Malik Dixon

3 senedır halıl unerı yollayamıyoruz da dıxonu mı yollayacaz ayrıca o olmasa sayı atacagımız da yok hanı kım atacak sayıları bunu da dusundunuz mu
 
ozzy' Alıntı:
. Ayrıca skorer oyuncuya dayalı olmayan takımlar da mevcut. illa her takımda 3-4 tane skorer olacak diye bir şart yok. Topu doğru düzgün dolaştırsak içeri dışarı çıkarabilsek boş şut bulup çok can yakabiliriz de bunları yaptıracak adam lazım. Dixon-Randy-Şemsettin-Hüseyin-Burak gibi şutör adamlarımız var ama doğru düzgün kullanamıyoruz. "Takımın tek hücum silahı Dixon" tezine kesinlikle katılmıyorum. Bu takımda doğru pozisyon yaratılırsa gözü kapalı şut sokacak en az 4 tane adam var.

Abi lütfen yahu. Bu takımda kendi şutunu yaratabilen tek adam Dixon. Ha biraz farklı birşey olsa da Whisby de başkalarının eline bakmadan sayı atabilir. Bir de %3 ortalamsına katlanırsan Şemsettin döverek atıyor. Çok açık söyleyeyim şu takımdan dixon çıktığı anda günümüz savunma sisteminde 3 maçın ancak 1 inde 60 sayıyı geçebilir. Herkes sen mi 100 sayı yesin, merak ediyorum 2 hafta önce Fenerin yerinde biz olsak Efese kaç sayı atacaktık. Şut atan bir sürü oyuncumuz var, ama hiçbirinde ne hareket var ne birşey var, savunulması bundan daha kolay birşey olabilir mi? Dixon alıyor topu, sağa bakıyor sabit, sola bakıyor sabit.. E ne yapsın bu adam?

Dixon giderse olacağı söyleyeyim, 1 numara Randy'ye bırakılır, 2 ye de yeni bir Dixon getirilir. Yoksa da küme düşeriz.Elinde adam var, adamda malzeme var, oynatmak koçun işi... Şutunu yaratan bir adam her ama her takıma lazımdır,oynatmak hocanın işi. öyle 4 tane sabit şutörle de dünyanın hiçbir yerinde sayı atılmaz.

edit: Ufak bir not, acaba çok dış şut kullanan her adama şutör demek nasıl bir yanılgıdır. Ben galatasaray'ın şutörü çok lafına katılamam. Hiç Burağın, Şemsettinin %50 yle bitirdiği maçlar hatırlıyor musunuz? İşte bu yanılgı bir sezonu 37 de 1 üçlükle geçiren Gökhan'ın hala set şutör olarak basketboldan ekmek yemesiyle sonuçlanıyor...
 
Ben de illa ki maç kazanmak için Dixon tarzı adamlara ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum.İhtiyaç demeyelim de,zorunluluk demek daha doğru olur.Misal Telekom takımında da kendi şutunu yaratan Grays dışında adam yok.Ama takımca oynayıp,koçlarının istediği şeyleri yapıyorlar.Sonuçta da 5'te 5 yaptılar.(Bu arada Ercüment Sunter'i de sevmem ben.Nazarımda beden eğitimi hocasından farkı yoktur.)

Hücum etmek için işin kolay tarafıdır Dixon gibi oyuncuya sahip olmak.İyi kullanırsan çok da faydalı olabilir.Hatta zor anlarda sizi de kurtarabilir.Ama bu demek değildir ki takım hücumu bununla sınırlı olacak.Yine işin içinde Dixon'ın olduğu çok değişik hücum stratejileri ve setleri çizilebilir.Dixon ile uzunların ikili oynaması-ki uzunlarımızın çoğu çok iyi dış şut atıyorlar-gibi,Livingstone'ın içeri drivelerı ya da fizik avantajını kullanıp post-up yapması,Dixon-Whisby içeri dışarı organizasyonu vb. şeyler.

Ama hücumu belirleyen başlıca faktör savunma.İyi savunmayı yapıp,topu ele geçirebilsek çok hızlı bir takım olduğmuz kanaatindeyim ben.O vakit hücumda sıkıntımız da kalmayacak,Dixon da bu maçtaki gibi işleri yapmak zorunda hisstemeyecek kendini.

