Murat Özyer & Zafer Kalaycıoğlu 22:10 da Skytürkte

Zihni bey ; içme sinmedi; biraz daha net anlatayım dediklerimi. Bu yazı o yüzden daha uzun oalrak editleniyor:

- Dedim ki geçen Cumartesi bir büyğümüzle bir maçta tesadüf eseri yanyana oturma fırsatım oldu. Kendisi beni tanımıyor haliyle. Bu büyüğümüz; maçın başında; ortasında ve sonunda; takımın kenarda taktik veren bir koçu varken ; üstelik oyun devam ederken oyuncuları sürekli bağıra çağıra yanına çağırarak;
" Oğlum daha iyi koşun " ; " Oğlum verin şu Araba post-up oynasın "; " Hişş Araaap! Gelsene bakim buraya " nidalarıyla birşeyler anlattı. Ben de burada söylüyorum ki; 26 Ocak tarihinde yazdığım fikirlerim; daha da netleşti. Nedir bu fikirler?

" Bu büyüklerimiz; Galatasarayda aktif görev yapabilecek enerjilerinin olmadığının; ve de basketbolun çok değiştiğinin farkındalar. O yüzden nüfuzlarını kullanarak; kendi yakınlarındaki gençlere yol açmak istiyorlar"

Buraya kadar anlatabildim sanıyorum.

ASlında bakarsanız; iyi bir kalemim olduğunu düşünürdüm; fakat şahsıma yazılmış bazı yazıları- sizin bu yazınız da onlara dahil- sanıyorum 2 kelimeyi bir araya getirmekte ciddi zorluklar yaşayan bir forum kullanıcısıyım. Biraz daha netleştirmeye çalışayım. Demişsiniz ki ;

" Kuru safsatanın peşinden gidiyorsunuz; bu insanların sırf bu koçla olmaz dediler diye şubeyi istediklerini nereden çıkardın "

Şimdi öncelikle ; sevgili Mithat Duran ve 1 Haziran fenomenini geçiyorum. Varsayın ki oradan çıkarmadım. Şöyle anlatayım; Rüzgar bey'e de verdiğim örnek üzerinden:

" Bir dükkan satın almak istiyorsunuz; ufak bir süpermarket market. 6 tane çalışanı var; böyle Dia falan tarzı birşey; ama sürekli zarar ettiği için sahibi satmaya çalışıyor. Gezdiniz ; gördünüz; diyorsunuz ki; tamam ; ben burayı adam ederim. Lakin; dükkan sahibi diyor ki; bana ne kardeşim; bu 6 adamı çalıştırmaya devam etmezsen satmıyorum; senin getirmek isteidğin çalışanları beğenmedim ben. Hem bana satış için gerekli parayı vereceksin; hem de bu 6 kişiyi eşşek gibi çalıştıracaksın "

Siz bu dükkanı alır mısınız? Yoksa; " Kardeşim senin aslında satmaya niyetin yok" deyip yürüyüp gider misiniz? Gidersiniz diye bekliyorum. İşte; ben o oradan çıakrak diyorum ki; bu kişiler ; şubeyi istemekteler; Murat Özyer işin görünen bir kısmı... Temel işletme kuralıdır; eğer üst düzey yöneticileri atama hakkına sahip olmak istiyorsanız; daha üst düzey olmanız gerekmektedir. Yani; bizzat yönetmek olmasa bile; bir vesayet yaratmaya çalışmak sözkonusudur; ve de evet; bu vesayet haklarını kendilerinin yetiştirdiği insanlardan yana kullanmak istiyorlar. Bu noktada; kriterlerinin donanım olduğundan şüpheliyim; kritik kelimenin " YEtiştirme " olduğunu düşünüyorum.

Gelelim diğer noktalara: Diyorsunuz ki; bu insanlar yönetime talip falan değiller; kimse 10 milyon dolar veremez.

Evet doğru veremezler. Ama bakın; şu anki organizasyon 10 milyon dolar olmasa da ona yakın bir rakamı veriyor ya da buluyor. O halde bu düşmanlık niye?

