NBA Geyiği

  • Konbuyu başlatan Veysi Deniz Baskın
  • Başlangıç tarihi
Maçın genelinde Lakers üstün oynadı ama Denver sülük gibi bir takım, bir şekilde yapışıyorlar maça. Jokic maçın son dakikalarında üstün bir oyun koydu ama maçın genelinde Lebron James, sonlarında da Davis ağırlığı koydu. Adım adım finale.
 
Boston - Miami serisinin üç maçını izledim, diğerinin de özetini izledim. Şunu diyebilirim ki Boston oyun açısından net olarak daha üstün ama çok küçük farklarla maçları kaybetti ve 3-1 geride. Toronto serisine de benziyor aslında. Orada da Boston net bir şekilde üstündü ama az daha seriyi Toronto alacaktı. Miami de aynı Toronto gibi hep ıkına sıkına alıyor maçları. Dün gece de Herro çıktı gerçekten süper kahraman gibi maçı kazandırdı. Normal şartlarda bu seri Boston'un hakkı ama sahada çok ufak farklarla maç karşı tarafa geçebiliyor. Ben hala Boston bu seriyi döndürebilir diyorum, eğer böyle bu şekilde biterse gerçekten yazık olur.
 
Son düzenleme:
Bu arada bu Herro denen adam da çok büyük oyuncu olacak. Genç jenerasyon inanılmaz, Ja Morant bu senenin çaylağı ama Herro, Michael Porter Jr. bunlar kalite olarak Ja Morant'tan çok daha iyi oyuncular. Konferans finalinde bir çaylağın 37 sayı atması ne demek, çok büyük bir olay.
 
Bana göre 2 seride de daha iyi takımlar, daha büyük kadrolar karşısında 3-1 gerideler. Özellikle Lakers, Lebron neredeyse kontakt kapatmasına rağmen Davis'in insanüstü oyunu ve yıllardır isimleri gülerek zikredilen büyük isimli yan parçarları sayesinde seriyi önde götürüyor. Şu an seri çok rahatlıkla 3-1 Nuggets tarafında da olabilirdi ama biraz bu dediğim faktörler, biraz da hakemler sayesinde önde gitmeye devam ediyorlar. Nuggets yine bir geri dönüş yapar mı diye düşünüyorum ama bunu yapabilmeleri için Lebron'u yine felaket oynatmaya 3 maç daha mecbur edebileceklerine pek inanamıyorum. İlla Lebron'un içeri giremediği için 9 metreden soktuğu veya topu Rondo'ya bırakma alçakgönüllülüğünü gösterip sadece topu aldığında potaya akarak Nuggets'ın çemberini parçalayacağı bir maç olacaktır. O olduğunda Nuggets'ın bunu karşılayabilmesi çok zor görünüyor.
 
Los Angeles Lakers, Denver Nuggets'ı 117-107 yenerek 2020 Batı Konferansı şampiyonu oldu ve NBA Finalleri'ne yükseldi.

LeBron James 38 sayı 16 ribaund 10 asist ile maça damga vurdu ve konferans şampiyonluğunu getirdi.
 
IMG_20200927_095941.jpg

Son 10 senede 9 kere finale çıktı Lebron. 4 kere Miami, 4 kere de Cavs’la. Lakers ise son 10 senede hiç final yapamamıştı. Lebron ile birlikte 2010’dan sonra ilk defa finale çıkıyoruz.

Lebron James batıda bir şey yapamaz, Doğu çok basit yiyorsa batıya gelsin, doğuda finale çıkar batıda çıkamaz diyenlere en güzel cevabı sahada verdi Kral 👑

Bu arada Lebron’un ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu yukarıda ki tablo çok güzel özetliyor. Lebron’dan daha çok Nba finali gören sadece 3 takım var. İnanılmaz.
 
Bu adamı bu yaşta nerelere kadar uçabildiğini gördük. İnanılmaz patlayıcı smaçlar vurup parçalamaya devam ediyor çemberleri. Bunun da en büyük iki sebebi; çalışmak ve mental istek.
 
Finalin adı belli oldu. Lakers - Miami. İlk turdan sonra tahminlerimde yanılma konusunda Kaan Kural'ı geçtim resmen. Ne Lakers'ı ne de Miami'yi finalde bekliyordum. Zaten Miami'yi final oynar diyen bir kişi yoktur heralde ilk başta. Lakers da Clippers'dan sonraki favorimdi batı için.

Boston'a yazık oldu, o beşinci adamı bulamamak onlara pahalıya patladı. O eksik beşinci adamlarının karşısındaki pozisyonda da Bam Adebayo gibi bir canavar olunca iyice etkilendiler. Zaten belki onun Tatum'a yaptığı blok bu seriyi kazandırdı Miami'ye. Tatum iyice sindi o bloktan sonra.

