Mitchell - McGowan - Holman

yapmayın fitch olsaydı bu oturmuş kadroyu geçebilirmiydik sizce sadece fark 10 sayı falan olurdu.ama sakat sakat oynasa daha kötü oldurdu.tufana bi bakın adam artık şut atmaya korkuyodu.ama ficth yokken adam 14 sayı attı.murata bakın bide o adam oyun kurmalı bnce.mitchell iyi adam boyu kısa 1.90 falan olsa herkesi süpürecek kalitede.hepiniz ördünüz banvit tübad da vede türkiye kupasında.hedefimiz şampiyonluk değil ilk dört.efes,telekom,fbülker den sonra 4.lük hedefimiz.ilk 4e girenlerden telekom varsa zaten telekomu yenmek biraz anormal.biz bjk,banvite yenmeyi bakalım.hadi aslnalarım size güveniyoruz
 
Murat'ın ayakları oyun kuracak ya da oyun kurucu savunacak kadar hızlı değil maalesef.

Şu durumda 4.'lüğümüze garanti gözüyle bakıyorum. Daha oturacak taşlar var, sistemin oyunculara öğretilme süreci var. Telekom takımı birbirini tanıyan oyunculardan oluşuyor ve hakkaten de yazıldığı gibi takım oyunu ile kazanıyorlar. Biz takım oyunu ile kazanacak güce geldiğimiz zaman, Telekom'u da yeneriz. Çünkü bireysel yetenek olarak kat be kat üstünüz.
 
McGowan sezon başı doğru bir transfer olarak gözüküyordu.Bize transfer olunca Almanya Ligi şampiyonunun en büyük kayıbı olarak gösterildi.
Takımda 2-3 oyuncu hariç kimsenin rolü belli değil.Türkiye Kupası'nda roller yavaş yavaş oturmuştu.Ama Fitch gelince sıfırdan başladık tekrardan.
Fitch türü bir transferi zannediyorum teknik ekip de beklemiyordu.Onlar için de piyango oldu Fitch.Çünkü bu transferden emin olsalar sezon başı oyuncuların rotasyondaki rollerini buna göre belirlerlerdi.
McGowan sadece şut atıyor.Elleri çok kaygan.Topu kavrayamıyor.Etkin olmaktan çok uzak.Oyunda olduğu süre dahilinde rakibin ekmeğine yağ sürüyor.
Teknik heyetin bu haftalarda işi çok zor.Mitchell'ı geri kazanmalılar.Kimden neyin beklediği oyunculara anlatılmalı.Bunun için gerekirse hafta içlerine hazırlık maçları alınmalı.Her şeyden önemlisi takım Fitch'sizliğe alışmalı.Bu belirsiz görüntüden kurtarmalılar takımı.
 
macın son dakikalarında kaan cok guzel bir cumle kurdu..

murat ozyer mitchellı bu kadar kotu oynarken oyunda tutmasının sebebı kazanma duygusunu asılamak oyundan kopmamasını saglamaktı dedi..
bencede haklıydı murat ozyer..
yenı takım yenı coach her sey ıcın zamana ıhtıyac var..
kımse kendını yormasın mıtchell bu takımda ıs yapar holmanda mcgowanda
nıye kımse murat kaya buyuk umut fatıh solak burak sezginden bahsemıyor.?
 
Bence yabancılarımızn hepsi cok kaliteli mcgoweni elestiren arkadas cok ama bence bazı atışlarıyla kalitesini gösterio zaten almanya ligi sampiyonundan geldi ve almanya ligi de cok sert bi lig biraz zamana ihtiyacı var holman karsıyada ki gibi degil ama onunda biraz sureye ihtiyacı var mitheall dixonın gölgesinde kaldı ama o da yararlı ama yaptıgı gorevi bildigi surece yani kısaca zamana ihtiyacları varr yani ben gecen seneki rand ve glen whisbden sonra bu yabancılardan memnunum biraz zaman gerekli sadece
 
yabancılarımız gerçekten çok kaliteli oyuncular.mitchell boş turnikeyi o iyi savunma karşısında o pozisyonu yaratıyorsa onları da atar.onunu için biraz daha sabır göstermeliyiz.
 
Bence yabancılardan önce Fatih-Mithat-Murat üçlüsünü konuşmak daha doğru olurdu.
Mcgowan bence hem 3 hem 4 oynayabilecek sağlam bir oyunuc görüntüsünde, Hollman ise sakatlığı tam geçince gerçek gücünü gösterecektir, Mitchell ise bence gayet yetenekli guard özellikle açık alanda baya etkili. Takımın zamana ihtiyacı varken bu kadar oturmuş bi rakibe karşı bi de Fitch'siz yenilmemiz çok normal, abartmamak lazım. Hepsi yavaştan alışsınlar birbirlerine 2. yarı bu takımın gerçek gücünü görürüz diye düşünüorum.
 