"Fenerbahçe'nin alt koluyuz diye "

Çok güzel; peki o zaman kurtarın bizi Fenerbahçenin alt kolu olmaktan? Yok! Şunu çok açık ve net bir şekilde soruyorum :

Bugün Ülker grubu Galatasaray'a gelip; " Biz Galatasaray yönetiminden elimizi eteğeimizi çekiyoruz. İstatikçisine kadar geçmişte Ülkerde görev yapmış herkesin görevine son verdik. Buyrun istediğiniz insanlarla çalışın. Bizler Galatasarayın arkasında durmaya devam edeceğiz; yıılık bütçe de aynı Fenerbahçenin yarısı kadar; 8 milyon doalr olacak " derlerse; o sponsorluk uzatılır mı uzatılmaz mı? İkimiz de biliyoruz ki uzatılır. E o halde, nerede kaldı en başktaki cümle.

Hadi diyelim ki ikinci seçenek. Ülkersporun Galatasaray 7 milyon dolar vermesindeki tek sebep ; Murat Özyere ve aziz Bekire iş bulmak. Bunun arkasındaki mantığı çözmüş değilim; neden Ülker'in Murat Özyer'e iş bulmak için bu kadar tırmaladığını düşünüyorsunuz anlamıyorum; değer mi Murat Özyer ve Aziz Bekir'e iş bulmak için 7 milyon dolar harcamak? ellerinde zaten Beşiktaş ve Fenerbahçe var; Galatasaray olmasa da olur ticari açıdan; Murat Özyere de kusura bakmayın kardeşim; şubeyi kapattık derler; bir sorumlulkları olmaz; birşey etmez. her neyse; diyelim ki gerçekten ; sayın Sabri Ülker'in Murat Özyer'e bir gönül borcu var; bir şekilde işsiz bırakmamak zorunda; bu endenle de Galatasaraya 7 milyon doalr akıtıyor. Ve; bu duruma karşıyız. Peki neden o halde ; geçmişleri yine çok ciddi başarılarla dolu olmayan telekom ekibinin gelmesi için görüşmeler yapıyoruz. Ve siz de bunu destekliyorsunuz? Ercüment Sunter ; sizce Galatasaray'ı mutlu yarınlara taşıma konusunda; daha mı ışık saçıyor Murat Özyer'den- Not: Murat Özyer' le basketbol mantalitemiz çoğu zaman pek benzeşmez; Murat Özyer ne eylerse güzel eyler penceresinden bakmıyorum mevzuya - ? telekom da gelirse kendi ekibiyle geliyor; e fark ne o zaman?

Sonuç olarak bu insanlar bir düzen kurdular. Doğruları yanlışları oldu; eyvallah. Ama 3 sene içinde; Galatasaray'ın Avrupadaki basketbol macerasının en ciddi derecesini elde ettiler; lakin şampiyon olamıyorlar ki ; bunu Galatasarayın hiçbir yönetimi 20 senederi; hiçbir koçla beceremiyor zaten. O halde; şu ana kadar olanlardan daha negatif bir yönleri yok. Kendi seçtikleri; sizin deyiminizle kalkındırdıkları ; çalışanlarla ; Galatasaraya ; son 10-15 yılın en başarılı 2-3 sezonunu yaşattılar; takımı yabancısı olmayan İtüye yenilirken alıp; Efes Pilsen'e yenildiğinde taraftarları üzen bir hale getirdiler. Ha bu noktada; o harcadıkları paralarla; bundan daha iyisini yapaiblirler miydi? Benim görüşüm o ki yapaiblirlerdi. Ama; bu ; şu ana kadar öncüllerinin tamamından daha iyi oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Kanımca sorun şurada :

"Galatasaray yönetimi basketolda 3 yıl içinde nereye gelmek istiyor? " Eğer; en az 1 şampiyonluk; bir de Aveupa Kupası diyorlarsa ; bu bahsettiğiniz insanlarla olmaz; hemfikiriz. Ama; bu Galatasaray camiası içindeki alternatifleriyle de olmaz; sayın Dedehayır'ın; sayın Şardan'ın ; Sayın Sebahattin Kart' ın; sayın Tuğrul Demir'in; bakış açısıyla da olmaz. Toptan; bir yeniden değerlerndirme ve yapılanma gerekiyor. Lakin baştan beri vurgulamaya çalıştığım şey şu;

