Milan Gurovic

Re: 15 # Milan Gurovic

Gurovic bu macada iyi başlamıştı ama malesef macı 12 sayı 3 ribaunt ile tamamladı . Aslında herhangi bir oyuncu için hic fena bir istatistk sayılmaz ama söz konusu dünyaca ünlü şütör Milan Gurovic olunca şaşırmamak elde değil tabi .

İşin savunma kısmına bakarsak Gürovic , Murat Özyer döneminde savunma yapmıyordu (yapamıyordu demiyorum) . Koray Mincinözlü'nün gelişiyle Gürovic savunmada rolünü iyi yapmaya başladı (Bugünde dahil) . Özellikle perdeleme çıkışlarında adamını hiç kaçırmadığını bizzat gözlemledim . Artık daha istekli savunma yapıyor Gürovic .

Yalnız biraz daha topla buluşması lazım etkili olabilmesi için . Çünkü o ne zaman topu eline atsa pota ve çevresinde basket kokusu oluşuyor . Şuan onu doğru zamanda topla buluşturan Cüneyt ve Hüseyin

guroviçin daha önceden maçlarını izleyenler takip edenler bilirlerki guroviç bir efsanedir...bu tartışmasız...avrupanın en iyi şutörü ve nba neden gitmediği hep konuşulmuştur...guroviçi izlerken hep galatasarayda da bu tip oyuncular görebileceğiz mi diyordum böle adamların türkiyeye gelmesi bile hayalken kendisi geldi..
ama gelinen nokta şudur ki çok net ve çok açık biz guroviçi taşıyamıyoruz...yani guroviç bize bir numara büyük geldi..bunun başka bir açıklaması yokk maalesef

İlk önce MS'nin oyun zekasıyla oynatılmaya çalışılan bir Guroviç,sonra köşede beklerken saçma sapan kişilerin potaya top salladığı bir Guroviç...Bu adam takımımızda oynayan bir çok kişiye bir kaç numara büyük gelmiştir...Buna saygıdeğer Koçumuzda dahildir...Arkadaşın dediği gibi Guroviç bir efsanedir,Türkiyedeki en kaliteli yabancıdır...Oynatmaya bilmessen maçın en kritik dakikalarında Guroviç gibi bir adamı yanında oturtursan,adamı soğutursun tabiki...Ancak herşeye rağmen benim umudum hala var Guroviç konusunda ufak tefek kıpırdanmalar olduğunu hissediyorum,o kıpırdanmalar gerçek manada harekete dönüşürse güzel günleri görmemiz dahada kolaylaşıcaktır...

Graves'in performansı ortada Gurovic'in ortada.Hala Gurovic'in ismine takılı kalan isim sevdalıları bu yaptıklarına bir son versin.

Boşverin arkadaşlar ya bu kadar adamın kariyerine ismine takılmayın.
Adam oynamıyor veya oynayamıyor orasını bilemem ama ben bu adamın aldığı paraya acıyorum.
Ayrıca ben Guroviç'in eskilerinden çok maçını izledim hi merak etmeyin Guroviç hiç bir zaman sade bir şutör olmamıştı bugüne kadar.Bu gün Guroviç sadece şut atıyor oda girerse yıldız girmezse hiç bir halt olmuyor.
Benim için adamın yararlı olup olmaması önemli ismi beni ilgilendirmiyor ,başka takıma yaptığı bizde yattığı gerçeği ilgilendirmiyor.

Ben bu durumda transfer komitesi ve yönetimde hiç bir suç bulmuyorum suç oynamak istemeyen Guroviç'indir.Onu buraya getirenler büyük iş başarmışlardır ama bunu tahmin edemezlerdi.

George Karl'ın oğlunu alalım Gurovic'i gönderip diyordum,onu da almış Joventut.

Dediğim üç gün yaşamıyor valla...

