NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Ah be çok üzüldüm Klay için. Adam bir senedir oynamıyordu zaten şimdi bu sezon da yok diyebiliriz. Böyle iki sakatlık sonrasında da toparlayabilir mi çok zor. Hem fiziksel hem mental açıdan çok zor. Kariyeri bile bitmiş olabilir. Gsw için de bu sezon başlamadan bitti demektir bu. Draft'tan da iyi bir potansiyel çekmişlerdi, bu sezon Curry ve Klay sağlıklı olsaydı çok başka olabilirdi. Bir de Klay'ın kontratı var elbette, eğer Klay dönemezse Gsw'nin elini kolunu bağlayacak bu kontrat.
 
Klay şimdi bıraktım dese bile yine efsane olarak anılır. Şampiyonlukları var, unutulmaz performansları var. Üç çeyrekte 60 sayı atmış bir adam. Roy da büyük potansiyeldi hatta benim için içimde ukte olarak kalmış oyuncuların başında gelir ama o sakatlıklardan kafasını kaldıramadı. Klay ile alakası yok o yüzden.
 
Beyler,
Roy 2 - 3 sene oynadı sonra bir daha yüzünü göremedik klayin ise 5 all starı var 9 senelik de kariyeri.

6 sezon oynadı.

İlk sene yılın çaylağı oldu.
3 kez all star oldu. Dizleri devamına izin vermedi.

Potansiyel olarak Klay'ın çok çok üstündeydi Brandon. Doğru.

Klay. İbrahim Kutluay'ın üst versiyonu. Perdeden çıkar, kaldırıp atar. Potayı görmesine dahi gerek yok. Dribbling yapmadan sayı atangillerden. Hem diz hem aşil sakatlığından sonra yürüyebildiğine sevinir ve muhtemelen ya basketbolu tamamen bırakır ya da 10-12 dakika arası şut sokmak için oyuna giren role player olur.
 
Hayward opsiyonunu kullanmadı ve serbest kaldı. istediği kontratı bulamaz ve s&t yapmazsa Celtics camiasının selası okunacak 9.6m MLE ve vet min dışında takviye şansımız yok. Süper oldu gerçekten
 
Hayward sign and trade ile Indana ya gidecekmiş ama Boston Turner ve mcdermottu kabul etmiyormuş mcdermotu yerine Warren veya Olodipo yu istiyormuş. Turner ihtiyaçların doğrultusunda alabileceğin belki de en iyi isim zaten yeterince skorerin varken neyin diretmesi bu anlamadım ki zaten Turner tek başına da Hayward dan daha değerli bir oyuncu.
 
Wood işi karışmış henüz anlaşma tamamlanmamış yani iddialı takımlar nasıl sektiriyordu bu adamı anlamamıştım. Harrell de Lakers yapmış şampiyonluk kovalayası gelmiş.
 
Hayward sign and trade ile Indana ya gidecekmiş ama Boston Turner ve mcdermottu kabul etmiyormuş mcdermotu yerine Warren veya Olodipo yu istiyormuş. Turner ihtiyaçların doğrultusunda alabileceğin belki de en iyi isim zaten yeterince skorerin varken neyin diretmesi bu anlamadım ki zaten Turner tek başına da Hayward dan daha değerli bir oyuncu.

Çok absürt bir istek. Ainge'nin böyle mantık dışı istekleri yüzünden Boston bu döneme kadar birçok fırsat işini kaçırdı ve ortaya tamamen kontratları sıkışmış abuk subuk bir takım kaldı. Hayward eğer kesin olarak ayrılmaya karar verirse el mahkum kabul edecek bu teklifi Boston. Yani insan bi düşünür 3 yılın 2'sine yakını yatarak geçirmiş bir adama kim neden 2 tane asset versin ama arkadaş bildiğin hayal aleminde yaşıyor. İşin iyi tarafı da önemli bir kesim artık "sihirli Ainge" düşüncesinden vazgeçmiş durumda. Kaldı ki son 3-4 dönemde off-season'daki en kötü GM'lerden bir tanesi durumunda şu anda.

ABD Medyası'na göre Hayward 4 yıl / 100 milyon dolar gibi bir anlaşma üzerine çalışıyor Pacers'la. Sanıyorum bu iş olacak gibi.
 
Davis bertans 5 yıl 80, Joe Harris 4 yıl 75 milyon dolara takımları ile imzaladılar. Marcus morris 4 yıl 64 e clipperta kaldı.
John wall ayrılmak istemiş ve Houston la görüşüyormuş.wall nba nin en kötü kontratı 2 yıldır top oynamadı. Westbrook kalsın diyebileceğim tek takas heralde bu olur. Houston ne yapmaya çalışıyor onuda bilmiyorum gerçi ama Harden kalacaksa Wood müthiş hamle olarak duruyor şimdilik Covingtonın takası anlamlandı.
Milsap, Ibaka ve en gözde oyuncu Bogdanovic gibi hamle oyuncuları kaldı. Bogdanovic için Atlanta ile imzalayacak deseler de Lakers da ciddi biçimde bastırıyor belliki Sign and trade ile Kuzma ve Kcp yi verip almaya çalışıyorlar eğer başarırlarsa gerçekten oynamasın lig.
 