PS:Ama fakat Halil Hoca'yı unutmuşum... :?
 
Dixon gelirkende böyle bi oyuncu olduğu bilinerek alındı savunma yapsın diye alınmadı zaten oynasın atsın diye alındı takım oyunu yerine kolaya kaçıldı.Adamda bu arzuları layığıyla karşılıyo.Dixonu yırtıp atmanın ne anlamı varki
 
Basketbol takım oyunudur aradaşlar. "Dixon giderse hiçbir şey yapamayız, doğru dürüst sayı atamayız" demekle, "Fatih'i vermediler, ondan böyle oldu" ya da "Burak sakat, o bizi çok etkiledi" masalları arasında pek az fark vardır. Dixon'ın şu kadroda bile alternatifi var: Livingston. Hem de öyle bir alternatif ki, oyunda olduğunda rakibe fark atıyoruz, sorumluluk elinden alınıp da Dixon'a verildiğinde kraker gibi dağılıyoruz. Bilmem anlatabildim mi? Dixon konusunda son sözüm budur.
 
Dixon bence çok önemli bir adam. TBL'de bu tip kendi şutunu yaratıp en olmayacak zamanda bile sayı bulabilen adamlar çok kıymetlidir. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin son 2 senedeki yükselişine baktığımızda özellikle iki adamı görüyoruz: El-Amin ve Mrsiç. Bu ikisini çıkardığınızda kritik dakikalarda sayı yapamayan ve azıcık kafa kafaya giden maçlarda istediği sonuçları alamayan takımlar olacaklardı ikisi de. Dixon da böyle bir adam. Daha doğrusu böyle olabilecek bir adam. Ama kenar yönetimimiz maalesef bütün maç boyu skor yükünü Dixon'ın taşımasını beklediği için ortaya çıkan sonuç iyi olmuyor. İlla ki iyi savunulmaya başlıyor ve başka set de olmadığı için bozuluyor oyunu.
Ha kötü yönleri tabii ki var; pası az veriyor çok kötü pasör olmamasın rağmen. Biraz da laubali hakikaten. Savunması da süper sayılmaz. Ama bunları da iyi yapsa bu adamın geçtim bizim takımı Avrupa'da ne işi var... Kendi skorunu yaratma bakımından ne kadar üstün olduğunu görüyoruz.

Sözün kısası sorun Dixon'da değil, sorun Dixon'ı gerektiği gibi kullanamamakta. Eğer Pastal'dan, Fatih'ten, DeSean'dan, Randy'den maç boyu istikrarlı şekilde faydalanabilirsek iyi hücum setleriyle, Dixon'ın üzerindeki savunma baskısı ister istemez dağılıp azalacaktır ve kritik dakikalarda, oyunun çözülme anlarında, rakip savunmanın hücum setlerimizi oynatmamaya başladığı zaman Dixon yaratıcı özelliklerini kullanıp maçı alacaktır. Üstelik buna uygun kadromuz da var. 'Oynatma' özelliği ön planda olan Randy, her türlü hücum setinde kolay şut bulabilecek bir Pastal, TBL için ortalama denebilecek düzeyde pivot hareketleri olan Fatih, her türlü fast-break'i bitirebilecek DeSean, daha henüz hazır olmasa da TBL'in en iyi uzun dış şutörlerinden Burak ve yine aynı özelliğe sahip Hüseyin vs..
Sorun bu özelliklerden en yüksek verimi alabilmek... Ama bırakın ilk 5 haftada bunları görebilmeyi, aynen 2 senedir olduğu gibi takımda bir ışık bile göremedik. İlk hafta Dixon'ı tanımayan Mersin karşısında aldığımız güzel galibiyetin tadı damağımızda kaldı ve tek galibiyet dört mağlubiyetle ligin dibine iniverdik !