Bayram Kurtulmuş' Alıntı:
Graves'in performansı ortada Gurovic'in ortada.Hala Gurovic'in ismine takılı kalan isim sevdalıları bu yaptıklarına bir son versin.
Gurovic e sadece isim olarak bakmak çok yanlıştır Gurovic bir efsanedir ekoldür.Maalesef biz bu oyuncuyu kullananıyoruz çünkü onu kullanacak kadar efektif ve akıcı hücum edemiyoruz.Gurovic takımdaki bütün oyuncuların iyi pas verdiği oyunun paylaşıldığı takımlarda çok üst düzeyde oyna gurovic eğer dünkü bologna da oynasaydı 30 atardı.Şimdi yapılan en büyük yanlış nedir takımımızdaki bazı oyuncuların saha görüşü maalesef çok yetersiz.Her ne kadar bir numara olmasa da bu takımda saha görüşü en iyi isim murat kaya ondan sonra da hüseyin beşok.zaten bu takımda gurovice pozisyon yaratmak isteyen tek oyuncuda hüseyin beşok.
Graves alıyor 18 saniye topu elinde tutuyor inatla şemsiye gibi kapanan savunmaya karşı drive ediyor.Drive etsin ama saha görüşü ve pas yeteneği yetersiz olduğundan driveden sonra dışarda boş olan gurovice pası çıkartamıyor.
Aynı şekilde erdem türetken sanki dünyanın en iyi penetrecisi gibi köşede boş olan gurovici görmek yerine kapanmış savunmaya karşı drive ediyor.Dünkü Maçta 3 pozisyonda hadi oğlum bak gurovic bomboş pası çıkart diye bekliyorum her seferinde erdem kendi çapında eğlenir gibi potaya yükleniyor bazı denemeleri sayıda oldu ama sayıda olsa yanlıştı dışarda boş gurovic varken içeri penetre edemezsin etsende gurovice çıkarmalısın pası potaya topu fırlatmak yerine
Hep söylerim gereksiz penetre takımı boza hücumun akıcılığını bozar hiç bir oyuncu kafasını yere eğip şuursuzca penete etmemelidir.Penetre ederken savunma kapalıysa arkadaşlarına bakıp bir sonraki hamleyi düşüneceksin ve dışardaki arkadaşlarına pası çıkaracaksın.Gurovic penetre ettiği zaman bitiremeyeceğini hissettiği anda topu dışarı çıkartıyor.Bunun sebebide basketbolu çok iyi bilmesi alt yapısının çok sağlam olması

Can Akan' Alıntı:
[quote="Bayram Kurtulmuş":307wuxbo]Graves'in performansı ortada Gurovic'in ortada.Hala Gurovic'in ismine takılı kalan isim sevdalıları bu yaptıklarına bir son versin.
Gurovic e sadece isim olarak bakmak çok yanlıştır Gurovic bir efsanedir ekoldür.Maalesef biz bu oyuncuyu kullananıyoruz çünkü onu kullanacak kadar efektif ve akıcı hücum edemiyoruz.Gurovic takımdaki bütün oyuncuların iyi pas verdiği oyunun paylaşıldığı takımlarda çok üst düzeyde oyna gurovic eğer dünkü bologna da oynasaydı 30 atardı.Şimdi yapılan en büyük yanlış nedir takımımızdaki bazı oyuncuların saha görüşü maalesef çok yetersiz.Her ne kadar bir numara olmasa da bu takımda saha görüşü en iyi isim murat kaya ondan sonra da hüseyin beşok.zaten bu takımda gurovice pozisyon yaratmak isteyen tek oyuncuda hüseyin beşok.
Graves alıyor 18 saniye topu elinde tutuyor inatla şemsiye gibi kapanan savunmaya karşı drive ediyor.Drive etsin ama saha görüşü ve pas yeteneği yetersiz olduğundan driveden sonra dışarda boş olan gurovice pası çıkartamıyor.
Aynı şekilde erdem türetken sanki dünyanın en iyi penetrecisi gibi köşede boş olan gurovici görmek yerine kapanmış savunmaya karşı drive ediyor.Dünkü Maçta 3 pozisyonda hadi oğlum bak gurovic bomboş pası çıkart diye bekliyorum her seferinde erdem kendi çapında eğlenir gibi potaya yükleniyor bazı denemeleri sayıda oldu ama sayıda olsa yanlıştı dışarda boş gurovic varken içeri penetre edemezsin etsende gurovice çıkarmalısın pası potaya topu fırlatmak yerine
Hep söylerim gereksiz penetre takımı boza hücumun akıcılığını bozar hiç bir oyuncu kafasını yere eğip şuursuzca penete etmemelidir.Penetre ederken savunma kapalıysa arkadaşlarına bakıp bir sonraki hamleyi düşüneceksin ve dışardaki arkadaşlarına pası çıkaracaksın.Gurovic penetre ettiği zaman bitiremeyeceğini hissettiği anda topu dışarı çıkartıyor.Bunun sebebide basketbolu çok iyi bilmesi alt yapısının çok sağlam olması[/quote:307wuxbo]

işte bende bunu çok anlatmak istedim ama .........