Eğer Galatasaray yönetimi; yahu Şampiyonluğa falan ne gerek var; her yıl yarı final oynayan ; millete ezilmeye haysiyetli bir takım olsun diyor ise; o zaten şu an vaR; o amaca ulaşıldı. İşleyen çarka neden çomak sokulmaya çalışılıyor? Yılda ; 7 milyon dolarla yarı finale başar mı diyorsun derseniz? bırakın da o da 7 milyon doları bulan insanların sorunu olsun. Eğer; Galatasarayın hedeflerini karşılıyorlarsa; bu işe ceplerinden kaç para yatırdıkları beni çok da ilgilendirmiyor . Birileri bu koçla olmaz dediler diye; yönetimi almak istediklerini nereden çıakrtıyorsun demiştiniz. BAkın; Mithat bey kendi söylüyor; bu işi yapacak pırıl pırıl genç insanlar var diye. Demek ki ; isteyen birileri var ki konuşuluyor. Ki ayrıca; ortada işleyen bir çark var; birileri bu koçla olmaz diyor ise çok ciddiyim; Demesin! Gücü var ise ; bulsun sponsorunu; yapsın planını programını ; gelsin alsın; istediğini getirsin; istediğini götürsün; alsın satsın. Lakin; böyle bir durumu yoksa; karışmasınlar artık; Galatasaray'ın kiminle olup kiminle olmayacağına; Galatasaray bu koçla olmaz diyecekelrse de gelsinler; burada yazsınlar; el altından başkalarıyla anlaşıp ; bunu yönetime dikte ettirmeye kalkmasınlar.

Ben Galatasaraylı bir taraftar olarak ; çok sıkıldım; bu Galatasaray üzerinde oynanan oyunlardan. Varsa bir güçleri; gelsinler; alsınlar yönetsinler; başkanı ikna etsinler planlarıyla programlarıyla ; " galatasaray Galatasaraylıalr tarafından yönetilmelidir" diye bağırarak değil ; Galatasaray'ı mutlu günlere taşısınlar; biz de destek verelim ; gücümüz yettiğince. Ama; görüyorum ki; bu insanlar; tercihlerini Galatasarayın başarılı koçunu kovup -Yok yok; Murat Özyerden değil; tam aksine Erman Kunterden bahsediyorum. - ; yerine bazı başka bağlantılar dolayısıyla play-off oynanırken; başka koçlarla anlaşıp; tepki gösteren taraftara da " Beğenmeyen evinden izlesin. galatasaray koçunu onlara mı sorucam" demeyi tercih ediyorlar. O nedenle de ; evet; altrenatiflerinin daha kötü olması dolayısıyla; çok memnun olmamaka beraber; Ülker grubunun yönetime devam etmesi arzusundayım bir Galatasaray taraftarı olarak.
 
Gelinen yeri anlatabilmek için; biraz daha somut olayım:

Ülker Grubu Şubeyi almadan önceki son Galatasaray KAdrosu:

SF PF Brian Boddicker
SG Nick Jacobson
PG Umut Tinay
PG Ronald Johnson
SF Cihad Sahin
SF Gokhan Ucoklar
C Ufuk Gurgen
SF PF Arda Vekiloglu
PF Burak Sezgin
C Jason Beau Keep
PF C Enver Ekmen
PG Ismet Hacioglu
C Estevam Ferreira
SF Mert Uyguc
C Donald Eugenie Little
SF Fatih Unal
PG Orhan Guler


Bu takımda basketbola aktif oalrak devam eden 6 oyuncunun 6 sı!! da şu anda 1. ligde iş bulamadıkları için 2. ligde basketbol hayatlarına devam ediyorlar. Yabancı oyuncularımız ; Jason keep İspanya 2. liginde; Donald Little Bahreyn'de!!! geçirdiği başarılı sezon sonucu güney Koreye transfer oldu; Estevam Ferreira; başka iş bulamadığı için ülkesine döndü; kayda değer bir kariyeri olan tek oyuncu Brian Boddicker.


