Rishon LeZion
takımında forma giyen Malik Dixon ile 1 yıllık
sözleşme imzaladı. 1.88 boyundaki oyun kurucu
geçen sezon 24.7 sayı, 5.1 asist ortalama ile
takımının liderliğini üstlenmişti.
 
Malik_dIxon.jpg


Birth Date 09/07/1975
Position Point Guard
Height 188 cm
Country USA

http://www.safsal.co.il/player237.aspx
 
bu transfer umarım Kerem Tunçeri transferinden vazgeçtiğimiz anlamına geliyordur.İsrail maçında da görüldü ki basketbolumuzun son yıllarda yetiştirdiği en kabız playmaker.bize uzak bjk'e yakın olsun!gerçi onlarda Ellis'i almışlar.
 
Sabah baya araştırmışıtm yazım bitmeden elektirk gitti baştna yazayım :)
Öncelikle 30 yaşında yani tecrübeli geçen senekiler genelde rookie idi. Liginde say krallığında 2. asist ve mvp de ise 3. olmuş. Telekoma giden Erwin Dudley ile beraber takımının en etkili ismiymiş. 2 sene önce İtalya 2. ligindeymiş daha öncesine dahil veri bulamdım üniversitesini falan.

Maçlarına bakınca bir kaç artısı ve eksisi gözüme çarptı. 30 üstünde attığı çok maç var ama bu bir artı mı tartışılır. Tekel'li Philips gibi tek bşaına oynayan bir oyuncu oalbilir ama 5.1 asist bunu biraz çürütsede topla çok oyayna biri çok asist de yapar ;) Mesela Maccabi'yi bir tek onlar yenmiş ve o maçta 34 sayı 9 asist 3 top çalma 5 reb ile oynamış ki 7de 6 faul, 6da 5 2lik, 7de 6 3lük atmış. Yani inanılmaz bir maç çıkarmış. Playoff serisinde ise Maccabi'ye 3 maçı da keybetmişler ve 11.7 sayıda kalmış. Bir çok maçta 10 civarı 3lük atmış. Bu iyiye işaret değil. Aralık ayında 27.8 points, 6 rebounds, 6.6 assists ile oynamış ve o ayın oyuncusu seçilmiş. 3-4 top kaybı yapıyormuş maç başına. 1 maç double double yapmış. 22 maçın 18inde 20 veya sütünde sayı atmış. Bunlar dikkatimi çeken istatistikleriydi.

Şimdi müneccimlik bölümü geldi :) Yani sadece maçlarının istatistiklerine bakarsak Dixon hücumda kesinlikle faydalı olacak gibi. Bu fayda çerçevesinde bu sene tahminen bir kaç maçı tek başına kazandırabilecek 30 üstü sayı atıp 6 7 asist yapıp. Ama bazı maçlar da gelecek ki "Malik de amma sattı" diyeceğiz, point guardın özellikleri oynamak mı oynatmak mı onları tartışacğaız gibime geliyor bazı maçlarda da. Son olarak bir moral vermek için istatistiklerde bizim Tolbert'ın hep üstünde 8) Yani tahminimce onun gibi bir oyuncu aldık, büyük takımların "takımın seviyesini arttıran oyun kurucusu" olamayacak fakat bizim ihtiyaçlarımızı görecek bir isim gibime geliyor. Hayırlısı olsun, daha fazla bilgi bulursam da sizlerle paylaşırım, hele bir de Texas'lı çıkarsa daha ne olsun 8)

Yabancı transferimiz de başladı, haydi rastgele
 
peki beyler istatisliklere göre iyi oyuncu ama inşallah beşiktaşın aldığı ellisten iyidir
 
1993-1994: UALR (NCAA)
1994-1995: UALR (NCAA)
1995-1996: UALR (NCAA)
1996-1997: UALR (NCAA)
1998-1999: Dakota Wizards (IBA)
1999-2000: Dakota Wizards (IBA)
2000-2001: Rugseji pasirašė sutartį su Limoges (Prancūzijos 2 lyga)
2001-2002: Acqua Lauretana Biella (Italija):
2002-2003: Dakota Wizards (CBA)
2003: Guaros de Lara (Venesuela)
2003-2004: Edimes Pavia (Italijos 2 lyga)

Bu kariyeri...

Mezun olduğu kolej Arkansas-Little Rock Üniversitesi...

2 aylık bir Utah Jazz macerası da var...
 
bu transfer resmi sitede açıklanmamış ama olsun çünkü resmi site bir haber 1 hafta sonra yer alıyor
 
Tüh Arkansas'lıymış :) Ellis 2-3 oynayan bir isim Malik ise 1 numara ama Ellis gerçekten çok iyi bir oyuncu deniyor.
 
Bu benim tahmin ettiğim arkadaşsa, thomas kelly- lavon walls - lyday tarzı bi adam. Ama onlardan 2 gömlek üstün. Saha vizyonu biraz dar, ama skor potansiyeli çok iyi, tutarsa herkesi yener. Savunması biraz pas arası kovalamaktan ibaret, birebirde geçmek çok zor değil, ama dediğim gibi uyanık bir savunmacı.

not: Adamı tamamen başkasıyla karıştırma ihtimalim de var tabi.
 
İstatistiklere bakarak öyle tahmin ediyorum ben de Tolbert gibi belki de, nerede izledin eğer aynı adam ise bahsettiğin?
 
Adam belli ki kendi başına oynayan bir tip. Sokarsa attığını sayı atılmış olunacak, sokamazsa da o hücumdan boş dönülecek. Bu seneki sistem de belli oldu.
 
2002-2003 cbc lig istatistiklerine göre asistte 5. serbest atis yüzdesinde 2. ve üçlük yüzdesinde 2. offensive özellikleri iyi. bence geri kalani iyi savunmacilardan olusan sert bir taskimda cok is yapar gibi geliyor ama seyretmkek lazim. iyi transfer oldugunu dusunuyorum. bu kalitede ama savunmasi da iyi oyuncular alirsak iyi olacak. ama halil uner'den bizi kim kurtarir onu bilemem. :atki
 
bize ofansif adam lazım bence isabetli transfer gibi görünüyor
 
cemcemgs' Alıntı:
İstatistiklere bakarak öyle tahmin ediyorum ben de Tolbert gibi belki de, nerede izledin eğer aynı adam ise bahsettiğin?

Bi vakit Fransa'da oynamış olması gerekiyor. Orda seyretmiştim,kabloludan ama Avrupa kupası falan da olabilir. Bi 3-4 sene oldu gliba.
 
ultramemo' Alıntı:
bu transfer umarım Kerem Tunçeri transferinden vazgeçtiğimiz anlamına geliyordur.İsrail maçında da görüldü ki basketbolumuzun son yıllarda yetiştirdiği en kabız playmaker.bize uzak bjk'e yakın olsun!gerçi onlarda Ellis'i almışlar.

sen basketboldan anladığına eminmisin gözüm?
 
Adam hiç izlemedim ama istatistiklere bakılırsa topu eline yapıştıran fazlaca top kullanan bir elemana benziyor. H.Ü in sevdiği model adamlardandır muhtemelen (Bakınız George Gilmore).. Umarım faydalı olur. Tecrübeli oluşu avantaj, inşallah serserinin teki çıkmaz.
 

Üst