Murat Özyer & Zafer Kalaycıoğlu 22:10 da Skytürkte

*Halil Üner olurdu.
*Play off değil play out olurdu.
*Her sene 12 oyuncu değişir bir İsmet kalırdı.
 
Bu 3 sezonda harcanan paraların hakkı sadece play-0ff a kalmak olmamalı.. Daha Play-off larda ne Efes, ne Fener, ne Telekom, Ne Bjk eleyebildik.. Paraların düzenli ödenmesi ve bütçenin büyümesi dışında ne değişti.. Koç un ücreti 700.000 e çıktı, oyuncular 1.250.000 Dolarlara çıktı da ne oldu...

Haa şu vardı, Özhan Canaydın başı ağrımasın futbolla ilgilensin diye bu işi abilere pasladı. Yalçın Granit onun destek görmeyip pes etmesinden sonrada, Tuğrul DEMİR... Bu insanlar projelerde üretti Metin Oktay Tarabya Tesislerinin kulübe kazandırılması gibi. Büyükşehir ile ön protokol yapılmasına rağmen, başakn randevulara gitmedi. Çeşitli sponsorluklar ve kombine kart uygulaması yapıldı ama kulüp bu uygulamarın çoğunu yine onaylamadı.. O zaman nedense GSBASKET de bu konularla hiç ilgilenmiyordu.. Yönetim bazında ne maddi destek ne de manevi destek verdi.. Akabinde C.Crown'un ilk seneki Halil ÜNER li senesi yaşandı..C.Crown dan gelen para futbola harcandı, oyuncu,antrenör ve personel paraları ödenmedi.. Sonuçta Futbol hep önde oldu, şube işliyor havası verildi..

Bence asıl olay şu Ülker in kapanması ile Fenerbahçenin kaptığı büyük pay.. Bize verilen sus payı sponsorluk rakamı bile Galatasaray ın 10 senelik bütçelerinin çok üstünde.. Bu bütçeler Ülker in adamlarına iş kapısı aynı zamanda yükseltilen transfer piyasası olarak karşımızda..
Sizlere göre bu başarı bana göre ise değil.. Bu bütçe doğru planlama ile çok büyük başarılar getirebilirdi.. 3 sezonda sağlanan koç istikrarının ve değişen yabancı oyuncu sayısının, Halil Üner dönemimdeki planlamadan ne farkı var.. ki bu dönemde paraları sadece futbol şubesi görüyordu.. Tek fark paraların düzenli ödenmesi bunu da herhalde Murat ÖZYER ödemiyor..

Çok iyide hatırlıyorumki Derya TAŞDELENLER zamanında Murat ÖZYER yine düşünüldü, yine konuşuldu ama kabul edilmedi.. Çünkü Ülker kapanmamış ve paralar orada düzenli ödeniyordu..

Aklıma geliyorda o zamanlar bu kadar duyarlı GSBASKET nerelerdeydi.. Lafta özerk şube bütün gazetelere, bütün Galatasaraylı köşe yazarlarına, iş adamlarına destek çağrıları, yapılanma çağrıları yaparken...

C.Crown ve şampiyon koç Murat ÖZYER ile beraber.. Şubeyi savunur, koçu savunur, sponsorluğu savunur düz bir sorumluluk gelişti.. Bu 3 sezonda yaşananlar benim açımdan hiç tatmin edici değil...

Tatmin olacağım tarz herhalde Fenerbahçe'nin sponsorluk uygulaması, Aziz YILDIRIM ın haklarını sonuna kadar savunur tavrı ve şampiyonlaklarıdır.. Herşeye rağmen Beşiktaş da yaptığı salonu bu son sezona kadar koyduğu hedefleri ile bir vizyon sergilemiştir..
 
Abiler döenminde özerk şubenin G.Sekreteri Mimar şinasi önengüt Beşiktaşın Akatlar projesini ilk çizen kişidir.. Sonra proje üzerinde 1-2 değişiklik yaparak başka mimar tarafından gerçekleştirilmiştir..

Şinasi Bey Tarabya Metin Oktay Tesisleri içinde 250-300.000 dolara çok güzek bir proje çizmiş ve önlerine koymuş fakat yine destek görememiştir..

Desteği görse şuan belki kendi salonumuz vardı.. Hemde modify edilmiş güzel bir salon..

