NBA Finalleri 2011 | Miami Heat - Dallas Mavericks

Pardon semih abi yanlış söyledim :

Salı gecesi 04.00 de ilk maç.
Perşembe gecesi 04.00 de 2.maç.
Pazar gecesi 03.00 de 3. maç.
Salı gecesi 04.00 de 4.maç.
Perşembe gecesi 04.00 de 5. maç gerekirse.
Pazar gecesi 03.00 de 6. maç gerekirse.
Salı gecesi 04.00 de 7. maç gerekirse

Çok kötü olmuş be,yinede kalkmaya çalışacağım.

2 avans 4 te biter :) 2006

Bu kez o kadar zora girmeyecek bence 4-1 kazanmamızı bekliyorum.

Miami'yi sevmediğimi herkes biliyor. Ama playoff geleneğine sahip çıktıkları için , Phoenix filan gibi şebek basketbol oynamadıkları için onlara teşekkür ediyorum. Artık Miami antipatik bakmadığım bir takım. Wade'le zaten alıp veremediğim yok. Bosh zaten bu seneye kadar hep kendi halinde Kanada'da takılan adamdı ve bu sene playoffta adam gibi oynadı arkadaş beklemediğimiz şekilde. Lebron'u hala sevmiyorum(Jordan'ı da sevmiyorum) ama playoffta yürek koyan herkese saygım sonsuz ve Lebron şu an onu kazandı benden ve bir çok kişiden.
Dallas da aynı şekilde playoffa yakışır basketbol oynuyor. Gönlüm onlardan yana ama kim kazanırsa kazansın üzülmem . Hakedenin kazanması dileğiyle. Stern'e ise takvim nedeniyle sevgiler. Sana inat izleyeceğiz. Umarım Stern bunları okuyup beni de Stern Tax'e bağlamaz :)

tahminim miami'nin kazanacağı yönünde..wade chicago serisinde sakatlığından dolayı değil de chicago'nun savunmasından dolayı durduruldu ise dallas'ın chicago gibi savunma yapabileceğini sanmıyorum..tabii james'in marion-peja-gerektiğinde barea'yı da savunmada ezmesi gerekecek..dallasın alan savunmasına karşı haslem çare olabilir..umarım maça kalkabilirim..

Hem haftaiçi hem de 4te. Kalksan kalkılmaz , otursan dayanılmaz. Bu ne yahu böyle kısmetse izleriz artık.

Ya ben dün gece heyecan yaptım maç var diye oysa bu geceymiş maç,neyse maça hazırım.
Herzaman tuttuğum takımlara ve sevdiğim oyunculara getirdiğim uğursuzluk bakalım Dallas'a bulaşacak mı ? :D
İhtimallar ;bilin ki Dallas'tan biri sakatlanırsa benim uğursuzluğumdandır,yada Nowitzki bu gece faul problemine girerse veya sakatlanırsa yine benim uğursuzluğumdur.

İnşallah benim uğursuzluğuma rağmen Dallas şampiyon olur,Nowitzki müthiş maçlar çıkarır ve keyif alarak izleriz maçları.

Haydi bakalım. :)

Ben de bu gece uykudan fedakarlık edip finalin ilk maçını izlemeyi planlıyorum; bakalım artık gözler kapanmazsa ne ala ;)

Tahminim ise; her ne kadar normal sezondaki iki karşılaşmayı da Dallas Mavericks kazanmış olsa da serideki ilk iki maç Miami' de ve skor birdenbire 2-0' a gelebilir. Göreceğiz.
Detaya girmek gerekirse;

* Dirk Nowitzki' yi Miami Heat' de savunabilecek kimse yok.
* Lebron James' i Dallas Mavericks' de savunabilecek kimse yok.

Ben serinin kilit noktasının Dallas' da Caron Butler' ın sakat olması olarak görüyorum. Butler sağlıklı şekilde sahada olsa banko Dallas Mavericks deyip, şimdiden şampiyonluğunu kutlamaya başlayabilirdik.

Peja Stojakovic ve Jose Barea (Porto Rico Milli Takımı ile geçen yaz dünya şampiyonasındaki oyunu hala gözümün önüne geliyor.) Dallas' ın kenardan gelerek extra katkı vermeleriyle oyuna çokça etki etmeleri muhtemel oyuncuları. Artık Jason Terry' i bench oyuncusu olarak saymıyorum. Her ne kadar 6. adam gibi görünse de, aldığı süre tam tersini söylüyor.

NBA final serilerindeki 2-3-2 sisteminin deplasman takımları için daha iyi olduğu genel görüş olsa da ben buna katılmıyorum. Deplasman takımı ilk iki maçtan birini çalsa bile güçlerin yakın olduğu düşünüldüğünde evindeki 3 maçın tamamını kazanması pek mümkün gözükmüyor. Eh deplasmandan bir maç çalıp, evinde de 2 maç aldığı düşünülürse serinin kaderini belirleyecek maçlar yine normal sezonu üst sırada bitiren takımın evinde olacak. Geçen sene Boston-Lakers serisi en yakın örnek. Boston ve Lakers ilk 5 maçta deplasmanlarda birbirlerinden 1'er maç çalmış ve Boston 6. maça 3-2 önde gitmesine rağmen şanlı Lakers kendi evinde oynadığı son 2 maçı kazanıp şampiyonluğa ulaşmıştı.

Lakers 3 sene sonra buralarda değil, bu açıdan buruk bir final olacak benim adıma. Ayrıca Kidd ve Dirk gibi iki efsanenin şampiyonluk için son kozlarını -belki de sonuncusu- oynadığı düşünüldüğünde kalpler Dallas'la olacak. Bu playofflarda büyük oynayan Marion ve Chandler savunma açısından çok önemli bence Dallas'ta. Biri pota altı savunmasında, diğeri ise LeBron savunmasında. Wade'in biraz daha öne çıkacağı bir seri olabilir. Miami için ise kritik nokta bench performansı olacak. Jones, Miller, Chalmers gibi isimlerin katkı vermesi ve Dallas benchine karşı ezilmemesi çok önemli. Miami açısından bir diğer önemli nokta ise 3'lük savunması olacak. NBA tarihinin en çok üçlük sokan ilk 8 oyuncusundan 3'ünü (ve Terry'i) kadrosunda bulunduran Dallas'ı üçlük çizgisinin gerisinden düşük yüzdeyle atmaya zorlarsa Miami avantajı yakalar ancak aksi takdirde Dallas 1 adım öne çıkacaktır.