Mc Gowan bence de yanlış bir transfer.böyle giderse de sezon içinde gönderilir.ama holman ve mitchell'ın toparlanıp takıma çok iyi katkı yapacağına eminim.holman önemli bir sakatlık atlattı.karşıyaka zamanını hatırlayan herkes katkı yapacağını tahmin edebilir...
 
Yaa okadar çok eleştiri var ki eleştirilere karşı bile eleştirenler var ya...
Eşeltirenler diyor ki daha ilk yenilğide neden takım,Antrnr yada oyuncuları suçluyorsunuz diyolar.. ilk yenlğidir olur böle şeyler die... ama bu kadarıda olmaz yani mitchell die bi oyuncu alıyoruz adam düz turnikeyi atamıyor....ilk sayısı fesbreakle geldi onuda smaçla bitirdi..16 atıştan 1 tane soktu...yazıktır yaa futbolda daynı şey 3 yabncıya vercn para ile al bir tane fitch gibi oyuncu daha koy gençleri yanına bak ne gzl olur.. dimi..


MAlibudA
 
Bir yenilgide bu kadar asıp keseceksek toplayalım bavullarımızı gidelim Amerika'ya tutalım Detroit'i olsun bitsin...

Dikkat ettiyseniz bu takımda Fitch dışında herkesin kontratı 3 senelik. Yani şu andaki kadro uzun vadeli bir yatırım. Bu sene şampiyon olmuşuz olmamışız önemli değil bence. Ama bu kadro uzun vadede kazanma alışkanlığını fena halde edinmiş bir GALATASARAY takımı yaratacaktır.

Bu seneyi bir geçiş yılı olarak görüyorum ve hedefimizin de en azından bir uleb cup'a katılmak olması gerektiğini düşünüyorum.

Yabancılarımız gayet kaliteli oyuncular. Sadece etkili oldukları pozisyonlarda oynayamıyorlar. Mesela pota altına ne kadar top indi ki Holman ile McGowan etkili olsun ? Mitchell'a uzunlardan ne kadar destek geldi ki içeriye temiz drive edebildi ?

Yerlilerimizden ise Murat ve Fatih'in kulakları çekilmeli. Murat özellikle içeriye drivelarına çalışmalı. Ağır olmasını ikili oyunlarla (pick and roll) kapatabilir. Hem böylece asist ortalamasını da arttırmış olur. Fatih'in ise hala %100 konsantre olamadığını düşünüyorum. Pota altından her maç 8-10 basit sayı yiyoruz. Bu da hoş değil.
 
Bütün yabancılarımız da iyi isimler.Hepsi faydalı olacaktır alıştıkça.Zaman zaman kötü de oynayacaklar doğal olarak.Misal Mitchell'ın bir kez daha bu kadar kötü-ki o da hücumda bu kadar kötü olmasına karşın 6 ribaund alıp,6 da top çalmış-oynamaz.

Kadromuz son yıllarda kurduğumuz en potansiyelli kadro.

İş bu kadrodan iyi bir takım yaratmak.Burda da görev Murat Hoca'da...
 
CanuAltay' Alıntı:
Yabancılarımız gayet kaliteli oyuncular. Sadece etkili oldukları pozisyonlarda oynayamıyorlar. Mesela pota altına ne kadar top indi ki Holman ile McGowan etkili olsun ? Mitchell'a uzunlardan ne kadar destek geldi ki içeriye temiz drive edebildi ?

.

Kalite olayına hiç girmeyecem ama çok iginç bir post olmuş.Uzunlara top inmiyorsa suç guard'dadır.Uzunlardan Guard'a destek gelmiyorsa suç uzunlardadır.2 yorumda istikamet yabancılar oluyor :)
 
geeçn sene ve ondan önceki sene gerçekleştirdiğimiz yapıcı eleştiriyi bu yıl yapamıyoruz.ama perşembenin geleceği çarşambadan bellidir ilk yenilgimizde böyle eleştiriler geleceğini bekliyordum.çünkü hedefler büyüyünce bizde başarının hemen gelmesini bekliyoruz bir başarısızlıktada asıp kesiyoruz.yerlilere de yabancılara da biraz daha güvenelim bizi vezir edecekte rezil edecekte bu isimlerve gerçekten kötü isimler değil yeterki desteğimizi arkalarından çekmeyelim.
 
ARdaQue' Alıntı:
Neden kimse Murat KAYA hakkında eleştiri yapmıyor ? Bu mudur Pegasus' un veliathı? Ağır çekim bir 2 numara . Vay Türk basketbolunun haline ....
Kendi şutunu yaratma konusunda büyük problem yaşıyor Murat. Ayakları üzerinde çok yavaş ve bu da birebirde başarılı olmasını engelliyor. Ancak boş kaldığı zamanlar uzun mesafe şut atabiliyor. Galatasaray' ın Murat KAYA' dan beklentisi bu değil .