Sizden ricam; Galatasaray'ın 3 yılda nereden ; nereye geldiğine bir bakın. Ağız dolusu hakaretler edilen bu insanlar; bir 2. lig takımı devralıp 3 yılda saygıdeğer bir organizasyon yarattılar. Galatasaray için kullandıkları imkanlarla daha iyisi yapılaiblir miydi? Yapılabileceği inancındayım. Ama yukarıda verdiğim kadroyu kuranlar tarafından değil. O yüzden; bu insanları sevmek zorunda değiliz; lakin biraz saygı duyalım. Zira kanımca; "şubeyi kapanmaktan kurtarmak" dan daha önemli hizmetler gerçekleştirdiler bu 3 yıl içerisinde...
 
Ünsal Bey gayet güzel açıklayıcı bir yazı olmuş.. Pekte fikir ayrılıklarımız yok sadece sonda yazdığınız bu paralara daha iyi şeyler yapılacağına inananlardanım...
 
Murat İNAL' Alıntı:
Hiç uğraşmayın Mithat Bey,
Alakasız konulara girmicem sizinle. Sizin cevap veremediğiniz sorular sayfalar tuttu artık bu forumda.
Kimse de yemiyor popülist açıklamaları.

Kişiler değil kurum diyorsunuz da siz önce bir seçilmiş atanmış farkından rahatsızlığınızı giderin sonra konuşalım.

O sizin varsayımınız,doğruluğu şüpheli,ancak benle yazışmalarınızda,sanırım forumdaki,durumunuz zedeleniyor.O yüzden uyarılar,ve ikazlar haricinde muhattap olmazsanız sevinirim.

Kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor zaten!!!

Ayrıca cevap yazarak size rating kazandıramıcam üzgünüm :) Katılıyorum herkes kimin ne olduğunu çok ama çok iyi biliyor. Murat İNAL
 
Ünsal Y.' Alıntı:
Gelinen yeri anlatabilmek için; biraz daha somut olayım:

Ülker Grubu Şubeyi almadan önceki son Galatasaray KAdrosu:

SF PF Brian Boddicker
SG Nick Jacobson
PG Umut Tinay
PG Ronald Johnson
SF Cihad Sahin
SF Gokhan Ucoklar
C Ufuk Gurgen
SF PF Arda Vekiloglu
PF Burak Sezgin
C Jason Beau Keep
PF C Enver Ekmen
PG Ismet Hacioglu
C Estevam Ferreira
SF Mert Uyguc
C Donald Eugenie Little
SF Fatih Unal
PG Orhan Guler


Bu takımda basketbola aktif oalrak devam eden 6 oyuncunun 6 sı!! da şu anda 1. ligde iş bulamadıkları için 2. ligde basketbol hayatlarına devam ediyorlar. Yabancı oyuncularımız ; Jason keep İspanya 2. liginde; Donald Little Bahreyn'de!!! geçirdiği başarılı sezon sonucu güney Koreye transfer oldu; Estevam Ferreira; başka iş bulamadığı için ülkesine döndü; kayda değer bir kariyeri olan tek oyuncu Brian Boddicker.


Sizden ricam; Galatasaray'ın 3 yılda nereden ; nereye geldiğine bir bakın. Ağız dolusu hakaretler edilen bu insanlar; bir 2. lig takımı devralıp 3 yılda saygıdeğer bir organizasyon yarattılar. Galatasaray için kullandıkları imkanlarla daha iyisi yapılaiblir miydi? Yapılabileceği inancındayım. Ama yukarıda verdiğim kadroyu kuranlar tarafından değil. O yüzden; bu insanları sevmek zorunda değiliz; lakin biraz saygı duyalım. Zira kanımca; "şubeyi kapanmaktan kurtarmak" dan daha önemli hizmetler gerçekleştirdiler bu 3 yıl içerisinde...

Temelde sizinle aynıyız,ancak bazı konularda farklı düşünüyoruz.Ünsal bey

siz ülker sponsorluğunu bize bir lütuf gibi görüyorsunuz,işte sizinle ayrıldığımız durum bu,bakın ülker gurubu bize sponsor olmakla ne kazandı,biz ne kazandık,Şöyle bir bakalım.


