NBA Finalleri 2011 | Miami Heat - Dallas Mavericks

Beklenen oldu.Dallas yinede elinden geldiğince direndi ama yine defansif bir patlama yaşadık.Üstüne birde Wade 2. devre Lebron'a destek çıkınca işi bitirdik.

Savunların çarpıştığı bir maç oldu diyebiliriz.Hakemlerin yine iki taraf adına da çaldığı uyduruk düdükler vardı.
Heat cephesinde Bosh ve LeBron ilk yarıda çok iyi oynadılar.Nitekim son çeyrekte ise Wade topu eline aldı ve galibiyeti getirdi.Heat adına Chalmers'ın önemli zamanlarda attığı üçlükleri de unutmamak lazım.
Mavericks cephesine gelirsek,aslında işler onların istediği gibi gitti sürekli ama Peja atamayınca -ki zaten savunma yapmıyordu şutları da girmeyince hücum akışkanlığını kaybetmelerine neden oldu,keza Terry çok iyi bir ilk yarının ardından ikinci yarı neredeyse hiçbirşey yapmadı.Marion muazzam bir maç çıkardı.Kidd savunmada Wade'i kilitledi oyunun uzun bir bölümünde.Barrea felaket oynadı,bence bu maç kaybedildiyse Barrea'nın performansı da çok etkili oldu.Nowitzki'yi söylemeye gerek yok zaten.Dediğim gibi bu saydığım isimlerin etkisiz performansıyla sadece Nowitzki ve Marion ile yenmeleri çok zordu.İkinci maç Mavericks'in hücum anlamında mutlaka yeni yollar bulması lazım,çünkü Wade ve LeBron'u ne kadar iyi savunursanız savunun Wade'in bu maç yaptığı gibi oyunun sonunda çıkıp aniden 6-7 sayı atmasıyla maçı getirebilecek kapasitedeler. Ve tabiki Kidd-Chandler Alley-Oop'u ile LeBron'un üçüncü periyod sonunda attığı üçlüğü de unutmamalı.

Maçın sadece 4.periyodunu izleyebildim..
Aslında seri başlamadan fikrimi yazacaktım ama unuttum..
Ben rotasyonun derinliği nedeniyle Dallas'ı bir adım önde görüyordum ama Miami önce savunma diyerek açıklarını kapatıyor..
Maçla ilgili çok sözüm yok, 2-0 olursa bu seri dönmez, bir tek onu biliyorum.

Maçı kalkıp izleyemedim ama az önce tekrarını izledim. Bir savunma serisi olacağı ilk maçtan belli oldu ve iş bu boyutlara gelince, Miami'nin bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Hem savunma anlamında daha iyi işler yaptığımızı hem de rakibin yaptığı savunmayı bozabilecek, dengeyi bize kaydırabilecek iki isme sahibiz. Mesela ilk maçta savunmalar falan iyiydi ama hücumların kaliteleri ve alınan verimler de düşüktü. Böyle bir ortamda LeBron ve Wade gibi iki süperstarınızın olması çok büyük avantaj. Dallas tek Nowiztki'ye bakarken Miami birden müthiş seriler bulup işi götürebiliyor. Buna örnek Boston serisinde de oldu, Chicago serisinde de... Dallas hücum anlamında aslında daha çok katkı alabilen, daha yönlü bir takım, hele bench katkısı olarak. Ama savunmalar daha da sertleştiğinde, skorlar düştüğünde bu katkılar daha önce olduğu gibi olmayacaktır. Nowitzki'nin üstüne binen yükün hafifletilmesi lazım.

İlk maçta Dallas yeterince bench katkısı alamadı, bu doğru. Barea, Stojakovic, 2. Devre Terry falan katkı veremediler. Marion ve Stevenson'dan ekstra katkı alabildiler. Ama buna karşılık Miami'de LeBron&Wade ikilisi de pek 5. vitese takmadı. LeBron domine etmediği bir günde üçlükleri ile Wade de aynı şekilde son çeyrek performansı ile maçı aldılar. Bibby'den katkı alamadık. Haslem, Miller ve Chalmers'ın katkıları iyi düzeydeydi. Bosh ise ilk yarı iyi, ikinci devre sönüktü. Ben de seri 2-0 olursa Miami'nin bu arzu, bu istek ile şampiyonluğu vereceğini düşünmüyorum.

Dallas'ın şu ana kadarki performansından dolayı çok geri planda kaldı hep ancak Caron Butler ve Rodrigue Beaubois'in yokluklarının handikabını bu seride oldukça yaşayacaklardır.. İlk maçta da benchten sadece Terry katkı verince zaten o açık da kapanmadı... Dallas'ın kenardan gelen oyuncuları serinin dengesini belirleyecek bana göre, bu 2 önemli eksik anca benchten gelen iyi performansla kapanır...

