Malik Dixon

188 boy bir oyun kurucu için çokçok fazla değilmi şaşırdım 188 ilk defa duyuyorum bu kadar uzun boylu bir oyun kurucu..hep ufak olurlardı :D
 
valla tipi biraz kayık ama özelliklerine bakılırsa marc dickel tarzı bi oyuncu ama ondan bi gömlek daha üstün
 
takımdan gtmesi gereken kişilerin(halil üner le birlikte)başında geliyor.

takıma faydadan çok zararı dokunuyor.2. bir lloyd daniels vakası yaşamaktayız.

bir takım ancak bu kadar sabote edilir.dixon efendinin takım umurunda değil,tamamen kendi istatistiklerine oynuyor.

ligin savunma yapamayan tek takımıyız ve ne acıdır ki kümeye gidiyoruz.dixon efendide küme düşen bi takımdan ligin sayı kralı olarak çıkarak gelecek sezon kendini avrupada bi takıma pazarlayacak.

savunma gayreti sıfır hatta sıfırın altında olmakla beraber takımı açıkça sabote ediyor.

her maç 30 değil 50 sayıda atsa böyle oyunkuruculuk olmaz.takımı oynatacağına tamamen kendine oynuyor.

birde maç içindeki yüz hareketlerine dikkat edin.takım kazanmış kazanmamış umurunda değil.birde livingstona bakalım.
dixondan daha kariyerli bi oyuncu olmasına rağmen savunma gayreti,arkadaşlarını motive etme isteği ve takımı oynatmak için çırpınmasını görünce dixon denen şişirme yıldızdan bir kere daha soğuyorum.

bu dixon anca caddebostan sahilinde tek pota basketbol oynarsa verim sağlar.acilen gönderilmesi gerekiyor.

giderken yanına desean hadley ide alsa çok iyi olur.onunda hiçbir özelliği yok.onun yerine orta halli,boş şut yakaladımı sokan,birazda savunma gayreti içinde olan bbi forvet alınsa çok daha yararlı olur.
 
tabi cnm bence bütün takımı gönderelim direk

yahu hoca , hoca olsa dizginler Malik Dixon ' ı ama kenardan o kadar çaresizki oyna diyo Maliğe oda oynuyor naapsın adam

2 de bir oyuna girip çıkıo Hadley daha bi periyotta 10 dk oynadığını görmedim 2 dk girio 2 dk kenarda
ne zmn bi 5 sahada 5-6 dk kaldığı zmn takım iyi oynamaya başlıyor

bnce 1 Randy 2 Malik 3 Pastal 4 Whisby 5 Fatih
bu 5le bu takım kenarda Ünere rağmen birşeyler yapabilir..
 
Valla açık söliyim Dixon bence büyük bi yetenek ve onu göndermek yerine takıma kazandırmak çok daha önemli.

Bu kadar derin bi kadroda tek adamın elinbe bakmak yanlış ama takımımızn koçunun Dixon'ı kenara çekip konuşup takıma daha yararlı olmasını sağlamalıdr.

Bence Randy'nin yanında çift guard olarak çıkabilierler mesela. DeSean da 6.adam ollur...Aklıma gelen basit bi örnke bu sadece.

Ayrıca takımın kazanması konusundaki yüz tiplerine katlımıorum, Beykoz maçında maçın kritik anlarında Hüseyin bi ayaı çizgide 2 lik bi şut sokmuştu Dixon Hüseyin'in kucaına atlamıştı. Yine aynı maçta Hüseyin son 30 saniesinde gereksiz ve Müge Berkalp'in istei sonucu 2 sayı gerideyken taktik faul yapınca fena azazrlamıştı onu Dixon. Bunnar benim gözlemerin sadece.
 
saygı duyarım ama katılmıyorum bu görüşlere.bence dixonın takıma katkısı hiç yok.
diğer oyuncularıda bozuyo kanaatindeyim.savunması hiç yok,takımı yönlendirme desen o da yok+yüz ifadeleri çok önemli bence;kendini takımdan üstün gören isteksiz bir yüz ifadesine sahip.
faydadan çok zararı var.
hadleye gelince:bi defa hücum yönü çok zayıf.kesinlikle boş olsun olmasın şut sokamıyo.biraz ribaund katkısı var o kadar.çok vasat bi oyuncu.onun yerine kimi getirsen forvet olarak aşağı yukarı bunun kadar katkı sağlar,çok daha fazlasını sağlamasıda yüksek olasılık.
 
abi malik dün bence iiydi ya adam takım oynarken acayip güsel asistler yaptı randeyle birlikte ama durduu zaman da oyuna müdahele etti.
 
Arkadaşım 40 yılda bir iyi bir skorer bulduk gitsin öyle mi...Aferin...Devam edin bu kafayla...Bu takım hocasız oynuyor...Hocanın olmadığı yerde başıbozukluk olur...Mrsıc bundan çok daha bencil oyuncuydu ama A.Örs onu adam etti..Takım oyununu öğretti...ama bizde hoca olmadığı için herkez kendi bildiğini oynuyor...