1-ülker biz verdiği parayı zaten devlete vergi,olarak ödeyeceği için,bize ödediği para ona yük olmadı.

2-Bizim sayemizde fenere olduğu sponsorluğu diğer taraftarlar gözünde kabullenebilir bir duruma soktu.

3-Aksi halde diğer taraftar,gurupları ve biz ülker ürünlerini bir şekilde protesto edebilirdik.

4-Sayemizde tanınmamış bir ürününün,kişisel araştırmam cafe crown bizden önce pazar payı %14 gibiyken bizden sonra %39 lara çıkması.

Peki biz ne kazandık sportif bazda sanırım bu soruya cebabı sizin vermeniz uygun olur,çünkü ben bir kupa görmedim.

Salonda görmedim,alt,yapıdan çıkan bir yıldız adayıda görmedim,gördüklerime gelirsek onları burda yazmak bile istemiyorum.
 
Mithat Duran' Alıntı:
Salonda görmedim,alt,yapıdan çıkan bir yıldız adayıda görmedim,gördüklerime gelirsek onları burda yazmak bile istemiyorum.

Genç takımlarımız tam bir felaket , bir sürü yeteneksiz adam var iki tane yıldız adayı çıkarmazsın. Altyapı takımlarınıda onlarla birleştirdiler gelecekte garanti altına alındı , bizim genç takımlar her maç 50'şer sayı fark yiyor insan izlerken utanıyor gerçekten
 
Mithat bey; bize lütuf oalrak falan gördüğüm yok. Sadece ortada; şartları belirlenmiş; iki tarafın da fayda sağladığı bir ticari kontrat söz konusu; ve taraflardan birisi sürekli olarak kontrattan şikayet ediyor ; daha iyisini yerine koymayacağını bildiği halde. Öyle bir konuşuyorsunuz ki; sanki Galatasaray Ülker grubu gelmeden önce kendi salonunda; Alt yapıdan yetişen yıldızlarla; Avrupa şampiyonu oldu da; Ülker grubu gelince birden herşeyi dağıttı. Bu dediğiniz şeyler zaten olmuyordu. O yüzden ; çok büyük bir başarısızlık olarak göstermeye gerek yok ; bunları zaten hiç görmedi insnalar. Sonuç olarak; ortada iki tarafın da işine yaradığı su götürmez bir anlaşma var; daha iyisi olabilir mi? Olabilir. Ama bunun için çok uğraşmak gerekiyor; ve doğru bir bakış gerekiyor; bu söylediğiniz insanlarda var mı? Varsa da ben henüz bilmiyorum...
 
Benim merak ettigim konu su
Eger 2007 den evvel kulup cok iyi idare ediliyordu son 2,5 sene mi cok iyi idare edildi.Alt yapı son 10 senedir 2 ligde ki takımları bile sondan 2. bir zihniyetle ifare edilip sampiyonaya bile gidemiyordu.Gecen sene GS genc yalnıs hatırlamıyorsam TR sampiyonasına gitti.
Untmayın BALIKLARIN HAFIZASI AZDIR teorisi cuvalladı.!!!!
 
Ünsal Y.' Alıntı:
Mithat bey; bize lütuf oalrak falan gördüğüm yok. Sadece ortada; şartları belirlenmiş; iki tarafın da fayda sağladığı bir ticari kontrat söz konusu; ve taraflardan birisi sürekli olarak kontrattan şikayet ediyor ; daha iyisini yerine koymayacağını bildiği halde. Öyle bir konuşuyorsunuz ki; sanki Galatasaray Ülker grubu gelmeden önce kendi salonunda; Alt yapıdan yetişen yıldızlarla; Avrupa şampiyonu oldu da; Ülker grubu gelince birden herşeyi dağıttı. Bu dediğiniz şeyler zaten olmuyordu. O yüzden ; çok büyük bir başarısızlık olarak göstermeye gerek yok ; bunları zaten hiç görmedi insnalar. Sonuç olarak; ortada iki tarafın da işine yaradığı su götürmez bir anlaşma var; daha iyisi olabilir mi? Olabilir. Ama bunun için çok uğraşmak gerekiyor; ve doğru bir bakış gerekiyor; bu söylediğiniz insanlarda var mı? Varsa da ben henüz bilmiyorum...


