NBA Finalleri 2011 | Miami Heat - Dallas Mavericks

Son 6 dakikaa wade sadece 1 top kullandı ve oda saçmaydı diğer topları Lebron başta olmak üzere harcadılar rahat rahat burda en büyük suç bence Spolestra.. Bu maçı ne olursa olsun o dakikadan sonra vermemeliydiler.. Neyse deplasmanda en az 1 maç kazanıp şampiyon olacaz şüphem yok :)

Yalnız maçta çok güzel smaçlar oldu izlenmesi lazım
 
NBA'de bu üç maç üst üste kendi sahasında oynama muhabbeti devam ettiği sürece,saha avantajını kaybeden takımın kaybettiği birşey olmayacak fazla.
Takımlar için konuşursak;Heat ilerleyen yıllarda domine etmeye devam edecek bu ligi LeBron-Wade ikilisiyle ama Mavericks'in son şansı belkide,bu kadar yaklaşmışken yüzüksüz emekli olmalarını istemiyorum Nowitzki,Kidd ve şu ana kadar gösterdiği performansla Marion'un.
 
Kendi adıma büyük sürpriz oldu Dallas'ın kazanması, üstelik 15 farktan geri gelerek, Nowitzki gerçekten büyük oyuncu.. Sıradaki 3 maç Dallas'ın salonunda. Seriye heyecan geldi böylece baya bi, 3. maçı izlemek farz oldu..
 
Hangisi kazansa üzülmem sevinmem. Ama biraz düşününce Jason Kidd yüzünden Dallas'ın kazanmasını tercih ederim sanırım. Hakkediyor çünkü Jason Kidd.
 
2.maçı izlerken baktım Nowitzki sakatlandı oyundan çıktı,moralim bozuldu,uyudum sonrası malum Dallas 15 sayı geriden gelip maçı almış,3.maçı sonuna kadar izlemeyi düşünüyorum bu durumda Miami 2-1 öne geçti diyebiliriz :D
 
Caron Butler ve Rodrigue Beaubois'un sakatlıklarının üstüne Brandon Haywood da eklenmiş galiba Dallas'ta, biraz sonra başlayacak maçta forma giyemeyecekmiş
 
Wade'in de son topu girseydi tanrının Miami'ye yüklü bahis oynadığını düşümeye başlayacaktım :)
 
Nowitzki'nin son şutu girmeyince Heat kazandı maçı.
Nowitzki 34 sayı attı,diğer tarafta ise Wade 29 sayı attı.
Nowitzki ikinci yarı 20 küsür sayı attı -ki son periyodu aldı götürdü az daha maçı da aldırıyordu ama son 2 pozisyonda şans ondan yana değildi.
Heat daha ilk maçta kazanınca tabi kalan maçlara daha motive çıkacak,şansları da epey arttı bu galibiyetle.
Gizli kahraman Chalmers.
 
Miami kritik zamanlarda hiç aksamadı bugün ve kazandı. Dirk ne kadar ağırlığını koysada maçın son 2 topunda çeviremedi maçı..
 
Cok guzel kazandik hele Dallas'in genel olarak katkili oynadigi, Dirk'ün insanliktan ciktiğı bir maçı kazanmak ayrica guzel oldu;)
 
Çok ilginç bir seri oluyor. Biz bir 14-15 fark vuruyoruz, Dallas kapatıyor. Biz bir daha vuruyoruz, Dallas yine geliyor. Karakter olarak gerçekten çok ilerlediler. Nowitzki zaten ilk yarı boşa aldı, ikinci devre, hele 4. Periyotta, 5. vitesi gördü, bir de nitroya bastı ama yetmedi.

Miami'de ise Wade de bir ara delirdi. Ancak şöyle bir durum var, Wade topu alınca, şutları kullanmaya başlayınca diğer parçaların işlevselliği biraz geride kalıyor. Dümen LeBron'a geçince, takımın tümünde bir yükseliş oluyor. Dün nerdeyse döve döve Bosh'u devreye soktular ve maçı da alan basketi Bosh attı. Dallas tam tekrar geri dönmüşken, LeBron dümene geçti. Bir üçlük attı, bir Chalmers'ı buldu, sonra Bosh falan derken yine bir averaj yakaladılar. Tabi Nowitzki yine çıldırınca bir beraberlik oldu ve Bosh'un basketi geldi. Chalmers çok iyi oynuyor, hem şutları yüzdeli atıyor hem iyi pas yapıyor. Onun katkısı çok önemli. Miller işin savunmasında etkiliydi.

Güzel bir seri oluyor. Nowitzki ne kadar çıldırsa da, bir yer geliyor Miami dengeyi bozuyor.
 
Maçı izlemekten vazgeçtim, sonucunu öğreneli 5 dakika oldu..
Neredeyse 4. maç başlayacak..
Bu gece 23.00 te ntvsporda tekrarı var görünüyor..
Karşısında uyumak için güzel bir seçim..

Bence bu galibiyet sonrası Miami 4-2 ile şampiyon olur..
Beklentim Dallas'ta kalan 2 maçın birini Heat öbürünü Mavs alır..
İçerideki ilk maçta da Heat şampiyonluğunu ilan eder..

Wade sazı eline almış sanırım..Nowitzki de yalnız kalmış istatistiklere bakarsak.
Bu arada James Jones play offun başlarında ciddi süreler alıp ciddi katkılar veriyordu..
Rotasyonda M.Chalemers'ın arkasında kalmasını anlıyorum da kaç maçtır oynamamasını anlamıyorum.
Dün yine hiç yok yanlış görmediysem..
Oldu olacak eve göndersinler adamı, boşuna takılıyor.
 

Üst