Atkins yerine Earl Boykins veya M.Green bizde olsaydı Gurovic her maç 20 sayıyla oynayabilirdi . Çünkü Gurovic i oynatacak guard lazım !

Gurovic'i bazı konularda çok abartıyoruz gibi. Gurovic bizim takıma level atlattıracak bir oyuncudur, yaptığımız en flaş transferlerden biridir, ligin kalite olarak en üst düzey oyuncularındandır ama Avrupa'nın en iyi şutörü değildir, her maç 25 sayı atacak adam da değildir. Abartılı istatistiklerini Kızılyıldız ve istikrarsız olarak Prokom'da yakalamıştır.

İlginç bir istatistik vermek istiyorum;

Peristeri Koraç 95
5,8 sayı
6 maç 1/2 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 0,16/0,33

Peristeri Koraç 97
13,7 sayı
11 maç 10/16 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 0,90/1,45

Peristeri Koraç 98
20,6 sayı
11 maç 12/42 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 1,09/4,54

Barcelona Koraç 99 (O sene Darüşşafa ile yapmışlar ve Daçka Barça'yı yenmiş :))
14,3 sayı
16 maç 25/72 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 1,56/4,50

Barcelona EL 2000
9,2 sayı
24 maç 40/107 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 1,66/4,45

Trieste Koraç 2001
18,8 sayı
5 maç 13/27 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,60/5,40

AEK 2001/02 EL
13,0 sayı
4 maç 6/15 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 1,50/3,75

Unicaja 2001/02 EL
11,3 sayı
11 maç 16/50 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 1,45/4,54

Unicaja 2002/03 EL
12,7 sayı
16 maç 33/84 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,05/5,25

Vojvodina Fiba League 2004
16,8 sayı
13 maç 27/83 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,07/6,38

Partizan 2004/05 EL
9,2 sayı
6 maç 8/34 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 1,33/5,66

Kızılyıldız 2005/06 ULEBCUP
16,6 sayı
14 maç 37/105 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,64/7,5

Kızılyıldız 2006/07 ULEBCUP
25,9 sayı
14 maç 44/122 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 3,14/8,71

Prokom 2007/08 EL
15,3 sayı
12 maç 25/73 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,08/6,08

Galatasaray

Eurocup
13,8 sayı
4 maç 8/25 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,00/6,25

Eurochallenge
12,3 sayı
6 maç 16/39 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,66/6,50

TBL
10,7 sayı
14 maç 33/89 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,35/6,35

Genel
24 maç 57/153 üçlük Maç başına denediği/attığı üçlük sayısı 2,37/6,37

Görüldüğü üzere Milan şutörlüğünü ve skorerliğini gösterdiği dönem Peristeri ve Kızılyıldız'dadır. Nispeten de Trieste'de. Çünkü o takımların bir numaralı hücum opsiyonuydu aynen 2007 Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi.

Bizdeki performansı ise büyük takımlarda oynadığı performansları ile aynıdır. Hatta yüzde olarak daha iyidir. Denediği ve attığı üçlük sayısı da kariyerine göre gayet yüksektir. Bunu da şu şekilde açıklayabiliriz. Bu takımda Graves gibi, alındığı zamanki Zizic, Milojevic gibi, çok üçlük kullanan Cüneyt gibi, Hüseyin gibi hücum silahları da vardır.

Kısacası Milan'dan bundan daha fazlasını beklemek abartıdır çünkü Milan şu takımda 20 sayı ortalama yapacak bir oyuncu değildir. Kariyerinin gösterdiği seviyede oynamaktadır.