Sanırım gerçekten bilmiyorsunuz! daha önce başarı yoktu,ancak parada yoktu!ama şimdi durum öyle değil bütçe 8 mil. dol. civarı artık para var ama malesef bu seferde tecrübe,yok.
 
Mithat Bey; tam da aynı yerin üzrine basıyor lakin farklı sonuçlar çıakrtıyoruz.

Kusuruma bakmayın ama basketbola demode bir gözle bakıyorsunuz. Galatasaray adının olduğu yerde iddia olmak zorundadır.- başarı demiyorum ;başarı kişilere göre değişen bir kriter olduğundan- Ama'sız; Lakin'siz bir iddia olmak zorundadır. Parasızlık da bunun bir bahanesi değil...

Bakın; daha akademik haliyle dinlemek isterseniz; sevgili Cem bu işin ilmini okuyor. Fakat; ben onun muhtemelen sayfalarca anlatacağı şeyi ; 2 cümlede özetleyeyim:

" Artık iyi yöneticilik; kendilerine verilen parayı; bakkaldan aşlışveriş yapar gibi harcamak değil. İyi bir yönetici; aynı zamanda ; para yoksa yaratacak vizyona; ilişkilere ; bakış açısına ve azme sahip olmalı " Bakın bugün 2. lig kulüpleri bile koltuk altında klasörlerle kapı kapı gezip; yeni ve değişik fikirlerle sposnsor arıyor.

Artık; acı bir gerçek olarak söyleyim ki; " Yahu versinlr bize parayı ; biz de kurarız işte takım " devri sona erdi. Ki evet iddia ise iddia ; eğer mevzu bu kadar basit bir marketten alışveriş yapma mevzusu ise mesela; o parayı bana versinler; kendime 5 kuruş istemeden ; camiadaki "bu işi yapaiblecek pırıl pırıl gençler" in %95 lik bir kısmından daha iyi alışveriş yaparım o marketten. Galatasaray'a yabancı transferinde; DÜnyanın önde gelen scouting uzmanlarıyla çalışma garantisi veriyorum mesela. İşler bu kadar basit mi? Değil. Peki; durumu sadece " Para var; transfer yapsınlar ; başarı gelsin; bizde para yoktu;transfer yapamadık, başarısız olduk" dan ibaret görüyorsanız; açık bir sorum var:

" Galatasaraydaki o pırıl pırıl gençlerin ; bu alışveriş işini; bu forumdan kurulacak Mithat Duran-Eyüp Yıldız- Murat İnal- Cem Güvener den oluşacak bir heyetten daha yi yapabileceklerine sizi inandıran hangi başarıları vardır? "

Ha yok eğer; spor yöneticiliğinin eline tutuşturulan para ile transfer yapmaktan ibaret olmadığında hemfikirsek; şunu sorayım :

" Bu pırıl pırıl gençler; geçmişte görev aldıkları dönemde bulamadıkları parayı ; bu sefer bulacaklarına sizi bu ara dönemdeki hangi başarılarıyla ikna etmişlerdir? "

Ha yok eğer; işler "Ülker grubu versin; biz harcayalım işte kardeşim" metoduyla dönecekse :

" Bir ticari şirket olarak Ülker Grubunun ; kendi yıllardığı bildiği ; eksi ve artılarını tanıdığı profesyoneller yerine; sicilleri başarısızlıklarla dolu başka bir grup profesyonelle çalışması gerektiğini kanıtlamak için 3 sebep sayabilir misiniz? "


Not1 : yukarıda saydığım kadronun parasızlıktan bağımsız bir şekilde kötü kurulduğunu bilebilecek kadar için içindeyim. Galatasarayın o dönemde harcadığı paralarla; çok iyi olmasa da; yukarıdakinden iyi kadrolar kurulabilir.

