NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Draft 18 Kasım'da yapılacakmış, o kesinleşmiş ama ligin başlangıcı belli değil. En iyi olarak Ocak ortası deniyormuş. Yani üç aylık bir süre var en az.
 
Lakers sevenler olduğu kadar, Lakers sevmeyenler de var. Bunlardan biri de benim. Bu yıl Kobe anısına kazanmalarına sevindim yalnız. Bu Lebron'a beslediğim sempatiden dolayı da değil. Kobe için olması çok anlamlı oldu. Ama umarım seneye farklı bir takım şampiyon olur. GSW, Brooklyn ya da başka güçlü olmaya aday takımlar Lakers'ı devirirler.
 
NBA tarihinin en büyük oyuncusunu tebrik ederiz. Öyle zannediyorum seneye son lider performansını ortaya koyup bayrağı Davis'e teslim edecektir.
 
LeBron 2 yıl daha şu seviyesini koruyabilirse kariyerini Goat olarak bitirecektir şuanda bana kalırsa artık eşit seviyedeler. 2 tane three-peat acayip bir olay ama 3 farklı takımla 4 fmvp olmanında aşağı kalır bir yanı yok. Eğer mesela kazanmak şampiyon olmaksa da organizasyon ve koçun önemi payı da gözardı edilmemeli, Jordan tarihinin en iyi koçu ile başardı bunları LeBron ise Heat hariç bırakın koçu iyi bir organizasyon bile görmedi. Jordan çok daha sert seriler yaşadı finale çıkana kadar LeBron bir diğer dezavantajıda o doğu hep kolay olan taraftı. Neyse kariyerinin sonunda LeBronun devamlılıkla bu kapışmayı alacağını düşünüyorum.
 
Lakers'lı arkadaşlara tebrikler. Direndik ama efsane olamadık.:) LeBron James bundan sonra bırakana kadar şampiyon olmasa hatta plaf-off'a kalmasa bile adı Micheal Jordan ile birlikte NBA'in en tepesine yazılacaktır. İkisi arasındaki karşılaştırmayı da tarihciler yapsın. Biz yapmayalım. Ama ben basketbolu izlemeye başladığımdan beri kendisi en tepede. Hayatımda canlı izlediğim ilk NBA serisinde de (2007) tepedeydi bugün de tepede. Gerçekten başarıya adanmış bir sporcu olarak tarihe geçecek.

 
Ortalık hareketlenmeye başladı. Westbrook takasını istemesi şimdilik en gündemde olan konu. Charlotte, Knicks gibi tahmin edilebilecek alıcıları çıksada bugün Clippersın PG un içinde bulunduğu takas söylentisi çıktı. Kawhinin zaten ilk tercihinin Pg olmadığı ortaya çıkmıştı ve bu rezil playoff performansından sonra gözden çıkarabilir. Knicks ise 2021 de iyice azalan Giannis hayaline rağmen böyle bir saçmalık yapar mı yapabilir ama yinede düşük ihtimal olarak görüyorum. Hissayatım haberi çıkmasada Bullsa gideceği yönünde.
Cris Paul içinse Suns ve Bucks haberleri çıktı şimdilik Lakers da çıktı da o takası yapabilecek kontratlara sahip değiller.
Celtics ve Dallas en hareketli iki takım olacak gibi görünüyor. Celtics bu değersiz drafttan 3 tane ilk tur hakkı var sağa sola saçacaklardır. Hayward-Turner ve Kemba-Holiday ekseninde iki tane takas senaryosu çıktı şimdilik muazzam iki ekleme olur bu celtics kadrosuna. Dallasta Lavine,Dinwiddie gibi kısalarla ilgilenmenin yanında Gobert içinde ismi geçiyor. Ben Gobertin takaslanacağına kesin gözüyle bakıyorum hem son senesi hemde Mitchell ile arasının iyi olmamasından dolayı elden çıkaracaklardır.Zaten bu yapı ile ilk turdan ötesini göremeyeceklerini anlamışlardır.
 
Yeni sezon için belirlenen geçici takvim (@wojespn)

22 Aralık: Sezon başlangıcı
5-10 Mart: All-Star
16 Mayıs: Normal sezonun sonu
17-21 Mayıs: Play-in maçları
22 Mayıs: Play-Off başlangıcı
7 Haziran: Konferans yarı finalleri
22 Haziran: Konferans finalleri
8 Temmuz: Finaller
 
Cp3 suns a takaslandı mis gibi hamle. Hardenında ciddi ciddi brooklyn de oynamak istediği haberleri çıkmaya başladı. Zaten bu sezon sonun başlangıcıydı Houston için. Zırtapoz bir takım sahibi ve 2-3 sezon haric 15 senedir elit takım seviyesinde kalmasını sağlayan Moreyi de kovduktan sonra zorlamanın alemi yok. Çok heyecan verici olur Harden, irving ve Durant üçlüsünü bir arada görmek. Nasıl bir takım olur bilinmez ama yetenek tavanı bu kadar yüksek olan bir takım daha önceden oluşturulmamıştır.
 
DEV BİR TAKAS DAHA! JRUE HOLIDAY, BUCKS'A TAKASLANDI!

Pelican karşılığında Eric Bledsoe, George Hill, 3 ilk tur seçim hakkı ve 2 draft seçimi değiştirme hakkını aldı!

SON DAKİKA: BOGDAN BOGDANOVIC BUCKS'TA!

Kings karşılığında ERSAN İLYASOVA, Donte DiVincenzo ve DJ Wilson'ı takıma kattı.

PG: Jrue
SG: Bogdan
SF: Middleton
PF: Giannis
C: Brook

Dehşet bir 5😲
 
Çok iyi takas bucks için Bledso yerine Holiday ve brogdan da doğan boşluk için Bogdanovic. Şuan kadroları ilk defa bu kadar iyi hale geldi. Pelicans batıya vermemek için biraz bedavaya yollamış.
Houstonda draft hakları karşılığında Covingtonı yollamış , Harden 2 yıl 103 milyon dolarlık tarihi uzatma teklifini reddetmiş. Bucks ın bu hamleleri sonrası Phi Simmons ı vermeden takas etmek isteyecektir bakalım Morey eski takımını kandırabilecek mi? Brooklyn verebilecekleri açısından en önde takım gibi Harden takasında.
 
Takasa kısa vadede iyi ya da kötü demek zor seneye Giannis ayrılırsa elinde Holiday-Bogdanovic ve Middleton kalacak. 3 Pick 2 de Swap vermiş Bucks.

Draft gecesi de bir şey olmayacaksa bu yıl Boston izlemeye de gerek yok gibi
 
Boston Holiday için hayward ve bu seneki drafttan 3 tane ilk tur hakkı vermişler ama New orleans Bledso ve Hill i tercih biraz milwakuee ye kıyak olmuş bu takas.
 
Hayward'a ihtiyaçları yok üstüne 3 pick iki de Swap alacak NOP. Giannis gittiği anda contender olma şansı var kabul etmemeleri normal. Bir ihtimal Myles Turner takası olacak Boston'da.
 
Harden içinde adı geçmeye başladı kimisi de yalanlıyor ama Smart+Kemba veya Hayward ı çakabilirse Houston a tabi 4-5 draft hakkıyla beraber belki kabul görür Smart özel topçu kontratıda uygun.
 

Üst