Denver da büyük saygı görecek işler yaptı. Herhangi bir serinin 3-1'den dönmesi zaten başlı başına doğa üstü bir olayken adamlar arka arkaya iki seriyi bu şekilde döndürdüler. Lakers'a karşı da gayet dirençli bir şekilde oynadılar. Jokic, Murray, Porter üçlüsü dağılmazsa ileride Denver'ı şampiyon olarak görebiliriz.

Final serisi için de aynı Lakers - Denver serisi gibi düşünüyorum. 4-0'dan başka bir sonuç benim için sürpriz olur. Miami'nin Lakers'dan dört maç alması için heralde bütün mucizelerin aynı anda gerçekleşmesi gerekir. Benim için artık finaller ile ilgili tek konu kimin fmvp olacağı. Ve eğer Davis olursa bunun Lebron'un goat tartışmasındaki yerini nasıl etkileyeceği.
 
Lakers final serisine galibiyetle başladı
NBA finalinde Los Angeles Lakers, Miami Heat'i 116-98 yenerek final serisi 1-0 öne geçti. Şampiyonluk serisinin ikinci maçı cuma akşamı oynanancak. Miami'de Dragic ve Adebayo ikinci yarıda sakatlıkları nedeniyle oynayamadı, Butler da ayak bileğinden sakatlık geçirdi.

Lakers'ın süper yıldızı LeBron James, kariyerindeki 50. final serisi maçına çıkarak bu alandaki 7 oyuncudan biri oldu. LeBron karşılaşmayı 25 sayı, 9 asist ile tamamladı. Lakers'ın bir diğer yıdızı Anthony Davis de maçı 34 sayı ile tamamladı.

Miami Het cephesinde Jimmy Butler'ın 23, Kendrick Nunn 18, Tyler Herro da 14 sayı ile oynayan oyuncular oldu.
 
Lakers çok rahat aldı. Şutları da girince aradaki fark çok büyük oldu kalite olarak. Ama öyle bir savunma yaptılar ki -hele ilk yarı- resmen bayılttılar Miami'yi. Davis büyük fark yaratıyor iki tarafta da. Miami'nin sakatları diğer maçları etkilerse zaten seri bu maçta bitmiş demektir.
 
Büyük konuşmamak gerektiğini Denver-Lac serisinde gördük ama bu seri çok tek taraflı olur. Siklet farkı var. Ve en önemlisi güçlü olan tarafın hiç laylaylom ile işi yok. Liderleri ve takımın geri kalanı hedefe konsantreler.
Sakatlıkların hepsi dönse de 4-1 filan biter seri.
 
Dragic'in topuk kısmında yırtık olduğu söyleniyor. Seriyi bitirmiş olabilir. Geri dönse bile o yırtık ile ne kadar katkı verebilir şüpheli.
James ve Davis bir sakatlık yaşamazsa en kötü ihtimalle 4-1 biter seri.
 
İlk maçta daha tecrübeli olan taraf Lakers, NBA finallerine hoş geldin dedi Miami'ye. İlk periyota biraz yavaş girse de sonrasında Lakers sonrasında fena çöktü Miami üzerine. Miami ama her defasında reaksiyon verip ayakta kalmayı başardı. Dragic sakatlığından sonra işler Miami için daha zorlaştı. Ben serinin 7.maça gitmesini bekliyordum genel kanı aksine ama Dragic bu seride olmayacaksa Nunn ile de bir yere kadar gider. Ben yine de 4-2 Lakers diyorum.
 
Son 10 yilda 9 kez Nba finalinde yer almis gittigi her takimi sampiyon yapmis bir efsaneden bahsediyoruz. Tarihin gelmis gecmis en iyi 5 oyuncusu listesine once Jordan ve James sonrasi kime yazarsaniz yazin. Cunku geriye kalan 3 isim icin onlarca oyuncu var. Hadi bi de son donemine yetistigim Karim Abdul Jabbar var ama onu bile ilk 5 e yazilir mi emin olamadim.

Not : Final oynamadigi tek donemde sakat oldugu icin finali goremedi ama sakat olmasaydi da kaciracakti sanki, neyse konumuz bu degil zaten :)

Onunde saygi ile egiliyorum Lebron James abimizin :)

Valla son not baska yok : Lebronu, Jordanin birlikte oynadigi oyuncularla dusunemedim bile.
 
MAÇ SONUCU:

Los Angeles Lakers 124-114 Miami Heat

Davis: 32 sayı 14 ribaund 15-20 FG
LeBron: 33 sayı 9 ribaund 9 asist

Butler: 25 sayı 13 asist 8 ribaund
Olynyk: 22 sayı 9 ribaund

Lakers seride 2-0 öne geçti !
 

Üst