Milan Gurovic

Re: Gurovic Galatasaray'da

Emre Yuksel' Alıntı:
Galatasarayımıza hayırlı olsun.. Umarım başarılı olur, başarılı oluruz..

Tek bir şüphemi belirtmek istiyorum.. Bu başlığın ilk sayfasında bir arkadaş Gurovic in alt alta fotoğraflarını koymuş.. En üstte üç parmağını açarak yaptığı işaret herhangi bir işaret değildir.. Baş, işaret ve orta parmağı açarak eli havaya kaldırma, milliyetçi hatta faşist sırpların kullandığı çentik işaretidir.. balkan savaşından başlar, boşnaklara uyguladıkları soykırıma kadar uzanır.. bunlar zamanında sasha iliç ve mateja kezman için de konuşulmuştu..

Anlatmak istediğim şu.. Olayı sporun dışına çıkarmaya kesinlikle gerek yok.. Onaylamasak da kendi görüşüdür.. Bizi oynadığı basketbol ve galatasaraylı sporcu ahlakına uyup uymadığı ilgilendirir.. ancak şüpheleniyor insan.. ilk defa neredeyse tüm halkı müslüman olan bir ülkede basketbol oynayacak.. bir gün maçtan sonra çıkıp da böyle bir işaret yaparsa yer yerinden oynar.. hatta adamı göndermek zorunda bile kalırız.. her yerde bu işareti yapan kezman sanıyorum fenerde bir kez bile yapmadı..
dileğim gurovic in de bu tip sporla alakası olmayan işlerinden uzak durması ve takıma faydalı olmasıdır..
emreciğim şimdi o 3 parmak işareti biraz değişik bi durum,yani bir sırp onu yaptığında ırkçı olmuyor,yani liberal sırplar da o işareti yaparlar özellikle savaştan sonra gelişmiş bi işaret değildir o,ya şimdi Türkiye de tam karşılığı yok ama kesinlikle bi hail selamı falan değildir o ,adam o işareti yapar gider müslümanla muabbet edebilir,divaç falan sık sık yapardı,divaç bosna savaşından sonra boşnaklardan özür dilemiş birisi o işaret sırplıkla gurur duyma işareti :=) gibi bişey diyeyim.
ama şimdi bi sırp arkadaştan aldım bilgiyi guroviç in faşist bi geçmişi varmış o da ayrı :=) mirsada patlar bana ne

Arkadaşlar yeni transferlerimizin imza töreninde artık çok kalabalık olmamız gerekiyor!!

Lütfen herkes şimdiden kendini Gurovic'in imza törenine kendini ayarlasın, en az 200 kişi olalım!!

--------------------------

esercim dedim zaten bizi ilgilendirmez diye.. ben de sana başka bir şey söyliyeyim.. gurovic in kolundaki dövme de zamanında hırvatları kesip biçen adamın ismi mi ne yazıyormuş.. mirsad a patlarsın da zizic e patlamasın sonra:)

bu arada pazar günü ne var ya, eser bak oğlum ne var pazar günü :) birşey kaçırmayalım sonra:)

not: dövmesi sırtındaymış..

Bu transfer bence Zizic transferinden bile daha heyecan yaratici bir transfer , tarihimizin en kariyerli 5 yabancisindan biri bence , ucluk ozelligi var diye yazmissiniz ama uclugun babasini atar yeterki pozisyonu yaratsinlar , takimimiz tam anlamiyla sutor kayniyor cok tehlikeli bir takim olduk hucumda , savunmada ise Zizic Avrupa'nin en sert uzunlarindan biri , Gurovic gercekten cok iyi bir savunmaci , Huseyin gerektiginde(ozellikle derbilerde) potansiyelinin ustune cikabiliyor ,Cuneyt , Murat , Cemal , Erdem bu oyuncularinda iyi savunmaci olmasi bizim icin cok olumlu gelismeler , artik ligteki yerimizi Graves ve Strickland belirleyecek , Strickland bence fazla katki yapamaz ama Graves'ten herseye ragmen(savundugu oyuncularin hep en skorer oyuncu olmasi) umutluyum , gelecek 5. yabanci insallah uzun olur ama yerli bir kisa almaliyiz kanaatindeyim.(tercihim Polat Kaya)

Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Arkadaşlar yeni transferlerimizin imza töreninde artık çok kalabalık olmamız gerekiyor!!