Neyse yaa abiler kötü dürler boşverin.. Galatasaray sevgileri insanlara rant sağlamadığı için hiç sevilmemişlerdir..
 
Zihni Öztürk' Alıntı:
Bu 3 sezonda harcanan paraların hakkı sadece play-0ff a kalmak olmamalı.. Daha Play-off larda ne Efes, ne Fener, ne Telekom, Ne Bjk eleyebildik...
Öncelikle benim hatırladığım bir BJK serisi vardı rakibimizi net bir skorla elediğimiz. Ancak amaç farklı olunca hafızaladan silinmek istenmesi gayet doğal. Tıpkı ULEB´de elde edilen başarı gibi...

Peki Zihni Bey Gsbasket Ülker ile yapılan sponsorluk anlaşmasını eleştirirken siz neredeydiniz? Şubede ipler birilerinin elinden kayınca taraftarın gözünü açmak istediniz ama o taraftarın gözü zaten açıktı. Taraftar sizin bu durumu eleştirmeye başladığınız dönemde -argo bir tabir olacak- tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak moduna girmişti.

Özhan Canaydın´ı gsbasket üyeleri seçmedi. Yukarıda saydığınız hataları yapmasına rağmen O´na oy/destek vermedi. Peki kimler destek verdi, seçti?

Galatasaray taraftarı için başarı sadece şampiyonluktur ama şubeye egemen olan zihniyeti gördükçe daha küçük başarılarla yetinmesini de öğrendi bu taraftar. Onun için hep aynı şeyi söylüyoruz, zihniyet istifa!
 
Onur Bey,

Hafızalarımız gayet fresh.. Sildiğiniz ve eleştiriye kapadığınız yazılarıma bakarsanız.. Bu sponsorluğun yanlış olduğunu yazan ilk kişlerden biri oldum.. Şampionluğun hayalden başka bişey olmadığını da yazanlardan biriyim.. Özhan Canaydın ın basketbol a bakışını da eleştirenlerden biriyim vs...

Ayrıca Özhan Bey'i başkanlığa GSBASKET in seçmediğini vurGulamışsınız.. Umarım çok destek verdiğiniz Murat ÖZYER ide siz koç yapmamış yada görev süresini uzatmamışsınızdır.

Fakat gönül bu 3 sezondaki duyarlılığınızı geçmiş dönemlerde de göstermenizi isterdi.. Her nedense bu 3 sezonda yapılan yanlışlara karşı bir baş kaldırı gözlemliyorum Gsbasket tarafından..

Destek se sadece GALATASARAY ın büyük ismine köklü geçmişine destek.. Neden destek bu ismi daha büyütüp daha yüceltmek için... Bu isim altında çalışıp kamuoyu yaratan kendi ismini yüceltmeye çalışan, rant sağlayanlara değil..

Saygılarımla,
 
yılarca galatasaraya en zor günlerinde hizmet etmiş abileri kötülüyoz,sonrada borsadan gelenlerden bişey olmaz diyoz.o zaman ailer denen kişileri niye eleştiriyozki.galatasarayın kötülüğünümü istiyolar.yoksa medyadakilermi galatasarayın daha iyi olmasınımı istiyolar.
 
Her zaman bu tarz düşünenler olmuştur ,olacaktırda Zihni!!! sen kendini niye yırtıyorsun bırak onlar kendi yalanlarını doğru bilsinler.

Bu arkadaşlar unutuyorlar ki !!! biz abilerin göreve gelmesini istemiyoruz,yalnızca ellerini sırtımızdan çekmesinler diyoruz.Abilerin yanında yetişen basketbolu bilen pırıl pırıl gençler var.

İşte o insanlar bu görevi layıkıyla yapabilirler biz bunu diyoruz.Ama anlamıyorlar,veya anlamak istemiyorlar.

Onların işi soyunma odasının kapısında durup gelene,gidene çak yapsınlar,bu forumda gerçekleri saptırsınlar.


Biz rakip stafftan bile az seyirciye oynarken bu gün burada ahkam kesenler nerdeydi? 2,5 senede harcanan 20 mil.dol. nereye kullanıldığını sorduğumuzda nerdeydiler?

Ama bol keseden burada yazılarını çok okudum.Amiyane tabirle Malkara ,Keşan hoppala PAŞAM muhabbeti onları mutlu ediyorlar.

