Mike Wilkinson

Re: Mike Wilkinson Galatasaray'da!

Tamam istatistik her şey değildir belki ama adamın son sene istatikleri pek iç açıcı değil. Daha önceki istatiklerine ulaşabilen var mı?

Resmi siteden alıntı :

Mike Wilkinson aynı zamanda Rusya Ligi'nde iki sayılık atışlarda yüzde 59,1 gibi önemli bir isabet oranı tutturmuş. Eurocup'ta ise bu oran yüzde 50.

Tutturmuş ?

Sanki adamı hiç izlememişler, biri söylemiş alın bunu diye.Bunlarda onun ağzından aktarıyorlar izlenimi uyandırıyor. :shock: Beklenir ...

hüseyin takımda kalsaydı taş gibi takım olurduk ah ah =)

şu takıma bi uzun takviyesi iyi olur da, skor konusunda problem yaşıyacağız bu gidişle, uzunlarımız şutör değil sanırım(3lük en azından), kısalarımızın öyle acaip skorer yönleri yok d-wash hariç, jasaitis de kendi oyununu yaratan değil sistem içinde oynayan bi şutör.. takım zorlandığı anlarda insiyatif kullanıp skor üretecek adam fazla yok ne yazıkki bu seneki takımda..

Recep Sarımeşe' Alıntı:
Resmi siteden alıntı :

Mike Wilkinson aynı zamanda Rusya Ligi'nde iki sayılık atışlarda yüzde 59,1 gibi önemli bir isabet oranı tutturmuş. Eurocup'ta ise bu oran yüzde 50.

Tutturmuş ?

Sanki adamı hiç izlememişler, biri söylemiş alın bunu diye.Bunlarda onun ağzından aktarıyorlar izlenimi uyandırıyor. :shock: Beklenir ...

Recep Sarımeşe' Alıntı:
Resmi siteden alıntı :

Tutturmuş ?

Resmi sitenin editörleri izlemeyecekti herhalde oyuncuyu.

Onların 'tutturmuş' yazmaları kadar ilginç senin de yaklaşımın Recep kardeşim.

Yeni transferimizi değerlendirecek olursak, Mike Wilkinson ve Rancik aynı tip oyuncular değil bir defa, aynı mevkide oynamaları aynı tip oldukları anlamına gelmez. Ayrıca daha önce kimi siyahi oyuncularla görüştük ama olmadı, kimi zaman bütçe kimi zaman da organizasyon engelledi oyuncunun bize gelmesini. Mesela Ahmed Salih Abi'nin de daha önce söylediği Travis Watson ile anlaşmıştık neredeyse, bir anda Zalgris'in mali problemlerinin çözülüp Travis'e dadanacağı tuttu ve elimizden kaçırdık kendisini.

Oyuncuyu hiç izlemeden oyuncunun boyuna bakıp, ırkına bakıp yorum yapmak bana mantıksız geliyor. Kaldı ki hazırlık kampından sonra bir oyuncu transfer edebiliriz de hala, bu kadar ümitsiz olmaya gerek yok. Geçen seneye göre daha iyi bir ekip oluşuyor diyordum ben Mike transferine kadar, hele ki Travis Watson gelseydi final için şansımız olduğuna inanırdım ben. Daha bir durun, bazı şeyler bir belli olsun sonra yaparız 'Bu takımdan birşey olmaz.' yorumlarını.

yapılmış çok yanlış bir transfer kesinlikle kalığlı bir 5numaraya daha ihtiyacımız var eğer wilkinson bu ihtiyaç için alındıysa ne diyeyim ki hüsoyu elimizden kaçırdığımıza çok yanacağız

Burada eleştiri yapanlarının çoğu oyuncunun kalitesini laf söylemiyordur. Kimsenin oyuncu ile ilgili bir problemi de yok. İyi bir oyuncu. Ancak sorun gerekliliği.

Ben ''X'' oyuncu ile ilgileniyorduk, olmadı. Wilkinson'ı aldık. Tarzı düşüncelere katılmıyorum. Elimizdeki tek alternatif zaten o ''X'' oyuncu ise işimiz var demektir. Bu Shaq'ı alamadık gidip bari Nash'i alalım gibi birşey. Ama neyse...

Dediğim gibi oyuncu ile hiçbir probelemim yok. Wilkinson iyi bir oyuncu. Yetenekli ve faydalı olabilecek bir oyuncu. Ancak sorun transfer politikasının yanlışlığı...

Wilkinson elbette iyi bir oyuncu ve bize iyi katkılar sağlayacaktır.Ama bizim asıl ihtiyacımız olan sağlam bir pivottu.Bu alınır mı bilinmez ama Mike Wilkinson bize fayda sağlar.

Bu yönetim vallahi çıldırmış olmalı. :shock:

İsraf yapmaya,yanlış transfer yapmaya,yanlış olan herşey bu takımda!

Rancik,Wilkinson transferlerini yapmasalar Hüseyin'i bu takımda tutsalar bence daha mantıklı olurdu. Hüseyin bu 2 oyuncunun toplamından daha faydalı olur!

Skorer uzun, 2.10 m boyunda uzun kriterleri şu an için Galatasaray gerçekleriyle bağdaşmıyor.

Evvela 2.10 m boyunda -kaliteli- bir pivotun çok zor bulunduğunu ve bu boydaki pota altı oyuncularının ekseriyetle NBA ve Euroleague'de yer aldığını dikkate almamız gerek.