Lütfen herkes şimdiden kendini Gurovic'in imza törenine kendini ayarlasın, en az 200 kişi olalım!!

Ne zaman atıyo imzayı. Onur Beyin sözü var gelicek bu sefer :p

şu an yerimde duramıyorum.Çok iyi bir oyuncu aldık.bekle mirsad biz geliyoruz hemde dolu dizgin..inşallah o sırp dev de milan yada zizic ayarında bi oyuncudur.eğer öyleyse bize kafa tutacak çok az takım var tbl'de en azından malum takım tutamaz...

Semih Ural' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":2u3yg6up]Arkadaşlar yeni transferlerimizin imza töreninde artık çok kalabalık olmamız gerekiyor!!

Ne zaman atıyo imzayı. Onur Beyin sözü var gelicek bu sefer :p[/quote:2u3yg6up]Resmi site açıklar semih!
Bu sefer sende gelmelisin ama :)

bazı arkadaşlar hemen mirsadı yumrukla diye yazmışlar hiç yakıştıramadım. biraz daha sabredelim belki sırp devi değilde marcus gelir. o daha iyi tanır muhteremi :)

Gurovic'in 3-4 oynayabildiğini düşünürsek bundan sonraki hamlemiz bana göre 5 numarada da oynayabilen birisi olmalı.Pota altını karartacak atletik bir oyuncuya ihtiyacımız olacak.

Eyüp abi, bu devimiz nasıl bir oyuncu biraz bilgi verebilirmisin ? En azından tarzı hakkında. :)

Burak Ceyhan' Alıntı:
[quote="Emre Yuksel":3614ut00]Galatasarayımıza hayırlı olsun.. Umarım başarılı olur, başarılı oluruz..

Tek bir şüphemi belirtmek istiyorum.. Bu başlığın ilk sayfasında bir arkadaş Gurovic in alt alta fotoğraflarını koymuş.. En üstte üç parmağını açarak yaptığı işaret herhangi bir işaret değildir.. Baş, işaret ve orta parmağı açarak eli havaya kaldırma, milliyetçi hatta faşist sırpların kullandığı çentik işaretidir.. balkan savaşından başlar, boşnaklara uyguladıkları soykırıma kadar uzanır.. bunlar zamanında sasha iliç ve mateja kezman için de konuşulmuştu..

Anlatmak istediğim şu.. Olayı sporun dışına çıkarmaya kesinlikle gerek yok.. Onaylamasak da kendi görüşüdür.. Bizi oynadığı basketbol ve galatasaraylı sporcu ahlakına uyup uymadığı ilgilendirir.. ancak şüpheleniyor insan.. ilk defa neredeyse tüm halkı müslüman olan bir ülkede basketbol oynayacak.. bir gün maçtan sonra çıkıp da böyle bir işaret yaparsa yer yerinden oynar.. hatta adamı göndermek zorunda bile kalırız.. her yerde bu işareti yapan kezman sanıyorum fenerde bir kez bile yapmadı..
dileğim gurovic in de bu tip sporla alakası olmayan işlerinden uzak durması ve takıma faydalı olmasıdır..
Emre abi, peki Gurovic o maçta 3'lük atmıştır ama ayağı çizgiye yakın olduğu için hakemler iki gibi algılaması sonucu o 3 hareketini yapmış olamaz mı? Ben çoğu maçlarda görüyorum sadece bu hareketi Gurovic veya Sırp oyuncular yapmıyor -ki bende sanmıyorum ki bu tip oyuncuların maçlarda siyasi mesajlar vereceğini ya da bu tür hareketlere eğilim yapacağını... Yine de yaklaşımın çok hoşuma gitti açıkcası Emre abi ama yanlış anlamış olamaz mısın? ;)[/quote:3614ut00]

Yok Burakcım.. Var böyle bir hareket.. İliç, Kezman, Gurovic hatta tenisçi Djokovic yapmışlar bu hareketi zaman zaman.. tesadüfi değil.. bilinen bir şey.. ama dediğim gibi. umurumuzda olmaz.. yeterki faşizan duygularını ( eğer varsa ) kendine saklasın..

