Nasıl Şampiyon Oluruz?

Burada yaratılan negatif havayı isine son verilen Murat Hoca nın da pozitife ceviremedigini gorunce kendime gore bir ilk yeni konu actım.
Bu takım final oynar.
Bu Mithat bey ve onun dusunce yapısında olan ve/veya yonlendirilen kisilerin gunluk skorlara tepkisi ile degil , ama resimin tamamını gorebilenlerin pozitif yaklasımları ile olur.Daha once de oldu ,yine olur ..........
Neler Yapılmalı ?

1. Gunluk sonuclara bakılmadan takımda da liderlerler belirlenmeli (Huseyin ve Cuneyt )
2. Roller kesinlesmeli ( skorer kim ) ?
3. Turk oyunculardan Polat ve Cemal kavga mudafa sertligi icin tekrar gundeme alınmalı cesaret verilmeli ve kamuoyunda yuceltilmeli.( Polat takımın içinde tutkal vazifesini Huseyin ile paylasır)
4. Toliver ancak Polat ve Cemal'den kalan sureleri alır.
5. QHosley daha cok 4 numaraya kayar ve eslesme zorlugu ve atlatizm katar.
6. Milo 25 dak. civarı oynar.Her 2 toptan biri ona iner.
7. Yonetimde ki 2 kisi (YS ve AD ) takımın teknik islerine karısmaz.
8. Ceza ve sıkıyonetim uygulamaları yeni hedef ile ortadan kalkar sartlı prime doner. ( Final oynarlarsa ceza kesilen para artı bir miktar para prim olarak verilir)
9. Yeni hedef 4 .sırada kalıp EFES i elemektir bunun için gecen sene eski baskanları toplayan Sn.A.Polat gibi bu sezon da basketbolda bu camia hic olmadıgı gibi birlestirilir.
10. En onemlisi taraftar buna inandırılır ve tam destek alınır.(PEMBE KOLTUKLARIN ACILMASI iyi bir baslangıc olur )
Ve boylece final oynayan GS seneye boyunduruk altından kurtulup daha kuvvetli bir sponsor bulur.

Baslıga gelince ben finale kadar nasılı yazdım .Zaten finali A.İpekçi de oynarız ve sonuc Eyup Bey daha iyi biliyor.......
 
Re: NASIL SAMPIYON OLURUZ ?

Teknik Taraf Şu an İçin Hikaye.Çünkü takımda tam anlamıyla bir çözülme var.Nasıl Şampiyon oluruzun tek kısmı şu an mental.Taraftar Salonu doldurur oyuncuların silkilenmesini sağlarsa ancak o zaman şampiyon oluruz.
Yoksa taraftar küserde salona gitmezse takım çözülmeye devam eder.

TEK YOL TARAFTAR
TARAFTAR SALONU DOLDURARAK OYUNCULARI YENİDEN HAVAYA SOKACAK
OYUNCULARDA YENİDEN İYİ OYNAYARAK TARAFTARIN ŞAMPİYONLUĞA İNANMASINI SAĞLAYACAK

Bence çözüm budur ve çözüm olacaksa taraftar kaynaklı taraftar merkezli bir çözüm olacak
 
Re: NASIL SAMPIYON OLURUZ ?

Kemal Bey, iyimser bir tablo çizmek istemişsiniz, sizi anlayabiliyorum, ben de kısa bir süre öncesine kadar ümitvar olmaya devam ediyordum, birçok kişinin "kesin kaybederiz" dediği maçları kazanabileceğimize inanıyordum ama, sizde farkındasınızdır ki, Erkek Basketbol Takımı dibe vurmuş durumda. Bu minvalde dibe vurduktan sonra zirve yapmak pek mümkün değil. Bildiğim kadarıyla lig tarihi boyunca böyle bir olay vaki de değil!