Amacımız kişiler değil kurum olduğunu defalarca yazdık,gördük ki,kendi, dostlukları,kulüp sevgisinin önüne geçmiş asıl üzücü olan bu.

En son yaşanan Zafer KALAYCIOĞLU skandalında da görüldü ki bu forum doğruları öğrenmeyi istemiyor onlar pembe rüyalarında yaşamak istiyorlar.

Bir sorumda Onur beye şahsıma yapılan hakaretlere neden bir tepki vermediniz site yöneticisi olarak.

Murat bey sizin bu sitede yönetici olmanız şahsımı tiii ye alma hakkını size vermez.Siz show göremediyseniz.Zamanında şubeyi taraftar bazında yalnız bırakanlarında bu işte suçu olduğunu bilmelisiniz.
 
Murat Ozyer den baska bizim konusacak konumuzun olmaması kisisel problem veya kıskanclıklardan mı geliyor ?Bu kadar zamandır formu takip ediyorum , reel ve pozitif uretken olan uyemiz bayagi az galiba . acaba vizyonda mı problem var ..........
Fenerbahce Ulker i aldı ,salon yapıyor ,federasyon baskanını sectirdi.Besiktas salonu kaptı Salon ile beraber Efes ile final oynadı.
Biz abi ,abla ,ulker derken sadece "muhalefet " yapıp birbirimizi yaptıklarını bozup kotuluyoruz.
Muhtemelen de basta FB liler sırıtarak seyrediyorlar .
 
Zihni Bey siz yazarken genelde saygı çerçevesinde yazıyorsunuz. Bu nedenle iletilerinize pek müdahale edildiğini anımsamıyorum.

Sizin burada fikirlerinizi paylaşmaya başladığınız dönemde iş işten geçmişti. Yapılabilecek tek şey mevcut yapılanmaya destek vermekti. Eğer arşive göz atarsanız sponsorluk sözleşmesinin imzalandığı dönemde en sert tepkilerin burada verildiğini görebilirsiniz.

Taraftarın oy hakkı yoktur ama tepkisini bilinçli yansıttığı takdirde bazı şeyleri başaracak gücü vardır. Zaten öyle olduğu bilindiği için son zamanlarda üye sayımızda artış oldu.

Canaydın konusuna gelecek olursam, dikkat ederseniz bu olayda durumu bireysele indirgemedim. Canaydın´ın liselilerin desteği ile 3 dönem seçim kazandığını herkes biliyor. Ancak bunca başarısızlığa, vaadleri yerine getirmemesine rağmen lliseliler içinde kimlerin Canaydın´a oy verip kimlerin vermediğini bilemem.

Elbette Özyer´i biz getirtmedik, geldiği dönemde de sponsorun isteğiyle geldiği için eleştirdik. Ancak duruşuyla, taraftara bakış açısıyla kendisini sevdirdi tribünlere. Tribünlerde 100 kişi varken bile "taraftarımız çok iyiydi, onlardan aldığımız güçle mücadele ediyoruz" vb. sözlerle taraftarı onore edip tribünlere gelmesini sağladı.

Sonuç olarak şubenin çıkarları benim için her zaman önceliklidir. Kulüp içinde tanıdığım vs. yok ki onların gönlünü hoş etme çabam olsun. Murat Hoca halen sözleşmeli hocamız, O da mı tanımıyor derseniz; tribünden 5 kişiyi gösterip bunlardan hangisi Onur Yavuz deyin, tanıma ihtimali %20´dir.

Mithat Duran' Alıntı:
... Bir sorumda Onur beye şahsıma yapılan hakaretlere neden bir tepki vermediniz site yöneticisi olarak...
Mithat Bey sanırım "Mihriban Oğuz İstifa Etmeli mi" başlığını kastediyorsunuz. O konuyla ilgili karar en kısa sürede verilir. Bir süre sonra hala karar verilmemiş olur da forum kurallarını uygulanması konusunda istekte bulunursanız, gereğini yaparım.

Mithat Bey bir soru da benden size; Kendinizi genç hissediyor musunuz?
 
Onur Bey,

Seviyeli tartışmalar için teşekkürler.. Fakat ben yinede bu 3.sezonda geri kalacak ilerde işimizi görecek, ahh be c.crown sponsorluğu da ne iyi olmuş diyebileceğimiz birşeyler görmedim...
 