Not2: Galatasaraydaki genç; yaşlı hiçbir profesyonelle hiçbir kişisel vs sorunum yok. Eminim ki hepsi gerçekten pırıl pırıl;çok iyi insanlardır. Lakin bu insanların profesyonel manada cv'lerine baktığımda Galatasaray gibi bir kulübün basketbol şubesini yönetecek ışığı göremiyorum; dışarıdan gelen yapabileceklerine diretmelere ise bir türlü ikna olamıyorum. Başından beri vurgulamak istediğim budur. Ülker grubu yönetimi; bu arkadaşların yapabilecekleri; her şeyi yapabilmektedir şu an ; Ülker grubuyla gidilemeyecek yerler vardır ; doğrudur; onlar da limitliler. Lakin sorun şu ; yerlerine önerilen arkadaşlar; Ülker grubunun limitlerini aşabileceklerineve hatta o limitleri yakalayabileceklerine dair hiçbir belirti göstermiyorlar.
 
Ünsal Bey, Merhabalar

Ülker kulübü istediği ile çalışır fakat amacı Galatasarayı kalkındırmak olmalı, sponsorluğun C.Crown ismine kattığı değer ile Kulübümüz Basketbol Şubesine kattığı değer aynı oranda değil bence..

Bunun dışında başarı kriteri kişilere göre değişir diye bahsetmişsiniz, daha sonra Ülker den önceki şubede görev alanlardan ''başarısızlıklarla dolu geçmiş diye bahsetmişsiniz''.. Şuan çalışnaların birçoğu geçmişten zaten.. Yaa eşleri menajerdi, ya geçmiş yıllarda altyapılarda veya başka bölümlerde görev almışlardı..

Bunların dışında görevde olmayan üst ve alt poziyondaki kişilerde 6-8 ay maaşların ödenmediği ellerinin kollarının bağlı olduğu dönemlerde ikili ilişkileri ile şubenin yaşamasını sağlamışlardır.. Bu döenmlerde şimdi zor gördüğümüz Fenerbahçe, Efes Pilsen, Telekom vs galibiyetler görülmüştür.. Bazıları eskilerden olan Koray Hocamız döneminde.. Altyapılarda Bayanlarda ve Erkeklerde şampiyonlara gidilmiştir..

Onun dışında Yalçın GRANİT döneminde, Erman KUNTER'in koç olduğu dönemde çok güzel yönetilen TRT den gelen 800 milyar lık bir bütçe hatırlıyorum..

Birde sorum olacak şimdi çalışan profesyoneller C.Crown dan gelen hazır parayı yönetmiyormu ?

Bence yönetiyor ve başarısızlar...
 
Bu arada pardon, başarısızlık olarak şubenin imkanlarını kendi şahsi menfaatleri için kullanıp, kulübün idari anlamda açıklaklarından faydalanıp maddi huzurlarını büyüten kiişilerden ve etrafındakilerden bahsediyorsanız evet, hemfikiriz..

O zaman bu kişilerin şubeye girmeden önceki ve şubeden çıktıktan sonraki durumlarına bakılıp bir cv oluşturulabilir. Bu cv ler doğrultusunda da başarı sağlanamayacaktır denilebilir..
 
Halen Mithat beyin 9 sene zarfında kulupte hangi gorevde bulundugunu merak ediyorum.Ve bundan sonra eger teklif gelirse hangi gorevi istiyor?
Mithat bey veya tanıyanlar buna cevap verirse cok sevinirim.
 
Bu programı dinleyen var mı? Dogru haber mi?
Potada Fener programına katılan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu basketbol gündemine bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı.

Zafer bizi sattı

"Zafer Kalaycıoğlu'nun kafasına taş düştü herhalde. Bizle sözeşmesi sürüyor. Onu A takımdan aldık. Bizle işler yolunda giderken bir anda başka işler yapmaya başladı. Biz sattı. Antrenör takımın lideridir ama o kişi bizi sattı. Galatasaray Başkanı bizim Murat'ı (Özaydınlı) aradı. "Bizim o antrenörün sözleşmesinin olduğundan haberimiz yoktu. Ben bilmiyordum. Bizim için bu iş bitmiştir" demiş. Orada basket şubesine bakan arkadaş biraz tecrübesiz. Yanlış işler yapıyor"
 
Kemal Aday' Alıntı:
Halen Mithat beyin 9 sene zarfında kulupte hangi gorevde bulundugunu merak ediyorum.Ve bundan sonra eger teklif gelirse hangi gorevi istiyor?
Mithat bey veya tanıyanlar buna cevap verirse cok sevinirim.