Oyuncular arasında ciddi bir uyumsuzluk olduğu gibi, staff olarak da ligin en kötü ekiplerinden birine sahibiz. Oyuncu kapasitesiyle, coaching kapasitesi arasında uçurum var. Staff kapasitesi önde olsa, takım daha da değerlenir ama, staff çok geri kalınca oyuncuların değeri ve verimi düşüyor. Bunu birçok takımda görebilirsiniz... Koray Mincinozlu yıllar içinde basketbol koçu olmaktan çıkıp, daha ziyade meditasyon koçuna dönüşmüş. 10 milyon dolarlık takım amatör seviyede oynuyor, maç içinde kabul edilemez, akılalmaz hatalar ve disiplinsizlikler oluyor. Hücumda 24 saniyeler geçiyor, staff'tan kimse uyarmıyor, takım topu kenardan çıkartırken bile zorlanıyor, Hosley her eline aldığı topu zorlama atışlarla kullanıyor, kimse "sen ne yapıyorsun?!" demiyor. Hosley, Madrid'de böyle mi oynuyordu? İlk geldiğinde ne dedi: "Düzeni bozmadan katkı vermeye çalışacağım" Baktı ki bizde düzen yok, başına buyruk oynamaya başladı. Tüm bu garabetin kimyayla bir ilgisi yok. Evet kimya bozuk ama, yapılan hatalar kimyanın bozuk olmasından kaynaklanmıyor. Bu başlı başına takımdaki zihinsel çöküşün dışa vurumudur. Oyuncuların kazanmaya olan inancının ve isteğinin yok olmasının sonucudur. Galatasaray şampiyon olacaksa, Efes Pilsen'i aşacaksa Hosley'in Real Madrid'de oynadığı gibi oynaması gerekirdi. Sadece Hosley'in değil, tüm oyuncuların pozisyonlara uygun hareket etmesi, topu paylaşması ve savunmada her an yardımlaşarak sert olması gerekirdi. Bizde durum böyle mi?!

Maçlarımıza bakın, oyuncular son haftalarda faul bile yapmıyor, vücut temasına girmek, darbe almak, yıpranmak istemiyorlar; takımda zerre kadar sertlik kalmamış. Hepsi bezgin, hepsi basketbolda olmaması gereken bir "dinginliğe" erişmiş! Bu takım geçen sezon büyük maçları nasıl kazanıyordu lütfen hatırlayın, çoğu maçta göze hoş gelen bir oyun yoktu fakat, sahada bir kavga vardı, kazanmak için kavga ediyorlardı! Geçen sezonki bütçemiz bu sezon ikiye katlandı fakat, bazı şeyler kayboldu. En başta birimler arasındaki inanç ve güven kayboldu. Son haftalarda Hüseyin'in gözlerindeki umutsuzluğu gördünüz mü? Takımda şampiyonluğu en fazla isteyen, şampiyonluğa en fazla inanan Hüseyin'di. O bile inancını yitirmiş...

Şampiyon olacak takım sahaya çıkınca rakibinin zaafını bulduğu an üzerine kara bulut gibi çöker, nefes aldırmaz, canını yakar; TED Kolejliler gibi, Kepez gibi takımları amiyane tabirle ezer geçer! Siz bu takımın kaç defa rakibini ezip geçtiğini gördünüz? Bizim takımmız 1/10 bütçesindeki takımlarla kafa-kafaya oynasın, maçlar son topa kalsın diye mi kuruldu?! 1/10 bütçesindeki takımlara karşı zorlanan Galatasaray, play-off'ta hergeçen gün iyiye giden, "makinalaşan" Efes Pilsen'e karşı ayakta durabilir mi?

Sahaya çıkınca acımasız olmak kuraldır. -Acımasızlıktan kastım, çirkeflik yapmak, başkalarının hakkını düzenbazlıkla gasp etmek değil- Her maçı 100-0 kazanmak için oynayacaksınız! 30 sayı farkla öndeyken bile, yediğiniz basit bir sayıya üzüleceksiniz! Biz zayıf takımlara karşı 15 sayı gerideyken dahi bunu normal karşılayacak raddeye gelmişiz! On katı küçük bütçemize sahip takımlara karşı seri yenilgiler almaya başlamışız ve durum her geçen gün kötüye gidiyor. Takım menajerimiz üst üste kaybedilen maçlardan sonra rakip koçu tebrik ederken gülümseyebiliyor! Yardımcı antrenörümüz maç içinde farklı gerideyken gülebiliyor! Böyle ciddiyetsiz bir ortamda ne şampiyonluğu?!..