Galatasaray'ın skorer bir uzuna ihtiyacı var mı? Kanımca çok skorer bir uzun gerekmiyor... Topu eline aldığında ne yaptığını bilen, savunması iyi, oyuna sertlik ve atletizm katabilecek bir pota altı oyuncusu lazım. Geçtiğimiz günlerde Travis Watson ile görüşülmüş ve anlaşma noktasına gelecekken maalesef araya Zalgiris Kaunas'ın girmesiyle transfer gerçekleşmemiş. Travis Watson şu an tam takımın ihtiyacı olduğu türde, çok kaliteli bir uzundu. Mümkün olsaydı da alınabilseydi...

Mike Wilkinson'a gelince... Yunanistan A1 Ligi'ni takip edenler kendisini Aris'de oynadığı dönemden hatırlayacaktır. Aris'de iken Jeremiah Massey ile pota altında çok iyi bir ikili olmuşlardı ve Euroelague'de takımlarının top 16'ya ulaşmasında çok önemli rol üstlenmişlerdi. O sezon İstanbul'da F.bahçe Ülker'e karşı da forma giymiş ve çok iyi bir performans göstermişti. Belki o maçı canlı izleyenler de olmuştur...

Malumunuz Mike Wilkinson'un forma giydiği Khimki, geçen sezon Eurocup'ta finale çıktı. Mike Wilkinson Khimki'de azımsanmayacak süreler alıyordu. Takımdaki öncelikli skor opsiyonları arasında yer almamasına rağmen 7 sayıya yakın bir ortalama yakaladı ki, bu Carlos Delfino, Jorge Garbajosa, Kelly McCarty gibi yıldız oyuncuların arasında iyi sayılır...

Staff'ın listesindeki diğer oyuncuları bilmiyorum fakat, Mike Wilkinson iyi oyuncudur, Rancik gibi 4-5 oynayabilir; transfer edilirse faydalı olur sanıyorum...

Mike Wilkinson, Darius Washington ve Jeremiah Massey gibi Makendonya vatandaşlığına geçti. Yani Bosman statüsünde bir oyuncu... Takıma dahil edilmesi durumunda Galatasaray'ın dört yabancısı da Avrupa pasaportu taşıyor olacak...

viewtopic.php?p=294298#p294298

Wilkinson, çarkların doğru işlediği bir takımda çok önemli katkılar yapar. Ribauntlarda etkilidir, pota altında bitiriciliği iyidir, orta ve uzun mesafe şutu vardır, savunmada gayretlidir, agresiftir...

Mike Wilkinson, doğru kimyayı yakalamış, topu paylaşarak oynayan Aris'te takımın en önemli parçalarından biriydi; Yunanistan liginin en etkili uzunları arasına girmiş bir oyuncuydu...

Daha sonra Khimki gibi büyük paralar harcayan bir takıma gitmesi ve takımın ana rotasyonunda önemli süreler alması oyuncunun kalitesine yönelik fikir vermesi için mühim...

Mike Wilkinson'un verimli olması hususunda staff ve guardlar belirleyici olacak. Topu içeriye indiren, ikili oyunlarda ısrarcı olan ve topu paylaşan bir takım ortaya çıkarsa Mike Wilkinson birçok +2.10 m boyundaki oyuncudan çok daha faydalı olabilir.

Arkadaşlar internette Makedon milli takımındada oynadıgı yazıyor..

Darius birdi şimdi iki oldu..

Hbaberi olan varmı bu durumda..eger oyleyse Efes World cupta ikisinide izleyicez..

Hayırlı uğurlu olsun.
Mümkünse yanında birde safkan pivot olsun. Uzun olsun, kısa olsun; hızlı olsun, ağır olsun ama olsun...

sadece yabancı kontejyanı dolsun diye yapılan bi transfer ya kimse bana 6 sayı ort,4 ribaunt ort yapan bi adamı övmesin ya lütfen polat veya cemalden ne farkı var hani kaliteli yıldız bi 5 numara gelcekti bu mu yıldız transfer....

mert-yılmaz' Alıntı:
sadece yabancı kontejyanı dolsun diye yapılan bi transfer ya kimse bana 6 sayı ort,4 ribaunt ort yapan bi adamı övmesin ya lütfen polat veya cemalden ne farkı var hani kaliteli yıldız bi 5 numara gelcekti bu mu yıldız transfer....

:)
Kaç kere seyrettiniz bu ismi ?
Hayırlı olsun demek çok zor olmasa gerek.

mert-yılmaz' Alıntı:

mert (abi) sen sadece istatisliklere bakarak mı bir oyuncu hakkında bilgi alıyorsun jasaitise bile fitchden kötü dedin sırf fitchin istatislikleri daha iyi diye sana örnek vereyim adam 60 şut kullanıyor 60 sayı atıyor diğeri 20 şutla 30 sayı atıyor hangisi daha verimli?

eğer iyi bir pivot almayacaksak,sadece cemale 5 numarayı vereceksek, wilsinson transferi çok gereksiz olur bu yıla da çentik atarız

Umarım takıma beklenenin üstünde katkı sağlar Wilkinson.

Bu arada profilinde yaşı görünmeyen üyeler ilgili düzenlemeyi yaparsa iyi olur.