Mithat Duran' Alıntı:
Bu arkadaşlar unutuyorlar ki !!! biz abilerin göreve gelmesini istemiyoruz,yalnızca ellerini sırtımızdan çekmesinler diyoruz.Abilerin yanında yetişen basketbolu bilen pırıl pırıl gençler var.
İşte o insanlar bu görevi layıkıyla yapabilirler biz bunu diyoruz.Ama anlamıyorlar,veya anlamak istemiyorlar.
.
Şimdi öncelikle belirteyim ki; hani abiler kavramını pek sevmiyorum. Zira; zannetmiyorum ki Sn Sebahattin Kart'ın veya sayın Tuğrul Demir'in enerji durumları Galatasaray'ın günlük işlerini takip etmeye müsait olsun. O yüzden öngörüm odur ki; bu "Ülkere karşıyız; çünkü kararları onlar veriyor" grubunun içinde Galatasaraylı genç; basketbol şubesinde aktif görev alabilecek durumda profesyoneller de var.
-----------------------------------------------------------------------
Demiş idik 26 Ocak tarihinde. Yanlış anlaşılmasın; bunu nasıl da dedim; medyum gibiyim manasında belirtmiyorum; sorun şurada; sayın Özyer'in de açıklamalarıyla tutan bir durum bu; Görülmesi gerkeen gerçek şu ki;
" Şubeyi Ülkerden geri alma fikri ; temelde genç profesyonellerin motivasyonu ve baskısıyla gündeme gelen bir konu. Bu işe hazır oldukları kansındalar; ve yeniden hakim olmayı kovalıyorlar."
Bu fikrim; açıkçası sayın abilerimizden biriyle ; tesadüf eseri ; bir maçı yanyana seyredince daha da netleşti. Tahmin ediyorum ki; büyükler işe kol sıvamak arzusunda değiller, zira " Söyleyin şu Araba; post-up oynasın " devrinin geçtiğinin farkında olmalılar.
Kişisel olarak yazılarımı o yüzden; sayın Demir'i , sayın Kart'ı falan değil; yanlarında "yetişen" genç profesyonelleri hedef alarak yazdım.
Mithat Bey yazmış ki; bu insanlar görevlerini layıkıyla yapabilirler; şu ankiler yapamıyorlar. Şu ankilerin doğrularını eksiklerini ayrıca tartışırız 2.5 yıl boyunca da her sorana anlattık; Eyüp Yıldız iyi bilir mesela Galatasaraya dair görüşlerimi soraiblirsiniz, sorun değil; peki Mithat Duran'ın sözlerinden başka bu pırıl pırıl gençlerin bu işe yapabileceklerine dair; bir emare var mı? Hangi takımlarda ne işler ypamışlar bu pırıl pırıl gençler? Hangi başarılara sahipler? Nasıl bir programları var? Biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Şu anda bu işle uğraştığım halde ben de bilmiyorum. Benim ; bu insanlara dair tek bildiğim; bir zamanlar çok büyük emekleri olmuş; ama reçeteleri günümüz basketbolunu ; 10 larca milyon doları yönetmeye yetmeyecek; basketbola hala " Söyleyin şu Araba " penceresinden bakan insanların yanında yetiştikleri. Ve biliyorum ki; o yanlarında yetiştikleri insanlar; şu ankinden daha küçük bütçelerde bile çok ciddi başarısızlıklara uğradılar. Açık ve net bir soru ;
Bu pırıl pırıl genç insanlar; 10 milyon doalrı nereden bulacaklar; ve de bulurlarsa nasıl yönetecekler?
Bu soruya eğer Telekom dışında somut bir cevap verirseniz- hele bir alsınlar da bak naısl buluyolar cevabını da kabul etmiyorum haliyle- ; söz veriyorum bir daha konuyla ilgili ağzımı açmam . Telekom cevabını da kabul etmiyorum; çünkü Telekomdan para gelirse; ekip de Gelir; gelecek yıl ; İrfan Yücesoy; Ercüment Sunter, Merih Çakıroğlu, Deniz Atak 4 lüsü yönetir Galatasaray; yine o "pırıl pırıl" gençler yönetmez. Ama lütfen; yapabilirle; edebilirle anlatmayın. Ben de iddia ediyorum ki; Galatasaray kulübün başına beni getirse; 5 yıl içinde gelirler 20 milyon doalr olur ; galatasaray da euroleague şampiyonu olur. İnandınız mı? İnanmadınız. Evet; ben de inanmadım. Peki bu insnalara neden inanıyorsunuz; ne yapmışlar bu vakte kadar böyle bir inancı verecek?