Dün eger hocalar yer değiştirseydi biz o maçı 20 sayı farkla kazanırdık...
 
peki o kadar iyi adamdıda,israil ligi sayı kralıydıda neden avrupanın önde gelen,mali yapısı bizden güçlü,hedefleri büyük olan bir takımı almadıda biz aldık?hemde sezon açılışına yakın,liglerin başlamasına az bir zaman kala.
kazandığımız mersin maçındada bu böyleydi.o gün başta şans faktörü olmak üzere(rakip son 2 dakkada 2 boş üçlük kaçırmasa vay halimize)mersinin yumuşaklığı ve oturmamış bir takım olmasınında etkisiyle kazandık.
coachları değişseydik inanın ercüment sunter dixon'ı bukadar sahada tutmazdı.tahammül edebileceğini sanmıyorum.
tamamen kendine oynuyo.oynamadığı kısa dönemlerde bile takım takım gibi oynayıp mücadele ediyor.yanlış bi transfer olmuş ısrar gereksiz.yol yakınken gönderilmeli derim.
basketbol kalitesi ve skor gücü çok iyi olmasına rağmen pis bi oyuncu.el bombası gii ve sürekli bizim elimizde patlıyo.
 
Biraderim istiyoran bu takımın diğer skorerinin Şemsettin olduğunu düşün( Ondan sonra ben takım zayıf deyince kızıyorsunuz), ondan sonra Dixon'a ne yapmak gerektiğini bir daha yaz . bence tabi...
 
Sorun Dixon'da değil... Tamam ben de adamın şu anki oyunuyla yarardan çok zararı olduğunu düşünüyorum ama Halil Üner'in oyun tarzı bu. Daçkada da Gilmore yapardı bu işi habire onun üzerinden oynardı daçka..
Randy girdiği zaman Dixon bu kadar sapıtamıyor. Ayrıca skorer oyuncuya dayalı olmayan takımlar da mevcut. illa her takımda 3-4 tane skorer olacak diye bir şart yok. Topu doğru düzgün dolaştırsak içeri dışarı çıkarabilsek boş şut bulup çok can yakabiliriz de bunları yaptıracak adam lazım. Dixon-Randy-Şemsettin-Hüseyin-Burak gibi şutör adamlarımız var ama doğru düzgün kullanamıyoruz. "Takımın tek hücum silahı Dixon" tezine kesinlikle katılmıyorum. Bu takımda doğru pozisyon yaratılırsa gözü kapalı şut sokacak en az 4 tane adam var.
 
Arkadaşım olaylara iyi bakmak lazım...Dixon'un bencilliği konusunda senle aynı düşünüyorum..Ama bu her skorer oyuncuya yakıştırılabilir..Hocanın görevi bunu dizginlemek ve takıma monte etmektir..Bu hocalıktır...Ama senin hocan olmadığı için herkez kendine buyruk olur...Nasıl Aydın Örs Mrsıc'ı adam ettiyse iyi bir hocada dıxonu kontrol eder...Ama GS da bu olmadığı için sorunlar bitmiyor...

Dıxon son yıllarda Türkiye'ye gelmiş en iyi 3-4 skorerden biridir...İsrailden niye ayrıldı o ayrı bir konudur..Şartları iyi bilmek lazım...GS ın sorunu oyuncu değil hocadır..İddia ediyorum iyi bir kochla bu takım şampiyonluğa oynar...Ama maalesef böyle aciz bir yönetimden böyle bir hamle beklenemez...Halil kendisi zaten gitmez..Adamda yüz olsa 50 kere istifa etmiş olması gerekirdi...
 
bence dixon maçın genelinde iyi oynadı ama son 3-4 dakikada biraz saçmaladı..

ama eğer iyi bir hocamız olsaydı buna engel olurdu oyuna müdahele ederdi..

nerdeee
 
Dixon bence de hem aradığımız, ihtiyaç duyduğumuz bir adam değil, hem de takıma zararı faydasından fazla. Maç başlığında yazdığım gibi laubali, pas tekniğini almış ama kültürünü almamış, zayıf, savunmada acayip sorumsuz, hatta vurdumduymaz, üstelik de o boydaki bir oyuncuya göre hiç de çabuk veya çevik değil, ilk adımı gayet yavaş. Oyunu ağır aksak oynuyor, tek derdi asist ve skor yapmak. Bence de Livingston gibi bir seçeneğimiz varken hemen gönderilip yerine çevik ve şutör bir 2-3 almak çok akıllıca olur. Söylüyorum işte, Erdemir Jefferson'ı tuttu getirdi; çok mu para dökmüşlerdir sizce? Dixon Lyday, Rashid Atkins filan kadar bile değil benim gözümde. Ayrıca bana göre de Dixon bir şeye sayılacak adam olsa Avrupa'da iyi bir ligde, az çok hedefleri olan bir takımda oynardı. Hocanın kendisini kontrol edememesine gelince, doğrudur, daha iyi bir hocanın elinde daha kontrollü oynayabilir. Ama o zaman da bu zaaflarını böyle yüksek skorlarla örterek göz boyama fırsatını bulamaz.

Bir de Aydın Örs'ün Mrsiç'i iyi kontrol ettiği söylenmiş. Buna ancak gülünür. Aydın Örs'ün yaptığı diğer oyuncuları sahada eşek gibi çalıştırarak Mrsiç'e serbest oynama ve tam yetki imkanı vermesidir. Naumoski zamanında da böyleydi. Sayın bakalım Mrsiç'in coşup en az 20 atmadığı kaç maçı kazanabilmiş Fenerbahçe? Takımda öncelik hep Mrsiç'in, her şey onun üstüne neredeyse. Mrsiç'in kontrol altındaki oyunu nasıl mı olur peki? Buyrun Bosna'nın maçlarını seyredin, farkı görmek zor olmaz.
 

Üst