Onur Yavuz' Alıntı:
Zihni Bey siz yazarken genelde saygı çerçevesinde yazıyorsunuz. Bu nedenle iletilerinize pek müdahale edildiğini anımsamıyorum.

Sizin burada fikirlerinizi paylaşmaya başladığınız dönemde iş işten geçmişti. Yapılabilecek tek şey mevcut yapılanmaya destek vermekti. Eğer arşive göz atarsanız sponsorluk sözleşmesinin imzalandığı dönemde en sert tepkilerin burada verildiğini görebilirsiniz.

Taraftarın oy hakkı yoktur ama tepkisini bilinçli yansıttığı takdirde bazı şeyleri başaracak gücü vardır. Zaten öyle olduğu bilindiği için son zamanlarda üye sayımızda artış oldu.

Canaydın konusuna gelecek olursam, dikkat ederseniz bu olayda durumu bireysele indirgemedim. Canaydın´ın liselilerin desteği ile 3 dönem seçim kazandığını herkes biliyor. Ancak bunca başarısızlığa, vaadleri yerine getirmemesine rağmen lliseliler içinde kimlerin Canaydın´a oy verip kimlerin vermediğini bilemem.

Elbette Özyer´i biz getirtmedik, geldiği dönemde de sponsorun isteğiyle geldiği için eleştirdik. Ancak duruşuyla, taraftara bakış açısıyla kendisini sevdirdi tribünlere. Tribünlerde 100 kişi varken bile "taraftarımız çok iyiydi, onlardan aldığımız güçle mücadele ediyoruz" vb. sözlerle taraftarı onore edip tribünlere gelmesini sağladı.

Sonuç olarak şubenin çıkarları benim için her zaman önceliklidir. Kulüp içinde tanıdığım vs. yok ki onların gönlünü hoş etme çabam olsun. Murat Hoca halen sözleşmeli hocamız, O da mı tanımıyor derseniz; tribünden 5 kişiyi gösterip bunlardan hangisi Onur Yavuz deyin, tanıma ihtimali %20´dir.

[quote="Mithat Duran":6cjr6u3f]... Bir sorumda Onur beye şahsıma yapılan hakaretlere neden bir tepki vermediniz site yöneticisi olarak...
Mithat Bey sanırım "Mihriban Oğuz İstifa Etmeli mi" başlığını kastediyorsunuz. O konuyla ilgili karar en kısa sürede verilir. Bir süre sonra hala karar verilmemiş olur da forum kurallarını uygulanması konusunda istekte bulunursanız, gereğini yaparım.

Mithat Bey bir soru da benden size; Kendinizi genç hissediyor musunuz?[/quote:6cjr6u3f]


Hayır Onur bey ben sıramı savdım,bu saatten sonra benim bu kulübe hizmetim farklı bir seviyede olur.

Ben o gençlerden ne yazıkki birisi değilim.
 
Hiç uğraşmayın Mithat Bey,
Alakasız konulara girmicem sizinle. Sizin cevap veremediğiniz sorular sayfalar tuttu artık bu forumda.
Kimse de yemiyor popülist açıklamaları.

Kişiler değil kurum diyorsunuz da siz önce bir seçilmiş atanmış farkından rahatsızlığınızı giderin sonra konuşalım.
 
Zihni Abi, tartışmaya katılmak amacıyla söylemiyorum; ama Metin Oktay salonunu, Akatlar'la karşılaştırmak ne kadar doğru?

Bildiğim kadarıyla Metin oktay tek tribünlü bir salondu ve konum olarak da Akatlar'la karşılaştırmak ne kadar doğru? Ayhan Şahenk'e uzak denirken, Metin Oktay salonuna ne denirdi bilemiyorum.

Beşiktaş da Akatlar'ı ne kadar doğru kullanıyor, o ayrı mesele. Akatlar, Etiler, Levent gibi İstanbul'un en prestijli semtlerinin üçünden seyirci çekilemez mi, o da tartışılır.

Gerçi, biz de Maslak gibi İstanbul'un iş ve finans dünyasının merkezi haline gelmiş bir yerde iş çıkışında kaç kişiyi salona çekebiliyoruz? Bunlar da tartışılmalı aslında; ama hep aynı konualr üstünde duruluyor.
 