Emre Abi'Nin de dediğine katılıyorum. Eğer seri 2-0 olursa dönmesi bence oldukça güç..

Finalime rağmen uyumadım ama değdi :D

6,30 kala skor Miami lehine 88-73'ken Dallas 95-93'le kazandı müthişti geri dönüş. Maçı kaçıranlar çok şey kaçırdı.

müthiş müthiş müthişsin be Dallas böyle geri dönüşlerin hastasıyım Nowitzki karşı konulamaz bir bileksin :) saha avantajı Dallas'ta darısı bizim final serisinde bizim başımıza ve özelliklede böyle bir geri dönüşle olursa mükemmel olur :)

Geri dönüş için fazla bişey söylemek güç, gerçekten efsaneydi. Miami'liler kusura bakmasın ama bu Dirk Nowitzki şampiyonluğu hak ediyor. Helal olsun.

Bu arada koç Carlisle'ye de saygılar. Hayatında playofflardaki iyi oynadığı maç sayısı 5'i geçmeyen Marion, bu playofflarda kendisine biçilen harika görevle müthiş oynuyor.

Herşey iyi giderken, Wade'in dominasyonu, Bibby'nin katkısı ile maçı rahat rahat alacakken, kontrol bizdeyken birden kontağı kapattık, yokuşta araba geriye kaymaya başladı. Maç boyu fark açılmadı belki ama hep kontrol bizdeydi. Son çeyrek 15'e vurduk farkı, ondan sonra birşeyler oldu. Dallas, Miami vari bir geri dönüş ile maçı geldi ve aldı. O seri içerisinde nasıl oldu da, maç boyu dominasyonu kuran Wade, olgunlaşan ve maç sonlarını da iyi oynayan LeBron bu kadar alakasız tercihler kullandı, anlamak güç. Son hücumda faul hakkımız varmıydı tam bilmiyorum ama varsa ve Nowitzki'ye yapmadıysak o faulü, ilginç. Ayrıca ben olsam 25 saniye kalmışken, skor 93-93 iken, son hücumu Nowitzki'ye bırakmak yerine(isabet olasılığı bence %80 üzeridir) faul yapar, son hücumu kendime alırdım. Her ne kadar kötü bir seri yemiş ve LeBron&Wade kötü tercihler yapmış olsa da.

Play-Off'ta kendi sahamızdaki ilk yenilgimizi aldık. Ama bence çok endişelenicek bir durum. Deplasmanda üst üste 3 maç var ve bir tanesini almak herşeyi tekrar bizim lehimize döndürür. Kaldı ki bunu da yapabiliriz.

heat süper üçlü 70 sayı atmıs ona ragmen dallas kazanmıs ayrıyeten takımın gerisininde 23 sayı atması ilginç

süper üçlü 70 sayı attı ana heat'in her zaman yaptığı savunma yoktu bugün..
95 sayı yediler ki kendileri için çok fazla..

maçın sadece 4.çeyreğini izledim ki zaten orasıymış önemli olanı..
heat kolay kazanıyor göründüğü maçı kaybetti..
bu dönüşte marion'ın payı da az değil.. nowitzki zaten malum.

heat ise her zaman maç sonlarını iyi oynardı, bugün tam tersi oldu..
maç boyu kötü oynayıp, sonunu iyi oynayıp kazandığı çok maçlar vardı, özellikle de bulls serisinde..
silahların üçü birden sustu aksi gibi..

mavs bu maçı çevirerek bence serinin kaderini değiştirmiş olabilir..
zira 2-0 da şansları sıfırdı bence.. Şimdi içeride 3 maç üst üste..
en azından ikisini Mavs kazanır..İbre Mavs'a döndü.

Maçı saatlerce bekledim.Beklentimin altında kaldı.Dirk beklenilen sayı potansiyeline ulaşamadı.Terry iyi sayılmazdı.Kidd'i hayatımda bu kadar kötü izlememiştim.Bu kadar top kaybıyla maçı kazanmak zaten imkansızdı.Wade'in o 3 sayılık basketinden sonra fark 7 dk kala 15 olunca TVyi kapattım yattım.İyi oyuncu olduğunu biliyordumda çok çok çok iyi bir oyuncu olduğunu izlemesemde öğrendim Dirk..

Dallas gerçekten müthiş bir geri dönüş yaptı.Miami'ye bir anda ne oldu anlamdım açıkçası,15 sayı öndeyken maçı kaybettiler,bir nevi zoru başardılar..

Dirk Nowitzki gerçekten büyük oyuncu,bu sene şampiyon olmayı en çok o hak ediyor bence..

Dallas evindeki 3 maçtan 2 galibiyet ile dönerse çok yüksek ihtimal ile şampiyon olacaktır..
Miami 3 deplasman maçından 2 galibiyet çıkarırsa %100 şampiyon olur..