Dixon'ı eleştirmek doğrudur. Hatalar yaptı maçta. Ama bu hatalarından dolayı teknik yönetim yerine onu suçlamak ve hatta gitmesini istemek yanlıştır.
 
maçları kazanamıoz... bari gözümüze hoş gelen birisi olsun sahada... dixon el-amin den ve solomon dan bile skorer...
 
dixon'ı eleştiren arkadaşlar olaya birazda farklı bir açıdan bakın istersiniz.
dixon'ın ilk maçı mersin'e karşıydı ve adam resmen takımı oynattı, takımın sayı bulamadığı anlarda sayısını atıp maçı kazandırdı.
dixon israil'de geçen senenin sayı kralı bu sene tr'de Galatasaray gibi büyük bir markaya gelmiş dergimizin bu ayki sayısında röpörtajı var orda da iddialı konuşmuş ama işler onunda beklediği gibi gitmiyor.3 kötü yenilgi almışız böyle bir fark kesinlikle yemiyeceğimiz bjk'den fark yemişiz, ülker mevzusunu zaten açmıyorum.kesin kazanmamız gereken beykoza bile yenilmişiz.eee adam tek başına ne yapsın?, o da sıkıntıda. o da bari sayı atıyım bi şeyler yapayım derdinde.
peki bütün maçları göz önüne alarak bu kadroda dixon gibi iyi oynayan başka 2 isim söyleyin. fatihmi, hüseyinmi, şemsomu, livingstonmı, gökhanmı....?
dixon dergimize demişki: "Skor hiç bir şeydir, Takım her şey"
başka adamlara bakın, keşke onlardanda dixon'dan aldığımız verimi alsak.
 
Basketbolun takım oyunu olduğu konusunda hepimiz hem fikiriz. iyi hücum iyi savunmadan bgaşlar ve bence galatasaray'da halil döneminin başarısızlıkla dolu olmasının sebebi takımın savunma direncinin zayıf olması. Bugün galatasaray'a baktığımızda
telekom maçını örnek olarak alırsak period skorları;

1. Çeyrek: 28-26

2. Çeyrek: 14-29

3. Çeyrek: 26-19

4. Çeyrek: 32-17


2.çeyrek haricinde 25 sayının üzerinde yemişiz. (ikinci çeyrekteki savunmada o kadar ahım şahım bir şey değildi. Klasik alan savunması görünce üçlük sokmaya çalışıp sokamadılar. )

Sorunumuz takımın savunma yapmaması. Hadley dışında savunma yapmayı bilen tek adam, patal. Burak'ınilaç olarak döneeğini düşünüyoruz. Eğer burak mersin maçında yaptığı savunmayı tüm sezona yayacaksa onun ilaç olma olasılığı vardır. (Ama bence öyle bir ihtimal yok. umarım burak savunmasıyla bveni yanıltır) Bence tek oyuncunun gönderilip yerine yeni bir adam getirme isteği hiç kimse üzerine alınmasın ama iyi hücum iyi savunmadan başlar ilkesinin göz ardı edilmesidir. Dixon çok yetenekli bir oyuncu. Ama GS'ın sorunu onun dizginlenememesi vs.. degil. Sorun savunma yaptıramayan koçtan kaynaklanıyor. Sorun halil üner'in basketbol mantalitesinde, ne dixon'da ne de başka birisinde. Bu anlamda halil üner olduğu sürece, maçın kritik anlarında, şemso ve dixon'ın zorlama şutlarının girmesi sonucu maç kazanacağız ya da girmemesi sonucu maçları kaybedeceğiz.
 
Malik DİXON maç başına 30 sayı civarında skor üretiyor, hücum gücü gerçekten kuvvetli ve kendi sayısını yaratabilen yaratıcı bir oyuncu olduğunda da hepinizle hemfikiriz.

Bizim derdimiz; DİXON' on 30 sayı atmasından ziyade takımı yeterince oynatamaması ve genellikle hep kendini düşünmesidir.
Malik DİXON' ın 30 sayı attığı karşılaşmaları kaybetmiş olmamız da diğer takım oyuncularını da etkiliyor ve takımda bir huzursuzluk yaratıyor.

"Sonuçta bu adam 30 sayı bile atsa, kaybediyoruz" mantalitesi bir kez diğer oyunculara işledimi yandık bittik zaten. Ki bu da yavaş yavaş oluşuyor gibi görünüyor.

Pek tabi ki Malik DİXON' ın savunma zaafının bir hayli fazla olduğunu ve saha içindeki mimiklerinin çok antipatik oluşunu da biliyoruz.