Beklentileri yükseltip, oyuncuyu Avrupa'nın en iyi şutörü gibi benzetmelerle olmadık şekilde taraftarın atarsak hiçbir zaman memnun olmayız. Çünkü kariyerindeki performansına bakıldığında gayet de normal bir istatistiğe sahiptir kendisi bizde.

Kesinlikle ama kesinlikle öyledir,kesinlikle katılıyorum kerem abiye...
Burada sorulması gereken soru bu adama niye milyon dolarların akıtıldığı olmalıdır...

İsim sevdalıları filan doğru söylemler değil...Guroviç hayranı filan değilim,Guroviç benim babamın oğlu filanda değil...Ancak Guroviç hakkındaki söylediklerim onun kariyeri açısından ismi açısından oldukça az şeylerdir...Bizde istenileni verememiş olabilir,yani performansı hakkında isteyen istediği eleştiriyi yapabilir buna bende katılırım...Ancak burda oyuncunun kalitesini hedef alan şeyler yazılmış bunu onaylamak elde değil...Kabul etmemiz gerekirki Guroviç Avrupanın en değerli oyuncularından biridir...Bunu kabul ettikten sonra Guroviç hakkındaki eleştirilerimizi yaparsak daha etkili ve yerinde eleştiriler yapmış oluruz...Aksi halde Bu adama neden milyonlar akıttık,bu adam 5 kuruş etmez gibi pekte hedefi olmayan yersiz eleştirilere doğru bir kayış olurki, zaten benimde tepki gösterdiğim bu türdeki eleştirilerdir...

Oyuncunun kalitesinden bize ne biz her zaman Galatasaray'a olan katkısına bakarız.Şimdi kalkıp Gurovic'in kalitesini savunacak değilim.Bana sorarsan kalitelimidir evet kaliteli bir oyuncudur ama o kadar abartılacak bir oyuncu değildir.Hele hele basketbol'un hagi'si falan demek çok komik.

"Benim için en iyi ve en kaliteli oyuncu Galatasaray'a en çok katkı sağlayan oyuncu" ;)

Basketbolun hagisi benzetmesini ben yapmadım,zaten böyle benzetmeleri pek yapan biriside değilim...Bu arada iyi oyuncu,büyük oyuncu belirleme kriterini çok rasyonel buldum...Bizim takımda oynamayan veya oynamamış hiçbir oyuncu iyi oyuncu değil demekki,kriterin bu sonuca ulaştırıyor beni...

O benzetmeleri yapanlar vardı.Sen niye ben'e getirdin konuyu anlamadım.Tabiki büyük oyuncudur ama bizim için en büyük oyuncu takıma katkı sağlayandır.Kobe Brayn'ta çok büyük oyuncu ama galatasaray'a katkı sağlamıyor büyüklüğü lakers'e yarıyor.O yüzden diyorum ben yanlış anlamayın.

Arkadaşlar hatırlarsınız bundan 3 sezon önce falan Livington'ı almıştık.Adamın kaliteli olduğunu basketbolu bildiğini hatta avrupa basketbolu düşünüldüğünde gayet iyi bildiğini hepimiz biliyorduk ama katkısı ne oldu kocaman bir '0'.Şimdi beni ne entrese eder bu adamın kalitesi yeteneği.

Guroviç olayıda şu ana kaadar benim için bundan öte bir şey değil.

evet haklısınız guroviç şuanda gerçek guroviç değil...ama zaten o bildiğimiz guroviçi oynasa galatasaray beşiktaşıda yenerdi efeside kimsenin şüphesi olmasın...

lincolnü biz 1 sene bekledik koca 1 sezon...lincolnün adı ahmet mehmet yada herhangi bir brezilyalı ismi olsa bırak galatasarayı futboldan men edilirdi...

eğer o adamın ismi guroviçse 1 sene mi olur bikaç aymı olur ben beklemeye razıyım...sonunda guroviçi izleyeceksem bekleyeyim hiç önemli değil...öyle özel isimler vardır ki buna değerler başka isimleri guroviçle karşılaştırmak bu bakımdan çok yanlış olur

Milan Gurovic 4 maç ceza almış.

İtiraz edilir mutlaka ama değişeceğini sanmıyorum. Geçmiş olsun.