Şube yönetiminde şu an bir numaralı kişi Yiğit Şardan'dır. Bugün Yiğit Şardan yaptığı açıklamada düşüşü sakatlıklara bağlıyorsa, gerçek sorunun ne olduğunun farkında değilse, yahut sorunu görmek istemiyorsa biz baştan kaybetmişiz demektir.

Bu sezon treni kaçırdık. Ancak şampiyon olmasakta, muhakkak bu yenilgi serisinin bir şekilde önlenmesi lazım. Bir başka konuda staff değişikliğinin en azından dördüncü sıradaki yerimizi korumak için faydalı olabileceğini belirtmiştim. Dilerim bu konuda bazı hamleler yaparlar, aksi halde yenilgi serisi uzayacak ve seneye Avrupa'da oynama hakkımız yitirilecek gibi bir gidişat var.

Seneye şampiyonluk isteniyorsa, şimdiden bazı şeylerin değişmesi lazım. En başta mentalitenin!.. Mentalite değişirse, birçok şey değişir...
 
Re: NASIL SAMPIYON OLURUZ ?

Şampiyonluk için illla en fazla para harcayan olmak gerekmiyor yada en iyi sponsor desteğini almak gerekmiyor tabiki bunlarda çok önemli şampiyon olmak için ama takım olmak lazım herşeyden önce bu senen Erkek Basketbol Takımımız bunu başaramadı bu saatten sonra başaracağınada zerre kadar inancım yok.Bayan Şubemize çok inanıyorum,çok güveniyorum onlar yüzümüzü güldürecek.
 
yunustaylan' Alıntı:
Ne şampiyonluğu? Artık bırakalım bu tür muhabbetleri.Boşuna birbirimizi kandırmayalım!
Yunus her takımın formsuz donemi olur bayan takımımız buna ornek olabilir bence bukadar umitsiz konusma ama toparlanmalıyız bu bir gercek
 
murat hoca bu takımı hiç bırakmadı ve nerdeyse her maç salonda onun bu takımla yapacağı işler bitmedi...Eğer murat hoca geri dönerse yada koray hoca görevi aziz bekire bırakırsa bu takım final oynayabilir arkadaşlar...Ama coaching vasıfları körelmiş koray hocayla ii yerlere gelmek çok büyük süpriz olur...
 
İlk önce taraftar zihniyetinin değişmesi lazım.Her maç birini yollamamak lazım.Ondan sonra yönetici zihniyetinin değişmesi lazım.Teknik ekibin işine karışmamak lazım.Lazım da lazım işte.Bunlarda senelerce gerçekleşmeyeceğine göre şampiyonluk beklemek anlamsız abicim..
 
Sene başında Kaya Peker,Kerem Tunçeri ve Engin Atsür gibi isimleri beklerken,gittik Polat Kocaoğlu'nu aldık! Böyle mi güçlendiriyoruz yerli rotasyonunu?!!!!!!!! Üstelik Fatih Solak ve kiralık olarak oynayan Cenk Akyol ile yollar ayrılmışken!Buna çok ama çok az faydalandığımız Tufan'ı eklemiyorum.Ve sezon başında Tufan'ın bu sezon ligin %90'ında olmıyacağı kesinleşti.Elde Hüseyin ve Cüneyt kaldı.Başka bir 3. yerli oyuncu gösterebiliyor muyuz?

Şampiyonluğa oynayan bir takımın 5 tane kaliteli yabancısı olsa ne olur?Türk rotasyonu kısıtlı olduktan sonra.Kaldıki yabancılardan da verim alamıyoruz...

Bir de yönetimin yaptığı bunca hatalar ortada!...

Ne şampiyonluğu????
 

Üst