Bununla beraber; teknik sorumlumuz kendisine "Al evladım oyna takıl kafana göre, at 30 sayı" diyorsa, adam da bunun gereklerini yapacak. Kenardan böyle bir direktif gelip gelmediğini henüz bilmiyoruz ama böyle bir direktif almadan bu tarz oynuyor olsa sahadaki dakikaları fazlasıyla kısalırdı.

Sonuç olarak; hepimiz ligin sayı kralının kendi takımımızdan çıkmasını isteriz; ancak oyuncunun sayı krallığını elde ederken takıma diğer yönlerden zarar vermesini de istemeyiz. Malil DİXON teknik heyet tarafından uyarılıp, takım oyunu oynaması konusunda direktif alırsa ve bunun sonucunda 20 sayı 6-7 asist civarında bir ortalama tutturursa karşılaşmaları kazanmamız da daha kolaylaşır.
 
Violette Cory 203 (6'8'') C/F 82 USA 05 06 Sicc BPA (ITA)
Stevenson Jarod 200 (6'7'') F 75 USA 05 06 Lok.Rostov (RUS)
Kambala Kaspars 206 (6'9'') C 78 LAT 05 06 Unics (RUS)
Mrsic Damir 191 (6'3'') G 70 CRO-BIH 04 06 Dynamo M. (RUS)
Bibo Erdal 194 (6'5'') G 77 TUR 01 06 Efes P.
Demirel Hakan 192 (6'4'') G 85 TUR 05 06 Tofas
Bilgin Levent 206 (6'9'') C 82 TUR 04 06 ITU
Guney Baris 193 (6'4'') G 83 TUR 01 06 Junior Team
Erden Semih 211 (6'11'') C 87 TUR 05 06 Partizan (SCG)
Inan Serkan 198 (6'6'') G 86 SWE-TUR 05 06 Solna (SWE)
Basak Rasim 202 (6'8'') F 80 AZE-TUR 03 06 Oyak Renault
Cetinkaya Altan 200 (6'7'') F 82 TUR 00 06 Junior Team
Balbay Dogus 180 (5'11'') G 89 TUR 04 06 Junior Team
Asik Omer Faruk
----------------------------------------------------------------

Kadro kötü, Malik dışında skorer yok diyenlere FB kadrosun bakın diyorum. Kambala ve Mrsiç dışında kim var? Kambala da eski Kambala değil. Barış Güney lerle Semih erden ile falan oynuyor elin adamı.. Onlardan bile verim alıyor. Adamların Mrsiç dışında dişe dokunur guardları bile yok. 35 lik herifi mi. 35 dk çatlayana kdr oynatıyorlar mecburen.

Verin bizim kadroyu Örs e en kötü 5-6. oluruz. Verin FB yi Halil ağa'ya ilk 8 e giremez. Bu takım doğru oynasın Burak-Malik-Randy-Şemsi-Hüseyin hatta whisby gibi adamlar TBL için ciddi hücum gücüdür. Ama savunma yapmaz, hücumda eli belinde durur süre dolarken 3 lüğü sallarsan 31 de 3 atarsın elbet.
 
ozzy' Alıntı:
Violette Cory 203 (6'8'') C/F 82 USA 05 06 Sicc BPA (ITA)
Stevenson Jarod 200 (6'7'') F 75 USA 05 06 Lok.Rostov (RUS)
Kambala Kaspars 206 (6'9'') C 78 LAT 05 06 Unics (RUS)
Mrsic Damir 191 (6'3'') G 70 CRO-BIH 04 06 Dynamo M. (RUS)
Bibo Erdal 194 (6'5'') G 77 TUR 01 06 Efes P.
Demirel Hakan 192 (6'4'') G 85 TUR 05 06 Tofas
Bilgin Levent 206 (6'9'') C 82 TUR 04 06 ITU
Guney Baris 193 (6'4'') G 83 TUR 01 06 Junior Team
Erden Semih 211 (6'11'') C 87 TUR 05 06 Partizan (SCG)
Inan Serkan 198 (6'6'') G 86 SWE-TUR 05 06 Solna (SWE)
Basak Rasim 202 (6'8'') F 80 AZE-TUR 03 06 Oyak Renault
Cetinkaya Altan 200 (6'7'') F 82 TUR 00 06 Junior Team
Balbay Dogus 180 (5'11'') G 89 TUR 04 06 Junior Team
Asik Omer Faruk
----------------------------------------------------------------

Kadro kötü, Malik dışında skorer yok diyenlere FB kadrosun bakın diyorum. Kambala ve Mrsiç dışında kim var? Kambala da eski Kambala değil. Barış Güney lerle Semih erden ile falan oynuyor elin adamı.. Onlardan bile verim alıyor.