Sam PRESTI'nin yaptıklarını tarih kitapları yazacak:D Adam sadece elindeki C.PAUL,S.ADAMS gibi adamları draft haklarına dönüştürmekle kalmıyor, takaslardan alınan OUBRE jr. gibi adamları alıp onları da fiziki olmayan varlıklara dönüştürüyor. Yani, siz elinizdeki parçaları değerlendirmeyi beceremiyorsanız bana verin birkaç gün içinde hallederim, diyor gibi bir durum var. Al HORFORD'ı da üstüne bir gelecek inşaa etmek adına takasla almadı bu adam neticesinde. C.PAUL'u de aynı kategoriye koyabiliriz. WESTBROOK takası sonrası PAUL'ü de jemen elden çıkarması bekleniyordu ama 1 sene kullanıp play-off heyecanı yaşattı takıma ve CP3'ü daha da parlatıp daha çok şey alabildi Phoenix'ten. Oradan gelen OUBRE JR ve RUBIO dageleceğe yatırıma döndü zaten.

Takaslanamaz denen HORFORD'u da takaslanamaz bir başka oyuncu WALL ile takas edip oradan da çok daha fazla gelecek vaat eden (üst sıra şansından dolayı) draft picki alırmış. Olur mu olur😅

NOT: S.ADAMS'tan gelen 2023 draft pickinin lotarya korumalı olması üstüne alınan 2 tane 2.tur hakkına rağmen pek cezbedici gelmediğini de olumsuz hamle olarak belirteyim. Bence ADAMS'tan daha çok şey alınabilirdi. RUBIO'yu gönderirken ilk turun sonlarından 2 seçme hakkını da verip 17.sıradan yani lotarya dışından POKUSEVSKI'yi aldılar belki ama onların uzun zamandır takip ettiği ve birkaç sıra içinde seçilecek somut bir yetenekti. 2023'e kadar kim öle kim kala😁
 
Van vleet torontoda kaldı 4yıl 85M.Bucks çöplere kontrat dağıtmaya başladı dj augustin ve Boby portisi aldılar. Eli çok daraldı bucksın Holiday yakasını 4 takıma çıkaracaklarmış ne kadar düzeltebilirler durumu merak ediyorum. Çoğu contender takım sessiz en aktifleri ise geçen yılın şampiyonu lakers. Bogdan atlanta ile imzalamadıkça ibre lakers a doğru kayıyor gibi sign and trade ile Kcp +Kuzma karşılığında kadrolarına katabilirlerse hücum anlamında geçen senenin çok üzerinde olacaklar. Miami galiba Giannis in kararını bekliyor onlarda sessiz keza dallas ta öyle. Clippers ise ciddi bir uzun sıkıntısı yaşıyor Jamychal Greeni de denvera kaptırdılar büyük ihtimalle lou Williams ı 4-5 oynayabilecek bir oyuncu takasta kullanırlar ama onun içinde draft karşılığı dallas haberleri çıkmıştı.
Şuan için hala serbest olan Milsap, Crowder, Ibaka gibi isimlerde var bakalım bunları kimler alacak.
 
Gordon Hayward, Charlotte Hornets'le 4 yıl / 120 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. (@wojespn)

New York Knicks, Kentavious Caldwell-Pope'la ilgileniyor. (@BA_Turner)

Fred VanVleet, Toronto Raptors ile 4 yıl / 85 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladı. (The Athletic)

DJ Augustin, Milwaukee Bucks ile 3 yıl / 21 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. (The Athletic)

Bobby Portis, Milwaukee Bucks'la anlaşmaya vardı. (@ShamsCharania)

De'Anthony Melton, Memphis Grizzlies'le 4 yıl / 35 milyon dolarlık kontrat imzaladı. (@ShamsCharania)

Kris Dunn, Atlanta Hawks'la 2 yıl / 10 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Kontratın ikinci yılında oyuncu opsiyonu bulunuyor. (@wojespn)

Michael Carter-Williams, Orlando Magic'le yeniden anlaşmaya vardı. (@ShamsCharania)

Denzel Valentine, Chicago Bulls'la 1 yıl / 4.7 milyon dolarlık yeni kontrat imzaladı. (@ShamsCharania)

JaMychal Green, Denver Nuggets ile 2 yıl / 15 milyon dolarlık kontrat imzaladı. (The Athletic)

Jakob Poeltl, San Antonio Spurs ile 3 yıl / 27 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladı. (The Athletic)

Justin Holiday, Indiana Pacers ile 3 yıl / 18.1 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladı. (The Athletic)

Robin Lopez, Washington Wizards ile 1 yıllığına anlaşma sağladı. (Yahoo)

Joe Harris, Brooklyn Nets ile 4 yıl / 75 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladı. (ESPN)

Christian Wood, Houston Rockets ile 3 yıl / 41 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. (ESPN)
 
Avery Bradley, Miami Heat'le 2 yıl / 11.6 milyon dolarlık kontrat imzaladı. (@ShamsCharania)

Rondo, Lakers'a veda etti.
 
Son düzenleme:

Üst