Ben çok iyi tanıyorum görevine gelirsek buna en güzel cevabı Sn.Bakan Özhan CANAYDIN verebilir.Bu saatten sonra görev almıyacağını tanıyan herkes biliyor.

Yani düşünülenin aksine ne maddi bir beklentisi nede koltuk hevesi olan biri,zaten forumda tanıyanlar bunu çok iyi bilirler.
 
Rüzgar bey ,
Sn.Canaydın'ın bilmesi benim bilmem demek degil.Eger siz biliyorsanız sizden ogrenmek isterim.Amacım Mithat beyin yorumlarını daha iyi anlayabilmek.Tesekkur ederim
 
Kemal Aday' Alıntı:
Rüzgar bey ,
Sn.Canaydın'ın bilmesi benim bilmem demek degil.Eger siz biliyorsanız sizden ogrenmek isterim.Amacım Mithat beyin yorumlarını daha iyi anlayabilmek.Tesekkur ederim


Kemal bey ben bildiğimi söyleyeyim o zaman kendisi başkanlık asistanı idi,aynı zamanda kongre üyesi ve liseli ,abisi Kaan DURAN benim dönem arkadaşım.
 
Ruzgar bey
Artık sekreterler icin de asistan diyorlar.Basketbol deki uzmanlıgı ve yine liseli olan eski koca olan negatif elektrigi nereden geliyor ?Hem de liseli?Enteresan ...Murat Hoca gelince ona yolmu vermisler ,ancak bu garez boyle acıklanır heralde....
Cunku eksik bilgi ve hatta yalnis bilgilerle yarattıg kirlilikle muhalefet yapıyor.
Gerci Unsal bey cok detaylı herseyi anlatmıs .Bence Unsal beyin ve ahmed beyin fikirleri gunu yakalıyor.Umarım Subeden formu okuyanlar vardır ve bunlara deger verirler.
bayan basketbolunu yonetim takip ettigini anket kaldırtmaları ,sifreler koyulnası ve cesitli zamanlarda Mihriban Hanım ve Ahmet Bey´den gelen mesajlardan belli oluyor.
 
Kemal Aday' Alıntı:
Ruzgar bey
Artık sekreterler icin de asistan diyorlar.Basketbol deki uzmanlıgı ve yine liseli olan eski koca olan negatif elektrigi nereden geliyor ?Hem de liseli?Enteresan ...Murat Hoca gelince ona yolmu vermisler ,ancak bu garez boyle acıklanır heralde....
Cunku eksik bilgi ve hatta yalnis bilgilerle yarattıg kirlilikle muhalefet yapıyor.
Gerci Unsal bey cok detaylı herseyi anlatmıs .Bence Unsal beyin ve ahmed beyin fikirleri gunu yakalıyor.Umarım Subeden formu okuyanlar vardır ve bunlara deger verirler.
bayan basketbolunu yonetim takip ettigini anket kaldırtmaları ,sifreler koyulnası ve cesitli zamanlarda Mihriban Hanım ve Ahmet Bey´den gelen mesajlardan belli oluyor.


Kemal bey sizin düşünceniz saygı duyarım,yalnız bütün forum Mithat'ın yazdıklarının tek,tek doğrıluğunu zaman içersinde gördü.Basketbol bilgisine gelince bire,bir konuşan herkes nasıl bir basketbol bilgisine sahip olduğunu anlar.

Eski hoca derken kasteddiğiniz Murat hoca ise bu forumda onunla ilgili bir çok insan negatif görüş bildirdi.Belki bunların içinde en istikrarlı Mithay olabilir,ancak onunda hoca ile kişisel hiç bir probleminin olmadığını iyi biliyoruz.

Aslında bu sorularınızı direkt kendisine yöneltirseniz,daha iyi olabilir,isterseniz size msn adresini verebilirim.

İyi günler diliyorum.
 

Üst