Agzina saglik Arda ben de bunu yazacaktim. Benim acimdan su ana kadar hayal kirikligi yaratan oyuncu Murat Kaya, acikcasi bu haliyle gelecek maclar icin de pek umut vermiyor. Fitch'in gelmesinden sonra oynama suresinin kisalmasina mi takildi bilmiyorum ama eger bu sene Galatasaray kendisine zirveyi hedeflediyse, kagit uzerinde takimin onemli skor opsiyonlarindan biri olan Murat Kaya acilen toparlanmali
 
Abi sakın ola Pegasusun veliahtı falan öyle beklentiler içinde olmayın ben bu adamı Ankara'da otururken ,son 3-4 sene izledim Murat olsa olsa Gökhan Üçokların veliahtı olur .Gökhan nasıl orta halli takımlarda vasatın üzerinde oynadıysa bu çocuğunda farkı yok çok istikrarsız ve çok yeteneklide değil .Ama şu an bu kadroda da sırıtmaz
 
Murat'dan bundan fazlasını ne bekleyebileceğimizi, ne de alabileceğimizi düşünüyorum Murat abi. Çok yavaş ayakları ve ilk adımı. Ama çocuğun çok iyi yapabildiği birşeyin takımca set oynatarak üstüne gidilmemesi de onun suçu değil. Kaç tane şut seti oynandı, oynandıysa da kaçı Murat üzerindendi ve doğru oynandı..
 
acikcasi hicte erken oldugunu dusunmuyorum elestiriler icin..en basindan beri ayni seyi soyluyorum bir takim
1-GUARD'I KADAR KONUSUR
2-5 NUMARASI iLE'DE IDDAA LI HALE GELiR

Bizde ne guard var takimi konusturacak nede pivot var takima sinif atlatacak..Fatih in yetenekleri belli,yapabilecekleri belli bugune kadar verdikleride belli...gordunuz faul problemine girdigi anda kenardangelcek uzun yok onun yerini kapiycak...normalde ii bir uzun alinmaliydi mcgowan yerine ve fatihte onun 15-20 dk sure alarak destekliycek oyuncu olmaliydi...mcgowan kesinlikle galatasarayimizi ilk 4 hedefine ulastircak bi uzun oyuncu diil...
guard mevkiine gelince mitchell in ne takimi oynatabildigi var klasik bir guard gibi nede skor yani kuvvetli...ki bu oynadigimiz maclarin istatistiklerinden cok acik sekilde belli..takim asist yapmiyo...3 hafta boyunca fitch in ismi on plana cikti...fitch in olmadigi macta nerdeyse 30 sayi fark yedik potayi goremedik...bu acidan bu maglubiyetin hayirli oldugunu dusunuyorum...ilk 4 e oynayacak takimin nasil kurulmasi gerektigini telekom cok guzel bi sekilde gosterdi bence...dusununki sahaya 9. adam olarak giren oyuncu Muratcan guler...bence mitchell ve mcgowan bi kadroyu yukari tasiyamazlar...hele bu kadronun bide gelecek seneninde alt yapisini olusturmak amaciyla kuruldugunu dusunursek murat hocanin bu oyunculardan ne bekledigini nasil bi isik gordugunu cok merak ediyorum...umarim ben haksiz cikarim bu oyuncular hakkinda...bu oyuncular mutlaka ii maclar cikaricaktir ancak hedefimizin ilk 4 oldugu nu dusunursek telekom macinda bu oyuncularin bizi ilk 4 e tasiyamayacagini gormus olduk!!! mutlaka bize bizi sinif atlaticak fitch kadar unlu spektakuler oyuncular olmasada zamaninda buldugumuz Koch,Boddicker gibi oyuncular bulunabilir...
 
Tarih sanırım 1993

Estonya Milli Takımı' ndan göze çarpan ve en üst düzey klüp takımlarında oynayan 3 oyuncu var.

Oyun kurucu (1) Rauno PEHKA
Skorer Guard (2) Aivar KUUSMA
Pivot (5) Sergei BABENKO


* Pehka 1993 Avrupa Şampiyonasında Asist Krallıgında 2. oldu.
* Kuusma 1993 Avrupa Sampiyonası' nda Sayı Krallıgında 2. oldu.
* Babenko 1993 Avrupa Sampiyonası' nda Ribaund Krallıgında 1. oldu. Aynı zamanda Sayı Krallıgı' nda da ilk 10 içindeydi.


Peki Estonya Milli Takımı ne yaptı :) Ceyrek Finalde Rusya' dan tarihi fark sayılabilecek bir fark yiyerek elendi.
 

Üst