Gurovic malesef milli takım kadrosunda görünmüyor, izleyemeyeceğiz pazar günü :(
Sırp devin Kosta Perovic olma ihtimali var mı, 2.18 boyu var. Olmadı 2.13'lük Milicic de kabulümdür :) Ama bence Zoran Erceg olacak gibi...

Tuncay Genc' Alıntı:
bazı arkadaşlar hemen mirsadı yumrukla diye yazmışlar hiç yakıştıramadım. biraz daha sabredelim belki sırp devi değilde marcus gelir. o daha iyi tanır muhteremi :)

Bende arkadaşlar yakışmıyo diceksin zannettim ilk cümleden:))) ama bi de baktım ki adam direk döveni çağırıyo:)) Öğlen öğlen koptum valla:))

Gercekten inanılmaz bir oyuncu aldık . Murat Özyere teşekkür ediyorum . Ayrıca imza törenine gelmeye calısacağım

Eren Aydın' Alıntı:
[quote="Tuncay Genc":1i1qt442]bazı arkadaşlar hemen mirsadı yumrukla diye yazmışlar hiç yakıştıramadım. biraz daha sabredelim belki sırp devi değilde marcus gelir. o daha iyi tanır muhteremi :)

Bende arkadaşlar yakışmıyo diceksin zannettim ilk cümleden:))) ama bi de baktım ki adam direk döveni çağırıyo:)) Öğlen öğlen koptum valla:))[/quote:1i1qt442]
vallahi bende yakışmıyor yazacaktım ama birden mirsadın ağlak yüzü geldi gözümüm önüne. Ama tabiki şiddete karşıyım espri olarak alalım lütfen.

Emre Yuksel' Alıntı:

Bu konuya konan fotoğraflardaki tek sorun Guroviç'in yaptığı 3 işareti değil. Kolundaki dövme de apayrı bir sorun.
Dövme'nin alt kısmında Sırpların 2.Dünya Savaşı sırasındaki Çetnik liderlerinden biri olan Draza Mihailovic'in yüzü gözüküyor. Ve Guroviç bu yüzden Hırvatistan'a giremiyor. Resmi olan komutanın zamanında 40bin Boşnak'ın katliamında söz sahibi olduğu da biliniyor.

Yani adam bildiğiniz Sırp faşisti, bunun 3'ü üçlük attığı için yapmışı, herkes yapıyormuşu yok.

Basketbola siyaset girmemeli o ayrı konu, ancak Müslüman bir ülkede basketbol oynayacağı için kendisinin hal ve tavırlarına 2 kat daha dikkat etmesi gerekiyor. Mirsad ile herhangi bir kavgasında Mirsad'ı desteklemek daha doğru olurmuş gibime geliyor şu an :)

Hayırlısı olsun Galatasaray için.

Uğurcan Günel' Alıntı:
Gurovic malesef milli takım kadrosunda görünmüyor, izleyemeyeceğiz pazar günü :(
Sırp devin Kosta Perovic olma ihtimali var mı, 2.18 boyu var. Olmadı 2.13'lük Milicic de kabulümdür :) Ama bence Zoran Erceg olacak gibi...

Milicic kabulumdur diyor... Milicic'i sen ruyanda gorursun , belki Erceg Zeleznik'te en onemli oyuncu konumundaydi , sozlesmesi devam ediyor , yazdigin 3 isimden belki Erceg olabilir ama diger ikisinin olma ihtimali bana gore yok.
Benim favori ismim Slavko Vranes , olma ihtimali var cunku partizan ondan umudu kesti.