Bu arada gece 23:30 da Houston - Dallas maçı var s sport kanalında. Kaçmaz. Kaan Kural da yorumluyor. Bakalım şu Doncic ne yapacak kral Harden karşısında. Çok zevkli olacağını bekliyorum, izleyin derim.
Maçı izlemedim ama Kawhi Doncic denen çocuğa az git ötede oyna demiş dün gece. 0/8 üçlük atmış. Attığı sayıların yarısından fazlası da serbest atış. İyice şişirdiler şişirdiler çocuğu, Micheal Jordan'la kıyaslayan aklı evveller var inanamıyorum. Aslında o hantallıkla yine iyi götürüyor, atletizmden bu kadar uzak bir adamın süperstar olması bence imkansız gibi. Neyse biraz daha tokatlansın da havası insin iyice.
Nasıl süperstar, gerçekten inanamıyorum. Süperstar olmak öyle kolay mı ? Kaç tane süperstar sayabilirsiniz ben sayayım kendimce süperstarlarımı. Lebron, Durant, Kawhi, Davis, Harden, Curry, Giannis. Bu kadar. Bak daha Embiid var, Lillard var, Jokic var, en sevdiğim oyuncu Klay var, Paul George var. Unuttuğum oyuncular da var şimdi. Yani bunları benim Lebron sınıfına yazmaya elim gitmiyor siz gelmiş daha 15 maçta istatistik yapan adamı Durant'la aynı kefeye koyuyorsunuz. Bu kadar kolay olmamalı. Kobe bile ilk yıllarında bu kadar şişirilmedi. Ki bu balondan bin kat daha yetenekli biriydi. Sezon ilerlesin görürüz, hele play-off lar başlasın. Kimmiş süperstar belli olur.Ben Doncic'i kişisel olarak çok sevmem ama çocuk baya superstar. O serbest atis düdüklerini yürürken calmadilar sonuçta hepsi bi sekilde potaya drive ederken çalındı. Clippers baya disariya püskürttü Dallas'i. Fark acilirken Doncic kenardaydi. Sonrada geri dönemedi Clippers.
Aynen öyle 3-5 sene oynasın bakalım ondan sonra bakarız. Westbrook da nba tarihinde görülmemiş istatistikler yaptı. Adam iki sene triple double ortalama yaptı. Lebron ile aynı kefeye koyabiliyor musunuz onu. Zor. Ben play-offları bekliyorum. Hoş gerçi play-off yapabilir mi Dallas o da soru işareti ama o zaman biraz belli olur.Balon değil tabiki ama ilk dakikadan süperstar da olunmaz. Ama şu gidişi istikrarlı hale getirirse damga vuracak gibi o kesin.
Aday olarak görenlerle, gelecek görenlerle sorunum yok zaten. Onların dedikleri makul şeyler. Benim derdim 15 maçta adamı Jordan'la kıyaslayanlar, tarihin en iyi oyuncularından biri ilan edenlerle, 15 maçta süperstar oldu diyenlerle. Ben yine iddiamın arkasındayım bu atletizm eksikliğiyle bu kadar şişirilen adam ancak balon olur. Bakalım zaman gösterir. En fazla yanılmış olurum.Ben Doncic'in süperstar istatistikleri yapan bir süperstar adayı olduğunu düşünüyorum. Ve zaten ileride süperstar olacaktır. Bunu yadsımak biraz saçma bence. Hakan bey kişisel olarak Doncic'i sevmeyebilirsiniz ama yaptıklarını yadsıyamazsınız. gayet te başarılı gidiyor şu anda. Tamam devamlılık sağlamak önemli. BUnun için belki yıllar gerekir. Ama şu anki durumda belli. Playoffta bu yıl Dallas belki başarılı olmayabilir. Çünkü ellerinde Porzingis,Tim Hardaway dışında elle tutulur bir oyuncu da yok. BU Doncicin değerini düşürmez. Aksine takım olarak iyiler. Zaten şimdi çok fazla yıldızı olmayan bir takımı yükseltiyor o. Önemli olan da bu.