Emre kardeşim kesinlikle haklısın, akatlarla karşılaştırmak yanlış.. Fakat bu tesislerin çizilmiş modıfy projesini görmüştüm yeterince başarılıydı.. Florya da antreman saatlerinde sıkıntı yaşandığını hepimiz biliyoruz.. Salon herkese yetmiyor..

Bu salon bu açığı kapayabilirdi, ayrıca bu salonun yanındaki halı sahanın ve yarım bırakılmış yüzme havuzunun işletmeciliğide kulübe verilecekti.. Yanii burası ihtiyaç karşılayabilecek güzel bir kompleks ti..

Ayrıca kapasite Ahmet Cömert gibi bir yanlara ve pota arkalarına konacak raylı sistem tribünler arttırılabiliyordu. Erkek takımı maçlarını burda oynamasa bile altyapı, gelir getirici spor okulu.. Maddi gelir sağlayacak bir işletme sistemi ile kulübe ciddi bir katkı sağlayabilirdi..

Sn. Osman HATTAT döeneminde Bağcılar Spor Salonu alınması durumu olmuştu.. Yine orada maç mı oynanır denmiş ve vazgeçilmişti.. Bence Bağcılar Spor Salonu da işimizi görebilirdi..

Emre kardeşim bu tip fikir alış verişler leri için teşekkürlerimi sunuyorum..
 
Ayrıca yeni yapılan stadımız'ın yanına yapılmasını hayal ettiğimiz spor salonu için ilgilenen kişilerin bu siteyi incelemesini tavsiye ederim.. Aslında Sn. Eren Talu'nun bu firmadan haberi var ve görüşüyor ama..

Adamların çok enteresan ve çok amaçlı inşaat a göre daha ucuz maaliyetli projeleri var..

ilgilenenlere www.sporsanayi.com
 
Bağcılar veya Tarabya'ya gitmeye gerek yok, kendi salonumuz yapılana kadar mis gibi A.İpekçi orada duruyor!

Küçük maçlarda salon 5000 kişilik oluyor, büyük maçlarda ise 12.000, otoparkı var, tuvaletleri modern, büfeleri güzel, saha içi koltuklar yeterince yakın(hatta şuanki haliyle a.şahenk'ten daha bile yakın), içinde barı bile var!

Bir gün herkes bana hak verecek 8)
 
Mithat Duran' Alıntı:
Bu arkadaşlar unutuyorlar ki !!! biz abilerin göreve gelmesini istemiyoruz,yalnızca ellerini sırtımızdan çekmesinler diyoruz.Abilerin yanında yetişen basketbolu bilen pırıl pırıl gençler var.

İşte o insanlar bu görevi layıkıyla yapabilirler biz bunu diyoruz.Ama anlamıyorlar,veya anlamak istemiyorlar.

.

Şimdi öncelikle belirteyim ki; hani abiler kavramını pek sevmiyorum. Zira; zannetmiyorum ki Sn Sebahattin Kart'ın veya sayın Tuğrul Demir'in enerji durumları Galatasaray'ın günlük işlerini takip etmeye müsait olsun. O yüzden öngörüm odur ki; bu "Ülkere karşıyız; çünkü kararları onlar veriyor" grubunun içinde Galatasaraylı genç; basketbol şubesinde aktif görev alabilecek durumda profesyoneller de var.
-----------------------------------------------------------------------

Demiş idik 26 Ocak tarihinde. Yanlış anlaşılmasın; bunu nasıl da dedim; medyum gibiyim manasında belirtmiyorum; sorun şurada; sayın Özyer'in de açıklamalarıyla tutan bir durum bu; Görülmesi gerkeen gerçek şu ki;

" Şubeyi Ülkerden geri alma fikri ; temelde genç profesyonellerin motivasyonu ve baskısıyla gündeme gelen bir konu. Bu işe hazır oldukları kansındalar; ve yeniden hakim olmayı kovalıyorlar."

Bu fikrim; açıkçası sayın abilerimizden biriyle ; tesadüf eseri ; bir maçı yanyana seyredince daha da netleşti. Tahmin ediyorum ki; büyükler işe kol sıvamak arzusunda değiller, zira " Söyleyin şu Araba; post-up oynasın " devrinin geçtiğinin farkında olmalılar.