Verin bizim kadroyu Örs e en kötü 5-6. oluruz. Verin FB yi Halil ağa'ya ilk 8 e giremez. Bu takım doğru oynasın Burak-Malik-Randy-Şemsi-Hüseyin hatta whisby gibi adamlar TBL için ciddi hücum gücüdür. Ama savunma yapmaz, hücumda eli belinde durur süre dolarken 3 lüğü sallarsan 31 de 3 atarsın elbet.


Ozzy ben senin kdr olumlu düşünmüyorm :)
ver bizim kadroyu Örse ilk 3 e oynar
ver Ünere Feneri son 3 sıraya demir attırır abartmıyorum yani
Efesi bile alsa gene başarısız olur banko
 
Dixon tabii ki elestirilebilir, bazı yerlerdeki gereksiz zorlamaları hepimizi rahatsiz etmekte. Ama bu adamı "facia" olarak niteleyip bunun altını örmek büyük haksızlıkdır.
 
Zamanında Fatir Terim Felipe için koşmuyor,mücadele etmesi gerekir diyip bunu yapmadığı için Felipe'yi yollamış arkasından çok insan üzülmüştü.Bilmem anlatabildimmi...
 
dıxon takım yoruldugu ıcın son 5 dk calıstı sut bu takım son3 senedır ztn macın son 5 dakkasını oynayamıo ne yanı basıleyı mı getırcez su forumda kımın formasını alalım dense yuzde 80 ı dıxon der sayı atarken ıı kocum dıxon 2 tane kacırdımı yalla<h dıxon arkadaslar yanlıs dusunuoz bnce takım ıı su kadro sene basında herkes tarafından ılk 5 e gırer denmedımı ama bı hocamız var evlere senlıksagolsun hıc bı mactan sonrada hatalıyım demıo :atki
 
Dixonun bakislari antipatik , oyunu bencil ha.
Karsilastirinca bakiyoruz TBL de son skorerlere
El-Amin, Mrsic, Jefferson, Domercant vs.vs.vs.
Bu adamlardan ne farki var simdi Dixon un.

Takim resmen sabote ediliyor birde biz sabote etmeyelim buldugumuz oyuncuyu lutfen.Randy nin gerektigi zaman oyunu ve Dixonu nasil kontrol ettiigini hatirlayin.
 
cok gereksız bır tartısma yapıyoruz su anda
mersın macından sonra dıxon super aradıgımız adam dıyoruz
kaybedılen maclardan sonra bu adam kotu bencıl
mersın macındada aynı ekılde oynadı
gecen sene el amın enyse bu sene dıxon o tek farkı gecen sene al amının yanında ıyı yabancılar vardı uzunlar vardı savascı
bızde uzun olarak su anda umut fatıh huseyın ve genı gelen yabancımız var

bu konuyu acarak nereye varıcaz bılmıyorum
gecen sene ısraıl lıgınde adam bılmem kacıncı mvp olmus sezon sıralamasında maccabıye kac sayı atmıs
o zmn bastan alınmayacaktı bu adam

alındıktan sonra boyle bır oyuncuyu kaybetmemız cok sut atıyor dıye yollamamız her seyın sonu olabılır
zaten sona yaklasıyoruz
herkez seri galibiyetler alırken biz seri maglubiyetler alıyoruz.
bakın bjkye kerem ellııto ve wrıght takımı surukluyor
bakın fbse mrsıc kambala stevenson goturuyor.
bakın bıze bı tek dıxon syı atıyor
mrsıc atınca macın kaderıne etkılıyor attıgı sutlar super sut yok adama bak be sorumluluk alıyor denıyor
dıxon atınca adamabak oyle sutmu atılır gereksız sut tercıhı falan

elımızdekının degerını bılelım ona gore yorum yapalım
konuslucak tartısılacak bırı varsa haılı unerdır
kı oda tartısılıyor zaten
 

Üst