Kişisel olarak yazılarımı o yüzden; sayın Demir'i , sayın Kart'ı falan değil; yanlarında "yetişen" genç profesyonelleri hedef alarak yazdım.

Mithat Bey yazmış ki; bu insanlar görevlerini layıkıyla yapabilirler; şu ankiler yapamıyorlar. Şu ankilerin doğrularını eksiklerini ayrıca tartışırız 2.5 yıl boyunca da her sorana anlattık; Eyüp Yıldız iyi bilir mesela Galatasaraya dair görüşlerimi soraiblirsiniz, sorun değil; peki Mithat Duran'ın sözlerinden başka bu pırıl pırıl gençlerin bu işe yapabileceklerine dair; bir emare var mı? Hangi takımlarda ne işler ypamışlar bu pırıl pırıl gençler? Hangi başarılara sahipler? Nasıl bir programları var? Biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Şu anda bu işle uğraştığım halde ben de bilmiyorum. Benim ; bu insanlara dair tek bildiğim; bir zamanlar çok büyük emekleri olmuş; ama reçeteleri günümüz basketbolunu ; 10 larca milyon doları yönetmeye yetmeyecek; basketbola hala " Söyleyin şu Araba " penceresinden bakan insanların yanında yetiştikleri. Ve biliyorum ki; o yanlarında yetiştikleri insanlar; şu ankinden daha küçük bütçelerde bile çok ciddi başarısızlıklara uğradılar. Açık ve net bir soru ;

Bu pırıl pırıl genç insanlar; 10 milyon doalrı nereden bulacaklar; ve de bulurlarsa nasıl yönetecekler?

Bu soruya eğer Telekom dışında somut bir cevap verirseniz- hele bir alsınlar da bak naısl buluyolar cevabını da kabul etmiyorum haliyle- ; söz veriyorum bir daha konuyla ilgili ağzımı açmam . Telekom cevabını da kabul etmiyorum; çünkü Telekomdan para gelirse; ekip de Gelir; gelecek yıl ; İrfan Yücesoy; Ercüment Sunter, Merih Çakıroğlu, Deniz Atak 4 lüsü yönetir Galatasaray; yine o "pırıl pırıl" gençler yönetmez. Ama lütfen; yapabilirle; edebilirle anlatmayın. Ben de iddia ediyorum ki; Galatasaray kulübün başına beni getirse; 5 yıl içinde gelirler 20 milyon doalr olur ; galatasaray da euroleague şampiyonu olur. İnandınız mı? İnanmadınız. Evet; ben de inanmadım. Peki bu insnalara neden inanıyorsunuz; ne yapmışlar bu vakte kadar böyle bir inancı verecek?
 
Onur bey keşke Abdi İpekçi de eski yıllardaki gibi oynayabilsek, haklısınız..

Ünsal Bey, keşke Telekom olsa da C.Crown döneminde olan hatalrı ders alıp bunları yapmadan bu işi layığı ile yapsa..

Ayrıca 10 milyon bütçe ile pırıl pırıl Ülkerin Gençlerini izledik bence boşa giden bu 3 sezonda...

Biraz kaba olacak ama 70 yaşına gelmiş bu abilerin ne kadar yaşıyacakları belli değil.. Adamlar bu koç ile bu iş olmaz dedi diye çıkardınız göreve talip oldukları lafını.. bu kuru safsatanın arkasından gidiyorsunuz..

Kimse göreve talip değil kimsede cebinden 10 milyon euro ları vermez.. O yüzden bu parayı bulup, bunu layığı ile yönetecek takımı hedeflerine götürecek doğru bir sponsorluk anlaşmasına her zaman destek olunur.. Bu anlaşma kendi adamlarına rant sağlayıp kendini kalkındırmadığı sürece...

Bunun dışında tribünde kulak misafiri oldum bunlar konuşuluyor falan pek sağlıklı değil.. Bu planları yapacağınızı düşündüğünüz kişiler herhalde ulu orta böyle şeyleri konuşmaz..

Bu bilginin gerçekliği varsa kimin konuştuğunu yada kimden duyduğunuzu açıklayın hepimiz bilelim..

Yeni genç liseliler Yiğit ŞARDAN önderliğinde bu işi yapacaksa lütfen bilgilendirin.. Destek verelim..
 

Üst